22 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Criminalitatea si coruptia

Scris de: Adrian NASTASE

29 iulie 2019 13:18
Vizualizari: 2456

In ultimii 15 ani, tema coruptiei a tinut agenda interna si externa a Romaniei. Era o tema utila si pentru batalia politica interna dar si pentru „fezandarea” capitalului national si a liderilor perioadei de tranzitie.


In timpul asta, mai putin bagata in seama, criminalitatea, inclusiv cea organizata, s-au dezvoltat exploziv, „beneficiind” si de experienta unor infractori scoliti in strainatate. Romania a devenit, dintr-o tara de tranzit pentru droguri, o tara de consum. Traficul de femei si de copii, retele de contrabanda, clanuri organizate, drogati conducand autovehicule incep sa marcheze zilnic emisiunile de la televiziuni si stirile din presa.

Drama Alexandrei ne-a aratat ca nu suntem pregatiti, la nivelul institutiilor statului, sa luptam cu fenomene aberante ale conduitei umane. Unii au incercat sa transforme aceasta drama intr-un rechizitoriu impotriva politiei si, indirect, impotriva guvernului. Evident insa ca responsabilitatile trebuie impartite cu STS si cu parchetele. De aici nevoia de a schimba oameni din diverse functii, dar si de a face reorganizari institutionale si de a lua masuri legislative. Vinovatii trebuie pedepsiti dar a introduce aceste teme in batalia electorala ar fi o mare eroare.

Sursa: adriannastase.ro

Comentarii

# Domnule Năstase (nu pot sa scriu "draga") date 29 iulie 2019 14:00 +3

Cazul Caracal a scos la iveală și alte lipsuriDe ex.(exemplificativ):1.lipsa unor legături auto,in județ (cu siguranță motivate de șpagă pe licențe și vă stau la dispoziție cu probe în defavoarea cetateanului Mitres,din guv Năstase)2. necomercializarea de arme,in scop defensiv, existând doar pt. vanstoare3.inexistenta in formele de învățământ a unor cursuri de autoaparare4.inexistents unor alarme false și exerciții de reperare5.slaba dotare costisitoare a STS6.incompetenta tuturor participanților ce acționează sub egida Guv Ro PSD al catelea)7.existenta de transport clandestin,evazionist și nesigur8.conducerea de autoturisme de către paranoici9.existenta unor clădiri în patrimoniul privat,fara plata taxelor și impozitelor locale,9'.ceva îmi spune că și curentul și apa nu erau plătite.. Fenomenul infracțional,de acest tip,a existat,la aceeași scară redusă.Factorii exogeni au influente minore,doar factorii endogeni sus enunțați au făcut posibilă scoaterea la iveală a caracterului lui Din

# ioan date 29 iulie 2019 16:18 0

Batalie politica continua:se vor face majoritati ,indiferent de ce va vota populatia.

# mitocanu date 29 iulie 2019 18:26 0

...eu votez bombonel la prezidentiale...renunt la plesoianu...

# De ce fostul Minister de Interne este PARTE A ADMINISTRATIEI date 29 iulie 2019 19:41 +2

28 iunie 2003 Prin Ordonanţa de Urgentă a Guvernului României nr.63 aprobată de Legea nr.604 din 22 decembrie 2003, Ministerul de Interne se uneşte cu Ministerul Administraţiei Publice şi ia denumirea de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Stie cineva daca politia a devenit mai eficienta de atunci!? Dl Adrian Nastase se numara printre cei care a pregatit viitorul tarii? In  retrocedarile care au urmat dupa aceea se pare ca s-a dorit ca Politia sa nu mai poata face anchete judiciare fara aprobarea procurorilor... sa nu poata ancheta cumva retrocedarile locale in exces si despagubirile necontrolate vreme de 30 de ani? Din 2004, legiuslatia muta si Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara in gradina MAI cu toate cartile funciare de la judecatorii si toate planurile cadastrale si parcelare existente in tara... Dupa care, Aderarea la NATO a desecretizat anumite documente si planuri ? Care...  sunt folosite ulterior la retrocedari... legale!?? 

# DESPAGUBIRI NECONTROLATE date 29 iulie 2019 20:19 +1

Carti funciare si retrocedari ilegale se ascund in spatele asa zisului scandal avandu-l protagonist pe mecanicul auto Ghe.Dinca ,un punct de gandire suficient de plauzibil pentru a fi cercetat .

# Cum explicati faptul ca DNA nu s-a autosesizat date 29 iulie 2019 20:31 +2

cand in presa au aparut declaratii oficiale care sustin ca in Romania s-au retrocedat in acte suprafete de teren care depasesc suprafata de disponibila in tara... In momentul declaratiilor, ministrul respectiv avea in organigrama ministerului propriu intreaga Agentie Nationala de Cadastru si Raspundere Imobiliara. Azi, dupa 30 de ani, nici un procuror din Romania nu a deschis un dosar penal pentru a verifica daca cele 42 de Prefecturi din Romania au retrocedat in exces terenuri in cele 42 de judete. Daca Ministerul de Interne nu era comasat cu Ministerul Administratiei, Anchetele Judiciare ale Politiei Romane puteau face ordine in retrocedarile locale unde PROCURORII ROMANIEI SUNT INCAPABILI!?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cine va fi urmatorul presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.11.2019 – Kovesi a votat Dancila?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva