3 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

(DECA)PATORUL NU SE POTOLESTE – Asta da tupeu: ingropat in achitari si cu dosar la SIIJ pentru nenorocirile comise, procurorul Cornel David Deca vrea sa se intoarca la DNA, dupa un scurt periplu pe la PCA Alba Iulia. Colaborator al SRI, Cornel David Deca si-a pus semnatura pe inscenari carora le-au cazut victime liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, primarul George Scripcaru si jurnalistul Dan Andronic. Reprimirea lui Deca in DNA ar reprezenta o sfidare a victimelor acestuia (Lista)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 septembrie 2019 14:00
Vizualizari: 5398

Incredibil cat tupeu poate sa aiba procurorul Cornel David Deca (foto), unul dintre celebrii paraditori ai DNA. Fost mare sef la DNA Brasov si plecat din parchetul anticoruptie la mijlocul lunii iunie 2019, Cornel David Deca vrea sa se reintoarca la DNA, dupa un scurt periplu pe la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia.

Astfel, Deca s-a inscris la concursul pentru pentru numirea procurorilor cu functii de executie din cadrul DNA. Si nu doar ca s-a inscris, insa conform unui anunt publicat joi, 5 septembrie 2019, pe site-ul CSM a fost declarat admis pentru participarea la concurs, constatandu-se ca indeplineste conditiile legale.


Urmatoarea etapa a concursului este cea de evaluare a unor acte intocmite de Cornel David Deca in ultimii cinci ani, evaluare ce va fi facuta de o comisie desemnata de Sectia pentru procurori a CSM si formata din doi procurori de la DNA propusi de Calin Nistor, doi procurori de la PICCJ propusi de Bogdan Licu si un formator propus de Institutul National al Magistraturii. Daca va obtine 25 de puncte, David Deca va trece in etapa a doua a concursului, cea constand intr-un interviu sustinut in fata Sectiei pentru procurori a CSM.

Sfidarea victimelor lui Deca

In mod normal, intr-o tara normala in care drepturile si libertatile cetatenilor primeaza, un asemenea procuror precum Cornel David Deca ar fi respins de pe scaun. Orice alta decizie nu ar fi decat un act de sfidare la adresa victimelor lui Deca. Si afirmam asta avand in vedere inscenarile si abuzurile in care a fost implicat acest personaj. Amintim in acest sens despre dosarul pe care fostul sef al DNA Brasov i l-a fabricat liderului ALDE Calin Popescu Tariceanu, dosar soldat cu achitare definitiva la Inalta Curte de Casatie si Justitie (click aici pentru a citi). Tot cu achitare s-a soldat si dosarul pe care acelasi Deca i l-a facut fostului sef de cabinet al lui Tariceanu, Dorin Marian (click aici pentru a citi).

De asemenea, sa nu uitam despre un alt caz celebru, dosarul “Ferma Baneasa”, in care 18 persoane au primit achitare la Curtea de Apel Brasov, printre care jurnalistul Dan Andronic, avocatul Robert Rosu sau oamenii de afaceri Tal Sillberstein si Benyamin Steinmetz (click aici pentru a citi). In ceea ce priveste aceasta din urma speta, trebuie sa precizam ca procurorul Cornel David Deca a fost demascat in instanta ca fiind colaborator al SRI, fostul sef al DNA Brasov ordonand SRI sa faca probe in dosar, in pofida interdictiei de colaborare cu serviciile pe care o au magistratii (click aici pentru a citi).

O alta inscenare in care a fost implicat Cornel David Deca l-a privit pe primarul din Brasov George Scripcaru. Este vorba despre un dosar in care Tribunalul Brasov a dispus de curand solutia de achitare. Diferenta fata de cazurile mentionate mai sus este ca de aceasta data Cornel David Deca nu a mai fost procurorul de caz, ci doar a girat mizeria prin confirmarea rechizitoriului intocmit de colega sa Monica Munteanu (click aici pentru a citi).

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam ca in momentul de fata procurorul Cornel David Deca face obiectul unui dosar penal la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, ca urmare a unei plangeri depuse de o alta victima a sa, tot un politician celebru.

DNA nu a reusit sa acopere posturile scoase la concurs

Altfel, pe langa Cornel David Deca, s-a constatat indeplinirea conditiilor de participare la concursul pentru pentru numirea procurorilor cu functii de executie din cadrul DNA pentru alti opt candidtati (vezi facsimil). Este vorba despre:

- Ana-Maria Aparaschivei (procuroare la Parchetul Curtii de Apel Suceava, delegata la DNA Suceava)

- Elena Hach (procuroare la Parchetul Curtii de Apel Brasov, delegata la DNA Central)

- Ioan Sorin Iercosan (procuror la Parchetul Tribunalului Arad)

- Catalin Lefter (procuror la Parchetul Tribunalului Prahova)

- Gabriela-Nicoleta Marian (procuror la Parchetul Tribunalului Dambovita)

- Octavia-Patricia Oros (procuroare la Parchetul Tribunalului Bihor, delegata la DNA Oradea)

- Georgian Cosmin Radu (procuror la Parchetul Tribunalului Dambovita)

- Camelia Lidia Raicu (procuroare la Parchetul Judecatoriei Bals).

Cei noua candidati concureaza pentru 27 de posturi scoase la concurs, distribuite dupa cum urmeaza:

-10 posturi la DNA-Structura centrala;

-1 post la DNA Alba Iulia;

-3 posturi la DNA Craiova;

-3 posturi la DNA Oradea;

-3 posturi la DNA Pitesti;

-5 posturi la DNA Ploiesti;

-1 post la DNA Timisoara;

-1 post la DNA Suceava.

Se observa asadar ca numarul candidatilor este de trei ori mai mic decat cel al posturilor disponibile. Semn ca DNA nu mai reprezinta o atractie, iar vremurile in care procurorii se inghesuiau sa lucreze in parchetul anticoruptie sunt apuse.


Comentarii

# BULICI date 5 septembrie 2019 14:18 +1

O fi avînd nevoie DNA de așa capacitate...

# Joseph date 5 septembrie 2019 14:39 +3

"Noroc" ca asta e ingropat in achitari, desi achitarile se dau doar pt unii, stim noi care 8) DIICOT care e ingropat pana peste cap in traficul de carne vie pt diversi sus pusi ce facem ? Toata justitia, fara nici o exceptie este o mafie si o mascarada. Nu exista iesire in Ro decat una singura si aceea e forta populatiei, altceva e vrajeala.

# Edelweiss - Ivory Tower Black Messenger date 5 septembrie 2019 17:24 +5

:-? ACHTUNG APARASCHIVEI ANA-MARIA din famiglia porumbeilor Gestapoviști din Bukowina. Semnatara de la nr. crt. 17 a memoriului magistraților pentru retragerea proiectului de modificare a legilor justiției. Colegul ei din rubricile certificatului de căsătorie – Aparaschivei Adrian- jude penalist C3A Pen - CA Sv. Semnează la nr 33. Semnatara la nr. 1018 a rezoluției magistraților români pentru apărarea statului de drepți. De data aceasta liubovnikul conjugal a fost mai iute: semnează la nr. 83. Tot strâmbul coleg de bedroom al catindatei apare semnatar al memoriei de susținere a PROCURORULUI KOMUNIST augustin Lazăr- fost președinte al Comisiei de liberare condiționată a penitenciarului Aiud, Jegosul TORȚIONAR ce dădea „termen” deținuților politici. CSM, ACHTUNG față de această diversionistă a systemului gestapovist de inspirație neo-nazistă. Miroase de la ea a damf de cizmă nazistă, aparținând Sturmbrigadei SS Dirlewanger a infractorilor în robe, rămași nepedepsiți (până acum !)

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 5 septembrie 2019 17:31 +4

Dintre glumele de pe net: I. zice un hâtru de la Cluj că de i se întâmplă să-i judece danileț dosarul, el bagă Apel chiar dacă a câștigat procesul! :lol: II. Referitor la posibilitatea ca porumbița Ana-Maria să ajungă șefă la DNA Suceava iar porumbelul Adrian-Valentin să aibă în pix soluția definitivă a unui dosar instrumentat în parohia țiitoarei: Zic hâtrii că în acest caz n-are rost să mai irosească banii cu avocați, mai bine își cumpără direct un bilet de avion numai dus pe ruta București- Vanuatu Island. :-) Adivarat! :roll: Madagascar sau Costa Bica s-o fumat de mult!

# markusdundee date 5 septembrie 2019 21:31 0

La Curtea de Apel Brasov se dau sentinte numai pe bani grei pe care judecatorii ai ampart cu cei din DNA Avem inregistrarea cu un avocat care afirma acest lucru. Spune ca clientul lor a dat bani direct la judecatori..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 2.06.2020 – PNL a vrut sa dea lovitura cu Tudorel (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva