4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DECIZIILE SUNT OBLIGATORII PENTRU FRAIERI – Halucinant! Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov sfideaza doua instante care au pronuntat hotarari definitive prin care solicita finalizarea unei cauze. Desi instantele i-au somat timp de doi ani sa finalizeze ancheta in cazul suspiciunilor de delapidare si fals de la firma lui Adamescu, procurorii "lucreaza" in continuare. PJ Brasov, pentru Lumea Justitiei: "Dosarul se afla in lucru, efectuandu-se cercetari"

Scris de: E.D. | pdf | print

27 August 2023 17:44
Vizualizari: 4466

Notiunea de hotarare definitiva si executorie nu exista in Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov. Caci, daca ar exista, procurorii ar intelege ca somarea lor de catre doua instante, timp de doi ani, sa finalizeze un dosar pana la un termen bine indicat este obligatorie, nu suporta discutii si amanari. In schimb, daca se trezesc cu prescriptia la usa se dau de ceasul mortii, acuzand ca le scapa infractorii din cauza unor Decizii CCR sau hotarari pronuntate de Inalta Curte.


 

Vorbim despre dosarul pe care l-am adus in atentia publica in editia din 6 august 2023 (click aici pentru a citi), care vizeaza acuzatiile de tentativa la delapidare si fals reclamate de omul de afaceri Alexander Adamescu (foto) ca ar fi fost comise de catre unul dintre angajatii acestuia care, profitand de absenta fiului raposatului Dan Adamesc, a falsificat cu ajutorul unei alte angajate semnatura acestuia pentru a pune mana pe 150.000 euro.


Reclamatia a fost formulata de catre societatea SC THE NOVA GROUP INVESTMENTS ROMANIA S.A. in iunie 2019, la Sectia 3 Politie de pe raza Municipiului Brasov vizati fiind numitii Firestain Elena-Daniela si Onute Daniel, angajati ai societatii administrate de Alexander Adamescu care au incheiat actul aditional nr. 2/8.08.2013 la contractul de munca 103/15.05.2013 folosind semnatura administatorului prin care societatea isi asuma obligatia ca, in cazul in care lui Onute Daniel i se va inceta contractul individual de munca, sa i se plateasca suma de 150.000 euro.

Intrucat contractul i-a fost incetat intre timp, Onute a chemat in judecata compania, ocazie cu care Adamescu a putut constata falsul grosolan comis in lipsa sa. In cadrul dosarului cu pricina au fost realizate experitize care au relevat ca "semnaturile in litigiu nu au fost executate de Alexander Adamescu": "Asemanarile si deosebirile sunt datorate imitarii semnaturilor in litigiu atribuite ca si executie numitului Adamescu Bogdan Alexandru, de catre o alta persoana, fara a se putea stabili cine este aceasta persoana". (Raport nr. 47924/20.10.2020 - Laboratoarele Serviciului Criminalistic al IPJ Brasov).


Urmare acestei situatii, dosarul in care Adamescu a reclamat delapidare si falsul comise de angatii sai, demonstrate prin Raportul de constatare criminalistica, ar fi trebui sa capete un drum previzibil, insa lucrurile nu au stat asa.

Din 2019 si pana in prezent, procurorul Albert Kadar de la Parchetul Judecatoriei Brasov, cel care instrumenteaza dosarul nr. 4886/P/2019 nu a catadicsit sa finalizeze ancheta, desi Tribunualul Brasov si Curtea de Apel Brasov au cerut expres acest lucru.


Cea mai recenta decizie pronuntata in acest caz, a fost pronuntata la data de 14 martie 2023 de catre Curtea de Apel Brasov care a dispus ca un nou termen pentru finalizarea urmaririi penale in cauza nr. 4886/P/2019, respectiv 13 iulie 2023.


Acest termen insa nici, pentru a doua oara consecutiv, nu a fost respectat, desi hotararea este definitiva. O demonstreaza raspunsul pe care Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov l-a transmis publicatiei Lumea Justitiei, la solicitarea formulata in 26 iulie 2023 (dar inregistrata la PJ Brasov de catre reprezentantii institutiei abia in 31 iulie 2023) de a ni se comunica "data fiind solutia dispusa de Judecatoria Brasov in dosarul nr. 5675/197/2023 prin care "cu referire la dosarul de urmarire penala nr. 4886/P/2019 al Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov" a fost stabilit termenul de 13.07.2023 "ca termen pentru finalizarea urmaririi penale potrivit art. 327 Cod de procedura penala", in ce stadiu se afla in prezent dosarul mai sus indicat".


Raspunsul, venit cu o intarziere nejustificata, denota insa ca hotararea definitiva a instantei este irelevanta, de vreme ce parchetul in prezent are in continuare dosarul in lucru "efectuandu-se cercetari".


Iata raspunsul PJ Brasov pentru Lumea Justitiei:

"Prin cererea inregistrata pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov la data de 31.07.2023, (...) a solicitat sa i se comunice stadiul dosarului penal nr. 4886/P/2019.

Dosarul anterior mentionat se afla in lucru, efectuandu-se cercetari de catre Politia Municipiului Brasov – Sectia 3 Politie, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov".


Comentarii

# Cârcotaș date 27 August 2023 20:22 +2

Coordonare, desigur! Pe pariu ca procurorul nu a mai văzut dosarul de când i l-a trimis Secției 3 de Poliție iar polițistul nu a mai făcut nicio cercetare, nicio audiere, nada.

# Procurorii pot aresta judecatori nu invers. date 27 August 2023 20:39 +2

Asa ca ce zic judecatorii este apa de ploaie.

# Am avut legi si Constitutie ! date 28 August 2023 08:07 0

Traiasca Statul de Drept. Traiasca DOVADA DREPTATII din tara. Traiasca CONSTITUTIA si LEGEA . Aceasta ( SI NENUMARATELE DIN PRACTICA) CONSTITUIE dovada extenuarii psiho - motorii( CONCEDII , TRATAMENTE , MEDICAMENTE ETC), la lucratorii din campul "dreptatii" SI ORDINII PUBLICE. Similar cu cei angrenati in dosarele in care intervine PRESCRIPTIA FAPTELOR (GRIJA FATA DE INFRACTOR ) CAT SI IN SPECIAL DOVEDITA PRIN NERECUPERAREA PREJUDICIILOR. Este dovada celeritatii coordonarii intre institutiile de forta ale statului si promtitudinea actiunii lor ,la care se aplica coeficientul " ! & " ( functie de culoarea ochilor , pile , interese sau ceva banuti la "tescherea". Comform "NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE... DOAR CATIVA SUNT MAI PRESUS DE CONSTITUTIE". TRAIASCA.........

# maxtor date 28 August 2023 09:51 0

si cum s-ar numi,"obligatie de a face"? https://www.luju.ro/static/smiles/surprised.gif

# santinela date 28 August 2023 10:54 +1

Pai de ce sa se mire cineva ? Asta se intimpla daca CSM-ul doarme pe el si sectia Nufarul este condusa de infatuatul si nulitatea de Horodniceanu ! Chestia aia cu turcul si pistolul se potriveste la fix.

# Cojoc date 28 August 2023 13:39 +2

Eternii si fascinantii Kadar & Statache ... Ceva imi spune ca vom mai auzi de cei 2; cuurand, chiar la capitolul : de tinut minte! de exemlu, ... etc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva