21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CU MANDATUL DE DECAN IN BUZUNAR – Avocatul Mihnea Stoica vrea un Barou implicat: “Ion Dragne a functionat totalmente in umbra decanului Ilie Iordachescu… De cate ori voi avea ocazia ma voi solidariza cu avocatii prigoniti. Macar ma ridic in picioare si stau langa ei! Si ma uit in sala sa vad cine se mai ridica! Cine loveste intr-unul din noi, loveste in toti!”

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

19 May 2015 13:55
Vizualizari: 9004

Prima runda a alegerilor pentru conducerea Baroului Bucuresti s-a finalizat in data de 17 mai 2015 cu lipsa de cvorum, astfel incat votul pentru alegerea decanului, a membrilor Consiliului si a celorlalte demnitati s-a amanat pentru duminica 24 mai 2015. Totusi, din cei peste 3000 de avocati prezenti, multi au apucat sa bage buletinele de vot in urnele care erau deja pregatite si nu erau sigilate. O numaratoare neoficiala a voturilor vizibile in urnele de plexiglas, a relevat ca preferatul majoritatii celor care au votat a fost Mihnea Stoica (foto). Situatia de la fata locului a confirmat rezultatele unui recent sondaj de opinie care il arata pe Mihnea Stoica lider pana la momentul sistarii votului, la o distanta foarte stransa de actualul prodecan al Baroului Bucuresti Ion Dragne. Totusi, in eventualitatea unui tur II, Mihnea ar castiga detasat intrucat la el va veni majoritatea voturilor celorlalti candidati pentru functia de decan, deoarece avocatii sunt total nemultumiti de prestatia tandemului Iordachescu-Dragne, despre care exista impresia generala ca nu au facut mai nimic pentru breasla. Favorit pentru pozitia de decan, Mihnea Stoica, a acordat pentru Lumeajustitiei.ro un nou interviu in legatura cu preferintele electoratului si starea actuala a Baroului.


In ajunul adunarii din 17 mai, decanul Ilie Iordachescu a folosit numarul de serviciul al Baroului Bucuresti – 1800, pentru a da SMS-uri tuturor celor 9000 de avocati prin care a cerut sa i se dea votul.... Vi se pare corecta o asemenea competitie in care un candidat isi creaza un avantaj cu logistica Baroului? Dar faptul ca prodecanul Ion Dragne, candidat si el, nu a luat o pozitie de critica la adresa unei asemenea practici?

Numarul 1800 nu apartine Baroului, ci unui partener comercial in materia comunicarii. A fost o eroare groaznica din partea decanului Iordachescu sa apeleze la aceeasi societate creand confuzie si revolta, pe motiv ca ar fi folosit banii Baroului, ceea ce nu a fost adevarat. Totusi, a creeat o aparenta imputabila. Mai multi candidati am iesit din pasivitate si am criticat gestul decanului sub diverse forme. Personal am expediat un mesaj glumet din “fonduri proprii”, de pe telefonul meu, catre colegii din agenda personala. M-a mahnit faptul ca prodecanul Ion Dragne a ramas pasiv, facandu-se ca nu vede. Ma bucur totusi ca de data asta Ion Dragne nu a procedat la fel ca Iordachescu.

Intrucat singurul contracandidat serios al dvs pare sa fie prodecanul Ion Dragne, cum apreciati prestatia sa de prodecan depusa pana in prezent. Merita sa fie ales decan sau nu?

Judecata de valoare apartine Adunarii Generale, nu mie. Amintesc totusi ca interimatul asigurat de Dragne impreuna cu prodecanul De Herbay, in 2007-2008, m-a determinat sa nu votez pe niciunul dintre ei. Ulterior, Ion Dragne a functionat totalmente in umbra decanului Ilie Iordachescu. Probabil ca de aceea mesajul dat de pe numarul 1800 recomanda “continuitatea”. Pentru capacitatea organizatorica extraordinara manifestata din functie executiva in privinta organizarii adunarii din 17 mai ar fi pierdut votul meu.... (rade)...

Foarte multi avocati se plang ca nu sunt aparati de Barou atunci cand ei sau clientii lor devin victime ale unor tratamente nedemne din partea magistratilor, daca nu chiar a unor abuzuri. De curand, CEDO a statuat in cauza “Moris vs. Franta” ca avocatul are obligatia sa isi apere clientul, inclusiv in presa, atunci cand exista indicii ca magistratii comit un abuz. Ce va face viitorul decan Mihnea Stoica? Va tacea ca predecesorii sai sau va deveni vocal?

Ca sa fiu fair play, admit ca pana zilele trecute protectia conferita de “Moris c. Frantei” nu exista. De cate ori voi avea ocazia ma voi solidariza cu avocatii prigoniti. Macar ma ridic in picioare si stau langa ei. Si ma uit in sala sa vad cine se mai ridica. Cine loveste intrunul din noi, loveste in toti! Din pacate nu pot fi in mai multe locuri deodata. Asa ca si consilierii vor trebui sa se manifeste la fel. Mai mult, legea curenta trebuie inlocuita fiindca nu imi lasa niciun instrument eficace la indemana. Pana la inlocuirea legii, voi uza de mijloace alternative: afisarea pozitiei oficiale a decanului fata de abuz pe siteul Baroului si desemnarea unor avocati din oficiu, alesi pe spranceana, a caror tinuta, replica si pregatire sa suprime orice comportament sau eventual abuz din partea unor magistrati. Subliniez insa ca si avocatii pot abuza de “Moris c. Frantei” si nu voi incuraja escaladarea unor disensiuni. Insa niciun coleg care isi va exercita cu buna credinta dreptul si obligatia de a-si apara clientul, inclusiv in public, nu va suferi vreo consecinta. Apropo de buna credinta, nu voi tacea atunci cand organele judiciare vor scurge in presa informatii si documente din faza nepublica a urmaririi penale cu efectul incalcarii prezumtiei de nevinovatie in ochii opiniei publice. Cauzele se judeca in instante si nu la televizor. In asemenea situatii, ca decan voi sesiza institutional organele competente, disciplinare sau penale, pentru tragerea la raspundere a celor care fac anchete-spectacol.

Alegerile de anul acesta pentru Baroul Bucuresti au fost mai tacute decat o inmormantare. Unii candidati nu au iesit public deloc, altii au avut niste mesaje formale, majoritatea s-au ferit sa arate cu degetul spre cei vinovati de problemele breslei. Ce a generat aceasta blazare?

Aplecarea catre votul Big Brother... (rade)... pe vremuri, comunistii organizau alegeri al caror rezultat se stia dinainte. Isi impuneau mesajul la ureche, din om in om. Aveau si sloganuri si cuvantari cu rol strict decorativ. Nu pot sa accept la 25 de ani de la Revolutie sa procedam similar. Baroul – tatuc stie mai bine! Eu vreau ca avocatii sa conduca Baroul, nu invers. Vreau o campanie vizibila, cu basi si inalte, sa stim pe cine votam. Nu vreau un Big Brother care sopteste clandestin care ne va fi viitorul!

Comentarii

# aurel date 19 May 2015 17:11 -4

F bine dl avocat. Cu baroul Bota cum ramane?

# @aurel date 19 May 2015 18:36 +2

Baroul Bota este legal si ramine tovarase aurel. Noi trebuie sa vedem cum facem sa ne infiintam legal. Am auzit ca RIL-ul o sa ne trimita pe toti sa dam cu subsemnatul pentru avocatura clandestina , pentru spagile luate la examene si pentru furtul banilor din biruri. S-a terminat cu baroul feudal.

# aurel date 21 May 2015 11:28 0

Baroul Bota-UNBR Legal infiintat are structuri judetene ce functioneaza statutar si legal. Inscrisurile sunt probe, vorbele sunt opinii ori pareri ce nu pot constitui probe doveditoare. RIL-ul o mare provocare generata de MCV -ul UE. Deja curg emotii si transpiratii pentru unii, dar sigur nu pentru UNBR BOTA.

# o_parere_subiectiva date 19 May 2015 19:37 -1

Membrii organizatiei -Baroul Bota: (1) nu detin titlul profesional corespunzator profesiei de avocat intrucat gruparea s-a constituit fara respectarea legislatiei statului roman (nu se respecta criteriul unicitatii baroului in interiorul unitatilor administrativ teritoriale ale statului roman - judetele "; pe scurt nerespectarea prevederii unicitatii baroului intr-un judet; (2) Gruparea membrilor sub denumirea Barou Constitutional/ Bota nu s-a afiliat prin inscrierea acestui barou sub jurisdictia autoritatii romane competente (UNBR), potrivit legii nationale in vigoare la momentul constituirii gruparii Bota. (3)Când autoritatea competentă publică numele avocaţilor înregistraţi in tablou, aceasta publică pentru indeplinirea obligatiiei legale si confirmarea dreptului de practica. Nu s-a pulicat pana in prezent numele mebrilor gruparii in tabloul avocatilor UNBR.

# esti normal ??? date 19 May 2015 22:53 0

de unde ai scos aiurelile astea?

# @o_parere_subiectiva date 20 May 2015 08:35 0

Dar de Baroul traditional Ilfov care are sediul in Bucuresti ce zici? I se aplica criteriul unicitatii in interiorul unitatilor adm-teritoriale????

# laaaaa date 21 May 2015 22:48 0

nenea asta vorbeste in necunostinta de cauza la realitatea tv contra baroului bota. cica nu spun nimic sentintele date de judecatori favorabile. omuletul cred ca nu a citit ca instantele spun clar ca suntem infiintati si ei nu.lg 3/1948 v-a desfiintat si asa a ramas baroul feudal din care faci parte. rusine mihnea stoica ca vrei sa ajungi decan pe aceeasi placa murdara a clanului florea-iordachescu

# realitatea tv date 22 May 2015 00:14 0

Dintre toti invitatii de la "realitatea tv", Mihnea Stoica s-a dovedit a fi cel mai agresiv propagandist impotriva legalei UNBR-Bota. Este incredibil cu cata seninatate minte acest individ atunci cand afirma ca nu exista nicio hotarare judecatoreasca care sa confirme legalitatea UNBR-Bota si a calitatii de avocat a membrilor acesteia. Insa, lucrul cel mai grav e ca nimeni din conducerea UNBR-Bota nu a reactionat telefonic pentru a combate o intoxicare uriasa. Nu s-a putut din cauza refuzului acestui post-tv ?! S-a obisnuit cumva conducerea uniunii noastre cu denigrarea grava la care este supusa de 11 ani, devenind apatica si neputincioasa ?! Poate sa mai faca ceva aceasta conducere impotriva RIL-ului mafiot, avand in vedere faptul ca sotul Liviei Stanciu a fost membru al castei-Florea pana prin 2013, cand a decedat ?!

# @realitatea tv date 22 May 2015 15:37 0

A intrat cineva seara, nu am retinut numele (am vazut inregistrarea) si nu prea i-au dat voie. Rares B a zis ca e obligat de CNA pt dreptul la replica, asta dupa ce au sarit toti din platou ca sa-i inchida telefonul. Nu exista televiziune sa nu fie cumparata de scursuri. Persoana care a sunat ii dadea ca sunt sute de hot judecatoresti si le-a pus in vedere celor de la traditional sa prezinte actele si Rares facea aveti acte? si aia toti da avem intrerupeti legatura. A mai putut spune sa nu invoce lg 51/1995 ca nu aia i-a infiintat si nici Cuza. Deci nu vad un viitor bun pt UNBR 2004. Un comunicat de presa ar fi putut sa emita UNBR 2004 ori asteapta alegerile de duminica si poate se unifica.....

# UNBR date 22 May 2015 18:56 0

nu te intreba ce poate face UNBR pt tine, ci intreaba ce poti face tu pt UNBR !  ( Kennedy şi filosoful libanez de geniu Khalil Gibran)

# Mihnea Stoica date 22 May 2015 16:49 0

Mihnea Stoica , ai spua un mare adevar in cadrul emisiunii: AVOCATII NU TREBUIE SA PLATEASCA BIR STATULUI !!!!!!!  :eek: Ce zici nene in propozitie , mai avocatule copchii matale primesc alocatie de la Casa voastra ,a avocatilor ? adicatelea aia care platesc corect darile la STATUl ROMAN e Fraieri??? Sa fie verificate toate contractele de asistenta XEROX si NEINREGISTRATE...Si acei av. acoperitiiiii. Statul a marit alocatia dar voi cu ce contribuiti la bugetul Statului???? cu OFICIII       Nu este nevoie...

# Rares date 22 May 2015 22:16 0

Sa te vedem Rares Bogdan cate oo ai http://www.unbr.eu/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva