17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONTROALE PE PROTOCOL – Inspectia Judiciara declanseaza verificari la toate parchetele din tara privind modul in care a fost pus in aplicare odiosul protocol de colaborare PICCJ-SRI incheiat de Kovesi, Coldea si Maior, prin care s-au nascut echipele mixte procurori-ofiteri SRI: “Identificarea dosarelor constituite ca urmare a unor sesizari din oficiu, intocmite de procurori pe baza informatiilor transmise, in temeiul protocolului, de SRI”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

31 May 2018 14:24
Vizualizari: 5768

Inspectia Judiciara declanseaza noi controale la parchetele din tara. De data aceasta este vizat modul in care procurorii au lucrat in echipe mixte cu ofiterii SRI, in baza odiosului protocol PICCJ-SRI incheiat in 2009 de Procurorul General al Romaniei de la acea vreme, Laura Kovesi (foto dreapta), directorul SRI de atunci George Maior si fostul prim-adjunct al SRI generalul Florian Coldea (foto stanga).


Conform unui comunicat al Inspectiei Judiciare de miercuri, 30 mai 2018, inspectorii trebuie sa stabileasca modul in care a fost pus in aplicare protocolul de colaborare, care prevedea formarea unor echipe mixte de procurori-ofiteri SRI in vederea efectuarii urmaririi penale. Controlul are urmatoarele obiective:

a) stabilirea, dupa caz, a modalitatii de primire, inregistrare si aplicare a protocolului la nivelul parchetelor vizate de control;

b) identificarea dosarelor constituite ca urmare a unor sesizari din oficiu, intocmite de procurori pe baza informatiilor transmise, in temeiul protocolului, de Serviciul Roman de Informatii;

c) identificarea masurilor dispuse de catre procurorii cu functii de conducere si executie de la parchetele vizate de control, in exercitarea atributiilor de serviciu, privind aplicarea protocolului.

Iata comunicatul Inspectiei Judiciare:

Inspectorul sef al Inspectiei Judiciare a emis azi ordinul privind efectuarea unui control tematic la toate parchetele din cadrul Ministerului Public privind modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale, declasificat si re-inregistrat la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie sub nr. 884/C din 29 martie 2018.

Controlul are urmatoarele obiective generale:

a) stabilirea, dupa caz, a modalitatii de primire, inregistrare si aplicare a protocolului la nivelul parchetelor vizate de control;

b) identificarea dosarelor constituite ca urmare a unor sesizari din oficiu, intocmite de procurori pe baza informatiilor transmise, in temeiul protocolului, de Serviciul Roman de Informatii;

c) identificarea masurilor dispuse de catre procurorii cu functii de conducere si executie de la parchetele vizate de control, in exercitarea atributiilor de serviciu, privind aplicarea protocolului.

Etapele controlului :

a) etapa I: solicitarea de relatii in conformitate cu obiectivele generale de la conducatorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie, Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si ai parchetelor de pe langa curtile de apel, atat pentru unitatea proprie cat si pentru unitatile din raza de competenta;

b) etapa a II-a: analizarea materialului documentar transmis in etapa I si stabilirea masurilor organizatorice pentru etapa urmatoare precum obiectivele specifice, componenta echipei de control, structura raportului de control si termenele;

c) etapa a III-a: efectuarea de verificari pe baza obiectivelor specifice si finalizarea controlului”.

Comentarii

# Canarul date 31 May 2018 14:48 -4

Foarte corect titlul...de protocol...sau degeaba...sau cu tremurat de genunchi :lol: . Și fătucile alea mai sunt mari inspectoare? Se dau și ăștia mari balene în lighean ...din serialul mircea fă-te că lucrezi. Hazliu e că ăștia chiar se iau în serios. #safimpenibilipanalacapat

# Ana date 31 May 2018 16:48 0

Intenția de control în toate parchetele privitor la abuzurile si ilegalitățile făcute pe protocoale e F.bună însă rezultatul nu poate fi decât informativ şi vag întrucât "PLICURILE cu ORDINE" şi "NOTIȚELE" de la SRI nu au fost înregistrate ori sunt secrete ori nu mai există! Şi marile ilegalități cu toți "morții sri" deja sunt îngropate!!! ;-) Toate dosarele(cel puțin) din perioada 2005_2018 sunt MACULATURĂ si ar trebui urgent anulate. Să nu mai vorbim de ascultarile în masă apreciate de Băse(acu'3ani) la peste 3 milioane iar recent de comisia SRI la peste 6.000.000 !!! ... CE AVEM NOI AICI? Păi O dictatură DE RAHAT militară si securistă + o justiție stalinistă 8) ALO Dle Toader se aude? URGENT! Anularea si revizuirea dosarelor cu reabilitare şi despăgubire :eek: sau vreți să amnistiați şi să grațiați doar pe cei din sistemul mafiot. Faceți DREPTATE la toate nivelurile şi pt toți ...nu doar pe "sărite" şi pe "alese"

# nelu date 31 May 2018 22:09 0

''PE PROTOCOL'' nu ''de protocol'' așa zice la titlu da´ tu citiși ca la teleor... succes in politică

# nelu date 1 June 2018 04:12 0

''PE PROTOCOL'' nu ''de protocol'' așa zice la titlu da´ tu citiși ca la teleor... succes in politică

# Sorin date 31 May 2018 15:19 +3

Inspectia judiciara este mana-n mana cu procurorii de la marile parchete din tara. Luju poate sa ma contacteze, ca arat eu rezolutie falsificata de catre inspectorii judiciari ce au musamalizat favorizand pe procurori. Exista protocoale verbale incheiate si intre parchete si instante, nu incape indoiala. Pana nu se va infinta instanta Curtea cu Jurati, nu se va face nimic aici in Romania.

# jeanvaljean date 31 May 2018 15:35 -1

Gratiere, Amnistie!!! Cum dracu sa fie sase milioane de romani ascultati?! Pai nu cumva base a primit fix 6 milioane de pa-pa la referendum? Pe cale de consecinta, ne putem simti vizati/atinsi de votul nostru "liber exprimat"?!

# Kuta Kinte date 31 May 2018 15:44 +2

Astia 2 legati unul de altul si aruncati in beci pe viata ! :-* PS. Auziti cum s-a domolit Klemm "Urmărim îndeaproape evenimentele. Aceasta este o problemă internă a României" Hopa , deci tine mai mult la salariul sau decat la sistemul ticalos. Sclavetele lu` Obama brusc a remarcat ca-i o proplema interna ..

# Mugur date 31 May 2018 15:47 0

De la protocoale secrete,ascultari de telefoane in masa, pana la a permite tortura unor cetateni straini pe teritoriul acestei tari,a fost doar un pas.Pas cu pas.Ar trebui sa ne fie rusine ca am permis acest lucru,mai ales ca ne tinem un popor credincios,ortodox.

# SPARTAKUS date 31 May 2018 16:07 +3

Practic PROTOCOALELE au avut drept scop intensificarea activitatilor desfasurate cu inversunare,de catre institutiile fe forta din Romania,in special SRI,DNA,ANI,anumiti judecatori de la ICCJ si din principalele instante judecatoresti,care si-au concentrat activitatea pt.a-i vana pe parlamentari,guvernanti,oameni de afaceri,patroni de presa si anumiti magistrati,pentru a-i baga la inchisoare si elimina din viata politica.Initiativa a apartinut lui Kovesi si Coldea.In acelasi timp dosarele cu greutate au ramas in nelucrare la DNA,care in prezent numara vre-o 530 dos.!!!!!

# andrei date 31 May 2018 18:37 +2

TOATE DOSARELE PENALE DIN 2009 pana in 2017 TREBUIE REDESCHISE. Procurorii  DNA si DIICOT au bagat mult lume in puscarie nevinovata . au fost mana in mana cu SRi ul si cu judecatorii care ascultau de ordinele primite de la SRI si procurori. FOarte multi oameni nevinovati au intrat in puscarie , multe familii au fost distruse , multi oameni au murit din cauza stresului , parintii condamnatilor au murit din cauza stresului . multi oameni au fost abuzati de acesti procurori si judecatori corputi care au actionat in baza protocoalelor secrete. TREBUIE NEAPARAT REDESCHISE TOATE DOSARELE PENALE  Din 2009 pana in prezent si abia atunci se va vedea cate au fost facute real. multe din ele veti vedea se va dovedi ca au fost aranjate . CEI DE LA ALDE SI PSD vor trebui sa face ceva in priviinta asta. Minsitru justitiei la fel va trebui sa faca ceva pentru a readuce adevarul si dreptatea oamenilor !

# protocolesco et company aviara date 31 May 2018 21:46 +3

protocoalele avocatilor care si-au vindut clientii... aloooo??? se aude ??? mafia avocaturii din romania unde acced doar lighioanele cu multe zerouri in cont conduse de protocolisti!! avi cind te vedem dupa gratii??

# 1 protocol, doua protocoale date 4 June 2018 12:20 0

La Florea&CO, se fac verificari?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva