22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DE LA CSM LA INM - In urma deciziei Plenului CSM, judecatoarea Ana Cristina Labus va fi detasata, in final, ca formator cu norma intreaga la Institutul National al Magistraturii. Judecatoarei ii expira mandatul de membru CSM la 10 octombrie 2012

Scris de: Ramona LICA | pdf | print

9 October 2012 17:03
Vizualizari: 10321

 

Judecatoarea Ana Cristina Labus (foto) membru al CSM, va fi detasata la Institutul National al Magistraturii. Plenul CSM a admis, in sedinta din 8 octombrie 2012, contestatia impotriva hotararii sectiei pentru judecatori nr.788 din 1 octombrie 2012, care ii respinsese cererea de detasare pe motiv ca ar lipsi avizul Consiliului Stiintific al Institutului (conform art. 108 alin. 1 din Legea nr. 304/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare). Mandatul de membru CSM al judecatoarei Ana Labus expira in 10.10.2012, urmand ca magistratul sa se prezinte la INM, acolo unde era deja de mai multa vreme, formator. De-a lungul caruia a lucrat la o serie de materiale ce vizeaza activitatea INM-ului. Mai mult decat atat, Ana Maria Labus, este formator de ceva vreme la INM. Magistrata Ana Cristina Labus este membru al CSM din anul 2006. De asemenea, este si coordonator al programelor finantate de Banca Mondiala in domeniul reformei sistemului judiciar, in special pentru Consiliul Superior al Magistraturii, dar si pentru Institutul National al Magistraturii si Scoala Nationala de Grefieri.


Magistrata Ana Labus s-a judecat cu CSM pentru ca a omis sa o treaca formator cu norma intreaga, in lista de la INM

Judecatoarea a mai avut probleme cu fosta conducere a CSM care a omis sa o treaca formator cu norma intreaga, in lista de la INM de anul trecut. Ana Cristina Labus a dat in judecata chiar institutia unde lucreaza pentru aceasta eroare care ii prejudicia cariera, fiind vorba, mai mult decat atat, de un drept castigat. In urma procesului, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au obligat Consiliul Superior al Magistraturii sa o includa pe judecatoarea Ana Cristina Labus pe lista formatorilor de la Institutul National al Magistraturii, in calitate de formator cu norma intreaga pentru disciplinele Drept penal si Drept procesual penal. Decizia a ramas definitiva. Drept urmare, judecatoarea Ana Cristina Labus a cerut, la data de 10 iulie 2012, plenului CSM sa puna in executarea sentinta civila nr.7164/29.11.2011, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti. Astfel, plenul CSM a pus pe ordinea de zi din 10 iulie 2012 aceasta cerere a judecatoarei Labus, cu toate ca n-ar mai fi trebuit discutat nimic in fata unei hotarari definitive si irevocabile, ci doar trebuia sa se ia act de ea si sa fie pusa in executare. Ana Cristina Labus s-a aflat pe lista formatorilor propusa de INM, care, prin adresa 339/2011, a solicitat aprobarea de catre plen „a propunerilor adoptate prin Hotararea Consiliului stiintific al Institutului, nr 1/25.01.2011 privind numirea pentru postul de formator cu norma intreaga la disciplinele Drept penal si Drept procesual penal a doamnei judecator Ana Cristina Labus”. Judecatoarea Labus a continuat in toata aceasta perioada, sa-si tina cursurile de formator la INM, fara a fi renumerata.

CAB a declarat nelegala Hotararea CSM nr.204/2011

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a dispus anularea ca nelegala a Hotararii C.S.M. nr.204 emis de CSM la data de 7 aprilie 2011. Aceasta hotarare a plenului semnata de presedintele de atunci al Consiliului Superior al Magistraturii, Horatius Dumbrava, facea referire la faptul ca membrii CSM alesi in adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor nu pot desfasura activitate de formator cu norma intreaga in cadrul INM”. In aceeasi zi, printr-o alta hotarare a CSM, numarul 205, plenul a constatat, in baza primei hotarari, ca judecatoarea Ana Cristina Labus, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, nu poate desfasura activitatea de formator cu norma intreaga in cadrul INM, „si, in consecinta, propunerea de recrutare formulata in acest sens nu va fi cuprinsa in lista formatorilor nou recrutati. Numai ca instanta Curtii de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza judecatoarea Ana Labus. Iata minuta hotararii magistratilor CAB, pronuntata la data de 29.112011: Admite actiunea reclamantei Labus Ana Cristina in contradictoriu cu paratul CSM. Dispune anularea ca nelegala a Hotararii C.S.M. nr.204 emisa de parat la 7 aprilie 2011 si pe cale de consecinta, obliga paratul sa procedeze la completarea Hotararii C.S.M nr.205/7 aprilie 2011, in sensul includerii reclamantei pe lista formatorilor aprobata de Plenul C.S.M., in calitate de formator cu norma intreaga pentru formarea continua la disciplinele drept penal si drept procesual penal. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.” CSM nu a mai facut recurs in termenul acordat de lege si astfel decizia a ramas definitiva.

 

Comentarii

# Servilism recomensat date 9 October 2012 18:57 +11

Dupa ce a facut frumos, Labus a primit un os. Pentru actualul CSM basist, condus de Ghica si Haineala, era absolut normal sa o recompenseze pe Ana Labus cu o detasare la INM. Ca doar nu era sa o trimita sa se apuce de vreo munca la instanta de incadrare, Tribunalul Iasi, ca orice muritor de rand. Prin urmare, nu degeaba a chiulit Labus de la lucrarile Plenului CSM in luna august 2012, reusind sa tergiverseze derularea procedurii de numire a Doamnei Pivniceru in functia de ministru al justitiei. Detasarea era pretul cerut de Labus pentru sabotaj, pret care a si fost platit de membrii actualului CSM basist.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva