22 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Cu Birchall la testul ADN

Scris de: prof. dr. Adrian SEVERIN

3 august 2019 16:25
Vizualizari: 4348

Dl Alexandru Cumpanasu a oferit stirea, nedezmintita de Ministerul Justitiei, potrivit careia Ana Birchall i-a furnizat rezultatul testului ADN facut in cazul de la Caracal.


Asta inseamna doua lucruri:

1. Ca Birchall a intervenit in ancheta penala (care este nepublica) obtinand astfel informatii la care potrivit legii nu avea acces.

2. Ca Birchall a furnizat acele informatii unor persoane private (tatalui victimei sau unchiului acesteia) care cu atat mai putin aveau dreptul sa le primeasca, evident pentru a obtine avantaje de imagine personala.

Furnizarea de informatii secrete unor persoane neautorizate sa le detina sau pe canale neautorizate, dauneaza anchetei. Potrivit legii 78/2000 aceasta poate fi si o infractiune. Numai procurorii DIICOT aveau acces la rezultatele analizei efectuate de IML si puteau aprecia care informatii si in ce moment pot fi facute publice.

Reintrarea fortata in scena a primadonei de la Ministerul Justitiei, tentata, probabil, sa ia fata DIICOT, are loc dupa ce, desi procurorii actioneaza sub autoritatea sa, nu a initiat nici o actiune impotriva celor care prin incompetenta sau rea credinta au zadarnicit salvarea Alexandrei Macesanu. Evident, acestia trebuiau spalati de vina, in timp ce cazul trebuia inchis printr-o confirmare „stiintifica” si astfel „incontestabila” a versiunii presupusului unic autor al presupusei crime.

Cu certitudine toti factorii (i)responsabili - politici, judiciari, tehnici si ... diplomatici - se pusesera de acord asupra scenariului. Ramasese doar sa treaca timpul standard pentru obtinerea rezultatului la testul ADN de la IML. Cu fantezia-i debordanta, tanara si nelinistita, Ana Birchall a „divulgat” rezultatul analizei inainte ca analiza sa se poata incheia, decredibilizandu-l total si facand astfel, teoretic, saltul de la ADN la DNA. Spun teoretic deoarece sunt slabe posibilitati ca magistratii #rezist sa o dea pierzaniei tocmai pe cea considerata a fi „ministrul lor”.

Ambasadorul Hans Klemm are acum toate motivele sa reflecteze la cugetarea potrivit careia decat sa fii asociat cu un prost la castig, mai bine sa fii cu un destept la paguba.

Iar romanii au toata indreptatirea sa ceara si sa astepte, cel putin, demiterea ministrului justitiei. Imediat!!!

PS Printr-un comunicat oficial, IML lasa sa se inteleaga ca testul ADN nu a fost inca finalizat. Ce a transmis atunci Ana Burchall? Nu putea fi decat rezultatul „convenit” la masa verde, iar nu rezultatul obtinut prin metode stiintifice. Quod erat demonstrandum!

Comentarii

# adicatelea, astia-a falsificatori supremi date 3 august 2019 19:30 +4

si chiar suverani.

# DODI date 4 august 2019 20:39 +2

Nici nu mă miră (și am confirmarea) de ce cretinul de la Cotroceni a ”aprobat-o” rapid, fără CV și adeverințe pe această precupeață să se ocupe de Justiție. Când se întâlnesc doi proști fac rapid front comun împotriva deștepților, indiferentă culoarea lor politică. Singurul element comun aș celor doi este puținătatea intelectuală. Ciolanis nu poate oricât s-ar strădui să pozeze în intelectual. Nici precupeața nu la Justiție nu are șanse să ajungă... academician. Decât dacă folosește cărarea deschisă de Elena Ceaușescu și lărgită apoi de doctoranda Slujire. Într-o țară condusă numai de cretini un ministru rector și, pe bune, doctor în drept a deranjat. Mediocritatea este în tot și în toate. Nu scapă nici un partid și nici o funcție... necucerită. Iar noi stăm pe margine și ne minunăm de pietrele aruncate în lac de niște tembeli.

# livia date 4 august 2019 07:35 +3

Eu cred ca ea s-a bagat in treaba pentru ca a vrut ca lumea sa zica: uite cat de atente sunt autoritatile statului (de incompeneti), insusi ministrul de justitie anunta parintii, cand se stie ca nu le ajungi cu prajina la nas. Au coborat marimile lor printre oameni. Vad ca Dancila nu a demis-o inca. Sau nu e voie, pentru ca o sustine screm?

# obiectiva din IRan date 4 august 2019 08:04 +2

ANA BIRCHALL, DEMISIA ! :-x :-x :-x

# obiectiva din Iran date 4 august 2019 08:10 +2

:D :P ``saltul de la ADN la DNA`` :P . :lol: `tare de tot....NU ESTE O PROBLEMA DE IMAGINE A ANEI BIRCHALL....nu isi strica ea fata cu astfel de riduri....ESTE UN ORDIN DE LA KLEMM.....

# imun/teanu date 4 august 2019 09:57 +3

O asemenea "comunicare" nu se face decat oficial, in direct, si (mai ales in asemenea caz) cu si psiholog /cum vedem in filme americane (sa n-o fi invatat-o asta pe Ana Marele ambasadoREle Slem? * La niste vorbe, si rastalmacite scos din context, doamna ministru Andronscu a fost, foarte prompt, exmatriculata. Ana (a cui!, ca nu lui Manole), "a dat" dintr-o ancheta oficiala inca neancheiata oficial (sa fi ******rat, asa, cum rezultat test ADN?). Sa vedem cum, si "aici", va "solutiona" doamna prim ministru. Sa prepondereze ca pe Ana "o tine" dl. ambasadoRE" (cum vorba la noi ca "Gheorghe o tine pe sora lui Ion", pe Ana "o tine" nu doar ca "are mere" dar si de tandrete de babacul multimilionarul ei sot? sa vedem cum va face, si-"acum" (dupa cate "atatea"!), doamna Dancila. Nu vede ca i se construieste asiduu (si ordinar) esafod. Omeneste!, "scopul scuza mijloacele". Stilul lui Ciolos, de alpinist pe cadavre, sa fi devenit deja si metoda?! Masochismul sa fi devenit patimas pana la sinucider

# Demiterea date 4 august 2019 17:00 +3

Demiterea lui Birchall, dar și a celui/celor care i-au pus la dispoziție informații din ancheta penală, respectiv, Oliver Felix Banila și/sau Oana Schmidt Hajnal, zis Haineala, care și-a băgat și ea capul în poză.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cine va fi urmatorul presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2019 – Iar s-a sucit generalul din DNA. Bye, bye, Klemm!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva