Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

GENERALUL DUMBRAVA ORDONA, PARCHETUL EXECUTA – Doi executori judecatoresti au fost “rezolvati” de Parchetul Curtii de Apel Oradea la sesizarea celebrului general SRI Dumitru Dumbrava. Fostul director al Directiei Juridice SRI a informat parchetul cu privire la existenta unor “suspiciuni rezonabile”. A doua zi, procurorul Ion Adrian Popovici a inceput urmarirea penala. Dosarul priveste pretinse infractiuni de conflict de interese, fara vreo legatura cu securitatea nationala (Documente)

Marţi, 11 septembrie 2018 16:48 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Lumea Justitiei publica in exclusivitate un document incendiar, provenit din sanul “campului tactic”. Este un document care devoaleaza modul de colaborare dintre SRI si parchete, dar si modul in care procurorii faceau dosare la indicatiile unor inalti ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii. Si nu este vorba despre orice fel de document, ci de unul semnat de celebrul general SRI Dumitru Dumbrava (foto), fost sef al Directiei Juridice si secretar general al SRI, cel care a recunoscut existenta “campului tactic” in instante si parchete, explicand ca Serviciul urmareste dosarele pana la finalizarea lor definitiva.


Cazul pe care il prezentam in cele ce urmeaza priveste doi executori judecatoresti, care au fost “aranjati” de procurorul Ioan Adrian Popovici, de la Parchetul Curtii de Apel Oradea. Astfel, in 23 mai 2017, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea i-a trimis in judecata pe executorul judecatoresc Andrei Gheorghe Beiusanpentru conflict de interese si fals intelectual, pe executorul Gheoorghe Beiusan (tatal lui Andrei Beiusan) – pentru omisiunea sesizarii, si pe Livia Mitrica (soacra lui Andrei Beiusan) – pentru complicitate la conflict de interese. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Oradea, cei trei inculpati fiind reprezentanti in instanta de avocatul Razvan Doseanu, coordonator al Societatii profesionale de avocati Doseanu & Asociatii, insa extrem de interesant este cum a inceput intreaga poveste.

Procesul verbal al lui Dumbrava

Personajul de la care a plecat dosarul este nimeni altul decat vestitul general Dumitru Dumbrava, fost sef al Directiei Juridice a SRI si fost secretar general al SRI. Practic, dupa cum veti putea vedea, fara sa fie vorba despre infractiuni la adresa sigurantei nationale, Dumitru Dumbrava a fost cel a sesizat parchetul in legatura cu pretinsele infractiuni ce ar fi fost comise in acest caz, dupa care procurorul Popovici s-a executat rapid.

Concret, in 26 februarie 2015, generalul Dumitru Dumbrava, comandat al UM 0198 Bucuresti, a incheiat un proces verbal de sesizare (vezi facsimil 1), in care precizeaza ca:

Exista suspiciuni rezonabile cu privire la activitatile ilegale desfasurate de un executor judecatoresc din cadrul unei Societati Civile de Executori Judecatoresti cu sediul in municipiul Oradea, judetul Bihor, care, in cursul anului 2013, a indeplinit un act (aflat in legatura cu atributiile de serviciu), prin care a adjudecat licitatia unui imobil situat in zona valorica I (centrala) a municipiului Oradea in favoarea unui afin de gradul II, context in care acesta a realizat direct un folos patrimonial”.


In acelasi proces verbal, generalul SRI Dumitru Dumbrava sustine ca a incheiat procesul verbal “in exercitarea atributiilor specifice de realizare a securitatii nationale, potrivit Legii nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii si ale Legii nr. 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei”. De asemenea, Dumbrava mentioneaza ca procesul verbal a fost incheiat in conformitate cu art. 11 din Legea nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii.

Suspiciuni rezonabile, in loc de date si informatii operative

Asadar, generalul Dumitru Dumbrava a sesizat parchetul cu privire la pretinsa comitere a unor infractiuni de drept comun de catre niste executori judecatoresti. Sa admitem ca ar fi intrat in posesia unor informatii in timp ce culegea informatii despre amenintari la adresa securitatii nationale, astfel ca avea obligatia sa informeze parchetul.

Foarte interesant este insa modul de exprimare din procesul verbal. Dumitru Dumbrava invoca “suspiciuni rezonabile”, termen din Codul de procedura penala. Or, asa cum ofiteri din cadrul SRI ne-au explicat, la nivelul Serviciului expresia folosita in asemenea situatii este aceea de “date si informatii operative”.

Mai mult, interesant este ca sesizarea a fost facuta de generalul Dumitru Dumbrava, la acea data director al Directiei Juridice a SRI, desi in mod normal sesizarile catre parchete sunt formulate de prim-adjunctul SRI, la acea data generalul Florian Coldea.

Pe de parte, ar fi interesant de vazut raportul care a stat la baza procesului verbal semnat de Dumbrava, caci orice sesizare are “in spate” un asemena raport. Poate ca el va fi cerut de Comisia de control a activitatii SRI din Parlament, desigur daca va considera ca este nevoie sa solicite explicatii in legatura cu acest caz in care colaborarea SRI-parchet, intr-un dosar cu infractiuni de drept comun, este cat se poate de evidenta.

Procurorul Popovici s-a miscat rapid

Dupa cum se poate vedea in coltul din stanga sus din primul facsimil, procesul verbal al lui Dumbrava a fost inregistrat la Parchetul Curtii de Apel Oradea la 16 martie 2015. Incredibil, a doua zi, 17 martie 2015, procurorul Ion Adrian Popovici de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la fapta, constituindu-se dosarul 123/P/2015 (vezi facsimil 2). Totul s-a intamplat dupa ce procurorul a constatat ca “actul de sesizare”, adica procesul verbal al lui Dumitru Dumbrava, indeplineste conditiile prevazute de lege si nu exista vreunul dintre cazurile care impiedica punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale.

Interesanta celeritatea procurorului Popovici, care imediat ce a primit procesul verbal de la Dumbrava, s-a pus pe treaba si, a doua zi, a inceput urmarirea penala. Oare nu cumva impreuna cu procesul verbal de la SRI au venit si probe folosite de procuror in acuzare?

Judecati pe informatii secrete livrate de SRI

Pe langa procesul verbal al lui Dumitru Dumbrava, la parchet a fost trimisa si o nota secreta a SRI. Desigur, una destinta doar procurorului, pe principiul nevoii de a cunoaste, fara ca inculpatii sa aiba acces la ea. Dovada se regaseste in adresa a procurorului general al Parchetului Curtii de Apel Oradea, Aurel Mascas (vezi facsimil 3), in care acesta informa Inalta Curte de Casatie de Justitie (unde s-au judecat contestatii la masuri dispuse in camera preliminara) ca dosarul are la baza sesizarea generalului Dumitru Dumbrava, dar si ca SRI a trimis o nota de informatii clasificata de nivel strict secret:

Urmare celor solicitate de dvs. in privinta comunicarii actelor care au stat la baza retinerii situatiei de fapt din ordonanta de incepere a urmariii penale nr. 123/P/2015 din data de 17.03.2015, va comunicam faptul ca inceperea urmaririi penale in cauza s-a dispus avand la baza sesizarea penala, constand in procesul verbal intocmit de catre UM 0198 Bucuresti in conformitate cu prev. art. 61 Cpp si copia Sentintei civile nr. 4023/04 aprilie 2014 a Judecatoriei Oradea aflata la filele 4-7 vol. 1 din dosarul 123/P/2015.

UM 0198 Bucuresti a anexat sesizarii si o nota de informatii clasificata de nivel strict secret, cu privire la care am solicitat permisiunea de a o fotocopia si de a o va inainta. Imediat ce vom primi aceasta permisiune va vom trimite nota de informatii. Anexam solicitarea adresata UM 0198 Bucuresti”.

Ne intrebam, avand in vedere ca avem de-a face cu un dosar cu infractiuni de drept comun, si nu de un dosar de siguranta nationala, de ce este nevoie de note secrete?


Aceasta este istoria dosarului pornit de la procesul verbal al lui Dumitru Dumbrava. In editiile viitoare vom reveni cu noi detalii, unele mult mai grave. Va vom dezvalui cum in continuare inculpatii sunt judecati in Romania pe note secrete ale SRI, in acest caz cu stiinta chiar a presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Cristina Tarcea.

Accesari:6498

Comentarii

# Intrebarea este... date 11 septembrie 2018 17:24 -24

...au comis o sau nu?ca denunt are voie sa faca si tanti Aglaia si sri istu

# Florin date 11 septembrie 2018 19:07 +3

Inainte de toate, denunt inseamna ca spui ceva la care ai participat....sa speram ca nu e cazu. Deci tanti Aglaie poate cel mult sa faca o plângere, dar trebuie sa întrunească anumite elemente..... Daca am citit eu bine acuzatia, asta se putea verifica in doi timpi si trei miscari. 1. Verifici rudenia, afini sau ce vrei, dintre executorii si cumpărători. 2. Verifici pretul de cumpărare.. Restul este poveste scrisa pe hartie, iar faptul ca pana acum nu s-a finalizat dosarul este o poveste care pute.... PS. Te pomenești ca executorii in cauza erau niste interlopi criminali si a trebuit sa secretizare anumite informatii. Vezi tu, genul asta de secretomanie dăunează rau. Cand pur si simplu trebuiau sa trimita o nota informativă si atat....

# un mizantrop date 11 septembrie 2018 19:12 +6

La ce, dracu, ne-am mai apucat de occidentalizare, de democratizare, de o tara ca "afara", daca voua va era bine cu Stalin?! Si lui Ceausescu i-ar fi fost rusine cu asa justitie, celor ca tine pare sa le fie suficienta...E timpul sa divortam, sa va luati voi, pe persoane fizice si oengheurile lingatoare de tortionari, sistemul asta si mutati-va in Siberia, noi, astia mai curiosi, cu asteptari mai mari de la de la viata, avem de recuperat o intreaga epoca, fara voi si securistii vostri, fara tzatzele care va sufla-n panze...

# KANT date 11 septembrie 2018 17:39 +3

" Recurs la istorie ..." în 1989 securitatea și-a "pierdut" șefii nu și mentalitatea, între timp o parte a efectivelor a fost împrospătată cu cadre noi școlite de aceîași profesori "vechi", cănd " dumnezeul tău" este "maior" atunci poți ajunge ușor în "hell . . . " !

# Vio date 11 septembrie 2018 17:46 +4

Impostoru'Klaus iar a ieşit cu bicla' :lol: şi să adune cică nişte gunoaie insă "gunoaiele" pe care le protejează şi "rahatul" din propria ogradă a statului mafiot justițiar şi securist nu le vede? 8)

# Faracatuse date 11 septembrie 2018 18:40 0

Vrem Dreptate! Ala de ne o fa va fi erou... Atât de simplu e. Nu e nimic complicat la prima vedere. Pt ala de o da, sa fie, i dont care... L am pus eu sa candideze?! De ne o livrează, va fi peren...

# Ovidiu date 11 septembrie 2018 19:00 0

Semnatura deoebita.

# un mizantrop date 11 septembrie 2018 19:05 +6

Oauuuu!!!! "atributii specifice de realizare a securitatii nationale"...Intelegeti in ce stat traim?! Securistii astia nu contribuie, nu exercita atributii specifice pentru apararea sgurantei nationale, ei au "atributii de realizare a securitatii nationale", asti sunt capiati, sau noi nu prea avem ce cauta in viata lor...Adica securitatea asta nationala n-ar exista daca n-ar realiza-o ei, ca la Coldea, care a construit un stat "paralel si protectiv"...Ce minti bolnave au permis asta?! Cati ca astia mai sunt?! Unde, in Constitutie scrie ca securistii realizeaza securitatea nationala, sau ca au drept sarcina sa construiasca un stat "vertical si protectiv"?! Cine, ma-sa, i-a permis lui Coldea sa fie "protectiv" cu mine, de ce nu plateste nimeni?!

# student la drept date 11 septembrie 2018 19:27 +5

Merde!ca nu mai inteleg nimic din ce am invatat.Cum naiba gral /seful unitatii/constata urmatoarele:exista suspiciunearezonabila. Procesu' verbal(despre care nu scrie nimic la procedura) face parte din probatoriu?Sau e sesizare;ca dupa formulare, nu e mijloc material de proba("In exercitarea","am constatat"si"exista suspiciuni rezonabile",nu pot fi formulari de probatoriu, indiferent de valoarea probatorie).Ba ge'rale,vezi ca nu intruneste continutu' lu' art. 199, lipsind:b)locul unde este încheiat ;c)data la care s-a încheiat procesul-verbal;d)data şi ora la care a început şi s-a sfârşit activitatea consemnată în p.v.;e)numele,prenumele,CNP şi adresa pers ce au fost prezente la întocmirea p.V.,cu menţionarea calităţii acestora;f)descrierea amănunţită a celor constatate, precum şi a măsurilor luate.Si puneti virgula aia dupa: "Oradea"; "context in care"si"drept pt care"; iar daca dupa":",nu urmeaza o insiruire (limitativa/exemplificativa),continua fraza pe acelasi rand si cu "e" mic!

# Cristian date 11 septembrie 2018 19:42 0

La fel ca și Ovidiu, am remarcat și eu caligrafia extrem de pretențioasă și elaborată a semnăturii generalului Dumbravă. Nu ai nevoie de cine știe ce expertiză într-ale grafologiei ca să-ți permiți luxul de a emite o opinie despre omul aflat în spatele acelei mâzgăleli primitiv-rupestre.

# Edelweiss - Speolog de Afrika date 11 septembrie 2018 21:47 +1

Păi, o maimuță urlătoare de bombardament, scoborâtă alaltăieri din bananier și aciuită ieri în peșteră, nu putea scrijeli decât ceva stilistic picturilor rupestre de la Tassili n''Ajjer.

# De ce nu-i jigodia asta in purcarie/arest preventiv ? date 11 septembrie 2018 21:41 +2

Atata timp cat leprele astea nu vor fi executate public , Retardis penalul primul sa-si plateasca banii de pe case , nu vom putea sa avem o tara normala.

# JEVAIL date 11 septembrie 2018 21:47 +1

Mai bine punea destu'! Ori il semna Coldae (oare stie sa scrie repetentu"?), cu apostrof .

# Ionel date 11 septembrie 2018 23:56 -4

Ciolos presedinte! Dragnea la brutarie! A3 desfiintata!

# un mizantrop date 12 septembrie 2018 22:06 +1

Curat democratie, coane! Mai eroticilor, voi vreti contrarevolutie, in spiritul si litera stalinista timpurie! Bine ca stim...daca "iese" Ciolos asta ne asteapta, puscarie si delict de opinie...Daca Dragnea trebuie sa mearga la puscarie ca si-a exercitat dreptul de politician, sau ca vor unii sa-i puna-n carca constructia deficitara a arcei lui Noe (ca justitia aia de-o pupati voi in cur, n-a reusit sa produca altceva...), imi imaginez ce ne asteapta pe noi astia cu spirit critic...Mai, nebunaticilor, la ce "afara" va referiti cand va exprimati dorintele?! Cumva la Coreea de Nord?! Desi, pana vine Ciolos (prin alegeri), se democratizeaza, pe bune, si aia...

# Oaie , sper sa fii dat afara sa nu apuci nici o zi de pensie date 12 septembrie 2018 16:02 0

Vierme imputit , tu si cu Coldea , alt oxiur . PS.Scuipatii cand ii vedeti !

# Puiu Marian date 12 septembrie 2018 16:56 0

Limbajul utilizat nu va face cinste. Romanii adevarati sustin partiotii din serviciile secrete.

# tatar date 12 septembrie 2018 19:51 +2

Care patriot PriMARULE, patrioţi au fost cei pe care acest slugoi nemernic i-a înlăturat din SRI şi Dir. juridică, pt.a putea lua mandate şi a realiza informări doar cu privire la adversarii politici a lui Coldea.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Au fost protestele din 10 august 2018 o tentativa de lovitura de stat finantata din exterior?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar - 23.09.2018 – Judecatorul Selaru nu stie sa scrie. Cuplu senzatie pe treptele CAB

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER