21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXECUTIE RATATA IN COTET – CSM a fost nevoit sa amane mazilirea judecatorilor de la Curtea de Apel Constanta trimisi in judecata disciplinara intr-o mizerie de dosar sub acuzatia aberanta ca au contestat in instanta hotarari ale Colegiului de conducere. Se pregatea un nou simulacru, ca la judecatorii Ileana Alexandru, Neluta Tudorache si Iulian Alexandru de la Tribunalul Calarasi, linsati de CSM intr-o singura sedinta pentru aceeasi acuzatie ca au atacat hotarari ale Colegiului de conducere

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 September 2021 16:57
Vizualizari: 5733

Intr-o tacere asurzitoare din partea asociatiilor profesionale ale magistratilor, brusc lipsite de reactie, lucruri infioratoare pentru sistemul judiciar se comit in Consiliul Superior al Magistraturii. De o parte dintre membrii CSM, ca sa fim corecti, condusi de Bogdan “Bobita Matilet” Mateescu (foto). Ne referim mai exact executii de judecatori ajunsi pe diverse liste negre.


 

Lumea Justitiei a prezentat saptamana trecuta mascarada din cazul judecatorilor Ileana Alexandru, Neluta Marinica Tudorache si Iulian Alexandru de la Tribunalul Calarasi, trimisi in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara pe motiv ca au indraznit sa conteste in instanta hotarari ale Colegiului de conducere al Tribunalului Calarasi si “judecati” de Sectia pentru judecatori a CSM in 16 septembrie 2021, intr-o singura sedinta de cinci ore, plina de incalcari ale Codului de procedura civila, sedinta in urma careia membrii Sectiei au ramas in pronuntare, verdictul final fiind cel mai probabil excluderea din magistratura, avand in vedere rapiditatea executiei (click aici si aici pentru a citi). Cazul Calarasi a fost la un pas sa se repete miercuri, 22 septembrie 2021.

De data aceasta, victimele furiei CSM urmau sa fie cinci judecatori de la Curtea de Apel Constanta. Este vorba despre judecatorii Ciprian Coada, Valentina Boboc, Georgiana Anghel Tudor, Iulia Cezara Suciu si Marius Virgil Ungureanu, toti trimisi in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara condusa de Lucian Netejoru pentru pretinsa comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit.m) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “nerespectarea in mod nejustificat a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente” (click aici pentru a citi). De fapt pentru aceeasi prostie pentru care au fost si sunt hartuiti judecatorii de la Tribunalul Calarasi, si anume “tupeul” de a contesta hotarari ale Colegiului de conducere al instantei.


Absenta lui Mateescu a produs amanare


Executia pusa la cale nu a mai avut loc din cauza disparitiei subite a sefului CSM Bogdan “Bobita Matilet” Mateescu. Astfel, cauza magistratilor de la Curtea de Apel Constanta a fost amanata pentru o data ulterioara, interesant fiind ca aceasta amanare a fost ceruta chiar de Inspectia Judiciara, adica de institutia care nu a avut nicio jena sa participe la masacrul comis intr-o singura zi impotriva judecatorilor de la Tribunalul Calarasi.

Totusi, amanarea dosarului s-a dispus nu pentru ca solicitarea Inspectiei a fost aprobata, ci din cauza lipsei lui Bogdan Mateescu. Concret, cererea de amanare formulata de Inspectia Judiciara nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptata, din informatiile noastre votul in Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara fiind egal. Iar egalitatea a fost provocata de lipsa lui Bogdan Mateescu, astfel incat Sectia a amanat practic transarea solicitarii de amanare venite din partea Inspectiei. Judecatorii din CSM urmeaza sa se intruneasca intr-o noua sedinta in care sa se pronunte asupra cererii de amanare formulate de Inspectia Judiciara.


La fel ca la Calarasi: procesul echitabil e doar pentru naivi


Pe de alta parte, surse avizate au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca si in acest caz avem de-a face cu o noua practica ce nu are nimic in comun cu dreptul la un proces echitabil. Va amintiti cum judecatoarea Neluta Marinica Tudorache a fost “judecata” de CSM in sedinta de cinci ore fara ca ea sa fie prezenta, absenta sa fiind cauzata de o problema grava de sanatate? Si nu doar atat, insa judecatoarea Neluta Tudorache a cerut sa se acorde un nou termen pentru a pune concluzii pe fond si pentru a le sustine in fata Sectiei pentru judecatori a CSM, solicitare respinsa. Cam la fel a patit si unul dintre cei cinci judecatori de la Curtea de Apel Constanta, pe care Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara fara sa il audieze macar in etapa cercetarii disciplinare.

Comentarii

# MN date 22 September 2021 17:21 +202

Eu nu mai inteleg nimic, cum dreacu se face ca tocmai acolo unde ar trebui sa fie dreptate vine un securistoid si face legea talibanilor. Mai oameni buni tara asta mai functioneaza?, cum dracu acceptati voi magistratilor ca un maimutoi securist sa faca ce vrea, cum vor muschi lui cu magistrati care nu ii sunt pe plac lui

# santinela date 23 September 2021 07:10 +22

Era o chestiune de timp pina cind sectia de judecatori a CSM-ului o va lua pe aratura exact ca sectia Nufarul a procurorilor. Prea multe nulitati profesionale s-au adunat "gramada" in aceasta institutie dupa chipul si asemanarea sefilor . Poate mai vin minerii pe la Bucuresti in iarna asta sau se trezesc cei care dorm cind le vor dirdii oasele in case. Putina "alergare" pe strazi nu strica !

# REMEMBER date 23 September 2021 13:50 0

www.app-romania.ro.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva