22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CUMINTIREA HASHTAGISTULUI – Judecatorul Laurentiu Marius Grecu, de la Judecatoria Drobeta Turnu Severin, protestatar #rezist, a cerut apararea reputatiei profesionale dupa ce presa l-a acuzat de camatarie si primirea unor despagubiri dubioase din partea Complexului Energetic Oltenia. Sectia pentru judecatori din CSM i-a dat reject si a dezvaluit ca Grecu este urmarit penal intr-un dosar SIIJ (Hotararea)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

3 September 2020 18:28
Vizualizari: 6174

Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii a dovedit inca o data ca le poate administra dusuri reci judecatorilor care dovedesc exces de orgoliu.De data aceasta, vorbim despre judecatorul-activist Laurentiu Marius Grecu (foto 1), de la Judecatoria Drobeta Turnu Severin, cel care s-a dus la CSM c-o falca-n cer si cu alta-n pamant, reclamand cele aparute in presa despre el, dar s-a intors cu coada intre picioare. Sectia pentru judecatori nu doar ca i-a respins pretentia, dar a mai si dat de veste lumii intregi ca Grecu este urmarit penal intr-un dosar al Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie. S-a intamplat la 23 iulie 2020, Hotararea nr. 1034/2020 (adoptata cu 8 voturi „pentru”, 2 „impotriva” si 1 nul) fiind publicata joi, 27 august 2020.

Mai exact, in luna mai a acestui an, Grecu – fost procuror, iar anterior subofiter de politie – s-a jeluit de faptul ca in octombrie 2019, Romania Libera i-a dedicat aici un articol in care il acuza nici mai mult, nici mai putin decat de camatarie si de faptul ca este beneficiarul unor despagubiri dubioase, de peste 229.000 de lei, din partea Complexului Energetic Oltenia, pe motiv ca un teren pe care magistratul il detine in judetul Gorj i-ar fi fost afectat de alunecarile de teren provocate de o mina inchisa.

La randul ei, Sectia pentru judecatori din CSM nu doar ca l-a trimis sa plimbe ursul (explicandu-i cum stau lucrurile cu libertatea presei), dar a mai si dezvaluit ca SIIJ il cerceteaza pe Grecu „pentru savarsirea mai multor infractiuni”. Din informatiile Lumea Justitiei, dosarul este inca in lucru la SIIJ, la procuroarea Mihaiela Iorga-Moraru.

Chiar daca judecatorii CSM nu sunt expliciti, se poate intelege din Hotararea nr. 1034/2020 faptul ca SIIJ il ancheteaza pe Laurentiu Grecu inclusiv pentru presupusele fapte despre care a scris Romania Libera.


Grecu si-a recunoscut falsul


Mentionam ca atat Romania Libera, cat si Lumea Justitiei au relatat despre faptul ca Marius Grecu este un falsificator asumat: in 2004, pe vremea cand lucra ca politist, actualul judecator a recunoscut ca a contrafacut un contract de vanzare-cumparare a unei autocisterne. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova l-a scos de sub urmarirea penala, amendandu-l administrativ cu 7 milioane de lei vechi (700 RON) – click aici pentru a citi.

Incheiem, subliniind ca Laurentiu Marius Grecu s-a numarat printre sutele de judecatori, procurori si auditori de justitie (studenti INM) care au protestat in martie 2018 pe treptele Curtii de Apel Bucuresti impotriva modificarilor la Legile Justitiei (foto 2).

 Redam principalul pasaj din Hotararea nr. 1034/2020 a judecatorilor CSM:


Sectia pentru judecatori retine ca prin Ordonanta nr. (...) data in dosarul nr. (...), Sectia de investigare a infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, printre altele, continuarea urmaririi penale fata de domnul judecator Grecu Laurentiu Marius, in calitate de suspect, pentru savarsirea mai multor infractiuni.

Prin urmare, afirmatiile din articolul de presa publicat la data de 25.10.2019 pe site-ul www.romanialibera.ro se sprijina pe date reale privind cercetarea penala a magistratului, iar exagerarile jurnalistului si judecatile de valoare ('fost camatar, cu antecedente penale') se circumscriu dreptului la informare al cetatenilor, venind in sustinerea preocuparii legitime a presei de a contribui activ la dezbaterea asupra functionarii justitiei.

In consecinta, la acest moment, in contextul factual prezentat, Sectia pentru judecatori apreciaza ca nu se impune admiterea cererii de aparare a reputatiei profesionale formulate de domnul judecator Grecu Laurentiu Marius”.


* Cititi aici intreaga hotarare a Sectiei pentru judecatori

Comentarii

# mitica date 4 September 2020 20:34 +1

Merita sa mearga la puscarie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva