5 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONDUCERE NOUA LA TMB SI CAB – Vicepresedinta Tribunalului Bucuresti, judecatoarea Gabriela Risnoveanu, va fi delegata la sefia instantei. Presedintele Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti, judecatorul Ovidiu Richiteanu-Nastase, devine vicepresedinte la CAB. Mutarile au loc dupa plecarea in CSM a presedintei TMB Laura Radu si a vicepresedintei CAB Elena Costache

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 January 2023 16:38
Vizualizari: 4830

Constituirea noului Consiliu Superior al Magistraturii aduce schimbari la varful a doua importante instante din tara: Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti. Concret, TMB si CAB vor avea noi sefi.


 

Astfel, dupa alegerea in CSM a presedintei Tribunalului Bucuresti, judecatoarea Laura Radu, conducerea instantei va fi preluata de judecatoarea Gabriela Risnoveanu (foto), in prezent vicepresedinta TMB. Risnoveanu urmeaza sa fie delegata joi, 12 ianuarie 2023, de Sectia pentru judecatori a CSM in functia de presedinte a Tribunalului Bucuresti.

In aceeasi sedinta, Sectia pentru judecatori a CSM il va delega in functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti pe judecatorul Ovidiu Richiteanu-Nastase (vezi facsimil). In prezent, acesta ocupa functia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti, in care a fost numit in iulie 2021, dupa ce detinuse aceeasi functie pe delegari succesive incepand cu 2019. Delegarea lui Richiteanu-Nastase ca vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti vine dupa ce judecatoarea Elena Costache, vicepresedinta a instantei, si-a inceput mandatul in CSM.

 

Nu in ultimul rand, judecatorul Ion Goloiu va fi delegat in functia de presedinte al Tribunalului Dambovita. Asta dupa ce presedintele instantei, judecatorul Narcis Erculescu, a fost ales in CSM.


Savonea s-a intors la conducerea CAB


Pe de alta parte, trebuie precizat ca o modificare importanta a avut loc chiar la nivelul functiei de presedinte al Curtii de Apel Bucuresti. Mai exact, conducerea instantei a fost preluata incepand cu data de 7 ianuarie 2023 de judecatoarea Lia Savonea, aceasta reluandu-si mandatul practic dupa terminarea celui din CSM.

Fosta presedinta CAB aflata pe delegare pe aceasta functie din 2019, judecatoarea Luminita Cristiu-Ninu, a promovat de la 1 ianuarie 2023 la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 


Comentarii

# Cristea date 11 January 2023 20:31 -1

Judecatorul GOLOIU ION in functia de presedinte la Tribunalul Dambovita va fi un castig pentru justitiabili si pentru instantele din subordine. Au facut o alegere foarte buna, este un om echilibrat in sala si un bun manager, un profesionist al dreptului cunoscut la nivelul instantelor prahovene. Succes in noua postura de presedinte de instanta de control judiciar.

# maxtor date 11 January 2023 21:42 0

dupa alegerea in CSM a presedintei Tribunalului Bucuresti, judecatoarea Laura Radu-pt. ca a cobit luju.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.12.2023 – Iata viitorii sefi ai CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva