29 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COLDEA LUCREAZA CLANDESTIN - Jurnalistul Cornel Nistorescu arunca in aer SRI: “Coldea nu a parasit 'campul tactic'... Nici vorba despre vreo plecare la pensie, despre vreo retragere sau despre vreo sanctiune... I-a fost infiintata Directia Generala Operatiuni Speciale Clandestine... Sunt inregistrati la extern si politicieni sau demnitari romani aflati in situatia de a fi supravegheati... Monitorizeaza nonstop pe toti utilizatorii de Internet... Cu sau fara aprobare de la judecator”

Scris de: E.D. | pdf | print

9 februarie 2017 14:17
Vizualizari: 30710

Generalul Florian Coldea nu a plecat din Serviciul Roman de Informatii dupa ce i-a fost anuntata trecerea in rezerva, iar debarcarea sa a fost facuta doar de fatada. Coldea a ramas in SRI pentru a se ocupa de Directia de Generala Operatiuni Speciale Clandestine, care ar include Fosta Directie Speciala Peris, Directia Personalului Operativ Acoperit, Centrul MONSANT si Centrul pentru Securitate Cibernetica. Rolul Directiei de Operatiuni Speciale Clandestine ar fi acela de a inregistra extern politicieni sau deminitari romani si de a monitoriza non stop toti utilizatorii de internet. Mai grav este ca toate aceste activitati pot fi desasurate fara obtinerea unei aprobari de la un judecator, ramanand neclar cui se raporteaza rezultatele obtinute si cine beneficiaza de aceste informatii. Finantarea acestei Directii s-ar face in majoritate cu fondurile provenite de la cele peste 100 de societati comerciale sub acoperire ale SRI clandestine, necontrolate fiscal si neauditate legal”.


Toate aceste informatii au fost dezvaluite de jurnalistul Cornel Nistorescu pe site-ul Cotidianul.ro, fiind pe larg prezentate in editia tiparita a ziarului Cotidianul. Reputatul jurnalist a precizat totdata ca cel care a intocmit comunicatul de presa al SRI prin care s-a anuntat trecerea in rezerva a lui Florian Coldea ar fi fost nimeni altul decat generalul Dumitru Dumbrava.

In fata unor dezvaluiri atat de grave, se impune ca presedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, Adrian Tutuianu, sa ancheteze informatiile facute publice de Cornel Nistorescu si sa ceara explicatii de la seful SRI Eduard Hellvig de indata. Apreciem totodata ca se impune ca parlamentarii sa exercite in mod real un control la SRI fiind inadmisibil ca asa zisul control sa prevada doar consultarea unor mape si valize pe care sefii SRI aleg sa le aduca in Parlament pentru a fi verificate! SRI este practic singura institutie din Romania care nu este obligata sa isi comunice numarul de angajati, modul de distribuire si folosinta bugetului sau actiunile intreprinse in cadrul Serviciului facandu-l astfel cel mai netransparent serviciu de informatii din Romania.

Cititi dezvaluirile cutremuratoare ale ziaristului Cornel Nistorescu din ziarul Cotidianul:

"Dezvaluirile facute de Sebastian Ghita au dus la o mutare care a fost perceputa ca o infringere a SRI. Si ca o recuperare a terenului pierdut de-a lungul anilor de Comisia de supraveghere si control al SRI. Aceasta a pus la cale o audiere de tip spectacol, menita a mai repara ceva din onoarea Serviciului si a respectivei Comisii. In fapt, n-a fost vorba decit despre o operatiune de restaurare a imaginii sifonate a celor doua institutii. In umflatele genti carate la audierile din Parlament nu erau decit niste scheme de functionare, menite a ilustra prezentarea Power Point facuta parlamentarilor.

Comunicatul lacunar al retragerii generalului-locotenent Florian Coldea a omis in mod deliberat informatii necesare publicului si politicienilor. El a fost redactat de seful Secretariatului General al SRI, nimeni altul decit generalul Dumitru Dumbrava, cindva capitan si fost consilier personal al generalului Florian Coldea. Ramane oricum in istoria institutiei ca si seful sau, descuiatul la cap Dumitru Dumbrava fiind primul general din istoria SRI care a dat in vileag o mega-operatiune a SRI – implicarea in justitie. Dumitru Dumbrava, voind sa para un Mos Teaca mai intelept, a povestit intr-un interviu preocuparile SRI de a urmari procesele pina la capat, ca intr-un cimp tactic, din care Serviciul nu se retrage pina la finalul operatiunii.

La fel ca si fostul sau consilier (acum sef al Secretariatului General al SRI), Florian Coldea nu a parasit „cimpul tactic“ al operatiunilor speciale. Scandalul Ghita nu a fost decit un mic accident operativ. Au iesit la lumina citeva mici ciupeli, operatiunile speciale – multe ilegale sau la limita legii – desfasurate de SRI raminind inca necunoscute.

Din informatiile noastre, Florian Coldea lucreaza la greu. Nici vorba despre vreo plecare la pensie, despre vreo retragere sau despre vreo sanctiune. Dimpotriva. Probabil pentru meritele deosebite in identificarea portretului si sustinerea unui nou presedinte care sa-l inlocuiasca pe Traian Basescu, i-a fost infiintata Directia Generala Operatiuni Speciale Clandestine. Ce include aceasta? Fosta Directie Speciala Peris, despre care noi am mai scris in Cotidianul si pe care, la plecarea lui Traian Basescu, generalul Florian Coldea a imprastiat-o pentru a i se pierde urma. A doua este Directia Personalului Operativ Acoperit, pe la a carei comanda s-a perindat si generaleasa Elena Istode, zisa si Anaconda. Apoi, tot Coldea controleaza Centrul MONSAT, un centru de interceptari prin satelit, in care un pachet de linii din sistemul american de interceptari este alocat Romaniei. Prin acest centru sunt inregistrati la extern si politicieni sau demnitari romani aflati in situatia de a fi supravegheati. Cu sau fara aprobare de la judecator. A patra directie este Centrul pentru Securitate Cibernetica. In realitate, acest centru ii monitorizeaza nonstop pe toti utilizatorii de Internet.

Cum a aparut aceasta directie cu componente para-institutionale? Este de neimaginat ca functionarea ei sa fie o initiativa a noului director al SRI, fara stiinta presedintelui Romaniei. Inca nu stim cui raporteaza, cine beneficiaza de informatiile prelucrate si cine aproba planul de operatiuni speciale. Conducerea SRI, presedintele Romaniei sau structura amintita primeste sarcini si avize din afara Romaniei? Neclara ramane si finantarea acesteia. Dupa informatiile pe care le-am primit, numai o mica parte a bugetului vine din bugetul SRI, restul provenind din zona economiei negre si gri, de la cele peste 100 de societati comerciale sub acoperire ale SRI, clandestine, necontrolate fiscal si neauditate legal. Toate sunt in situatii de evaziune si au atras in consiliile lor de administratie chiar membri ai Comisei parlamentare de supraveghere si control, dar si directori din ministere sau din agentiile care faciliteaza existenta sub acoperire a acestora.

De ce a preluat generalul Florian Coldea inregistrarile si reteaua de acoperiti, plus o sursa de bani? Ce putere o foloseste? La ce-i trebuie presedintelui Iohannis acest serviciu secret paralel si ferit de controlul parlamentar? La consolidarea in Romania a unui „stat disciplinar“, identificat de profesorul Andrei Marga intr-o analiza extraordinara, publicata in ziarul Cotidianul?

Ce rol a avut aceasta structura de operatiuni speciale clandestine in agitatia din retelele sociale, concretizata cu extraordinara mobilizare a utilizatorilor, mai ales a celor tineri, la protestele din aceste zile?"

Editorialul complet in ziarul Cotidianul versiunea tiparita

Comentarii

# SILE SPERIATU date 9 februarie 2017 15:03 0

Să aibă noua SECURITATE drone capabile să detecteze o locuință din care se postează or sufăr de schizofrenie? Mai prin toamnă, după ce luju făcu greșeala să-mi posteze instant opiniile, cu un vuiet tot mai tare, la ceas de noapte, o cucuvea mecanică se apropia. Închisei iute PC-ul, îl dosii sub putelniță și mă pitii sub flocată ;-) .

# remember date 9 februarie 2017 20:10 +10

Eu n-am crezut o clipa ca BINOMUL COKO ONE s-a spart. Cum putea Coldea sa plece de la butoane cand are atatea afaceri de supravegheat in tara si munti de bani facuti in Romania, de investit peste hotare?? Jegurile astea securiste, indiferent cat de multi bani au, nu se dau la fund decat la 2 m sub pamant. Acesta este si motivul pentru care vad anormal ca un securist sa iasa la "pensie" la 45 de ani. O mica bucurie totusi am si eu: acum stiu cu exactitate cine este inamicul meu public nr.1.

# ashura date 9 februarie 2017 15:31 +2

Sa presupunem ca SRI conduce Romania. Nimic rau pana aici deci ti se pare normal ca o institutie de forta pe care nu o alegem nu o controlam si care are extrem de multa putere, sa conduca o tara, sa incalce constitutia, drepturile omului, sa asculte tot, sa monitorizeze pe toata lumea si daca aia din sri ar fi cei mai mari patrioti tot ar fi un dezastru ca ei sa conduca tara...adica e normal ca un judecator de la ccr sa fie arestat doar pt ca s-a opus monitorizarii in masa sau e normal sa existe judecatori cu epoleti care dau decizii si hotarari in fuctie de ordinele primite si nu in functie de lege si propria constiinta.... sri ataca zilnic democratia si drepturile omului...chiar credeti ca ei se ocupa cu protectia intereselor tarii....nici vorba,ei se ocupa cu afaceriile lor cu exercitarea puterii si controlului si servirea unor interese obscure...

# Dan date 9 februarie 2017 16:20 +1

Domnilor ,v-a pierit cheful de comentarii?

# Vladimarrr...!!! date 10 februarie 2017 09:02 +1

Curios Danule, tareee... curios cum multora dintre noi, clientii atat de vechi si atat de vigilenti ai Lu Ju, ne-a cam pierit piuitul ! Ce ti-e si cu instinctul asta de conservare ... !

# Edelweiss - Guraliv penal de Bukowina date 10 februarie 2017 11:26 +2

Da chiar că, uăi, COMENTAȚI, ce naiba! N-are nimică ce să vi se întâmple rău: doar că o fiți monitorizați NELEGAL, FĂRĂ MANDAT, la centimetru ce postați, postările salvate în capturi de ecran făcute de persoane necompetente material, rezultatul arhivei investigative-operative nelegale o să fie predat la niște tovarăși systemici care or să vă manufactureze niște drăguțe doare penale. Apoi o să încercați să vă apărați, dar n-o să vă bage nimeni în seamă, o să luați și voi câteva amenzi penale usturătoare sau câțiva anișori de pârnaie, ca să vă intre bine în cap că dreptul la libera exprimare - 10 CEDO și 30 Constituție SUNT niște DREPTURI FUNDAMENTALE ... DE LUX în satrapia neosecuristă Rroemenica. Comentați, uăi!

# PINTEA date 9 februarie 2017 21:03 +9

Extraordinar! E suspect faptul ca nimeni nu mai intreba cu ce se ocupa Coldea acum. Helvig este pe o lista a persoanelor finantate de Soros. E clar ca Johannis este ajutat, altfel nu ar fi asa de sigur pe el in destabilizarea tarii. Orice guvern din lume, cand vine la putere, schimba tot, toti oamenii din functie. La noi, nu! Nu! Din cauza lui Basescu traim de 12 ani cu aceiasi monstri, in special kovesi si coldea fara ca nimeni, nimeni, sa le dea niste suturi in fond. Puterea lor a crescut o data cu pasivitatea guvernului si prostia noastra ca nu ne revoltam. Daca PSD nu isi revine de urgenta din letargie si continua sa stea cu capul plecat, pierde puterea iar noi ne pierdem tara. Este culmea, dar acest serviciu tradator de tara nu s-a intarit pentru apararea suveranitatii nationale si teritoriale, ci pt a sta cu microfoanele la ureche sa ne intercepteze pe noi si sa ii santajeze pe politicieni. Trebuie desfiintat! Asa ceva exista numai in tarile cu regim dictatorial din lumea a IV a.

# patri-hoțu penal Ciolannis date 9 februarie 2017 21:47 +4

Și Iohannis vrea să schimbe tot ... guvernul ales prin vot, să aibă „Guvernul meu”, cu intenția mărturisită că are nevoie de 2 mandate, să ducă România pe noi culmi ale corupției. S-a repezit să anuleze datoria istorică de 19 miliarde EURO a Germaniei, desigur din patriotism... http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/klaus-iohannis-renunta-la-datoria-istorica-a-germaniei-fata-de-romania-de-19-miliarde-de-euro-158063

# binomu diavolului: LCK-KWI date 11 februarie 2017 12:08 +2

Penalu' Ciolannis are nevoie de doctorița LULUȚA CIORDUTZA, fiind plin de bube în cap, rîie de țap fără turmă și pestă porcină :P

# Daktari date 10 februarie 2017 05:11 0

Ciolanis dormi pe tine ? Coldea inche lucreaza ; suprapoderala plagiatoare inca-i pe functie ! Stafidita de Stanciu tot acolo, premiata pe-o pozitie bengoasa ! Alo ? Cotroceniul ?

# binomu mincinos Ciolannis-Hellvig date 11 februarie 2017 12:13 0

„ Eduard Hellvig, șeful SRI, l-a anunțat că nu mai are deloc nevoie de serviciile lui în cadrul sistemului și i-a transmis că îi va cere președintelui Klaus Iohannis trecerea sa în rezervă, lucru ce s-a și întâmplat.” http://www.stiripesurse.ro/adevarul-despre-cum-l-a-executat-eduard-hellvig-pe-florian-coldea_1174442.html

# lviu date 10 februarie 2017 15:31 0

Dementa si tradarea bintuie Romania din 89 si pina astazi.Articolul are un mare procent de adevar.Ce este dureros ca Sri nu este singurul serviciu de informatii din Romania.Ce fac celelalte?Sunt sigur ca sefii sunt in solda serviciilor de informatii straine partenere si nepartenere.Dar ce fac ceilalalti ofiteri si subofiteri? Pina nu vor fi scosi toti masonii si tradatorii din serviciile romanesti va fi dezastru.

# ada date 10 februarie 2017 15:32 0

Deep police state...

# vikkktor date 11 februarie 2017 01:47 +2

Ceausescu nu fi trist, Securitatea merge inainte, Prin SRI-ul basist ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva