30 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Despre dr. Arafat, fara ura si fara partinire

Scris de: Adrian SEVERIN | pdf | print

15 June 2020 11:35
Vizualizari: 7229

In aceste zile dramatice de sfarsit de veac, societatea romaneasca pare impartita intre cei care sunt adeptii fanatici a tot ceea ce recomanda dr. Raed Arafat, privindu-l ca pe un salvator al neamului, si protestatarii care il condamna la moarte civica, exasperati de ineptele restrictii impuse noua in absurda asteptare a unui Godot cu nume de virus. Mai nimeni nu incearca, insa, sa il inteleaga. Sa il inteleaga nu pentru a il scuza, ci pentru a sti cum sa reactioneze la imbratisarea lui iubitor devastatoare care imi aminteste gluma cu ucigasul de profesie dispus sa isi omoare prietenii pe gratis.
Daca am cerceta putin biografia doctorului Arafat, am constata doua lucruri. Iar acestea ar lamuri multe.Primul este ca a avut o viata cu suisuri si coborasuri, cu amenintari si salvari, cu succese si contestari care justifica pe deplin paranoia de care este afectat in prezent. Sentimentul ca o mare parte a populatiei, care candva il sustinea, nu il intelege, desi el este convins ca are dreptate, ii amplifica boala. Caci, da, pentru cei care il urmaresc cu atentie si luciditate, el prezinta azi toate simptomele unui om bolnav. Mai exact ale unui paranoiac.


Al doilea aspect tine de imprejurarea ca prin origine etno-culturala si prin profesie nu are apetenta democratiei. Exista o genetica a populatiei. Or, dr. Arafat are in gena sa culturala preceptele despotismului oriental. El s-a nascut si s-a format in sanul unui popor pentru care democratia - care inseamna transparenta, dare de socoteala, pluralism, control reciproc si contraponderi - este straina sau, in cel mai bun caz, o marfa de import.

Dansul spune ca masurile pe care le-a conceput sunt bune si poate ca sunt chiar asa. Problema este ca nu vrea sa dea socoteala pentru ele si de asta are nevoie de regimul special al starii de urgenta / alerta. Un altfel de regim nu ar putea permite luarea de masuri bune. De ce? Pentru ca un altfel de regim impune explicatii, inainte, si raspundere, dupa. Or, asa ceva nu poate concepe si nu poate accepta. In asemenea conditii nu este in stare sa decida.

La asta se adauga deformatia profesionala. El este medic si medicii au cu pacientii o relatie asimetrica. Medicii au oroare (si, cred eu, pe buna dreptate) de pacientul ignorant care le chestioneaza si chiar le contesta recomandarile. De asemenea, medicii stiu ca vietile pacientilor depind de ei si, asumandu-si o asemenea misiune coplesitoare, cer, in schimb, supunere totala.

Problema este atunci cand, asa cum se intampla cu aceasta pandemie, pacientul nu mai este o persoana fizica si un organism biologic, ci o mare comunitate de persoane fizice carora nu trebuie sa le aplici numai terapii medicale, ci si economice, psihopolitice, geopolitice etc. Medicii nu sunt pregatiti sa trateze asemenea pacienti.

Avand aceste trasaturi - pe care nu avem de ce le reprosa - dr. Arafat nu are de ce se adresa direct populatiei. Nu noi suntem interlocutorul sau legitim. Interlocutorul sau si al nostru sunt decidentii politici. Ei trebuie sa il asculte, sa consulte alti experti din diferite domenii, sa decida si sa ne comunice decizia luata, urmand a raspunde pentru ea.

Acesti decidenti il exploateaza in orb pe dr. Arafat. Stiind ca paranoicii sunt convingatori, ca medicii sunt mai credibili decat politicienii si ca Arafat, in concret, detine un mare rezervor de simpatii populare, l-au lasat sa iasa in fata pentru a ne baga in oase frica, el iar nu ei, si in cap credinta, el iar nu ei, ca doar lipsirea de libertati ne poate salva. Si el, sarmanul, ne comunica deciziile lui, iar nu ale lor, desi numai deciziile lor, iar nu ale lui, au forta obligatorie si ne afecteaza viata.

De ce o fac? Simplu! Pentru ca lor nu le pasa de pandemie si de masti medicinale (cu exceptia ocaziei de a se imbogati din vanzarea acestora), ci de cum sa ingenuncheze un popor caruia nu mai au nimic de oferit, si de cum sa ii puna botnita.

Astfel, paranoia si deformarea profesionala ale doctorului Arafat se intalnesc, fericit pentru autoritarismul globalist si nefericit pentru poporul roman, cu intersele celor care vor sa exploateze politic pandemia, extragand profituri financiare si de putere maxime din suferinta biologica a omului de rand.

In acest context, dr. Arafat mai prezinta si avantajul de a fi tapul ispasitor ideal. El se ofera sincer si dezinvolt in fiecare seara si pe toate canalele de comunicare in masa, pentru acest rol. El ne prezinta zilnic cronica unei morti anuntate: a noastra, a libertatii noastre si chiar a lui.
Iaca-asa!

 

Comentarii

# DODI date 15 June 2020 15:17 +16

Felicitări dl. Severin pentru analiza obiectivă a icoanei naționale Arafat. Bețivul național Hăhăilă a dorit să șteargă pe jos cu creatorul SMURD și era cât pe ce să fie detronat dacă nu intervenea licuriciul și pupincuriștii din CCR-ul și CSM-ul vremii. CiolaniSS a dorit același lucru, dar l-a trimis la înaintare pe pupincuristul de serviciu velă, ca apoi, pe bază de pandemie, să apeleze la medicul Arafat pentru a apărea în ochii fraierilor pe post de salvatorii nației. Și unul și altul l-au folosit pe dr.Arafat drept țintă și era să le fie fatal. Necazul este că medicul Arafat, prin expunerea exagerată din ultima perioadă, a coborât de pe soclul icoanei și ne-a arătat ce este: un om dedicat profesiei dar care este totuși un om. Cu limitele sale. Și pe care le-a depășit. În aceste condiții este posibil ca medicul Arafat să devină, în ochii românilor, o victimă colaterală a... pandemiei.

# xyz date 15 June 2020 19:00 +7

Nu are nici o scuza, punct!

# Luca date 15 June 2020 19:00 +6

Nici vorba sa fie victima colaterala a pandemiei! Poate (sau sigur) pofita si el pentru a fi mentinut pe functie. A prins gustul puterii. Are perfecta dreptate profesorul Adrian Severin! Citez acest exceptional pasaj: "Astfel, paranoia si deformarea profesionala ale doctorului Arafat se intalnesc, fericit pentru autoritarismul globalist si nefericit pentru poporul roman, cu intersele celor care vor sa exploateze politic pandemia, extragand profituri financiare si de putere maxime din suferinta biologica a omului de rand". Spun si eui: pe cei din guvern, din parlament, din numeroasele institutii si agentii ale statului roman, cine naiba ii mai testeaza? Ei sunt supraoameni,sunt zeitati? Nu se infecteaza, nu sunt asimptomatici, nu trebuie izolati? Cum sa nu fie ocolite aceste personaje, daca prin intermediul lor, statul de drept isi rezolva intereseele financiare si de grup? Pana cand, mai doarme neamul asta in opinci, pana cand, nu se gandesc si la generatiile celor tineri?

# Tanasa Constanti date 16 June 2020 17:09 +2

De cât rău a făcut (felul în care aceste protocoale au fost concepute), pacienților cu afecțiuni de altă natură decât Covid19, aduc şi mărturia fratelui meu, Tanasa Ion (Nicu), din mun. Oneşti: lovit de o hemoragie cerebrală, a fost purtat cu salvarea, în aceasta stare, între spitalul din Bacău şi cel din Moineşti, unde, cu mare greu a fost acceptat. Pe toată perioada internarii (15 zile), nimeni din familie nu a fost admis ca să-l viziteze, pe motiv de protocoale Covid19. Copilul lui, Sebastian, cadru medical fiind, s-a oferit pe cont propriu ca să se îngrijească de el, cerință inacceptabila din motiv de protocoale Covid19. La externare starea fratelui meu era cu mult mai gravă decât la internare: lăsat să băltească, atâtea zile, în propriile-i materii fiziologice, tot spatele lui era brăzdat de răni adânci, sângerânde sau în putrefacție. Aceasta este una dintre fețele ascunse ale protocoalelor Covid19, cu care cei care le-au decis nu au tăria să se confrunte, încreştinându-le.

# ubbu date 17 June 2020 19:47 +3

chemati-i in judecata pe cei cei v-au chinuit din cauza covid. pana nu vor plăti, lucrurile se vor repeta la infinit, asa cum exista riscul repetarii crimelor de la revolutie pentru care nimeni nu raspunde pentru ca victimele n-au știut să se organizeze.

# Lorenzo de Medici date 18 June 2020 12:26 +1

Dacă este sau nu un paranoic, este dificil de evaluat, mai ales că necesită pregătire de specialitate și o îndelungată observație instituționalizată a subiectului evaluat. În definitiv, paranoia e o foarte gravă boală psihică. Așa că, n-aș merge pe speculația, căci da, speculație e, că dr. Arafat este paranoic. Dar, chiar și în paradigma unui paranoic dovedit, trebuie remarcat că pacientul doctorului paranoic, poporul român majoritar încă îl apreciază și stimează la maxim, considerându-l ca principalul strateg al combaterii realei pandemii de coronavirus. La fel, nu e adevărat că sirianul Arafat, tarat de o etnică mentalitate dictatorială, de inspirație Assadistă, ne încălcă drepturile și libertățile democratice. O fac, însă, românii noștri (sic !) Iohannis și Orban. Ce i se poate reproșa lui Arafat, pe drept cuvant, este un ego nemăsurat, explicabil însă din partea arabului, care, ajuns cetățean român, a pus bazele managementului integrat modern al situațiilor de urgență din România.

# adrian date 19 June 2020 08:51 +2

Un absolvent mediocru al facultatii de medicina, un carierist si un parvenit. A devenit vedeta tv si ii place acest lucru. Cred ca in final va plati toate oalele sparte.

# vaduva date 24 June 2020 23:15 0

paranoia se trateaza la Socola sau Sapoca....nu pui la carma unei TARI un paranoic ca ati vazut voi...si HITLER tot un paranoic convingator era........

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.03.2023 – Cami a primit a doua sansa. Intra pe spalarea banilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva