4 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CLOTILDE INCEPE SA SE DEA PE BRAZDA - Dupa plata primelor restante de catre Primaria Sectorului 1 catre Romprest, compania de salubritate reia stransul gunoaielor din sector:"Consideram aceasta plata ca fiind un prim pas in sensul normalizarii relatiei contractuale... Compania Romprest Service SA face inca o data dovada bunei credinte... Suspenda efectele Notificarii din data de 3 februarie 2021 si presteaza in continuare, in regim de normalitate, toate activitatile"

Scris de: L.J. | pdf | print

11 februarie 2021 13:47
Vizualizari: 3986

Primarita Sectorului 1 Clotilde Armand (foto) incepe sa se dea pe brazda in scandalul gunoaielor. Compania Romprest a anuntat joi, 11 februarie 2021, ca reia stransul gunoaielor in sector dupa ce institutia condusa de Armand a efectuat o plata partiala  reprezentand contravaloarea facturilor pentu prestatii aferente lunilor noiembrie si decembrie 2020.Romprest precizeaza ca, avand in vedere prioritatea pe care o reprezinta continuitatea serviciului public de salubrizare, considera plata facuta de catre Primaria Sectorului 1 ca fiind un prim pas in sensul normalizarii relatiei contractuale.

Compania de salubritate mai arata ca face inca o data dovada bunei credinte si crediteaza Consiliului Local Sector 1 cu incredere, in demersul acestuia de a obtine solutionarea conflictului si o derulare institutionala a contractului, fapt pentru care anunta ca suspenda efectele Notificarii din data de 3 februarie 2021 si presteaza in continuare, in regim de normalitate, toate activitatile din cadrul serviciului delegat.

 

Iata comunicatul Romprest:


“In data de 10.02.2021, societatea noastra a primit din partea Primariei Sectorului 1 Adresa cu nr.6889/10.02.2021, inregistrata la societatea noastra sub nr.664/10.02.2021, prin care ne-a fost adusa la cunostinta efectuarea unei plati partiale, reprezentand contravaloarea facturilor pentru urmatoarele prestatii aferente lunilor noiembrie si decembrie 2020: servicii de salubrizare stradala pentru perioadele: 01.11-15.11.2020, 01.12-15.12.2020; servicii de colectare, transport si sortare/tratare/depozitare deseuri de la populatie si institutiile publice din subordinea Primariei Sectorului 1 pentru perioadele: 01.12-15.12.2020 si 16.12.-31.12.2020; achizitie material antiderapant (clorura de calciu) pentru iarna 2020-2021 conform proces verbal.
Sumele reprezinta o plata partiala a soldului total datorat de catre Primaria Sectorului 1 Operatorului delegat pentru perioada iulie – decembrie 2020.

Mentionam ca facturile emise de catre Romprest in calitate de operator delegat, si care reprezinta debitul restant inregistrat de Primaria Sectorului 1 fata de operator, reprezinta contravaloarea tuturor prestatiilor activitatii de curatenie cai publice din cadrul serviciului, respectiv colectarea si transportul, sortarea/tratarea/depozitarea deseurilor din depozite necontrolate, deseuri din salubrizare stradala si alte categorii de deseuri, altele decat cele municipale, prestatiile operatorilor statiilor de sortare/tratare/depozitare precum si operatiunile manuale si mecanizate de salubrizare stradala. Cheltuielile angajate de Romprest in prestarea serviciului delegat sunt nu numai de natura cheltuielilor directe cu forta de munca si combustibilului, ele cuprind plati catre furnizorii strategici si esentiali pentru continuarea activitatii, rate de leasing, rate si dobanzi bancare, sume datorate la bugetele statului.

O abordarea simplista si populista a subiectului datoriei pe care Primaria o are fata de operatorul delegat este de evitat, pentru ca va conduce, din nou, la blocajul financiar al operatorului, respectiv la imposibilitatea asigurarii continuitatii serviciului de salubritate.
De asemenea, este important de reamintit ca, din cauza tergiversarilor care au dus la amanarea finalizarii lucrarilor Comisiei mixte de negociere, Propunerea Romprest privind diminuarea operatiunilor din cadrul activitatilor serviciului delegat, negociata cu Comisia mixte de mediere, nu a fost adoptata prin Act aditional la Contractul de delegare si deci nu se poate aplica nici in acest moment, Romprest prestand in acest moment serviciul integral conform contractului.

Avand in vedere prioritatea pe care o reprezinta continuitatea serviciului public de salubrizare pentru noi, consideram aceasta plata, pe care Primaria Sectorului 1 a anuntat ca a facut-o, ca fiind un prim pas in sensul normalizarii relatiei contractuale.
Compania Romprest Service SA face inca o data dovada bunei credinte si crediteaza Consiliului Local Sector 1 cu incredere, in demersul acestuia de a obtine solutionarea conflictului si o derulare institutionala a contractului, fapt pentru care anunta public ca SUSPENDA efectele Notificarii din data de 3 februarie 2021 si presteaza in continuare, in regim de normalitate, toate activitatilor din cadrul serviciului delegat.

Reiteram necesitatea ca acest conflict sa isi gaseasca solutionarea institutionala prin finalizarea lucrarilor Comisiei mixte de mediere, constituita prin Hotarare a Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, si adoptarea unei solutii negociate complete, legala si echilibrata pentru ambele parti contractante, prin semnarea unui act aditional la Contractul de delegare, solutie prin care sa nu se pericliteze drepturile si obligatiile partilor asumate prin Contractul de delegare si sa care sa asigure premisele pentru mentinerea starii de curatenie in Sectorul 1.
Odata cu revenirea la normalitate si la o derulare institutionala a contractului, asiguram cetatenii Sectorului 1 ca vom respecta, ca si pana acum, angajamentul nostru ferm de a le asigura in continuare servicii de calitate si un mediu salubru in Sectorul 1.


COMPANIA ROMPREST SERVICE S.A., prin
Director general adjunct,
Marian Bogdan Adimi”

Comentarii

# xyz date 11 februarie 2021 14:45 0

Deci sa ne facem putin la idee daca mai era cazul si sa comparam, eventual, cu situatia de fata: https://www.gandul.ro/eu-primar/clotilde-armand-suntem-un-pic-in-evul-mediu-cand-e-vorba-de-a-gestiona-un-oras-15331403

# mitica date 11 februarie 2021 18:59 +3

Clotilde Armand incepe sa se dea pe brazda? Poate dupa ce face putina puscarie.

# fara negociere date 11 februarie 2021 21:19 +1

Un ochi plange,altul rade Clotilda Armand,tangalachi alogeni,mars in tara voastra diformilor fizic,mintali.Luati si gunoiul vostru in bagaje.

# Edelweiss - Ivory Tower Portraitist date 12 februarie 2021 06:21 +3

Am găsât cu cine samănă frenci-clătita: :P c-o sardină centenară, sărată în exces și uitată în afumătoare la fum din rădăcini de manioc. :-?

# Postac date 12 februarie 2021 17:00 +1

Clatita straina impusa cu forta dragilor de romani,alungati-i cu fluiere pe straini,intoarceti brazda in urma lor.Gretoase aparitii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2021 – Werner iar s-a tras in poza cu Corbu. Lui Citu & co. le crapa capul dupa solutia din dosarul 10 august

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva