24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CUCUVEAUA EUROPEI - Cotidianul britanic The Telegraph citeaza luju.ro si condamna numirea Laurei Kovesi la sefia Parchetului UE: “Este un cosmar pentru fiecare eurodeputat si stat membru al UE... un procuror stalinist... rau famat... colaborarea ilegala cu serviciul secret de informatii din Romania pentru a utiliza sistemul judiciar drept 'camp tactic', subminand statul de drept”

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

20 October 2019 12:50
Vizualizari: 21897

Incep sa apara primele reactii dure, din zonele de mare influenta ale Europei, impotriva numirii procuroarei Laura Kovesi la sefia viitorului Parchet European, numire care a avut in spate inalte aranjamente politice intre sefi de stat, care nu au tinut cont de criteriile profesionale aferente unei asemenea functii, si nici de faptul ca Guvernul Romaniei nu a sustinut aceasta numire, ba dimpotriva, a sesizat ca o persoana cu rezultatele profesionale deplorabile ale lui Kovesi nu poate ocupa o asemenea demnitate. Voci importante din Anglia anunta faptul ca traiesc cu temerea ca Laura Kovesi – comparata cu un “procuror stalinist” - se poate dovedi un cosmar pentru orice europarlamentar si pentru orice stat membru datorita faptului ca va putea reedita procedeele sale abuzive din perioada cat a condus Directia Nationala Anticoruptie si la nivelul Uniunii Europene.


Prestigiosul cotidian britanic The Telegraph (una din cele mai influente publicatii cu impact major atat in SUA, cat si in statele importante ale Europei) a publicat in data de 18 octombrie 2019 un articol devastator la adresa noii sefe a Parchetului european, care poate deschide inceputul unui val de contestari europene impotriva Laurei Kovesi. Sub semnatura analistului politic Damien Phillips, specialist in relatii internationale si director al Proactive Public Affairs – care s-a documentat inclusiv pe baza articolelor de referinta din Lumea Justitiei (luju.ro) publicate in sectiunea noastra de limba engleza - Uniunea Europeana este dur criticata pentru ca a renuntat in cazul Laurei Kovesi la standartele de etica si de integritate, cu efectul creerii unei temeri majore privind posibilitatea aplicarii la nivelul UE a practicilor securistice din Romania, mostenite din epoca stalinista.

LUJU citat cu link de “The Telegraph”

Publicam in continuare un fragment relevant din analiza publicata de The Telegraph, care s-a bazat inclusiv pe analiza articolelor publicate de Lumea Justitiei referitoare la inventarul achitarilor incasate de DNA sub domnia Laurei Kovesi: – (vezi facsimil 1 si 2)

...De departe, cea mai controversata alegere a fost confirmarea recenta a Laurei Codruta Kovesi in calitate de procuror sef al UE. Hotarata sa aibe cel mai rau posibil candidat care sa indeplineasca acest rol, UE s-a asigurat ca procurorul rau famat, a trecut rapid prin cadrul procesului, renuntand la propriile sale reguli prin care, titularul unui astfel de birou important trebuie sa aibe 'standarde etice inalte si integritate personala' si ignorand pledoariile guvernului ales al Romaniei, care o concediase ca sef al Directiei Nationale Anticoruptie a tarii pentru abuz in serviciu.

Palmaresul lui Kovesi include: prezidarea celui mai mare scandal de coruptie a spionilor de la caderea Uniunii Sovietice prin colaborarea ilegala cu serviciul secret de informatii din Romania pentru a utiliza sistemul judiciar drept „camp tactic de interventie”, subminand statul de drept prin detentii ilegale sustinute prin dovezi falsificate si o rata de condamnare suspect de ridicata, de 92%, care este umbrita de achitarea a aproape 80 de inculpati de profil inalt in ultimele ei sase luni de activitate

https://www.luju.ro/kovesi-poses-in-front-of-the-united-nations-here-is-the-list-of-resonating-acquittals-which-the-chief-prosecutor-of-the-nda-has-kept-from-the-un-laura-kovesi-bragged-about-getting-guilty-verdicts-at-new-york-but-didn-t-breathe-a-word-about-the-disaster-of

CLICK AICI pentru a citi varianta in romana a articolului de pe luju.ro citat de The Telegraph – (vezi facsimil 3)

...inculpati, pe care departamentul ei, ii declarasera cu mare siguranta ca fiind vinovati.

Kovesi este lipsita de reflectie in ceea ce priveste utilizarea ei de ascultari ilegale, iar analistii si-au exprimat temerile ca va folosi tactici similare in UE odata ce departamentul ei va deveni activ in 2020. Numirea ei este un cadou pentru Johnson (n.n. - Boris Johnson, primul ministru al Marii Britanii) si un cosmar pentru fiecare eurodeputat dar si stat membru al UE, care ar putea sa se confrunte cu un lider conservator, cu un nou mandat hotarat sa extraga concesii semnificative in continuare de la UE pentru frontul lor si un procuror Stalinist praduind printre randurile lor din spate.”

Damien Phillips is an international relations specialist and the Director of Proactive Public Affairs

Comentarii

# Marcel date 20 October 2019 13:37 +149

Bai UE, noi suntem buni si intelegatori. Stim ca aveti nevoie de slugi si carpe, drept pentru care va sugerez, ca pe langa HUIDUMA DE MEDIAS sa i luati la pachet, cel putin si pe GIBONUL DE SIBIU, respectiv tarfa de BITCH ALL, asta asa, in prima faza.

# livia date 20 October 2019 17:18 +9

Tarziu, foarte tarziu vine aceasta reactie. Si oricum nu ajuta la nimic.O sa vada ei. Sper sa le iasa pe nas aceasta numire!

# Neanae date 20 October 2019 20:11 +5

Dau o informație foarte importantă pentru cei din UE ce au dorit si luptat sa o îmbrățișeze pe matahala (trebuie 3 zile sa o înconjori ...) instalând-o in post super independent si super plătit. DIN OMLETA NU SE MAI POATE FACE OUL CRUD! Nu v-a fost de ajuns ce a făcut Di Pietro in Italia contra corupției? Adică nimic, cateva sinucideri, cateva transferuri (Gardini, Craxi ca exemple macro). Azi e mai rău, Di Pietro e mare politician intr-un con de umbra. Făcu rah...atul praf! Noi romanii suntem generoși, va dam si un Neamț plăvan, câțiva torționari comunisti, pachetul conține si cateva zeci de cretini care pot sta prin piețe sa urle la nesfârșit. Sunt fumători si consumatori extremi, nu aveți treaba sa le asigurați casa si masa. Ei plutesc. Sa aveți un viitor fericit. Jurnaliști de la The Telegraph, unde dormirați pana acum? Culcați-va la loc ca ati obosit ... ca toti ceilalți ... veți avea la coșmaruri ... va asigur! Dormiți in continuare ....

# marelelicurici date 20 October 2019 21:02 +6

Kodruta fara din U.E.! Sa-l ia cu ea si pe Petrov! Huuo U.E.!

# Definiţie date 21 October 2019 06:01 +2

NUMIRE reprezinta ASERVIRE faţă de politic ! La startul sporturilor cu motoare, "Pole Position" e interiorul primului rând, poziţie dată vehiculului și șoferului cu cel mai bun timp cronometrat la calificări, deci câştigat prin muncă, în contradicţie cu descrierea farsei votului politic: "" PNL avea un singur europarlamentar (1)(UNU !) în Comisia LIBE, pe Traian Radu Ungureanu. NUMAI CĂ: în cele din urmă Marian Jean Marinescu, Siegfried Mureșan, Adina Vălean și Cristian Bușoi AU ÎNLOCUIT alți europarlamentari (din alte ţări) - membri de drept în comisia LIBE și au votat în favoarea Laurei Codruța Kövesi"". Articol publicat pe: https://www.stiripesurse.ro/exclusiv-cum-au-votat-europarlamentarii-in-cazul-kovesi-reprezentantii-pnl-au-influen-at-decisiv-votul-in-favoarea-lui-kovesi_1329747.html Dacă "sportivitatea furtului" la start aduce victoria prin farsă, sportivul e TRIȘÓR ? Independent ? De comisie ? Farsór aservit ?

# gaga date 21 October 2019 09:11 +3

Daca UE ne scapa de tradatorii nostri, este o traba buna. Va veni timpul sa se intoarca toti la puscarie, sau in cel mai fericit caz pentru ei, la lada de gunoi a istoriei.Si, pana la urma, nu scapa de justitia Divina.

# escu date 21 October 2019 09:37 +1

Mai contează ce spune presa britanică după ce Marea Britanie este în prag de părăsire a UE? Pentru statele care dictează în UE numirea Luluței o fi cu un scop anume. După experimentul din România și la nivelul UE când vrei să închizi gura cuiva îl dai pe mâna Parchetului european. Aici, în a terfeli oameni și distruge destine, Luluța se pricepe mult mai bine decât în a aplica legea în litera și spiritul ei.

# TIPA date 21 October 2019 10:52 +7

SUSPENDAREA LUI IOHANIS AR FI CEA MAI TARE INITATIVA SI NECESARA .IL SUSPENDA PT INALTA TRADARE SI NICI NU SE MAI ORGANIZEAZA REFERENDUM ,NU MAI POATE CANDIDA PT UN NOU MANDAT PANA LA DEFINITIVAREA PROBLEMEI PENALE LA ICCJ.ODATA SCHIMBAT SE SCHIMBA SI SEFII SERVICIILOR, SI LA STS SI LA SRI SI PRETUTINDENI SI ADIO STAT PARALEL.PANA LA ALEGERILE PREZIDENTIALE SE OPEREAZA TOATE MODIFICARILE SI NUMAI BINE SE CANIDEAZA IN LIPSA LUI IOHANIS PT CA EL NU MAI POATE CANDIDA PT UN NOU MANDAT. HA,HA,HA Daca DRAGNEA il suspenda atunci era si ROMANIA ELIBERATA ... NU E TIMPUL PIERDUT. ACTIONATI NU DORMITI.

# AlexL date 21 October 2019 11:05 -5

Deci LUJE citează Telegraph, care citează LUJE într-un articol violent anti-EU (nu că n-ar merita...) în care alegerea lui Kövesi este invocată ca element compromițător pentru EU... Iar toată această contorsiune se cheamă că "presa străină este de părere că..."

# b ubbu date 21 October 2019 14:05 0

alegerile n-au inceput dar dupa ce se vor tine nu vor fi validate, iar catindatii vor fi livratii puscariilor sa le fie mangaiate spinarile cu lancile drapelor nationale si evropene

# Jos cu Prostanis ! Acest tradator nemernic si scabros. date 21 October 2019 17:45 +1

Si-a batut jos de tara asta , el fiind un bisnitar de case si traficant de copii , impreuna cu cracanata "ravasitoare " Georgeta. Reducerea masiva a servicilor=paraziitilor bugetari , cere de urgenta precum si a bugetullui macar la jumate. Sa vedeti cum vor fi bani de investitii imediat.

# Plagiatoare dovedita nu ne reprezinta ! date 21 October 2019 17:47 +2

Kovesi este o rusine si pentru clasa mamiferelor !

# Doctorat in stalinismul lui LCK date 22 October 2019 01:32 0

Iata si documentul. Cineva de la o universitate londoneza isi da doctoratul in abuzurile stalinistei Kovesi si toxicitatea protocoalelor SRI-Justitie: hrwf.eu/wp-content/uploads/2019/09/From-the-Judiciary-in-Romania-to-the-EPPO-in-Brussels-–-The-Tactical-Field-of-the-Romanian-Secret-Service-1-2.pdf hrwf.eu/human-rights/human-rights-questioned/

# invatacelul date 23 October 2019 15:06 0

Asa-i in viata asata prost facuta... Unii isi tocesc.... anii invatand, iar altii le stiu pe toate, indiferent de domeniu. Care ar trebui sa ia lectii?

# Mircea date 24 October 2019 15:06 -3

În ciuda celor care deși se bat cu pumnii în piept că sunt români(și mă refer aici la psd-iști si la cei cu astfel de mentalitate) iată că nu a murit capra vecinului așa cum își doreau aceștia și, o româncă va deține pentru o perioadă frâiele unei dintre cele mai importante structuri ale Paramentului European. De acest fapt (lăsând la o parte multe rele pe care le avem cu toții) ar trebui să fim mândri și nu să spunem că această numire nu trebuia făcută. Felicitări Kodruța Koveși ! Felicitări ROMÂNIA !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva