12 mai 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COMBINATIA GRECU-PIRLOG IN DOSARUL 10 AUGUST – Incompatibilitate cat casa. Judecatoarea Ruxandra Grecu de la Curtea de Apel Bucuresti va judeca redeschiderea dosarului “10 august” in care a facut acte de urmarire penala chiar avocatul ei din dosarul disciplinar de la CSM, procurorul Bogdan Pirlog. Scandalos: abtinerea Ruxandrei Grecu a fost respinsa de judecatoarea Cristina Craiu. Recuzarea Ruxandrei Grecu trebuie admisa de pe scaun (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 august 2020 20:04
Vizualizari: 6013

Asta nu se mai poate numi justitie. Ceea ce se intampla in cazul privind cererea sefei DIICOT Giorgiana Hosu de redeschidere a dosarului “10 august” privind jandarmii care in vara anului 2018 au impiedicat tentativa de lovitura de stat pregatita de bandele #rezist, care au incercat sa ocupe cladirea Guvernului, este pur si simplu scandalos. Redeschiderea urmaririi penale va fi solutionata de o judecatoare aflata intr-o evidenta stare de incompatibilitate. O judecatoare care ea insasi a facut cerere de abtinere in acest dosar, recunoscand ca pot exista suspiciuni privind impartialitatea sa.


 

Concret, potrivit informatiilor prezentate de Revista Qmagazine, cererea lui Hosu a picat la judecatoarea Ruxandra Grecu de la Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta a formulat insa o cerere de abtinere, invocand legaturile sale cu unul dintre procurorii care au lucrat in acest dosar a carui redeschidere se cere. Mai exact, cu procurorul militar Bogdan Pirlog (foto), cel care s-a auitosesizat si a deschis dosarul “10 august”, a facut acte de urmarire penala in el, si care in prezent o reprezinta pe judecatoarea Ruxandra Grecu intr-un dosar disciplinar in care este vizata, dosar aflat la Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM.

Foarte important: cererea de abtinere este intemeiata pe art. 64 alin. 1 lit. f) din Codul de procedura penala care prevede ca: “Judecatorul este incompatibil daca: (…) exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea judecatorului este afectata”. Adica, asa cum mentionam mai sus, insasi Ruxandra Grecu recunoaste ca pot exista suspiciuni privind impartialitatea sa.

 

Iata ce precizeaza judecatoarea Ruxandra Grecu de la Curtea de Apel Bucuresti in cererea de abtinere (vezi facsimil 1):


Lecturand dosarul de urmarire penala nr. 18/P/2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Parchetelor Militare, am constatat existenta unor acte intocmite de catre domnul locotenent-colonel magistrat Pirlog Bogdan Ciprian (cu titlu de exemplu, procesul verbal din 11.08.2018, aflat la f.2, vol. II).

Fac precizarea ca dosarul nr. 18/P/2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Parchetelor Militare nu mi-a fost prezentat pana la acest moment, dosarul mentionat fiind solicitat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Parchetelor Militare la o data ulterioara inregistrarii pe rolul Curtii de Apel Bucuresti a dosarului nr. 4012/2/2020.

Motivul pentru care formulez prezenta declaratie vizeaza imprejurarea ca domnul locotenent-colonel magistrat Pirlog Bogdan Ciprian a fost reprezentantul meu intr-o cauza disciplinara”.

 

 

Dovada legaturilor Grecu-Pirlog


In plus fata de cererea de abtinere prezentata de Revista Qmagazine, Lumea Justitiei publica inca o dovada relatiilor dintre judecatoarea Ruxandra Grecu, care se va pronunta asupra cererii de redeschidere a dosarului “10 august”, si procurorul Bogdan Pirlog, care a lucrat in dosarul “10 august”. Este vorba despre o instiintare trimisa de judecatoarea Ruxandra Grecu catre Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara in care anunta ca va fi reprezentata de procurorul Bogdan Pirlog (vezi facsimil 2):Va aduc la cunostinta ca in procedura disciplinara desfasurata in dosarul nr. 20/J/2019, voi fi reprezentata de catre domnul procuror militar Pirlog Bogdan Ciprian.

 


 

Craiu a respins abtinerea


Evident, motivele invocate de judecatoarea Ruxandra Grecu reprezinta o incompatibilitate evidenta a acesteia in judecarea cererii de redeschidere a dosarului “10 august”. Scandalos insa, cererea de abtinere a Ruxandrei Grecu a fost respinsa de judecatoarea Cristina Craiu de la Curtea de Apel Bucuresti. Ceea ce inseamna ca luni, 10 august 2020, cea care va decide daca dosarul in care se urmareste executia jandarmilor care au oprit lovitura de stat a bandelor #rezist va fi solutionata de judecatoarea Ruxandra Grecu, aparata la CSM de unul dintre procurorii care au lucrat chiar in dosarul “10 august”.

 

Incalcarea flagranta a dreptului la un proces echitabil

 

Desigur, formularea unor cereri de abtinere care sa fie respinse reprezinta un truc mai vechi al anumitor judecatori, care astfel se pun la adapost in fata unei eventuale recuzari. Chiar si asa, avocatii partilor sunt obligati sa o recuze pe Ruxandra Grecu, pe motiv ca aceasta nu poate oferi garantii de impartialitate in judecarea cauzei. Recuzare care, in opinia noastra, trebuie admisa de pe scaun.

Pe de alta parte, trebuie spus ca o solutie de redeschidere a dosarului “10 august” pronuntata de judecatoarea Ruxandra Grecu va fi total lipsita de credibilitate, avand in vedere relatiile sale cu unul dintre procurorii care au lucrat un dosar. Iar ulterior o actiune la CEDO va conduce in mod sigur la condamnarea statului roman pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil.

Comentarii

# Cetateanul date 7 august 2020 20:32 +8

Si asta nu e nimic fata de ce vine din spate. Astia nu fiinteaza in focare de covide ci in focare de prostie...cu agravanta de grup. PS Fiecare pravalie si-a adus pe cine a vrut prin curti... PPS Si daca se admitea trebuia sa intre mme craiasa... tre sa fii dus cu caputul sa iti un asa caz...oricum dai iese nasol.

# M date 7 august 2020 20:59 +7

Cârdășie foarte mare între acești interlopi în roba, cum tu ca judecător șeful judecătorilor din CAB care cunoști foarte bine legile sa respingi cererea de abținere cunoscând faptul ca se găsește în incompatibilitate? Asta e deja penala

# basicuta date 7 august 2020 23:56 +5

asta-i tare rău...ori să si-o ia rău la CEDO pe incompatibilitate...păi nu vă spusei io că-s BANDITI in robe... si mă-ntreb cum vor plăti ? adică vor judeca/manca banii statului câtiva ani ca să ce? rejudecare sau anulare... BĂI banditilor sunt legi in colonie sau nu...

# santinela date 8 august 2020 07:56 +8

Pai se vede din avion mizeria. A iesit pe post von Snitel Cotrocenistul,cu miniie proletara,si a cerut "grabirea " actului de justitie. Si ce sa vezi,imediat a aparut o TUTA de la CAB,adica sefa tutelor de acolo, si horaraste ea ce si cum.Cind esti sluga ordinara asa te comporti si asa gindesti !

# Neanae date 8 august 2020 15:00 +1

Ca politicul sa nu vâre nasul in justiție sunt niste legi. Însă șmecherii bengoși din politica, cu nea wurstel șef de cremwurști (amestecuri de grăsimi si resturi altfel inutilizabile), nu tin cont nici de Constituție, dapăi... Despoți! Susținuți de monocefali, si/sau lobotomizați, metaforic. Cu respect pentru nefericiții care sunt așa de boala crunta. Dar, DAR profesioniști in justiție ca Grecu asta, personal de servicii de tot soiul, militari de rang, infirmieri, medici mai ales chirurgi CE DRACULUI URLĂ IN POLITICA ACTIVA? Io daca ma declar simpatizant PSD si chirurgul Tătaru tre sa ma opereze, nimeni nu ma poate asigura ca nu“uită” bisturiul langa ficatul meu! Idem sa ma judece pt fapte comise de mă-sa lu’ magistratu’ ăla haștagist împuțit cocalar care vrea morți, agonizanti, toti Pesediștii. Acilea legea ce ce că? Pot fi aceștia imparțiali daca se manifesta înverșunat in luptele bordelului politic? Vreo doi acolo șa, poate. Restul vor glorie si “ochii mei bani să vază”!Grecu OUT!

# Gandalf date 8 august 2020 15:37 +1

....legea este pt.fraieri..... Unii judecatori se cred niste Dumnezei.... De remarcat ca d-na Judecator sa abtinut....iar d-na judecator care a judecat abtinerea a aruncat pisica moarta inapoi... Le este frica de werner...intentionat fara majuscula fiindca nu merita asa ceva...

# 109b date 10 august 2020 18:21 +1

Ar fi interesant sa verificați “intinerariul” acestei....magistrate. Încă de la admitere in magistratura. Acest comportament o caracterizează și a ajutat-o sa evolueze atât de repede.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.05.2021 – DNA lucreaza pentru Ciolos

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva