30 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONGRESUL UNBR - Avocatii care au strans semnaturi pentru blocarea votarii proiectului de reformare a sistemului de pensii si asigurari au castigat dreptul la dezbaterea proiectului in Congres. Presedintele CAAv, Nicu Tiberiu, a incercat la pauza sa calmeze apele degeaba!

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

15 June 2012 15:53
Vizualizari: 6543

 

Toata floarea cea vestita a avocaturii din tara, sub bagheta presedintelui Uniunii Nationale a Avocatilor din Romania, Gheorghe Florea (foto) s-a strans, in 15 iunie 2012, la Hotel Marriot pentru a participa la Congresul UNBR, unde a participat ministrul Justitiei, Titus Corlatean, presedintele CSM, Alina Ghica, senatorul Ioan Chelaru (vicepresedintele al Senatului Romaniei si decan al Baroului Piatra Neamt), seful ANI, Horia Georgescu, sefa INM, Octavia Spineau, presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania, Viorica Costiniu, presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Constantin Sima etc. Bineinteles ca in sala au sosit si delegatii din toata tara. Domnii au venit la patru ace, doamnele imbracate cu stil si condescendenta, coafate si parfumate. Toti cei prezenti cunosteau de conflictul iscat pe tema reformarii Casei de asigurari a Avocatilor, numai ca putini dintre cei care statusera la sedinta de joi, 14.06.2012, de dinaintea Congresului ca sa dezbata tematica au recunoscut ca s-a stiut de semnaturile stranse pentru amanarea votarii la Congres a proiectului de reformare a sistemului asigurarilor din avocatura.


Magistratul Viorica Costiniu a dat o veste buna: Se ridica MCV-ul, doar CSM va ramane cu niste recomandari!

In luarile de cuvant din prima parte, dupa ce a vorbit ministrul Titus Corlatean, sefa INM, Octavia Spineau a vorbit mai mult de programele de parteneriat pe care institutia de formare a magistratilor le are cu avocatii, presedintele APR, Constantin Sima a punctat faptul in viitor se sustine ideea ca avocatii cu aceeasi vechime sa poata vea acces in magistratura, presedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Grebla a vorbit despre necesitatea recastigarii prestigiului profesiei de avocat, iar judecatoarea Viorica Costiniu a subliniat faptul ca sistemul judiciar are nevoie ”de un ministru care sa nu-si mai asume in nume propriu o reforma personalizata”. Costiniu a dat si o veste buna avocatilor si anume ca ”vicepresedintele Comisiei Europene ne-a comunicat ca s-a decis ridicarea MCV si singurul care va mai capata cateva recomandari este CSM-ul”.

Apoi a venit randul presedintelui UNBR, Gheorghe Florea care a tinut un discurs la obiect, din care a reiesit ca sefului avocatilor nu-i prea place ca avocatii sa comenteze in fata presei chiar daca lucrul acesta tine de cazul pe care-l reprezinta si nu neaparat de imagine: ”Interventiile publice cu privire la respectarea legii sunt si trebuie sa fie apanajul avocatilor, care, de regula, nu stiu si nu trebuie neaparat sa-si laude realizarile, dar stiu sa critice rational si curajos ceea ce este nesanatos!

De reusita schimbarii la fata a justitiei atarna interese esentiale ale statului si ale profesiei de avocat, capacitatea avocatilor de a se implica activ in rosturile si evolutia profesiei, pe plan intern si in spatiul european va contribui efectiv la imbunatatirea si schimbarea mediului juridic si judiciar”.

Ca un veritabil mediator intre aparare si acuzare, presedintele Florea a tinut sa sublinieze ca ”dincolo de aspectele subiective sub care sunt infatisate uneori problemele justitiei, adeseori impregnate de atitudini politice, nu este cazul ca relatiile avocatilor cu societatea sa afecteze relatiile dintre magistrati si avocati! Nu este vremea unor confruntarii institutionale intre profesiile juridice! (...) Maturitatea si solidaritatea Corpului avocatilor sunt paznicul traditiilor si constantelor profesiei, pentru ca avocatura sa reziste vremurilor! Perioada in care traim impune ca profesia de avocat sa nu mai fie tratata ca un auxiliar al justitiei. Profesia de avocat este un pilon al justitiei. Linistea si bunastarea profesiei de avocat nu dainuiesc de la sine!

Profesia de avocat trebuie sa constituie un rezervor permanent de expertiza care sa impuna ridicarea standardelor profesionale din magistratura, intr-un climat corect si bazat pe respect!”

Aparare pentru aparatori...

Presedintele Florea a argumentat si de ce nu este benefic avocatul din oficiu de permamenta: ”In contextul in care dezvoltarea legislativa a Romaniei se produce concomitent cu perfectionarea sistemului judiciar, adeseori apararea prin avocat este identificata drept cauza a lentorii procedurilor judiciare, ceea ce este incorect. Este cazul sa subliniem ca pregatirea apararii, respectarea dreptului fundamental la alegerea avocatului exclud posibilitatea instituirii „avocatului din oficiu desemnat de permanenta pentru activitatea instantelor”, deoarece principiul apararii efective ar fi grav afectat. Nici solutiile de sanctionare a avocatilor prin mijloace de drept administrativ nu pot pune apararea prin avocat decat in situatia de a fi expusa presiunilor incorecte si abuzurilor. Este incalcat grav dreptul la aparare prin avocat, al carui titular este persoana, constitutional indrituita la alegerea avocatului sau la beneficiul apararii”. Dupa care, a continuat:

A trecut si vremea aranjamentelor si compromisurilor pentru realizarea progreselor in dezvoltarea institutionala a profesiei de avocat! Reprezentantii profesiei de avocat reuniti in Congresul avocatilor au obligatia sa impuna apararea profesiei atat de derapajele din interior, cat si de agresiunile din exterior. Un proces de selectie a avocatilor care nu respecta standarde de competenta profesionala se va reflecta mai tarziu in calitatea apararii. Este cert ca va fi influentata si calitatea actului de justitie”.

Atac la barourile paralele

Presedintele UNBR nu a uitat, insa, vechiul conflict cu barourile paralele si, profitand de prezenta in sala a ministrului Justitiei si a presedintelui CSM, a punctat: ”Concurenta neloiala si practicarea fara drept a profesiei de avocat sunt expresia nerespectarii legii. Ministerul Public si instantele au datoria sa intervina si sa faca legea respectata! In orice mod, demersurile profesionale pe care avocatii le fac – individual sau in colectiv – ajung in justitie. Catre justitie avocatii nu pot „exporta” decat competenta, profesionalism, integritate! Organele profesiei trebuie sa identifice si sa trateze legal cazurile de incompatibilitate, de nedemnitate, de incompetenta, de lipsa de integritate, de conflicte de interese sau chiar de coruptie din randul avocatilor. Iata motive pentru care Congresul Avocatilor 2012 este chemat sa evalueze corect situatia actuala a profesiei de avocat prin includerea pe ordinea de zi a Congresului, ca tema distincta, problematica generala a profesiei si starea ei actuala, dar sa si genereze proiecte, hotarari, care sa demonstreze ca profesia are forta sa reziste presiunilor de orice fel!”

Contre intre presedintele CAAv, Nicu Tiberiu si avocatii care vroiau dezbatere pe proiectul de reformare a sistemului de pensii si asigurari

In pauza, avocatii au discutat tot felul de probleme dar cea mai stringenta a fost cea legata de aparitia materialului din Lumeajustitiei.ro referitoare la strangerea de semnaturi de catre membri ai ADSA (Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor) pentru blocarea votarii la Congres a proiectului de reformare a sistemului de asigurari si eventuala marire a limiteri de pensionare a femeilor avocat de la 60 la 63 de ani, pana ce acestea nu vor fi dezbatute cu toti avocatii.

La un moment dat, avocatul Nicu Tiberiu (foto 5) presedintele Casei de Asigurari a Avocatilor a fost inghesuit de mai multi avocati tineri, semnatari ai solicitarii de amanare a votului pe proiectul sus-metionat, reprosandu-i ca materialul trebuia pus pe site intr-o forma finala si mult mai deverme decat preziua Congresului. „Nici forma finala de pe site nu este cea actuala”, a ridicat vocea una dintre avocate. ”Ba da, forma se gasea pe site si a fost transmisa in martie la toate barourile. Ceea ce s-a luat in discutie ieri (n.r.-14 iunie) sunt propunerile a cinci barouri din tara, printre care Alba, Dolj, Brasov si nu mai stiu care...”, a replicat Nicu Tiberiu. Tot Nicu Tiberiu a explicat ca problema ridicarii varstei de pensionare la 63 de ani nu este o idee a lor si ca vine dinspre Europa, vezi Doamne, unde s-ar fi constatat ca femeile avocat traiesc cu zece ani mai mult. Cert este, insa, ca in lipsa unei modificari a legii organice privitoare la varsta pensionarii, UNBR nu a avut cum sa impuna o asemenea prevedere care intra in conflict cu legislatia actuala.

Filiala Bucuresti a avut o singura propunere la sedinta din 14 iunie, premergatoare Congresului UNBR: infiintarea Casei de Ajutor Reciproc a Avocatilor, pe care - din cate am aflat noi – Baroul Bucuresti nu o sustine.

In fine, s-a trecut la vot. Disciplinati, avocatii UNBR au votat in bloc mai multe puncte de pe ordinea de zi. Numai ca atunci cand s-a ajuns la votarea proiectului de reformare a sistemului de pensii si asigurari, intrucat fiecare delegat din sala primise mapa de la avocatii ADSA care realizasera si un chestionar cu 8 intrebari privitoare la aceasta problema, s-a cazut de acord sa se treaca la dezbaterea punct cu punct a acestui proiect. La ora la care publicam materialul, dezbaterea era in toi.

In timpul dezbaterilor legate de modificarile aduse sistemului de pensii si asigurari, s-a ajuns cu discutiile si propunerile la sectiunea a IV din statutul CAAv, Congresul UNBR fiind de acord cu o propunere noua, conform careia nu numai cinci membri ai Consiliului CAAv sa poata, prin vot, sa desfiinteze sau sa infiinteze filiale, ci toti membrii Consiliului. Au fost votate, de asemenea, si alte amendamente. La orele 18.00, intrucat sala trebuia parasita, lucrarile Congresului s-au oprit pentru ca sambata, 16 iunie, sa continue. Toti avocatii prezenti au catalogat drept foarte democratic modul in care s-a realizat dezbaterea.

P.S. - La pauza, av. Calin Zamfirescu - consilier UNBR a declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca, pe viitor, important pentru sistemul de pensii si asigurari este ”gradul de colectare, care trebuie sa creasca”, si ca este necesara si gasirea unei metode de multiplicare a sumelor respective prin fonduri de investitii sau plasamente”. E buna ideea, dar criza inca n-a trecut!

 

 

Comentarii

# Avocat Yiberiu KOVACS date 15 June 2012 16:42 +2

Urmarind articolul iti vine sa iti iei cimpii. Este imposubul de inteles cum oameni care au slijit cu nerusinare mitocania in perioada comunista, oameni care sunt minjiti cu siingele varsat de sute de mii de juristi in perioada 1946 - 1990, isi permit sa apara public ca profesionisti ai dreptului in conditiile in care avocatii erau principala arma criminala a comunismului impotriva justitiabilililor din romania, perioada in care nu puteai deveni avocat fara sa dovedesti ca esti criminal fizic si psihogneosologi al regimului comunist. Sunt convins ca in acest moment, justitia Romana prin avocati este nu numai criminala dar si umanizata de niste criminali nerusinati si... imi este lehamite. Sa va fie rusine CRIMINALILOR PENTRU CA EXISTATI SI INCA MAI AVETI CURAJUL SA IESITI PE STRADA. Oare citi oameni au murit din cauza lui florea. paula iacob, iordavhescu si ceilati nesintiti ai avocaturii romanesti care peste noapter au deveniti sfinti dupa ce pina acum si mai ales pina in 1989 au pupat in cur pe oricinenumai sa aiba ce mina precum un animal imputit.

# !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! date 15 June 2012 16:45 -1

A participat presedintele "de onoare" al Asociatiei Magistratilor din Romania, Viorica Costiniu :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Domnul avocat florin a participat? :D

# FACETII DREPTATE LUI BOTA, CONDAMNATI OAMENI NEVINOVATI ? date 16 June 2012 19:35 +2

HALAL JUSTITIE? RUSINEEEE? CONDAMNATI PE BOTA AIUREA, IN LOC SA VEDETI DE ATATIA CORUPTI.

# nerusinare date 15 June 2012 16:59 0

acest florea a prezentat cu nerusinare o situatie ireala. magistratii au dat verdictul ca practicam avocatura perfect legal. numai acest florea si membrii sai sustin ca nu practicam legal. au sesizat instantele de judecata si dreptatea a fost de partea noastra. in acest context , corlatean, fara a fi in cunostinta de cauza s-a apucat sa dea verdicte.d.corlatean daca asa iti incepi mandatul, atunci sa stii ca 3000 de oameni plus membrii familiilor va vor da o sanctiune mare in noiembrie. am avotat usl sa scapam de o nulitate din justitie si acum bag seama ca incep sa regret?

# iuda date 15 June 2012 17:17 +3

ce fericit e florea ca l-a prostit pe corlatean. priviti ce mutra are ticalosul. ascultati-l si pe zamfirescu, sa va creasca gradul de colectare. acum ati intele traditionalilor de ce vrem o noua ordine in avocatura? ca sa nu mai vedem acesti bosorogi hiduosi care fura fara nerusinare din banii avocatilor. uite de aia ne-am facut avocati la Bota. poate veti pricepe al cui este de fapt razboiul si veti da o mina de ajutor lasindu-l pe florea fara adepti. 

# barourile libere date 15 June 2012 18:03 +4

Planul diabolic al MAFIEI AVOCATILOR PARLAMENTARI, independent de culoarea politica, este acela de a elimina, de pe piata avocaturii, reformatoarea si occidenatala UNBR-Bota. Neo-bolsevicul, Corlatean, a facut primul pas...

# avocatel date 15 June 2012 18:44 0

Av. traditionali li se prezinta situatii false, acestia sunt nevoiti sa tina cont de ele sub anumite sanctiuni care de fapt nici nu-si au aplicabilitatea, acesti conduccatori ai avocaturii traditionale incearca, se pare, pe toate caile, monopolizarea profesiei libere, o profesie LIBERA in toata Europa si occident, legifereta si recunoscuta pe plan international, care momentan primeaza in fata celui national. Atata avocatii unii impoptriva altora, a propriilor colegi, se pare tocmai pentru a ascunde si a musamaliza neregulile care exista la nivelul barourilor traditionale din judete. Despre P. Iacob se stia demult ca a fost securista. Ce ar fi sa se cerceteze putin si conducatorii si decanii tuturor barourilor judetene cu referire la acest fapt, + inca cativa membri din conduceri? Este incredibil si inadmisibil ce se intampla dupa 20 de ani de la mortii revolutiei care au sacrificat vieti pentru ca acum sa o ducem mai bine! Treziti-va!

# senatoru .... vericu lu paralelu, cumnat cu bo.. date 16 June 2012 15:30 +3

:-) las'ca si voi aveti senatoru paralelu ca aia sunt si parla si avo bananierii in tara lor se misca

# ADA date 15 June 2012 18:36 +3

HAI BOTA FII TARE!!!!!! VEI CASTIGA LA CEDO> TOTI AVOCATII CARE AU FOST DATI AFARA DIN BAROU , NE-AM SFATUIT SI VOM PLECA LA BAROUL -BOTA. ASA , CA WAX!!!! PENTRU MAFIA AVOCATURII CLASICII-FOSILE- ADUNATURA COMUNISTA. HAI BOTA NU TE LASA , NOI TOTI TE SUSTINEM .

# Coleg date 15 June 2012 23:11 +2

Va asteptam! Ar fi constructiv pentru calitatea actului juridic în Bucuresti, întrucât ar fi o concurenta profesionala, civilizata si lipsita de ura. O astfel de concurenta, strict profesionala, obliga la pregatire si prestatie cât mai bune! Oricum, de fuga avocatilor la "UNBR-paralel" îi este frica Consiliului Baroului Bucuresti. I-am auzit în 3 rânduri, în situatii diferite. Si sunt perfect constienti de faptul ca legea de organizare si exercitare a profesiei nu înfiinteaza nimic.... Dar politica "hotului care striga 'hotul'" a dat roade întotdeauna....

# POLO date 19 June 2012 10:53 0

Bota nu mai exista, asa ca degeaba urlati pentru cineva care a iesit din carti.Condamnarea lui Bota e legala. Nu a fost niciodata avocat.

# pt POLO date 19 June 2012 11:39 0

Spre ghinionul tau, Bota va iesi, in curand, mai puternic decat pana acum. Vei crapa de ciuda si iti va mai ramane de facut un singur lucru: HARA-KIRI !

# AVOCAT SUSPENDAT date 15 June 2012 18:40 +6

CORLATEANU , NU TE VA MAI VOTA NIMENI , DACA NU ESTI CORECT . DE CE NU AI CURAJUL SA STRIGI TARE , BAROUL LUI BOTA ESTE LEGAL, ARE SUTEE DE DECIZII JUDECATORESTI. HAI BAIETE CURAJ........ DACA ESTI CINSTIT.....

# Doina date 15 June 2012 18:46 +4

CONDAMNAREA LUI AV. BOTA ESTE O PALMA RUSINOASA PENTRU JUSTITIE. DE CE NU SE RESPECTA PRACTICA JUDICIARA ? DE CE NU SE RESPECTA AUTORIATEA DE LUCRU JUDECAT ? VA ROADE PIZMA TAREE. :-x

# AVOCAT - IASI date 15 June 2012 18:50 +4

Dragi colegi avocati traditionali si av. Botisti , intradevar traim intr-o tara de drept in care concurenta este libera, asa ca TOATA LUMEA TREBUIE SA TRAIASCA , DAR CLIENTI VA AVEA DOAR CEL MAI BUN, asa ca nu va mai certati degeaba.

# Rania date 15 June 2012 18:55 +4

Bai, nu mai suntem in comunism trebuie sa existe competitie, concurenta, in Franta sunt 7 Barouri , profesia este libera, justitiabilul alege, dar fosila de Florea il rod besinele si numai el vrea avocat , numai el este destept . Ei , nu va vine greata?!

# jurist date 15 June 2012 19:00 +8

Adevarul este ca sunt foarte multi avocati de la noi traditionalii care il tin cu Bota, si ar pleca si maine de la Florea pentru ca dam prea multi bani aiurea, dar inca nu s-a finalizat situatia lui Bota. Abia cand va castiga definitiv , va avea tot respectul din partea intregii tari . Bota , vei invinge , in gandurile noastre te sustinem , dar ne este frica .Ne-am saturat de dictatori.

# jurist pt jurist ora 19,00 date 15 June 2012 20:18 +2

te rog posteaza in numele tau. 

# Avocat -Bota date 15 June 2012 19:05 +2

FRATILOR NU VA FIE TEAMA , SUNTEM PESTE 3.000 IN TOATA TARA . CEDO , VA ELUCIDA SITUATIA SI VA ZDROBI MAFIOTII.ABSOLVENTII VOR FI LIBERI SA-SI ALEAGA BAROUL . LIBERTATE- VICTORIE PENTRU ASTA AM LUPATA . :-*

# CR7 date 15 June 2012 19:25 +2

Ho, nu mai bociti ! Trebuie respectate si sutele de hot. def. de nevinovatie, nu numai una de condamnare !

# JUDECATOR date 15 June 2012 19:35 +7

Membrii comisiei juridice , CSM , sa aiba intelepciunea si sa dispuna doar in numele legii , cum inteleg ei actul justitiei cand in toata tara sunt avocati inscrisi la Baroul lui Bota , sunt recunoscuti prin Decizii Civile , Penale, Rezolutii , detin toate actele in conditiile legii si cand ajung in sala de judecata , un judecator mai " naravas" care are fiul in Baroul Clasic , nu il mai recunoaste. Atunci va rog sa imi raspundeti , Ce valoare mai are o Decizie penala solutionata cu intelepciune si impartialitate de un judecator care nu are fiul in Baroul Clasic si a dat solutia corecta , doar pe lege si Decizia care a dat-o un judecator care este prieten cu ...X-ulesc.....? magistratatul este un functionar care are o retributie, si este pus acolo ca sa dispuna doar ce zice legea , actele si faptele si nu pe simpatii, nepotism si prietenii etc. Va rugam sa fiti corecti , chiar daca nu va convine situatia - legea trebuie respectata , doar luam salarii frumusele.

# Corina date 15 June 2012 19:43 +4

C.S.M.-ul recunoaste ca avocatii lui Bota sunt legali, dar inca nu si-a- exprimat pozitia , dar urmeaza ,deoarece sunt miii de hotarari de recunoastere si o sa vina Europa peste ei.

# Bercea mondial - Jilava date 16 June 2012 08:26 -1

Dacă domnul Președinte NIMERINCU nu se grăbește cu o replică față de Corlățeanu și Florea urmează un dezastru în 2-3 săptămâni. Cunosc din sursă sigură că un secretar din MJ și avocați din comisia de etică și disciplină a UNBR Gheorghe Florea au inițiat ca și formă de luptă ,, PARAZITARĂ,, UN PROIECT DE O.G. ( un fel de circulară în regimul Predoiu) prin care se interzice accesul în instanțe, parchete, etc a avocaților din UNBR NIMERINCU, rețineți ,,SURSĂ SIGURĂ,,.

# POLO date 19 June 2012 10:59 0

ERA DE ASTEPTAT. ANI DE ZILE, BOTA A STAT CU HOTARIRILE IN MAPA SI NU A FACUT NIMIC. A DORMIT IN FOTOLIUL LUI SI A ASTEPTAT DONATIILE DE LA NOI. ACUM ARE EXACT CE A MERITAT DAR DIN PACATE NOI SUFERIM CEL MAI MULT. NE-A LUAT BANII SI NE-A LASA SA NE DESCURCAM SINGURI.

# NERVOSUL date 15 June 2012 19:50 +2

LA ACEST CONGRES SE VEDEA DOAR FATARNICIE- SI - VICLENIE

# BRAVO LUI -CR7 date 15 June 2012 19:55 +5

Bravo celui care a subliniat faptul ca: asa cum au respectat o singura decizie de condamnare a lui Bota , tot asa au obligatia sa respecte sutele de hotatrari de recunoastere. Sa inteleg ca un singur judecator din toata tara , este mai destept decat colegii lui din toata tara ????!!!!!!!!! Nu va vine a rade????!!!!! Adica pe toti i-a facaut prosti !? CSM-ce zice? Pe unde scoate caciula ?

# tipatescu date 15 June 2012 21:53 +6

Am urmarit pe juridice.ro o parte din congres. Inteleg furia colegilor traditionali avand in vedere ca Presedintele se poarta ca un tiran; si li se adreseaza de parca ar fi el stapanul. Stimati avocati traditionali - i-ati ales doar ca sa va umileasca, sa va fure si sa se poarte cu dumneavoastra ca si cm sunteti prepusii lor? Nu ma astept sa raspundeti. Sper sa aveti puterea de a recunoaste ca cei ce va conduc va trateaza cum nu meritati.

# ddddddd date 15 June 2012 21:58 +2

ii trateaza ca pe prosti si le ia banii? nu vedeti ca mucosului de la ANI ii aranjeaza cravata si pe fraierul de corlatean il ia de umeri si-l conduce la masa. a uitat corlatean ca a intrat in profesie abia cind a aimplinit 10 ani vechime ca sa fie scutit de examen. acum au scos si prevederea aia, si aburiciul asta de corlatean vine sa ne spuna sa invatam. sa nu-i dai un scuipat asa ca datorita si voturilor noastre el a ajuns azi ministru? vorba lui boc, derbedeul dracului!! las bre ca vine noiembrie, o sa va dam voturi in bot, vreo trei plu inca vreo citeva mii, familii, prieteni etc. 

# pt bercea mondial jilava date 16 June 2012 11:16 +1

NU STIU CINE ESTI INSA CE SPUI TU ESTE IMPOSIBIL DE REALIZAT! INITIEREA UNEI OG. IN ACEST SENS AR FI DIN START ILEGALA SI NU POATE SA FIE VOTATA! DACA AR FI ADOPTATA O ASEMEN EA ABERATIE LA CURTEA CONSTITUTIONALA AR CADEA 100%. SA INCERCI SANTAJAREA A PESTE 5000 DE AVOCATI LEGALI ESTE IMPOSIBIL....IAR ACTUL DE JUSTITIE NU7 AR MAI FI INDEPENDENT CI AR FI POLITIC! CE SPUI TU NU SE POATE INTAMPLA NICIODATA! IN MAXIM,REPET IN MAXIM 1 AN DE ZILE CEDO SE VA PRONUNTA DEFINITIV IN CEEA CE-L PRIVESTE PE BOTA!!!

# avocat legal date 16 June 2012 11:19 +1

DRAGI COLEGI AVOCATI LEGALI AM O CURIOZITATE ,STIE CINEVA DACA POMPILIU BOTA A TRECUT LA CALEA EXTRAORDINARA DE ATAC?(CONTESTATIA IN ANULARE) PE PORTAL NU APARE NIMIC IN ACEST SENS!!!AST.RASPUNS DACA STIE CINEVA CONCRET!! MS

# POLO date 19 June 2012 11:04 0

NU-I FOLOSESTE LA NIMIC CALEA DE ATAC, PT CA URMEAZA CONDAMNAREA LUI IN ALTE DOUA DOSARE PENALE SI VA EXECUTA PEDEAPSA DE 6 LUNI PLUS CELE DOUA PEDEPSE. ACESTE PEDEPSE VOR INTARI HOTARIREA DE CONDAMNARE A LUI BOTA, ASA CA NU ARE NICI O SANSA.

# pe cuvantul tau? date 19 June 2012 11:14 0

Ba POLO, da' ce le mai stii tu pe toate; esti si clarvazator si noi n-am stiut. In rest, medicamentele ti le-ai luat ?

# AV date 16 June 2012 11:21 +1

DRAGI COLEGI AVOCATI LEGALI AM O CURIOZITATE ,STIE CINEVA DACA POMPILIU BOTA A TRECUT LA CALEA EXTRAORDINARA DE ATAC?(CONTESTATIA IN ANULARE) PE PORTAL NU APARE NIMIC IN ACEST SENS!!!AST.RASPUNS DACA STIE CINEVA CONCRET!! MS

# pt av date 16 June 2012 11:25 +1

Si eu am verificat. Nu apare nimic inregistrat. La congres zicea ca va depune. Mai are timp pana la finele lunii. Dar am eu asa o vaga senzatie ca nu ii pasa. Si va lasa asa decizia pana la pronuntarea CEDO. Va putea sa ia mai multi bani. Nu ii pasa de structura.

# av date 16 June 2012 11:27 0

DRAGI COLEGI AVOCATI LEGALI AM O CURIOZITATE ,STIE CINEVA DACA POMPILIU BOTA A TRECUT LA CALEA EXTRAORDINARA DE ATAC?(CONTESTATIA IN ANULARE) PE PORTAL NU APARE NIMIC IN ACEST SENS!!!AST.RASPUNS DACA STIE CINEVA CONCRET!! MS

# Vieri date 16 June 2012 11:38 0

Nu exista motive pentru formularea unei contestatii in anulare; atat prescriptia, cat si autoritatea de lucru judecat, precum si lipsa unui aparator in faza de urmarire penala au fost invocate de Bota pe calea recursului si, din pacate, toate i s-au respins ABUZIV !

# Dan date 16 June 2012 13:12 +1

Interesant: au disparut comentariile SILVIEI RACOVICEANU si EMEI ARONde pe acest site cat si de pe Facebook / grupul Juridice /,  referitor la nemultumirea lor legata de decanului baroului bucuresti IORDACHESCU !! Nu ma asteptam ca cei de pe LUJU sa stearga comentariile cuiva!! Adica avocatii nemultumit nu au voie sa se planga??? Sunt tare curios de la cine ati primit ORDIN sa stergeti mesajele acestor doua avocate!!!

# HB date 16 June 2012 13:18 +1

Nimic nou sub soare. Luju a inceput sa stearga comentarii. Initial sub pretextul duritatii unor exprimari. Am vazut comentariile doamnelor avocat si le-am printat. Am realizat ca vor fi sterse. 

# Dan date 16 June 2012 13:22 +1

Sunt curios ce se va intampla cu aceste doua avocate care au avut curajul sa se planga de ceva ce le nemultumeste! Decia asa sta treaba cu cei care conduc baroul buc. traditional si conducerea unbr traditional! RUSINE!!! Totusi, aveam o parere mai buna despre LUJU... Sa ajungi sa stergi mesajele celor  care posteaza doar ca ti s-a dat ordin..este jenant!

# Erau false date 17 June 2012 18:24 +1

Comentariile s-au sters pentru ca au fost postate in fals, in numele lor!

# Dan date 17 June 2012 18:29 0

Si pe pagina personala de pe facebook a SILVIEI RACOVICEANU..dat si pe cea din grupul Juridice de pe facebook erau postate in fals? Vorbesti prostii, serios acum! Am vazut personal ce a scris Silvana si aici si acolo!

# Fratii Camataru date 16 June 2012 18:32 0

Pentru toti "Bota-nistii" : la puscarie, la puscarie!!!

# avocat 51 O.A. date 16 June 2012 18:57 +1

Ptr. cel ce scrie sub seudonimul "FRATII CAMATARU" Ar trebuii sa-ti fie rusine ptr. urarile ale ce ni le faci tu noua. Vezi ca cine sapa groapa altuia , pica singur in ea. Esti un maimutoi oparit. Ce inseamna asta Daca strigi " La puiscarie, la puscarie" "Atunci mata ta si tot neamul tau , :lol: pe toti Botistii de p--a sa ne tie"

# Fratii Camataru date 16 June 2012 23:21 -1

Nici sa scrii nu stii, handicapatule! Se vede ca n-ai terminat nici liceul! De fapt, de aia esti si Bota-nist, pentru ca altfel...

# avocat 51 O.A. date 16 June 2012 23:39 +1

Handicapat esti. Sa ai soarta camatarilor ******

# am dat copy... date 16 June 2012 23:45 +2

Poziţia UNBR faţă de comentariile ministrului justiţiei Titus Corlăţean la adresa avocaţilor UNIUNEA NAŢIONALĂ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA Str. Academiei 4-6 Bucureşti COMUNICAT DE PRESĂ DATA: 18 iunie 2012 Uniunea Naţională a Barourilor din România a luat act cu indignare de comentariile din cadrul cuvântării ţinute de ministrul justiţiei Titus Corlăţean din data de 15 iunie 2012 cu ocazia Congresului avocaţilor tradiţionali. Comentariile aparţinând ministrului justiţiei prin care noile barouri sunt denumite "forme parazitare" şi "ilegale" dau dovadă de o evidentă necunoaştere a temeiurilor juridice care stau la baza înfiinţării şi funcţionării Uniunii Naţionale a Barourilor precum şi a practicii curente a instanţelor faţă de noile Barouri. Gestul este unul condamnabil cu atât mai mult cu cât magistraţii procurori ai Ministerului Public sunt direct subordonaţi Guvernului iar astfel de afirmaţii reprezintă o ingerinţă directă asupra independenţei actului de justiţie. Afirmaţiile pot fi considerate ca un îndemn direct la represiune nedreaptă şi la nesocotirea legii. Legalitatea şi temeiul funcţionării UNBR au fost testate şi confirmate printr-o jurisprudenţă constantă şi stabilizată realizată de-alungul a mulţi ani de către instanţele româneşti, jurisprudenţă confirmată şi de către Consiliul Superior al Magistraturii prin luări de poziţie oficiale. Referitor la afirmaţiile iresponsabile ale ministrului justiţiei, UNBR s-a autosesizat imediat şi urmează să acţioneze pe lângă instituţiile abilitate - Consiliul Superior al Magistraturii şi Guvernul României pentru a condamna cu fermitate orice formă de discriminare între avocaţii membrii ai barourilor şi va solicita luarea unor măsuri imediate. Reiterăm că UNBR respinge cu fermitate orice formă de discriminare, stigmatizare colectivă şi aplicare de etichete şi alegaţii de parazitism şi ilegalitate, precum şi utilizarea de mesaje cu caracter discriminatoriu la adresa avocaţilor noilor barouri. Considerăm că astfel de manifestări nu fac decât să susţină şi să dezvolte o atitudine ostilă la adresa avocaţilor în concertul larg al profesiilor juridice, prin propagarea către publicul larg a unor stereotipuri negative şi limbaj nedemn de un ministru al justiţiei. Baroul tradiţional din care face parte ministrul justiţiei a pierdut de mult agenda avocaturii româneşti iar aceste intervenţii partinice nu fac decât să mărească sentimentul populaţiei că în justiţie corupţia generalizată este distribuită prin cuvântări din chiar vârful sistemului. Este inacceptabil ca în marile capitale europene şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului membrii Baroului nostru să fie acceptaţi ca parteneri egali ai profesiei iar în propria ţară un ministru al justiţiei să critice magistraţii pentru soluţiile pe care le dau şi să încurajeze dezbinarea şi conflictele din cadrul profesiei de avocat prin afirmaţii calomnioase, doar pentru a-şi satisface spiritul de castă şi propria loialitate faţă de baroul tradiţional. Ministrul justiţiei este un slujitor al întregii justiţii iar nu doar al unei organizaţii în cadrul căreia este domnia sa înrolat. Preşedinte,

# jurist date 17 June 2012 00:56 +1

foarte bun comunicatul. se vede ca este scris de o persoana cu o cultura deosebita. atentie si la bercea mondial asta, nu luati in deridere si fiti vigilenti, militianul si cu protocolescu ati vazut ce sunt in stare. l-au adus pe fraierul asta cu carte pina la genunchiul broastei si ati vazut ce nazdravanii a scos pe gura.el nu stie ca marea majoritate am votat antipdl si datorita lui predoiu. cred ca ponta o sa-i dea palme cind va auzi ca in noiembrie  vreo 3000 de oameni plus familiile, frati, surori,unchi,matusi vor vota anti USL. daca corlatean va cauza un minus de cel putin 10.000 de voturi la alegeri sunt curios ce "premiu" va lua pentru timpeniile pe care le scoate si agita lumea.

# Irina date 17 June 2012 09:57 0

Ii "garantez"eu pe Iasi, un minus de foarte multe voturi!!!

# pentru: am dat copy... date 17 June 2012 09:01 +4

Comentariul dvs. este excelent, dar nu trebuie să fie un simplu comentariu. El să fie transmis la MJ, CSM, Parchetul General, etc , în formă electronică dar și prin fax Guvernului României, Parlamentului European ca și ,,PETIȚIE,,. Tarebuie semnat de NIMERINCU, ȘTAMPILAT, să aibă antetul UNBR cu toate datele de identificare. Este foarte bun, este primul pas.

# avocat date 17 June 2012 11:45 0

1143 magistraţi (459 procurori şi 684 judecători) au pronunţat următoarele soluţii de nevinovăţie: - 459 soluţii de netrimitere în judecată confirmate de 386 instanţe judecătoreşti (684 judecători) - 40 hotărâri judecătoreşti de achitare, pronunţate de 81 judecători.

# profesor de romana date 17 June 2012 23:12 0

domnul presedinte florea este analfabet! la inceputul congresului dansul afirma: ''Congresul avocatilor ''doua mii doispe'' se vede clar in ansamblu ca se confrunta cu probleme grave de limba! se pare ca analfabetismul de la conducerea profesiilor juridice si pana la ultimul avocat este posibil sa .......jenant !!!!! am mai sesizat greseli grave de exprimare insa nu mai are sens sa le expun...vizionati si fiecare se poate convinge de acest aspect...

# UNIUNEA PENTRU PROTECTIA PERSOANELOR DISCRIMINATE date 19 June 2012 11:51 +1

IN CONTEXTUL CONFLICTULUI DINTRE CELE 2 UNIUNI DE AVOCATI SE PARE CA AVOCATII DIN UNBR-NIMERINCU SUNT DISCRIMINATI CHIAR DE MINISTRUL JUSTITIEI. IN CONFORMITATE CU ART.16 DIN STATUTUL UNIUNII PENTRU PROTECTIA PERSOANELOR DISCRIMINATE ''PERSONAE LEX'' COROBORAT CU LEGISLATIA IN VIGOARE IN MATERIE CONDAMNAM RADICAL ORICE ATITUDINE DISCRIMINATOARE,PARTINITOARE,ILEGALA INDREPTATA ASUPRA COMUNITATILOR PROFESIONALE,IN SPETA CONFLICTUL DINTRE BAROURI. NE DECLARAM IMPOTRIVA DECLARATIEI MINISTRULUI REFERITOR LA BAROURILE PARALELE SI O CONSIDERAM DISCRIMINATOARE SI INSTIGATOARE LA DISCRIMINARE SI ILEGITIMITATE. SUNTEM ALATURI DE CEI CARE NE SESIZEAZA INSA IN ORICE CAZ NOTORIU NE AUTOSESIZAM SI PUTEM TRIMITE PETITII ATAT ORGANELOR INTERNE CAT SI INTERNATIONALE. CONDAMNAM ORICE FORMA DE DISCRIMINARE VENITA ATAT DIN PARTEA PERSOANELOR FIZICE CAT SI DIN PARTEA PERSOANELOR JURIDICE DE DREPT PRIVAT SAU PUBLIC. MILITAM PENTRU EGALITATEA DE SANSE,DREPTATE SI ADEVAR. SUNTEM ALATURI DE TOATE COMUNITATILE PROFESIONALE DIN ROMANIA ! DISCRIMINARE A CONFORM CONSTITUTIEI TREBUIE SANCTIONATA! VOM REVENI. PRESEDINTE FONDATOR C.M.F. ; COPRESEDINTE FONDATOR H.I.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.03.2023 – Cami a primit a doua sansa. Intra pe spalarea banilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva