6 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Despre dezbateri si „judecatorii de democratie”

Scris de: prof. dr. Adrian NASTASE

14 noiembrie 2019 11:55
Vizualizari: 2984

Candidatul Iohannis spunea aseara ca respecta cutumele. Una dintre cutume este organizarea de dezbateri intre contra-candidatii la alegerile prezidentiale, in special inaintea turului al doilea. Iohannis nu vrea insa sa respecte aceasta cutuma. Propune „suplimente alimentare” – conferinta de presa plus o dezbatere cu el insusi, saptamana viitoare.


Si care ar fi justificarea? Faptul ca Viorica Dancila are brosa si ca nu are sapca de la Trump? Mai concret, ea nu s-ar fi purtat democratic… Povestea asta cu „conditionalitatea democratica” a fost inventata de americani in timpul Razboiului rece si a fost perfectionata de ei imediat dupa aceea. Imi aduc bine aminte de inceputul anilor ’90 (detaliile le gasiti in cartea mea, „Lumea, americanii si noi”). „Conditionalitatea democratica” a fost utilizata si ulterior. Va reamintesc vizitele lui Biden, Nuland, Gordon in Romania si presiunile politice pe care le-au facut, se pare ca inclusiv pentru avantaje economice. Descoperim acum, din scandalul transcrierilor convorbirilor intre Trump si presedintele Ucrainei, ca Biden nu era cel mai bun „judecator de democratie”…

Si, in definitiv, intr-o lume civilizata, singurul „judecator de democratie” il reprezinta poporul, il reprezinta alegatorii. Cu ce temei candidatul Iohannis imparte romanii in democrati si ne-democrati? Cu ce temei „democratic” cere el desfiintarea unui partid politic.? Un partid care a elaborat Constitutia post comunista din 1991 dar si pe cea din 2003, cea care a permis aderarea la NATO si la UE, un partid care a adoptat legile justitiei, un partid care a marcat, intotdeauna, cresteri economice semnificative ( 8,4% in 2004, de exemplu), un partid care s-a achitat cu responsabilitate de mandatul presedintiei UE. In plus, guvernul PSD a obtinut ca Sibiul sa fie capitala curlturala a Europei in 2007 si a finantat o mare parte din infrastructura necesara. De altfel, in perioada 2001-2004, FDGR, condus de Iohannis a avut un protocol de colaborare cu PSD (textul il gasiti pe internet). Atunci PSD, la guvernare, era „frecventabil” pentru primarul Iohannis?

Si, in definitiv, cu ce drept candidatul Iohannis – cel cunoscut pentru nenumaratele incalcari ale Constitutiei si nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale – isi permite sa afirme ca Viorica Dancila, candidatul PSD, votat democratic de peste doua milioane de cetateni in primul tur al alegerilor de catre cetateni romani, nu se califica, „democratic” pentru o dezbatere publica? Jenant…

Cititi mai multe pe blogul lui Adrian Nastase.

Comentarii

# Ion date 14 noiembrie 2019 13:42 +9

Cine mai sunt prostii ,spalatii pe carrier,imbecili care sa-l mai creada pe Johannis? Un cetatean bine informat,care are logica si creierul la el ,nu poate lua in considerare minciunile si manipularile acestui individ numit Klaus Wefner Johannis!

# Charlie date 14 noiembrie 2019 14:14 +4

Degeaba provine din Miscare si a ocupat inalte functii, confuzia cu americanii il face de ras!!! Sa nu stie de miliardarii si legendatii bolsevici in CIA, FBI, Dep de Stat si ambele partide, republican si democrat? Sa nu stie filiatzia ambasadorului bagat in Fondul Proprietatea? Sa nu-si dea seama cine conduce Colhozul Bolsevic european oficial si din umbra? Chiar sa nu stie? Sau se face ca nu stie? De exemplu ca Securitatea stalinista basista a preluat controlul total al Romaniei in dec 2004?

# Procurorul date 14 noiembrie 2019 14:58 +11

Dintre numerosele prostii, inepții și minciuni debitate de candidatul KWI la autodezbatertea electorală de ieri, una atinge culmea penibilului și a ridicolului în același timp. Este vorba de afirmația că ”PSD e mai pro rus decât țările pro ruse”. În primul rând, acest incult politic, care mai vrea un mandat, nu face diferența între ideologie și naționalitate. Pentru el, Rusia și poporul ei, au apărut odată cu Lenin și Marea Revoluție din Octombrie. În al doilea rând, probabil că Germania lui, unde au apărut Marx și Engels, nu are nicio urmă de comunism în vene, de aia are o relație strategică cu Rusia. În al treilea rând, dacă s-a referit la autoritarism prezidențial, de tip Putin, păi, în toți cei 5 ani de prim mandat, a acționat permanent după modelul de republică al Federației Ruse, inclusiv cu băgarea la pușcărie a opozanților. Deci, cum era cu ”pro rușii” ? Absolut jenant, grețos și de nevotat. Prin comparație, și femeia de serviciu de la sediul PSD e mai votabilă.

# DODI date 14 noiembrie 2019 18:08 +6

Este inutil să-i spui unui prost că este prost, recte lui ciolanis că este penal. Nu te va crede. Ciolanis are idei puține și fixe. De regulă nu ale lui. Primite prin ordin de la superiorii care l-au condus toată viața. Înainte aceștia se numeau Securitate. Acum SRI. Să nu uităm nici pe pricăjitul de HELLvig cel care în materie de protocoale a desecretizat unul anulat prin altul pe care a omis să-l desecretizeze. Să nu uităm de bugetul imens al SRI, de armata de securiști din SRI. Cu acel buget se terminau deja toate autostrăzile. Să nu uităm de ”realizările” lui ciolanis: decapitarea procuraturii, menținerea interimatelor și trecerea cu bocancii hiteliști peste trupul firav al Constituției României. De asemenea marea realizare a acestui limbric: dezbinarea poporului român. Cam multe ”realizări” pentru un mandat de doar 5 ani. Din această cauză mai vrea unul. Să-și devârșească opera....

# MARIN ȚULUȘ Olt date 14 noiembrie 2019 19:47 -7

Lasati/ne dle cu toate teoriile voastre!!!Romanii au ce au cu PSD/ul, asa cum au incriminat si PCR/ul pt.că cancerul a pornit de atunci, din fașă, cand voi, PSD/isti nu ați făcut să prospere Romania si să se intarească democratia!S/a furat toată avutia țării și se continuă să se fure!!!Nu vedeti ca Dragnea si echipa lui nu a făcut ceea ce a promis?!!!Mai mult, s/a comportat atat de arogant,afisandu/se cu consoarta sa, mai tânără ca el cu cca20 ani la un Congres al partidului,punând/o în primul rând al sălii,ceea ce a starnit rumoarea sălii, cum imi spunea un participant!De aceea poporul numai vrea să audă de niciun PSD/ist la conducerea tării, oricate defecte ar avea alt contracandidat!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2019 – Inculpatul Berbeceanu, capatuit cu o sinecura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva