4 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CLOTILDE FACE ARANJAMENTE PE SUB MASA – Disperata ca de joi Sectorul 1 risca sa ramana cu gunoaiele neridicate, primarita Clotilde Armand s-a intalnit cu un actionar minoritar din Romprest spre a-l convinge sa accepte plati partiale care sa acopere doar salariile si costurile de combustibil. Directorul Romprest reclama ca USR-ista doreste sa distruga o companie romaneasca performanta prin manopere dolosive. Cititi devastatoarea reactie a Romprest, ce o acuza pe Clotilde de incalcarea legii

Scris de: L.J. | pdf | print

10 februarie 2021 16:28
Vizualizari: 5165

Se ascute  batalia pe gunoaiele din Sectorul 1 al Capitalei, razboi in care frantuzoaica Clotilde Armand (foto) a decis de capul ei sa scoata din joc compania de salubritate Romprest, cu care  Primaria Sectorului 1 are contracte vechi in derulare si  datorii imense.Faptul ca Romprest nu a ridicat cateva saptamani  gunoaiele din Sectorul 1, in incercarea de a o determina pe primarita sa plateasca facturile neonorate, a intaratat-o si  mai mult pe frantuzoaica. Aceasta a decis sa faca o intelege pe sub  masa cu unul dintre actionarii minoritari ai Romprest (Detaco Ltd), caruia i-ar  fi promis ca ii va plati niste franturi din facturile restante, cat sa acopere salariile si costul combustibilului pentru masinile de gunoi.

Ne intrebam daca o astfel de intelegere ar  putea fi calificata de catre Fisc drept o eludarea a taxelor catre stat, caci a plati doar contravaloarea salariilor (daca va fi asa) inseamna sa eludezi plata taxelor si impozitelor catre stat. Asta intrucat suntem convinsi ca facturile taiate de Romprest catre  Primaria Sectorului 1 nu prevad capitole separate (salarii, combustibil), ci doar costurile serviciilor efectuate.

Planul platii partiale ale facturilor de catre Clotilde reiese dintr-un articol postat in 10  februarie 2021 pe Realitatea.net, pe care il redam complet in continuare.

Cu precizarea ca publicam integral si reactia directorului general adjunct al Romprest, Bogdan Adimi, care acuza faptul ca o asemenea intelegere nu doar ca ar incalca legea, dar poate duce la scoaterea de pe piata a firmei Romprest.

 

Iata articolul postat pe Realitatea.net:

“Actionarii majoritari ai ROMPREST s-au intalnit miercuri cu primarul sectorului 1, Clotilde Armand, pentru a gasi o solutie de rezolvare a crizei colectarii gunoiului, declansata de cei care se erijeaza in administratori ai companiei gigant din domeniul salubritatii.

'Detaco Ltd, in calitate de  actionar in Compania Romprest Service S.A. ('Romprest'), cu un procent al detinerilor de 42,6916%, a dat curs invitatiei publice transmisa de catre doamna Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1 Bucuresti, astfel incat astazi, 10.02.2021, a avut loc o intrunire intre Doamna Primar si reprezentantii Detaco Ltd.

In cadrul discutiilor a fost analizata situatia starii aparent conflictuale dintre Consiliul Local al Sectorului 1 Bucuresti si Compania Romprest. A rezultat in mod evident faptul ca acest asa-zis conflict a fost generat artificial, ca urmare a actiunilor si afirmatiilor determinate de modul lipsit de profesionalism si etica al persoanelor care se erijeaza in conducatori ai Romprest.

Partile au evidentiat interesul si disponibilitatea de a continua colaborarea si de a mentine in vigoare contractul de salubrizare incheiat cu Romprest, pe principii de transparenta, onestitate si respectarea calitatii serviciilor de salubrizare. A rezultat ca exista o viziune comuna privind imbunatatirea calitatii serviciilor de salubrizare si a managementului integrat al deseurilor, sens in care doamna Primar Clotilde Armand si-a aratat disponibilitatea si sustinerea pentru definirea unui program pe termen mediu in cadrul caruia eforturile partilor sa fie conjugate si integrate, astfel incat activitatea de salubrizare si cele conexe acesteia in Sectorul 1 Bucuresti sa devina un etalon de performanta, in sprijinul cetatenilor si a protectiei mediului inconjurator.

Fata de situatia actuala, Detaco Ltd. a aratat ca, in calitate de actionar, va intreprinde in continuare toate demersurile legale astfel incat in cadrul Romprest sa fie puse in aplicare toate hotararile adoptate deja cu privire la numirea la conducerea Romprest a unor profesionisti cu experienta in conduita de afaceri.

Acest demers este sprijinit si de catre actionarul Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti SA, rezultand un efort conjugat al actionarilor ce detin 52,6916% din actiunile Romprest.

Clotilde Armand a salutat acest parteneriat al actionarilor, fiind convenit ca la intalnirile viitoare sa participe impreuna acesti actionari care detin pachetul majoritar de actiuni la Romprest.

A fost analizata de asemenea situatia actuala, generata de amenintarea persoanelor care se erijeaza in conducatori ai Romprest ca incepand cu data de 11.02.2021 se va suspenda activitatea de colectare a gunoaielor in Sectorul 1 Bucuresti, sub pretextul ca nu mai sunt resurse financiare pentru plata salariilor si a combustibilului.

Doamna Primar Clotilde Armand a aratat ca sunt platite la zi facturile pentru colectarea gunoiului menajer. De asemnea, edilul a aratat ca, desi sunt in discutie o serie de neconcordante intre activitatea efectiv prestata de catre Romprest si facturile emise de catre companie, intentia Primariei este de a asigura continuitatea serviciului de salubrizare, pentru mentinerea sigurantei sanitare a cetatenilor din Sectorul 1 Bucuresti.

In contextul intentiei comune a partilor de clarificare a situtiei create si de evitare a suspendarii serviciilor de salubrizare, urmare a propunerii Detaco Ltd, s-a convenit realizarea de catre Consiliul Local al Sectorului 1 Bucuresti a unor plati partiale aferente facturilor emise de catre Romprest, intr-un cuantum care sa acopere valoarea fondului de salarii si a costurilor cu combustibilul, astfel incat sa se evite cauzele declarate pentru suspendarea serviciilor de salubrizare incepand cu data de 11.02.2021.

In consecinta, Detaco Ltd. anunta pe aceasta cale atat cetatenii Sectorului 1 Bucuresti, dar si salariatii Romprest, ca nu exista nicio motivatie legala sau impediment financiar care sa justifice o decizie de suspendare a serviciilor de salubrizare luata de catre persoanele care se erijeaza in conducatori ai Romprest.

De asemnea, Detaco Ltd. informeaza pe aceasta cale toti salariatii Romprest ca, in cazul in care compania nu le plateste salariile sau combustibilul, aceasta va fi o decizie exclusive  luata cu rea credinta de catre persoanele care se erijeaza in conducatori ai Romprest, iar o asemenea decizie nu are la baza lipsa de fonduri si nici restrictii sau obstructionari din partea Consiliului Local al Sectorului 1 sau a Primarului Sectorului 1 Bucuresti.

In lipsa unui suport corect din partea actualei conduceri a Romprest, actionarii ce detin pachetul majoritar de actiuni ai acestei companii apreciza disponibilitatea Primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, de continuare a discutiilor in vederea identificarii unei solutii amiabile si corecte cu privire la aspectele aflate in discutii si in legatura cu relatia contractuala dintre parti.

De asemenea, Detaco Ltd. isi mentine pozitia constructiva si va continua toate actiunile legale necesare pentru clarificarea situatiei conducerii Romprest si numirea unei echipe de profesionisti care, in contextul suportului si disponibilitatii de colaborare din partea Primarului Sectorului 1, sa duca la dezvoltarea companiei si imbunatatirea calitatii serviciilor de salubrizare.

Pe aceasta cale, avertizam conducerea actuala a Romprest ca orice decizie privind refuzul executarii contractului de salubrizare ar putea avea repercusiuni grave asupra situatiei economice si juridice a companiei", se spune in comunicatul Detaco”.

 

 

Iata pozitia Romprest:

“O serie de evenimente, mai degraba pozitii publice, care s-au succedat cu rapiditate in cursul zilei de marti, 09.02.2021, ne obliga sa transmitem in mass-media o LUARE DE POZITIE oficiala a Conducerii executive a Compania Romprest Service SA, prin reprezentantii sai legali, pe care va rugam sa o publicati ca DREPT LA REPLICA.

Demersul nostru este animat de dorinta de a nu lasa sa se propage si perpetueze, in spatiul public, informatii false, care denatureaza adevarul, in scopuri obscure sau oculte, si, mai ales, de a nu permite atragerea unor institutii publice, precum si a unei companii care are ca actionar majoritar statul, in manopere dolosive, instrumentate de persoane fara probitate morala, fara credibilitate, 'certati' cu legea penala, asa cum in mod public sunt calificati drept 'niste penali'.

Infractori de drept comun, condamnati definitiv de instantele penale pentru infractiuni de coruptie si criminalitate financiar economica.

Acesta este purul adevar.

Intelegem ca scopul este acela de a se abate atentia de la problema de fond, respectiv incercarea de eliminare de pe piata a unei companii romanesti de prestigiu, dar avem datoria, fata de noi insine, fata de actionarii nostri de buna credinta, fata de opinia publica, fata de reprezentantii legali ai institutiilor publice si fata de toti functionarii publici de buna-credinta, de a nu permite ca oameni nevinovati si animati de intentii legitime sa fie atrasi intr-o activitate infractionala.

Pentru a nu permite ca, in final, cetatenii Sectorului 1 sa sufere consecintele unui razboi injust, nedrept, in urma caruia sa devina, fara nicio vina, victime colaterale.

Din ratiuni pe care nu le intelegem, dar dorim sa fie deindata cercetate de institutiile abilitate, Primaria Sectorului 1, prin Primar, a inteles sa dea curs, fara a intreprinde un minim demers de informare obligatoriu, unei pozitii publice, neasumate, ce se pretinde a veni din partea actionarului Detaco Ltd, in conditiile in care comunicatul este transmis de 'pretinsii' reprezentanti ai acestui actionar, pe postul TV Realitatea Plus si in mediul online realitatea.net, ambele apartinand beneficiarului de facto al acestui actionar, numitul Maricel Pacuraru, patronul trustului de presa Realitatea Plus, care, de la momentul la care s-a erijat in aceasta calitate de beneficiar al participatiilor actionarului Detaco Ltd, a incercat sa preia prin intocmirea de acte false conducerea societatii Compania Romprest Service SA.

Stau dovada in acest sens actiunile in justitie de pe rolul instantelor de judecata, castigate de Compania Romprest in contradictoriu cu actionarul Detaco Ltd, pe care, pentru conformitate, intelegem sa le enumeram in prezentul Drept la replica.

Erijarea unui actionar din cadrul unei companii pe actiuni de drept privat ca reprezentant legal al acesteia contravine legii, incalcand grav prevederile Actului constitutiv al societatii precum si pe cele din materia dreptului societar, are rezonanta penala, fiind dovada clara a savarsirii unor infractiuni de fals.

Am luat la cunostinta, din spatiul public, cu maxima surprindere si ingrijorare, de documentul oficial (emis de catre Serviciul Imagine si Cultura din cadrul Primariei Sector 1), respectiv 'Invitatie la dialog pentru actionarul majoritar al Companiei Romprest - Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, il invita la dialog pe cel mai mare actionar al companiei Romprest - DETACO LTD - pentru a gasi impreuna cele mai bune solutii in privinta salubrizarii din Sectorul 1'.

Astfel, Primarul Sectorului 1 alege sa dialogheze chiar cu aceia pe care ii asimileaza in pozitiile sale publice, in mod voit eronat, cu Conducerea executiva statutara actuala a Romprest, respectiv 'mafia', pe care actionarii legitimi si actuala conducere executiva incearca sa ii impiedice sa preia conducerea unei societati a carei activitate este de interes public, pentru a nu o capusa si transforma din nou intr-un vehicul infractional de natura a satisface interesele lor financiare ilicite, asa cum au procedat cu alte societati pe care le-au detinut si vandalizat si prin intermediul carora au prejudiciat bugetul de stat.

Primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, personal, ii punem in vedere si o instiintam public, pe aceasta cale, ca ralierea la pozitia actionarului Detaco Ltd reprezinta o incalcare a legilor in vigoare.

Reamintim ca actionarul in cauza nu intruneste cerinta reprezentativitatii societatii Compania Romprest Service SA, care este o societate pe actiuni organizata si administrata in sistem unitar cu organe proprii de conducere, aceste foruri executive avand deplina legitimitate in relatiile cu tertii, conferita de actionarii societatii in integrum prin votul acordat acestora in cadrul forurilor statutare competente la nivel societar.

Orice alt dialog cu orice actionar, in afara cadrului legal si statutar, nu este legal si nu este opozabil societatii Compania Romprest Service SA, cu atat mai mult cu cat, la nivel contractual in relatia cu UAT Sector 1, dialogul trebuie sa fie unul institutional, intre partenerii contractuali, respectiv Consiliul Local al Sectorului 1 in calitate de autoritate contractanta si Romprest in calitate de operator delegat, prin forurile sale de conducere cu putere de reprezentare. Nu intelegeri absconse, in spatele usilor inchise, care sa satisfaca interese financiare partinice cu scop ilicit, de natura a descalifica pe Primarul Sectorului 1, care se pare ca intra in dialog cu 'penali' si 'corupti' tocmai pentru a isi satisface interesele in razboiul 'vindicativ' cu Compania Romprest Service SA, pentru simplul motiv ca aceasta nu se supune 'dictatului' impus cu forta de Primarul Sectorului 1.

Modalitatea de a comunica cu terte persoane pe cai neoficiale, alta decat calea institutionala in relatie cu Conducerea executiva statutara a Compania Romprest Service SA, fara a avea girul Consiliului Local, reprezinta trafic de influenta si se pedepseste conform Codului penal.

Pentru o corecta informare a opiniei publice, expunem mai jos, succinct, realitatea obiectiva, irefutabila, privind faptele actionarului Detaco Ltd, comise prin pretinsi reprezentanti si interpusi, care in realitate au actionat permanent in vederea destabilizarii, obstacularii Compania Romprest Service SA, in scopul de a apropria interesele societare si pe cele legitime ale actionarilor sai, propriilor interese financiare cu caracter infractional.

Detaco Ltd, actionarul care, prin reprezentantii sai cercetati si condamnati penal, a prejudiciat permanent Compania Romprest Service SA, este detinuta astazi, prin interpusi, de un alt infractor, condamnat penal, in persoana numitului Maricel Pacuraru, cu care Primarul Sectorului 1, in disperarea sa de a distruge o companie de prestigiu cu capital autohton, un antreprenor roman si mare contribuabil, intelege sa se alieze, sa se asocieze, fara niciun scrupul, doar pentru a isi atinge scopul, distrugerea Compania Romprest Service SA si odata cu aceasta si incalcarea flagranta a dreptului fundamental al cetatenilor Sectorului 1 la un mediu sanatos.

Evident, se doreste sa se distruga o companie romaneasca performanta, mare contribuabil, platitor de taxe si impozite uriase la bugetul de stat. Cui se doreste sa ii fie 'oferita pe tava'? Caror scopuri oculte i se raliaza Doamna Primar atunci cand se asociaza cu personaje certate cu legea penala? Aceasta este credibilitatea pe care a invocat-o in fata electoratului?

Este evident ca aceasta s-a indepartat de la promisiunile electorale si ca actioneaza in mod samavolnic, subsumat unor interese departe de a putea fi calificate ca avand caracter si scop licit.

Este de notorietate situatia judiciara litigioasa si conflictuala generata de actionarul Detaco Ltd fata de ceilalti actionari ai Compania Romprest Service SA, in incercarea de a isi apropria conducerea companiei prin fals si manopere dolosive, toate aceste actiuni fiind sanctionate de instantele de judecata.

Pozitia publica a actionarului Detaco Ltd la care Primarul Sectorului 1 a inteles sa se ralieze si sa ii dea curs prin transmiterea unei Invitatii oficiale la dialog, este aceea a unui actionar care s-a limitat la blocarea si obstacularea permanenta a activitatii Compania Romprest Service SA si a carui unica preocupare a fost de a o 'capusa', prin diferiti reprezentanti, refuzand sa se implice in activitatea societatii, pe care a incercat sa o utilizeze constant ca un 'vehicul infractional', subsumat propriilor interese financiare.

Acest actionar a declansat 'santaje' mediatice la adresa actionarilor si a actualei conduceri a Compania Romprest Service SA, in scopul preluarii abuzive a conducerii acesteia, prin interpusii patronului postului Realitatea Plus, numitii Pacuraru Cioanta Beniamin si Pacuraru Ionescu Catalin Paul, nimeni altii decat ginerele si fiul 'penalului' Maricel Pacuraru, care, evident, din cauza incompatibilitatilor impuse de legea penala, nu poate sa apara decat prin interpusi si persoane care sa-i protejeze interesele financiare.

Instantele de judecata au sanctionat aceste demersuri mediatice abuzive si lipsite de orice legitimitate, sanctiuni grave fiind dispuse impotriva postului Realitatea Plus si de catre CNA, care a amendat in repetate randuri acest trust de presa.

Conducerea executiva statutara a Compania Romprest Service SA, asistata de catre avocatii acesteia, stam la dispozitia mass-media interesata de adevar si de legalitate, pentru a furniza toate si orice informatii care pot proba aceasta situatie de fapt, exprimandu-ne totodata regretul pentru campania de dezinformare, de denigrare si manipulare initiata de Primarul Sectorului 1 si de faptul ca acesta, in disperarea de a isi atinge scopul distrugerii antreprenorului roman, nu manifesta nicio rezerva si nicio retinere in a da curs unor practici nelegale si in a se asocia cu infractori, care nu au facut altceva decat sa aduca pagube uriase societatilor in care au activat, dar mai ales statului roman.

COMPANIA ROMPREST SERVICE SA., prin

Director General Adjunct si Vicepresedinte al Consiliului de Administratie,

Marian Bogdan Adimi

Director Executiv,

Razvan Duca Ghenoiu”.

Comentarii

# Narcis date 10 februarie 2021 17:53 +6

... firma romaneasca dar nu prea. Compania Romprest Service S.A., unul dintre cei mai mari operatori de salubritate a fost infiintată in anul 2001. In prezent, este detinută de mai multe companii, printre care firma canadiana Detaco (42,6%), Europrest Invest (30%), Premium Management Team (13,7%), Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti (10%) si firma americana Firstcom (3,5%). La Detaco este actionar si Radu Budeanu. Acesta – prin mama lui, celebra crainică de altădată, impreuna cu altii, a obtinut de la Primaria Generala 50 mil. euro pt Parcul Verdi. Chiar nu santem in stare sa ne facem niste firme sau ADP --ul sa stranga gunoaiele si sa deszapezeasca niste strazi? In fiecare an se cheltuiesc zeci de milioane de euro bani publici ca sa ne ia gunoiul si sa ne dea zapada de pe strazi? Pana la urma are dreptate ferventa sa nu plateasca. Astia sant alti ”baieti destepti” ai gunoaielor.

# Ioana M. date 10 februarie 2021 19:05 +1

Si cum poate un actionar minoritar sa hotarasca in societate ? Doar sa faca valuri....Nu e un bun manager...asta se vede...dar e buna diversionista..Soacra ar trebui sa fie atenta ;)

# Neamul lui Bicilis date 10 februarie 2021 19:09 +6

Daca madam Clatite ar fi fost primar in Sectorul 5 sau 3, pana acum era demisa. Cei din Sectorul 1, cred ca mare parte sunt parveniti, de prin celelalte sectoare al Bucurestiului sau din provincie, asa ca nu le pasa ca dameza isi face de cap prin ograda lor. Daca a fraudat alegerile, si nu s-a intamplat nimic, de ce nu ar incalca legea in continuare, ca doar are binecuvantare. Binecuvantarea serviciilor, nicidecum binecuvantarea BOR.

# Edelweiss - Ivory Tower Somelier date 10 februarie 2021 21:09 +9

Abia când o zărești pe frenci-clătita înțelegi plenitudinea aforismului: „Nu egzistă fimei urâte ci doar vin prea puțin!” :o Băiete, un poloboc de jinars la articolul ăsta! :zzz

# Neanae date 10 februarie 2021 22:32 +11

Nici cu o damigeana de jinars nu reușesc sa imaginez uscatura asta de scorpie indracita ca poate altceva decat sa otrăvească tot ce-i apare in fata ochilor. Asta il face impotent și pe Mandingo intr-o nano secunda. Sa fi făcut așa ceva Vasilescu, Dancila, femeia plătită cu banii copiilor angajata de Dragnea, dapai era un tărăboi de neînchipuit. JAVRELOR ORDINARE, MUCUȘOR PRIMUL, PUPATI CANALIA ASTA PANA VI SE USUCĂ ... evident vorbesc și de cei care au votat-o. Gunoaie ați votat, gunoaie sunt votanții, de gunoi aveți parte.

# Edelweiss - Ivory Tower French CupidOn date 11 februarie 2021 02:55 +6

Da' are și valențe pozitive ulitura asta galică! * Când te uiți așa la ea, cu ochi de ”critique d'art”, înțelegi resorturile primare ale ”loi de l'offre et de la demande amoureuse”: :o Apăi, la așa „ofertă” publică, :-x devine pardonabil motivul pentru care micronul galic s-a dat la Mme professeur. :lol: --- * (femininul de la cucoșăl galic pasămite că-i zice ulitură galică, nu? :-? )

# adrian date 11 februarie 2021 07:19 +4

Mahalagioaica asta este de o incompetenta crasa. Habar nu are cum se conduve o primarie. De aproape sase luni nu face decat balci mediatic. O Sosoaca a primariilor. Pana acum a fost sezonul rece. In curamd vine caldura. Sa vezi sobolani si epidemii, nu numai in sectorul 1 ci peste tot.

# mitica date 11 februarie 2021 19:18 0

Viitorul acestei bipeda este unul singur: Puscaria!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2021 – Werner iar s-a tras in poza cu Corbu. Lui Citu & co. le crapa capul dupa solutia din dosarul 10 august

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva