1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COSA NOSTRA – CSM impune omerta. Judecatorii care denunta nereguli din instante sunt executati fara mila. Magistratii Ileana Alexandru, Neluta Tudorache si Iulian Alecxandru de la Tribunalul Calarasi au fost sanctionati disciplinar dupa ce au contestat hotarari ale Colegiului de conducere prin actiuni pe care le-au si castigat. Cu celeritate de invidiat, in doar doua saptamani judecatorii din CSM au rezolvat un dosar de 7.000 de file. Se pregateste la esafod lotul de la Curtea de Apel Constanta

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 September 2021 15:00
Vizualizari: 10248

Profitand de ciudata lipsa de reactie a asociatiilor profesionale si de pasul inapoi facut de voci importante din magistratura, culmea unele dintre ele numite de curand in functii importante de conducere, gruparea care a acaparat CSM impune pas cu pas dictatura in magistratura. Si nu doar dictatura, ci si omerta. Drept urmare, incepand cu joi, 30 septembrie 2021, orice judecator care va indrazni sa vorbeasca si sa denunte nereguli comise in instante va fi executat fara mila.


 

Asa s-a intamplat in cazul magistratilor Ileana Alexandru, Neluta Marinica si Petronel Iulian Alecxandru de la Tribunalul Calarasi, executati de gruparea care controleaza CSM pentru ca au contestat in instanta hotarari ale Colegiului de conducere prin actiuni pe care, culmea, le-au si castigat. Concret, cei trei judecatori de la Tribunalul Calarasi au fost sanctionati disciplinar dupa cum urmeaza:

-judecatoarea Ileana Alexandru: excludere din magistratura;

-judecatoarea Neluta Marinica Tudorache: diminuare salariu;

-judecatorul Iulian Alexandru: retrogradare din functie.


De precizat este ca sanctiunea aplicata Nelutei Marinica Tudorache nu are nicun efect, aceasta dandu-si demisia din magistratura inca dinainte de a fi trimisa in judecata disciplinara.


Simulacru cu incalcari grave de procedura


Cei trei magistrati au fost executati in doar doua saptamani. Caci doua saptamani a durat pretinsa judecata de la CSM. Mai exact, asa-zisa cercetare judecatoreasca s-a derulat la un singur termen, respectiv in 16 septembrie 2021, intr-o sedinta de aproximativ cinci ore, dupa care membrii CSM au ramas in pronuntare. Iar pronuntarea a fost data joi, 30 septembrie 2021, dupa ce, dand dovada de o celeritate de invidiat, judecatorii din CSM au studiat, fiecare dintre ei, in doar doua saptamani un dosar ce contine 7.000 de file. De inteles totusi aceasta putere de munca, avand in vedere ca nu cu mult timp in urma unii dintre ei dadeau pe banda rulanta arestari cerute DNA, in dosare care la fel aveau mii de file.


Mai mult, executia judiciara pusa in scena de Sectia pentru judecatori a CSM, menita credem noi sa fie un avertisment si o actiune de intimidare la adresa tuturor magistratilor care nu inteleg sa fie cuminti (actiune de genul procurorilor de la DNA Oradea care puneau la cale cumintirea judecatorilor incomozi), a fost comisa cu incalcarea grava a Codului de procedura civila. Ne referim, spre exemplu, la faptul ca la pretinsa judecata din acest dosar a participat inclusiv seful CSM Bogdan Mateescu, in conditiile in care asupra acestuia planeaza o suspiciune de lipsa de impartialitate cauzata de faptul ca doi dintre cei judecati, Ileana Alexandru si Neluta Tudorache, i-au facut plangeri la Inspectia Judiciara. De asemenea, de-a dreptul stupefiant, acelasi Bogdan Mateescu a luat parte la sedinta in care s-a discutat recuzarea sa (click aici pentru a citi).

Nu in ultimul rand, asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit, intregul dosar disciplinar a fost fabricat de Inspectia Judiciara, prin inspectorul Petre Rosu cu binecuvantarea sefului Inspectiei Lucian Netejoru, fara a exista vreo sesizare disciplinara impotriva celor trei magistrati de la Tribunalul Calarasi. Mai exact, cercetarea disciplinara a inceput in 16 februarie 2021, iar sesizarea disciplinara a fost formulata abia in 4 mai 2021 (click aici pentru a citi).

Sunt lucruri care ar trebui sa conteze la Inalta Curte de Casatie si Justitie in momentul in care instanta suprema va dezbate recursul pe care il vor formula cei trei magistrati, recurs care, din punctul nostru de vedere, ar trebui admis de pe scaun. Totusi, trebuie sa tinem cont ca la ICCJ activeaza anumiti judecatori apropiati celor care au comis executia din cazul Calarasi.


In ceea ce priveste solutia dispusa, pentru sanctiuni au votat:

-Bogdan Mateescu (foto 1);

-Lia Savonea (foto 2);

-Simona Marcu (foto 3);

-Margareta Nicoleta Tint (foto 4);

-Mariana Ghena (foto 5);

-Mihai Balan (foto 6).


De partea cealalta, pentru respingerea actiunii disciplinare au votat:

-Gabriela Baltag;

-Evelina Oprina.

 

Judecatoarea Andrea Chis nu a luat parte la solutionarea acestui dosar. De asemenea, Mihai Balan a votat pentru aplicarea unei sanctiuni mai blande pentru judecatoarea Ileana Alexandru.


Urmeaza judecatorii de la Constanta


Dupa executia din cazul Calarasi, aceeasi grupare din CSM se poate concentra pe o noua mascarada disciplinara, intr-un caz similar. De aceasta data, vizati sunt cinci judecatori de la Curtea de Apel Constanta. Ne referim la judecatorii Ciprian Coada, Valentina Boboc, Georgiana Anghel Tudor, Iulia Cezara Suciu si Marius Virgil Ungureanu, trimisi in judecata fix pentru acelasi motiv ca au atacat in instanta hotarari ale Colegiului de conducere (click aici pentru a citi).

Exista totusi o diferenta: judecatorii de la Tribunalul Calarasi au castigat actiunile, spre deosebire de cei de la Constanta. Or, avand in vedere ca cei trei magistrati de la Tribunalul Calarasi au fost sanctionati, unul dintre ei chiar si cu excludere din magistratura pe motiv ca au contestat hotarari ale Colegiului de conducere prin actiuni pe care le-au si castigat, “sentinta” e practic luata in cazul celor de la Constanta. Un prim termen a avut loc in dosarul magistratilor de la Curtea de Apel Constanta in 22 august 2021, data la care s-a dispus o amanare (si aceea cu cantec), urmand ca saptamana viitoare sa se inceapa “judecata” pe fond.

 

Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:

 


Comentarii

# contrapunct date 30 September 2021 16:38 +151

Rele femei!Credeam ca Ghena s-a pocait,dar isi urmeaza destinul. Intre timp, Portocala, Onea si tiriplicii de la Oradea savureaza bere la terasa si isi rad in barba. Barbile justitiei, rusine!Toata stima pentru Doamnele care au refuzat sa participe la mascarada asta.

# FOST JUDECATOR date 30 September 2021 18:13 +559

SINCER ÎMI PARE RĂU PENTRU SANCȚIUNEA FOARTE ASPRĂ A JUDECĂTORULUI PETRONEL, SĂ FIE DEGRADAT LA GRA D DE JUDECĂTORIE, PENTRU CE, NU A FĂCUT NIMIC, ERA DREPTUL LUI SĂ CONTESTE HOT. COLEGIULUI INSTANȚEI, CA ORICE JUSTIȚIABIL, LA ILEANA ERA DE AȘTEPTAT, DEȘI SINCER NU MERITA NICI O SANCȚIUNEA, DAR AICI A CONTAT CĂ S-A PUS RĂU CU EI, A FĂCUT UN OBICEI SĂ SCRIE CERERI LA CONDUCEREA ADMINISTRATIVĂ,ILEANA ERA FRICOASĂ, DE ACEEA SE SPERIA ȘI SCRIA CERERI, PĂCAT DE EA, DIN JUDE DE CURTE NU VA FI DECAT CONSILIER JURIDIC, PENTRU CĂ E NEDEMNĂ PT AVOCATURĂ, SANCȚIUNEA NU ARE TERMEN DE RADIERE. BINE CĂ CEL PUȚIN NU AU COPII ȘI MĂCAR AU RĂMAS CU UN SALARIU ÎN FAMILIE. SUNT CRIMINALI AȘTIA DE LA CSM, NU LE PASĂ CĂ DISTRUG OAMENII. CURAJ FAMILIA ALEXANDRU, MIRCEA SUNT, FOSTUL VOSTRU COLEG, DISTRUS ȘI EU PE DEGEABA DE ACELAȘI CSM DE 2 BANI.NU POȚI SĂ FII LA ZI CU 4.093 DE DOSARE, CSM-IȘTI NEMERNICI...

# FOST JUDECATOR date 30 September 2021 22:53 +559

BĂ, CESEMIȘTILOR, DUPĂ CE NU VEȚI MAI FI MAGISTRAȚI, NU O SĂ VĂ MAI BAGE NIMENI ÎN SEAMĂ, ACUM VĂ DAȚI ROTUND, DAR CÂND NU VEȚI MAI FI NIMIC, VEȚI NIȘTE EPAVE VII, VĂRUITE, VEȚI MERGE PE STRADĂ BÂNTUIȚI DE AMINTIREA FAPTELOR URÂTE, TRESĂRIND LA ORICE STRÂIN SE APROPIE DE VOI PE STRADĂ.NU AȚI ÎNVĂȚAT NIMIC DIN EXERCITAREA PROFESIEI DE JUDECĂTOR. PACEA,DREPTATEA ȘI ADEVĂRUL AȚI AUZIT DE ELE ? CE DACĂ AU FĂCUT MĂ CERERI, CE DACĂ AU CONTESTAT HOT. COLEGIULUI, CHIAR TREBUIA SĂ O DAȚI AFARĂ, CHIAR TREBUIA SĂ-L RETROGRADAȚI.BĂ, MATEESCULE, CE LOGICĂ ARE ,MĂ, MINTEA AIA A TA? SĂ VĂ FIE RUȘINE ! NUMELE MEU ESTE DINICĂ MIRCEA, FOST JUDECĂTOR LA JUDECĂTORIA CONSTANȚA, CA SĂ ȘTIȚI CINE VĂ SCRIE, MIZERABILILOR CESEMIȘTI.DISTRUGEȚI DESTINE, CARIERE, UNDE SE MAI FACE ÎN VREO ȚARĂ AȘA CE FACEȚI VOI, ÎN AFARĂ DE AFGANISTAN? TALIBANI DE ROMÂNIA CE SUNTEȚI ! DACĂ VOI CONDUCE VREODATĂ ȚARA ASTA VEȚI PE LSITĂ LA CANALUL DUNĂRE -BUCUREȘTI! AUZI, DĂNILEȚ? AUZI, MIRCEA ARON ? AUZI, DUMBRAVĂ, AUZI,MATEESCULE ?

# Lorenzo de Medici date 1 October 2021 10:29 +1041

Câtă vreme Inspecția Judiciară va funcționa sub autoritatea CSM, cică ”independentă operațional”, și va fi alcătuită din inspectori judiciari-magistrați la rândul lor și sub controlul de carieră profesională al aceluiași CSM, vom tot auzi de executarea unora și acoperirea altora, în funcție de jocurile din interiorul acestei profesii, excesiv de ermetizată și de imună la responsabilitate. Soluția e simplă. Să facem ca în UK (vrem o țară ca afară, nu), unde Crown Service (inspecția lor judiciară) e la Guvernul Majestății Sale și e alcătuită din inspectori de profesie, care nu provin din rândul judecătorilor sau care nu mai activează ca judecători atunci cand devin inspectori. Atunci ar fi un veritabil ”check and balances”, iar nu ca acum noi între noi ne scoatem ochii sau noi între noi ne apărăm.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva