21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV - Lumeajustitiei.ro solicita redeschiderea dosarului privind moartea lui Sorin Crivat! Prezentam, in premiera, o adresa facuta de Crivat, din penitenciar, catre directorul SRI George Maior, din care reiese clar ca a lucrat pentru SRI, sub criptonimul Popescu Mihai! Cine l-a redus la tacere si de ce parchetul a musamalizat cauza?

Scris de: Adina A.STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

23 December 2011 15:57
Vizualizari: 168097

 

Patru ani de chin si durere au trecut de cand sotii Crivat incearca sa faca lumina in cazul mortii neasteptate a fiului lor, Sorin Crivat (foto) in penitenciarul Codlea, unde fusese arestat in ziua de 21 decembrie 2006. Aflat in floarea varstei, la 32 de ani, Crivat s-a trezit inculpat, printr-un denunt suspect, intr-un dosar in care era acuzat de trafic de influenta, pentru ca ar fi primit 30.000 de euro mita in calitate de fost sef al Corpului de Control al ministrului Integrarii si sef al structurii de securitate al OPSPI din MEC. Mita nu a fost dovenita niciodata, Sorin Crivat decedand suspect in timpul procesului. Culmea, cei care erau implicati in dosarul instrumentat de DNA Brasov pe vremea cand mare sef era Valentin Selaru (azi procuror sef al Sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie), nu au fost trasi la raspundere niciodata, sunt bine mersi si se pare ca au facut jocuri foarte mari daca nimeni nu s-a mai atins de ei cu ceva. Dimpotriva, ei au avut tot felul de marturii bizare, nu au fost niciodata arestati, cu toate ca erau acuzati de o evaziune fiscala imensa si, colac peste pupaza, arestarea lui Crivat se pare ca a fost necesara pentru ca el lucra cu SRI-ul, aflase multe lucruri incomode, era ofiter acoperit si participase la niste misiuni in tari africane de unde culesese date si informatii legate de o intreaga retea infractionala privitoare la afaceri petroliere in care erau implicate nume grele din spctrul politic din Romania.


 

Moartea lui Sorin Crivat ramane in continuare misterioasa, iar circumstantele in care a avut loc precum si cele de dinaintea decesului sau lasa loc si acum unui lung sir de intrebari la care numai o ancheta serioada ar fi putut raspunde. O ancheta facuta de procurori care nu fac temenele in fata SRI-ului, care nu lucreaza la comanda si nici nu se ascund – fricosi – in spatele copertilor unui dosar omorat de un NUP suspect. Pana si autopsierea cadavrului, coroborata cu fisa medicala de la intrarea in penitenciar atunci cand a fost arestat si cu fotografiile de la fata locului la momentul gasirii trupului neinsufletit, nu fac decat sa ridice alte si alte intrebari. Chiar daca raportul medico-legal stabileste ca „moartea numitului Crivat Sorin a fost patologica, neviolenta„ si chiar daca de la Laboratorul de toxicologie n-a iesit nimic. Se stie ca atunci cand se vrea, orice urma a unei crime poate fi ascunsa daca ai de partea ta oficiali care stiu ce trebuie sa faca! Daca asa a fost sau nu, doar organele de ancheta ar mai putea stabili. Numai ca nimeni nu a vrut sa faca lumina in acest caz. Toate plangerile parintilor lui Sorin Crivat s-au lovit de un zid peste care nimeni nu a vrut sa treaca. Intrebarea care ramane este: de ce a trebuit sa moara Sorin Crivat si cine e responsabil de moartea lui? Lumeajustitiei.ro solicita Procurorului General al Romaniei redeschiderea cazului mortii suspecte a lui Sorin Crivat. Argumente sunt nenumarate si oricare dintre ele poate constitui un punct de pornire, cu conditia sa existe vointa si curaj!

Din luna februarie 2007, Sorin Crivat a stat inchis la Codlea, in arest preventiv, fiind trimis in judecata, de catre procurorii anticoruptie, sub acuzatia de trafic de influenta. Sorin Crivat era acuzat ar fi primit suma de 30.000 de euro pentru a facilita anumiti faptuitori care savarsisera o infractiune fiscala de 15 milioane de euro, afirmau in 2007 anchetatorii. Ulterior, avocatul familiei Crivat, Lorena Cretescu, a declarat presei ca acesti faptuitori "nu au fost arestati, nu au prezentat pericol social, dar domnul Sorin Crivat a prezentat pericol social si s-a apreciat ca este util arestul preventiv". Si atunci, care a fost rolul lor?

Decesul lui Sorin Crivat a survenit dupa un noment extrem de important si incordat al anchetei. La primul termen de judecata in dosarul in care era acuzat de DNA Brasov de trafic de influenta, in 23 martie 2007, Crivat a declarat in fata judecatorilor ca va da in vileag tot ce stie la urmatorul termen. Din datele existente, fostul sef al OSPI din MEC ii daduse, dupa misiunea din Nigeria pe care o avusese, 15 bibliorafturi lui Sergiu Medar, consilier prezidential la acea vreme, informatiile fiind legate de caracatita petroliera.

La Codlea, in mod bizar, Crivat a fost pus sa stea in celula cu patru „clienti” ai DNA. Fusese sanctionat ca i s-ar fi gasit telefonul mobil chiar pe pat, in timp ce el se afla la instanta. Or, numai un prost ar fi putut sa lase telefonul mobil la vedere, cand stia ca nu are voie sa detina telefon in celula. Numai ca Sorin Crivat a fost “executat” (de destin, oare, sau de o mana criminala?) chiar inainte cu o zi de al doilea termen al procesului, in 27 martie 2007. Astfel, gura lui nu a mai grait nimic din ceea ce spusese ca va declara!

Ce nu se leaga!

Autopsia facuta la Brasov a aratat ca fostul director a murit din cauza unui stop cardiorespirator, insa rudele sustin ca Sorin Crivat ar fi fost otravit. Parintii lui Crivat au facut plangere penala impotriva procurorului care a anchetat dosarul, sub aspectul distrugerii probelor din dosar. Extrem de interesant este faptul ca acest procuror, desi a ridicat probe din alimente care ar fi putut sa fie ingerate de defunct, totusi fara temei legal a distrus aceste probe.

In mod firesc, intr-o ancheta criminalistica, alimentele ridicate ar fi trebui trimise imediat la laboratorul de toxicologie pentru a fi examinate. Ele au fost ridicate din celula unde era Sorin Crivat, dar tatal acestuia care este fost colonel MI – ne-a declarat ca procuroarea, intrebata, a zis ca 'ce sa-i intrebe ea pe cei de la laborator?'”

De ce era foarte important ca alimentele sa fie analizate in laborator? Pentru ca exista marturii ale unor detinuti din Codlea care la acea vreme au sustinut ca Crivat a facut spume la gura dupa un meci de fotbal, a lesinat si a fost transportat la camera de garda din penitenciar. Exista, insa, multe declaratii contradictorii, care nu au fost luate in considerare de anchetatori niciodata, si nici nu au avut loc confruntari. Cu usurinta, s-a dat o mare rezolutie de N.U.P. Fotografiile pe care le detinem, cu cadavrul, ridica mari suspiciuni legate de o otravire, fapt confirmat si de specialisti legisti cu care Lumeajustitiei.ro s-a consultat. Priviti-le, sunt atasate la finalul acestui material! In ciuda faptului ca in raportul de autopsie, semnat de dr. Barabas Barna de la Serviciul de medicina legala Brasov, se concluzioneaza ca pe cap, trunchi si membre, cadavrul nu a prezentat leziuni de violenta”, se pot observa de catre oricine, din plansele foto, escoriatii si vatanai in anumite zone de pe corp, precum si o dunga alba, pe spate, foarte ciudata. Faptul ca intreg corpul era cianozat intr-un hal fara de hal i-a facut pe multi dintre cunoscutii lui Sorin Crivat, dar si pe specialistii contactati de noi sa afirme ca asa ceva ar putea fi urmarea unei otraviri cu cianura. Citam dintr-o fisa informativa legata de cianura de sodiu: "cianura este una dintre otravurile cu cel mai rapid efect. Cianura inhiba respiratia, altereaza transportul de oxigen la nivel celular si catre creier, presiunea sanguina descreste. Un simptom initial al otravirii cu cianura este inrosirea pielii, deoarece victima nu poate prelucra oxigenul din sange. La ingurgitarea a 100-200 mg de cianura de sodiu, ritmul cardiac scade sub 60 de batai pe minut, iar persoana otravita ajunge in coma sau se zbate in convulsii in doar cateva munute. Moartea prin sufocare sau stop cardiac se poate produce in maxim cateva ore, in functie de rezistenta organismului".

Sorin Crivat nu juca fotbal, practica arte martiale, era sanatos tun, dovada sta si fisa medicala pentru detinuti din 21.12.2006, cand a fost arestat. Si totusi, in ziua in care a cazut secerat pe holul penitenciarului, a facut spume. Nu se stie nici acum cat de rapid s-a intervenit si nici daca adrenalina care i-a fost facuta de o asistenta, care acum nu mai lucreaza la penitenciar, i-a grabit moartea, pentru ca dozajul este determinant in supravietuire atunci cand se administreaza o astfel de solutie injectabila.

Rezultatele autopsiei medico-legale sunt privite, si la aceasta ora, circumspect, fiind vorba de „ateroscleroza coronariana si cardiopatie ischemica”, deoarece nu a existat nici o simptopatologie a acestor afectiuni anterior decesului lui Sorin Crivat. Atat tatal lui Sorin Crivat, fost colonel in MI, cat si avocata Lorena Cretescu au adus in discutie, de-a lungul celor patru ani de batalii pentru aflarea adevarului, fisa medicala a decedatului, intocmita la intrarea in penitenciar. Diagnosticul trecut pe fisa din 22 decembrie 2006 este „clinic aspect sanatos, neaga afectiuni cronice in tratament, fara urme de violenta corporala“, fiind subliniata doar o gastrita banala.

Neconcordante mari au fost legate si de ora decesului. Conform celor comunicate de penitenciar, Sorin Crivat ar fi lesinat pe hol, in 27 martie, la ora 16,55, fiind transportat de urgenta la cabinetul medical, unde au fost incepute manevrele de resuscitare. La 17.05 a ajuns cu o ambulanta la Spitalul Codlea, unde „medicul de garda a continuat manevrele de resuscitare, constatandu-se decesul“. In registrul de la spital este trecuta drept ora a decesului 17.30, dar exista si declaratii ale personalului medical conform carora Sorin Crivat fusese adus deja decedat. CARE ESTE ADEVARUL? Extrem de importanta este o declaratie a tatalui lui Sorin Crivat, care sustine ca fiul sau ii povestise ca alti detinuti l-au avertizat in doua randuri ca cineva anume „vrea sa-l intepe, iar unii dintre ei il protejau pe perioada cand dormea si in ceea ce priveste prima perioada de arest, unul dintre detinuti i-a oferit o pastila alba, spunandu-i ca e buna ca sa se odihneasca. El a luat-o si ne-a dat-o noua“.

IN PREMIERA, adresa facuta catre SRI, din penitenciar, de Sorin Crivat!

Sorin Crivat a lucrat pentru SRI. O demonstreaza si un document care a ajuns in posesia noastra, o pagina de notite scrise de mana lui Sorin Crivat in 18.01.2007. Adresa, care a fost redactata de mana, in timpul arestului, poate fi oricand expertizata pentru a se dovedi ca nu e contrafacuta. Ea urma sa fie trimisa directorului general al SRI, George Maior.

Aceasta adresa incepe asa: ”Subsemnatul Sorin Crivat, fiul lui Adrian si Valentina, nascut la data de 06.05.1974, in Bucuresti, personal operativ acoperit sub criptonimul POPESCU MIHAI, desfasurand activitati specifice muncii de informatii din data de 01.08.2003 in subordinea generalului STANCIU VASILE si ofiter de legatura colonel... va rog sa binevoiti a analiza si aviza favorabil, in raport de activitatea subsemnatului, eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte gradul si perioada in care am desfasurat activitati specifice informativ-operative in calitate de ofiter al SRI (…) IN LUMINA UNEI EFICIENTIZARI A ACTIVITATILOR DE EVALUARE PRECIZEZ FAPTUL CA MISIUNILE INCREDINTATE AU FOST DIRECTIONATE IN PRINCIPAL PE SECTORUL POLITIC SI INTEGRARE EUROPEANA SI IN SECUNDAR, PE SECTORUL CRIMA ORGANIZATA, ECONOMIC SI PUNCTAREA SI RECRUTAREA DE CANDIDATI IN CEDEREA INCADRARII IN STRUCTURILE OPERATIVE (…)

Se pune intrebarea: ce lucrari extrem de importante, ce a descoperit Sorin Crivat in misiunile desfasurate si despre cine, de a devenit atat de incomod incat a platit cu viata? Familia si aparatorii cauzei ”Crivat” au venit, de-a lungul acestor patru ani, cu documente care, puse cap la cap, lasa loc multor interpretari. Interesant este si faptul ca SRI a decriptat laptopul lui Sorin Crivat, fiind descoperite documente secrete care au fost inaintate DNA si Parchetului Militar. Si acolo au ramas, ca si cum ar fi fost puse intr-o Cutie a Pandorei ce nu trebuie nicidoata deschisa!

Dealtfel, si la perchezitia domiciliara efectuata acasa la Crivat, in 01.12.2006, procurorul Valentin Selaru, care se ocupa la acea vreme de dosarul de coruptie in care era acuzat Sorin Crivat, a ridicat 486 de file reprezentand rapoarte informative, 82 de file reprezentand date despre afacerile lui Theodor Stolojan, 27 de file reprezentand dosar CNSAS-Traian Basescu, 26 de file reprezentand dosar Dan Ioan Popescu, buletin SRI privindu-l pe seful SRI etc... (a se citi pdf-ul atasat - pagina 2 din concluziile scrise depuse la dosarul penal nr/781/1/2009 de la ICCJ)

In ultimii patru ani, ascensiunea procurorului Selaru este vizibila. Si consideram ca orice comentariu e de prisos.

Schitele lui Crivat, unde apare numele judecatorului ICCJ Traian Gherasim!

Intr-o alta hartie care ne-a parvenit, se afla schite facute de catre Sorin Crivat. Am incercat sa le descifram impreuna cu familia acestuia, care tine minte tot ceea ce le povestea fiul lor despre unele dintre persoanele care apar pe aceasta pagina.

Nici aceasta hartie, nici adresa de mai sus nu au fost depuse vreodata la dosar, pentru ca presiunile erau maxime si familia se temea de consecinte nefaste. Pe hartia cu schite sunt niste nume interesante, precum Luca, Paltanea (presupuse a fi Liviu Luca si generalul Paltanea de la SRI Prahova), apoi este pomenit numele judecatorului Traian Gherasim de la Inalta Curte. Mai este scris si “B.V.”, initiale despre care am aflat ca apartin fostului colonel Vasile Braileanu din SRI (seful Directiei Protectie economica, originar din Ploiesti), care s-a pensionat imediat dupa arestarea lui Sorin Crivat. Cand Sorin Crivat era in penitenciar, i-a spus tatalui sau sa se duca la Braileanu si acesta sa se duca la Traian Gherasim, „sa-i explice totul”. In mod suspect, insa, Braileanu a fost martor in timpul urmaririi penale, in dosarul privind traficul de influenta instrumentat de Selaru, unde a dat tot felul de declaratii mincinoase, afirma parintii lui Sorin Crivat.

Interesant este ca Traian Gherasim a fost in completul care a judecat plangerea impotriva rezolutiei de NUP date in dosarul de la Brasov instrumentat de procuroarea Carmina Reith, impotriva careia exista azi o plangere penala pentru distrugere de probe in cauza mortii lui Sorin Crivat. In notitele lui Crivat, care vorbesc parca din lumea de dincolo, mai apare numele lui Gheorghe Dumitru, despre care am aflat ca ar fi fost omul de legatura din SRI, dar acesta ar fi decedat in vara anului 2006.

Ramane de mentionat ca Sorin Crivat avea certificat ORNISS. Cu putin timp inaintea mortii sale suspecte, Crivat a oferit anchetatorilor o caracatita formata din personaje politice si din magistratura. A inceput sa primeasca amenintari si a solicitat protectie. Protectie pe care nu a primit-o niciodata. Oare moartea sa fi fost ”protectia absoluta” care i s-a oferit in cele din urma?

Ultima sansa: CEDO!

La aceasta ora, familia lupta disperata in continuare sa afle adevarul despre moartea lui Sorin Crivat. Unul dintre dosare, care a fost judecat pe fond la Curtea de Apel Brasov, unde a fost atacata rezolutia de NUP impotriva directorului penitenciarului Codlea (ca a afirmat ca decesul a avut loc la spital, desi el decedase in penitenciar!) si fata de asistenta medicala care i-a acordat primul ajutor injectandu-i adrenalina, a fost finalizat la ICCJ prin respingerea cererii.

A mai ramas sansa la CEDO, unde familia se va adresa pentru incalcarea dreptului la aparare si pentru ca Sorin Crivat nu a avut parte de un proces echitabil. “Cazul este foarte complex, au fost incalcate o serie de drepturi procesuale, privindu-l chiar si pe Sorin Crivat, care a fost cercetat pentru o fapta de trafic de influenta, dar in cursul cercetarilor, acestuia i-au fost incalcate mai multe drepturi. Ceea ce e important, dosarul lui Sorin a fost disjus din dosarul privind evaziunea fiscala savarsita de catre Guran Florin si Gamalie Cristian, care la acel moment cauzasera un prejudiciu de 15 milioane euro, dar care nu au fost arestati nicio zi si nici pana azi nu au fost trimisi in judecata!” a declarat pentru Lumeajustitiei.ro avocata Lorena Cretescu.

Remember

Sorin Crivat s-a nascut in 6 mai 1974, intr-o zi de primavara, si a fost bucuria primului nascut al familiei Crivat. A fost un elev model. A absolvit Facultatea de Drept si Academia Diplomatica-Relatii Internationale, avea master in relatii internationale, era vicecampion in arte martiale (jiu-jitsu), centura neagra 2 Dani. S-a casatorit in 26 ianuarie 1996, dar prima casnicie nu avea sa dureze decat 5 ani. Dupa putin timp, Sorin si-a refacut viata si era un om fericit, pentru ca devenise tata si avea o fetita. La moartea lui, fetita avea doar un an si sase luni. Acum are 6 ani. Nu are cum sa inteleaga, chiar daca i s-ar povesti, de ce tatal ei a plecat de langa ea si nu se va mai intoarce niciodata. A plecat sau a fost impins spre disparitia totala? In 27 martie 2007, Sorin Crivat a fost redus la tacere. Moartea lui aminteste de o vorba veche legata de cei care lucreaza in serviciile secrete: ”De acolo, daca intri, nu mai poti iesi decat cu picioarele inainte!”

* Cititi aici adresa facuta de Sorin Crivat catre directorul SRI George Maior, datand din 18 ianuarie 2007, si schita facuta de mana lui Crivat cu nume importante

* Cititi aici fisa medicala facuta la data cand a fost arestat Sorin Crivat

* Cititi aici concluziile scrise din dosarul 781/1/2009 cu alte nume sonore

 

Comentarii

# DOREL date 23 December 2011 16:50 +42

Exemplu de functionare a justitiei in regimul portocaliu. Q.e.d. !

# dascal date 3 January 2014 21:23 +8

Nu cred ca era justitie portocalie la momentul decesului pt ca la justitie era ministru Chiuariu de la PNL.

# fanus date 23 December 2011 19:11 +67

cei de la sri bucuresti stiau ce se intampla la codlea dar nu au putut sa faca nimic.se pare ca cineva mult mai puternic si mai diabolic decat acest serviciu coordona operatiunea de inlaturare a acestui brav ofiter sri. onoare si respect !!! 

# nea caisa date 13 June 2012 13:17 +22

si cine e mult mai puternic si mai diabolic decat sri?

# mihai marinescu date 17 November 2012 21:04 +7

mai puternic decat dracu'....cine dracu sa fie????!!:))))comment-ul asta de lauda si aparare a sri e scris cu siguranta TOT DE UNUL DE-AL LOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# pacat! date 23 December 2011 21:15 +50

credeti ca vrea cineva sa iasa la lumina adevarul? aiurea! pacat de el, Dumnezeu sa-l odihneasca!

# milisecu date 24 December 2011 15:26 -11

Din pacate, multi dintre cei activi s-au uitat la prea multe filme si cred/sunt convinsi chiar, ca detin controlul prin detinerea unor rahaturi de informatii. Nu isi dau seama ca nu sunt altceva decat niste cozi de topor cu veleitati de mari spioni/profesionisti. Nu au nimic, nu detin nimic...sunt niste ....fosti in orice moment... dar e bine ca se simt ...bine in ceea ce fac.... Pentru ei, desigur! Nimic nu este etern...nimic nu este al nostru...totul se transforma, ca sa parafrazez.... Daca nu stiu, inca, lumea a inventat roata....cu toate componentele sale, de orice natura....

# Sorge date 18 July 2012 12:14 +10

Imbecil...Informatia este mai puternica decat Arma Absoluta , dar e bine sa le ai pe amandoua...Citat din Gen.Moshe Dayan , dar degeaba , nu ai auzit tu de el... :lol:

# Sorge date 18 July 2012 15:39 +4

Imbecil...Informatia este mai puternica decat Arma Absoluta , dar e bine sa le ai pe amandoua...Citat din Gen.Moshe Dayan , dar degeaba , nu ai auzit tu de el... :lol:

# Georgescu date 24 December 2011 20:51 +31

Se intampla ca in filmele americane inspirate din fapte reale, caracatita mafiota a puterii nu are scrupule.Dar se intampla mai aproape, aci in Europa de exemplu, majoritatea liderilor sarbi arestati dupa razboi in frunte cu Milosevici au murit in inchisoare inainte de incheierea proceselor.

# sasa date 25 December 2011 00:49 +52

Culoarea buzelor sale indica otravirea cu cianura. Cine i-a administrat-o(cianura poate fi administrata in mai multe moduri, dar aici s-a procedat prin ingerare), putea fi un coleg de celula, sau un vizitator binevoitor(dar trebuie sa fi fost un expert in utilizarea de astfel de otravuri, deci cine a facut-o a fost un profesionist, inginer chimist), de regula cunoscut de victima. Poate ca o adresa la DGPenitenciarelor, prin care sa solicitati cine l-a vizitat in ultimele 3 zile si cu cine a stat in celula, daca a primit pachete, ce contineau si de la cine. Nu vreau sa cereti si filmul de pe holul celulei, din ultima zi, unde s-a aflat incarcerat, pentru ca nu cred ca-l mai au,  dar ar face putina lumina in caz, daca nu intervin "alte forte oculte" 

# SR de Informati date 25 December 2011 11:44 +34

Detaliile acestui dosar se afla bine pitite in sertarul lui Valentin Horia Selaru.

# livia date 26 December 2011 10:34 +33

Nici CEDO nu mai este pentru romani "ultima sansa",deoarece asasinul securist si complice la terorism international Traian Basescu isi planteaza pana si la CEDO cozile de topor.A inceput cu judecatorul Corneliu Barsan,va continua cu pana cand romanilor li se va lua si ultima sansa de dreptate.Sorin Crivat a fost omorat in inchisoare,iar vinovatii sunt rasplatiti in regimul mafiotului Traian Basescu.O alta victima a criminalitatii si infractionalitatii postdecembrist-FSN-PDL-PSD-iste este si procurorul erou Cristian Panait.Si acesta cere de dincolo de moarte dreptate.

# mos craciun date 26 December 2011 19:21 +23

OK. Si cine va instrumenta dosarul Crivat? Basescu, Kovesi, Morar, Iacob, Selaru..sau Papici? :lol: :lol: :lol: :lol:

# www date 26 December 2011 19:28 +30

8) 8) 8) Undeva, într-un fișet bine ascuns și bine încuiat al DIICOT, unde nu mai avea acces nici măcar procurorul general al României, cu mult timp înainte de alegerile prezidențiale de anul trecut, un dosar de terorism internațional (volatilizat între timp în fișetele altei instituții gen ORNISS, dar ale cărui fotocopii au ajuns în posesia redacției noastre) putea juca – dacă ar fi fost dezvăluit la timp – un rol crucial în istorie. I-ar fi adus actualului președinte nu poziția de lider suprem al țării, ci 25 de ani de pușcărie, cât prevede legea în cazul actelor de terorism. Conform probelor din dosarul penal 628/D/P/2005, întocmit la DIICOT pe numele inculpatului Băsescu Traian, acesta „pe timpul mandatelor de ministru al Transporturilor, a dezvoltat și întreținut, împreună cu cetățeanul rus Bout Viktor, cunoscut ca dealer de armament în zonele de conflict internațional supuse embargoului ONU și NATO, rețeaua de trafic ilegal cu armament atât de proveniență românească cât și străină. Rețeaua este constitută din: 1. general MapN Constantin DEGERATU, șef pentru Europa de Est și UCRAINA (NOTA REDACȚIEI: Degeratu este cel care a intermediat, sub umbrela combinatului de la Krivoi-Rog, inființarea, la Dolinska, a unei firme-fantomă, un fel de subsidiară a combinatului, în care traficantul morții, cu complicitatea lui Berceanu și Becali, a depozitat rachetele plecate ilicit din România) - (managing Director and CEO pentru Apărare și Securitate Națională) al consorțiului american MIC&Associates; 2. Radu BERCEANU, precursorul numitului Băsescu Traian la M.T. , 3. general Vasile IONEL, fost secretar CSAT; 4. General Ionel GEANTĂ, fost adjunct SIE; 5. Aurel CAZACU, fost director ROMARM, Director al Directiei Producției de Apărare din cadrul Ministerului Economiei; 6. Teodor MELEȘCANU (fost Ministru al Apărării); 7. Sebastian VLĂDESCU (două mandate de ministru al Finanțelor), mandatar al firmei care s-a ocupat de trafic de arme și tehnică de luptă pe ruta Africa de Sud”. Detaliile dosarului 628/D/P/2005 vor fi făcute publice, în ziarul EXPLOZIV-NEWS. Mențiune: Sorin Crivăț, șeful Documentelor Clasificate din OPSPI, cel care a pus, în 2005, pe masa procurorilor DIICOT toate dovezile ce au stat la baza întocmirii dosarului nr. 628, a fost asasinat, în anul 2006, la ordinul lui Traian Băsescu. Dovada ne-a fost pusă la dispoziție de către tatăl lui Sorin Crivăț - Andrei Crivăț - fost colonel în Ministerul de Interne, dar și de către un renumit general al SRI (ce face parte din echipa de elită a Serviciului și nicidecum din gașca infracțională a lui COLDEA!), care ne-a înmânat decriparea laptop-ului lui Sorin Crivăț!

# avocatB date 28 December 2011 11:26 -2


Citeza pe www
8) 8) 8) Undeva, într-un fișet bine ascuns și bine încuiat al DIICOT, unde nu mai avea acces nici măcar procurorul general al României, cu mult timp înainte de alegerile prezidențiale de anul trecut, un dosar de terorism internațional (volatilizat între timp în fișetele altei instituții gen ORNISS, dar ale cărui fotocopii au ajuns în posesia redacției noastre) putea juca – dacă ar fi fost dezvăluit la timp – un rol crucial în istorie. I-ar fi adus actualului președinte nu poziția de lider suprem al țării, ci 25 de ani de pușcărie, cât prevede legea în cazul actelor de terorism. Conform probelor din dosarul penal 628/D/P/2005, întocmit la DIICOT pe numele inculpatului Băsescu Traian, acesta „pe timpul mandatelor de ministru al Transporturilor, a dezvoltat și întreținut, împreună cu cetățeanul rus Bout Viktor, cunoscut ca dealer de armament în zonele de conflict internațional supuse embargoului ONU și NATO, rețeaua de trafic ilegal cu armament atât de proveniență românească cât și străină. Rețeaua este constitută din: 1. general MapN Constantin DEGERATU, șef pentru Europa de Est și UCRAINA (NOTA REDACȚIEI: Degeratu este cel care a intermediat, sub umbrela combinatului de la Krivoi-Rog, inființarea, la Dolinska, a unei firme-fantomă, un fel de subsidiară a combinatului, în care traficantul morții, cu complicitatea lui Berceanu și Becali, a depozitat rachetele plecate ilicit din România) - (managing Director and CEO pentru Apărare și Securitate Națională) al consorțiului american MIC&Associates; 2. Radu BERCEANU, precursorul numitului Băsescu Traian la M.T. , 3. general Vasile IONEL, fost secretar CSAT; 4. General Ionel GEANTĂ, fost adjunct SIE; 5. Aurel CAZACU, fost director ROMARM, Director al Directiei Producției de Apărare din cadrul Ministerului Economiei; 6. Teodor MELEȘCANU (fost Ministru al Apărării); 7. Sebastian VLĂDESCU (două mandate de ministru al Finanțelor), mandatar al firmei care s-a ocupat de trafic de arme și tehnică de luptă pe ruta Africa de Sud”. Detaliile dosarului 628/D/P/2005 vor fi făcute publice, în ziarul EXPLOZIV-NEWS. Mențiune: Sorin Crivăț, șeful Documentelor Clasificate din OPSPI, cel care a pus, în 2005, pe masa procurorilor DIICOT toate dovezile ce au stat la baza întocmirii dosarului nr. 628, a fost asasinat, în anul 2006, la ordinul lui Traian Băsescu. Dovada ne-a fost pusă la dispoziție de către tatăl lui Sorin Crivăț - Andrei Crivăț - fost colonel în Ministerul de Interne, dar și de către un renumit general al SRI (ce face parte din echipa de elită a Serviciului și nicidecum din gașca infracțională a lui COLDEA!), care ne-a înmânat decriparea laptop-ului lui Sorin Crivăț!
.Bine, poti dovedi ceea ce ai comentat, o sa urmaresc cu interes subiectul.Multumesc

# www date 28 December 2011 15:59 +14

nu eu trebuie sa doveesc, au dovedit informatiile si dosarul instrumentat de FBI, intreaba acolo..

# avocatB date 31 December 2011 14:45 +18


Citeza pe www
nu eu trebuie sa doveesc, au dovedit informatiile si dosarul instrumentat de FBI, intreaba acolo..
Am inteles, dar se pare ca nici cei de la FBI nu sunt interesati.O singura concluzie, pot trage: SECURITATEA si-a schimbat numai parul, naravul BA. :-*

# Titi Gutan date 25 August 2012 11:14 +13

Deci ,SUA este informata ca mafiotul Basescu este si traficant de arme ! Inseamna ca ..."marea exportatoare de democratie" este ipocrita ! A tine in brate un asemenea criminal si al impune ,cu forta,in fruntea Romaniei demonstreaza cat de josnic joaca jandarmul mondial transformat in talhar.La fel de josnica este si politica UE in ansamblu.In perioada suspendarii am vazut disperarea lui Barroso,Merkel,Reding & compania .Dar ce m-a frapat in mod deosebit a fost tipetele de furie ale neamtului ce reprezinta social democratii europeni in PE ,cat si tradarea lui Swoboda la adresa PSD.Cu totii erau disperati ca infractorul international periculos sa-si pastreze scaunul de la Cotroceni .Stiu ei de ce!Doar Chiorperchi a cedat total suveranitatea Romaniei cat si toata avutia tarii ,reducandu-ne la stadiu de colonie feudala.

# Salvamar date 15 September 2012 13:14 +13

Pai daca documentele aduse de Crivat din Nigeria i-au fost predate lui Medar la Cotroceni, iar apoi a murit, ce demonstratie mai trebuie ca uciderea lui a venit de la palat? Titi Gutan, SUA il tine pe Base in functie tocmai pentru ca se foloseste de el si retelele romanesti in exportul ilegal de arme, utilizanf in favoarea SUA si puternicele retele de spionaj implamtate de Ceausescu in Africa si Orient. SUA nu numai ca stie totul, dar sunt parteneri cu Basescu in tot felul de actiuni care incalca Carta ONU si chiar legislatia Romaniei sau SUA>

# Gogu date 18 January 2014 20:07 -8

Dar tu cine puii mei esti, mai papagalule?!

# OPINIA UNUI CETĂȚEAN – ..... date 5 March 2015 12:25 +3

OPINIA UNUI CETĂȚEAN – NUP într-un dosar cu deces suspect = CRIMA atribuită PROCURORULUI CARE ANCHETEAZĂ. Procurorul din dosar este COMPLICE LA OMUCIDERE ȘI FAVORIZAREA CRIMINALULUI. Aproape aceeași situație ca în cazul tânărului procuror PANAIT.

# bys date 27 December 2011 13:28 +27

informatiile culese de el erau bine documentate, realizate de un adevarat profesionist dar serveau anumitor interese politice. Ghinionul lui cred ca a fost ca s-a intors cu ele la mometul cand intersele politice se schimbau si nu numai ca aceste informatii nu mai puteau fi utilizate dar trebuiau eliminate definitv pentru ca divulagrea lor  risca schimbarea ordinii politice. Schita pe care el o face pare schita impartirii banilor, aratand ramificatiile si oamenii de legatura.Merita efortul de a demasca caracatita,  pentru a face dreptate. Parintii merita sa afle de ce le-a fost sacrificat copilul! 

# EMI date 27 December 2011 13:47 +17

Nici cazul Leauta de la Constanta nu este mai departe!! Nu se vrea a se face dreptate pentru ca asta este justitia in Romania, stramba si plina de teroristi mai rau ca pe vremea comunistilor.I se poate intampla oricui!!!

# corect si adevarat date 27 December 2011 17:01 -25

de ce se crede ca totul este ca in filme? atrage doar interpretarea negativa si lipsa de incredere. Cine stie, de ce nu ofera concluziile integrale medico-legale? Acestea spun clar ca nici o substanta ingerata nu putea prodice urmarea constatata la necropsia la care a participat si fratele decedatului, totul a fost transparent si corect. De ce nu se da deloc credit procurorilor si documentelor probatorii, insa se cred toate suspiciunile familiei indurerate? tendentiozitatea defineste acest site. pacat!!!

# Titi Gutan date 25 August 2012 11:39 +12

Caror procurori ? Celor din parchetul lui Basescu? Crivat a fost asasinat la ordin ! Nu este nevoie de multa scoala sa iti dai seama.Zborul rotilor autoturismelor asa zisilor adversari ai sistemului mafiot,moartea unor magistrati in accidente suspect de dubioase,asasinarea unora ca acest ofiter SRI ,Crivat ,cat si "accidentul " suferit de Mona Pivniceru arata cum stam cu statul de drept dorit de marile cancelarii din Germania si SUA.O minoritate stransa unit in jurul caracatitei mafiot basiste sa conduca majoritatea celor ce se opun acestor infractori.

# corect si adevarat date 27 December 2011 18:03 -21

de ce se crede ca totul este ca in filme? atrage doar interpretarea negativa si lipsa de incredere. Cine stie, de ce nu ofera concluziile integrale medico-legale? Acestea spun clar ca nici o substanta ingerata nu putea prodice urmarea constatata la necropsia la care a participat si fratele decedatului, totul a fost transparent si corect. De ce nu se da deloc credit procurorilor si documentelor probatorii, insa se cred toate suspiciunile familiei indurerate? tendentiozitatea defineste acest site. pacat!!!

# esti dus! date 28 December 2011 15:58 +24

mai Gica, daca tu participi la o autopsie si nu ai cunostinte in materie, asa cum zici de fratele decedatului, orice medic poate sa-ti infasoare mintea in poleiala si sa-ti articuleze niste comncluzii de te doare bila, iar tu daca habar n-ai cu ce-l contrezi? pe urma, de ce alimentele au fost distruse desi fusesera sigilate sa fie trimis ela laborator??? hait! ia raspunde tu, destept mic ce esti!!! hai la multi ani!

# www date 28 December 2011 17:05 +19

La data de 31 ianuarie 2007, Tribunalul Bucureşti, Secţia a II a penală l-a chemat ca martor pe Sorin Crivăţ în dosarul nr. 41070/3/ 2006 în care era cercetat Scaleţchi Florentin, însă procurorul Şelaru a refuzat să-şi dea acordul cu privire la acest transfer. Ulterior, în data de 15.02.2007, Sorin Crivăţ a fost audiat în calitate de martor în acest dosar,în care a fost condamnat Scaleţchi Florentin, şi care avea părţi civile şi totodată ca denunţători tot pe Gămălie Cristian şi Guran Daniel, fiind se pare reţinut tot de procurorul Şelaru.Deţinutul Rauca Ion a fost până la sfârşitul lunii ianuarie coleg de cameră cu Sorin Crivăţ, fiind cunoscut drept informatorul penitenciarului. El a fost transferat în cadrul Penitenciarului Jilava, fiind coleg de cameră, coincidenţă, cu Florentin Scaleţchi.Alţi doi colegi de cameră ai lui Sorin Crivăţ au fost Dorin Lazăr Maior şi Ovidiu Titian. Potrivit unui comunicat DNA, în data de 27 decembrie 2006, cei doi a fost prinşi în flagrant delict

# sa fie redeschis dosarul! date 29 December 2011 20:47 +27

aici e putred totul, dupa cum s-a facut ancheta. am urmarit cazul din 2007 incoace. ziaristii au dreptate. trebuie facuta dreptate! cineva l-a oravit1

# DOREL date 30 December 2011 09:36 +20

Poate ar trebui ca familia (sau, de ce nu, Lumea Justitiei) sa sesizeze (si) organizatia Amnesty International !

# ENE DRAGOS MARIAN date 30 December 2011 14:53 -10

IERI ,29.XII/20..IN ZIUA CAND AM SCOS LA IMPRIMANTA ACEST AMETRUIIASL LA CARE LIUCREAM CU O ZI INAINTE.MAICAMEA A FOST LOVITA IN CAP CU UN BORCAN DE O UNEALTA A SECURITATII ! INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Civila DOSAR NR.36752/3/2006 Doamnă Preşedinte, Subsemnatii,ENE DRAGOS MARIAN , domiciliat în Bucureşti Şos.Mihai Bravu nr. 2,bl.60 B, Sc.1,Et.8.ap4.5,sector 2, ,în calitate de cetăţean român ,victima a regimului comunist şi neocomunist ,dar şi de luptător anticomunist,, în principal,in temeiul art.21 din constitutie coroborat cu art ART. 34 din constitutie coroborate cu prevederile art.6,10,13,14,17,18 C.E.D.O., formulez şi depun prezenta CERERE DE REEXAMINARE in ceea ce priveste masura de AMENDARE ABUZIVA cu 200 lei STABILITA prin DEC CIV 8355/24.XI.11de catre MAGISTRATUL RODICA SUSANU de la I.C.C.J.COMUNICATA IN 16.XII.2011-care face parte din MAFIA JUDECATORILOR OBEDIENTI AFILIATI JURISTILOR SEFI AI PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI ,FUNCTIONARI PUBLICI CE AU SUSTRAS INTERESAT DE LA DIRECTIA ARHIVE DOSARUL DE ADOPTIE INTOCMIT IN ANUL 1964ASA CUM AU PROCEDAT SI CU ACTELE TERENULUI DIN SECTORUL 1 BUCURESTI DUPA CE AM RECUZAT-O , JUDECATOREA SUSANU RODICA M-A AMENDAT IN MOD ILEGAL CU 200LEI.ACEASTA IN CONDITIILE IN CARE CODUL DE PROCEDURA CIVILA[ART 31C.PR.CIV ] STATUA CA MAGISTRATUL RECUZAT NU MAI AVEA VOIE SA FACA NICI UN ACT DE PROCEDURA IN REALITATE, EU IMI APARAM CAUZA DAR JUDECATOAREA SUSANU PE CARE AM VAZUT-OMDE MULTE ORI IN COMPANIA CONDUCERII MAFIOTE A D.G.J.C.L. A P.M.B. ,MA OGLIGA MEREU SA TERMIN DE SUSTINUT RECURSUL ,DORIND MEREU SA MA INTRERUPA PENTRU A DA CUVANTUL AVOCATULUI PARTII ADVERSE SI A NU MAI AUZII CEI DIN SALA ABUZURILE LA CARE AM, FOST SUPUS Desi a trecut din avocatura in magistratura prin anul 1997,incalcand permanent principiul dreptului de aparare al meu si al tatalui meu in timpul sedintei de judecata ,presedinta completului a pretins mincinos ca eu am vorbit tot timpul perioadei de timp si nu ca m-as fi aparat pentru a incerca sa obtin o hotarare temeinica si legala de la I.C.CJ.. Ba mai mult pentru ca eu am aratat ca si avocatul matusii mele si acesta au fost colaborationisti -asa cum ei insisi sau laudata de nenenumarate ori ,judecatoarea SUSANU [foarte probabil fiica a generalului Susanu ]a considerat ca eu am jignit in mod nejustificat adversarul din proces pe care trebuie sa il respect .ACEASTA IN CONDITIILE IN CARE IN SEDINTA PUBLICA AVOCATUL IANCULESCU C-TIN fost magistrat pe vremea regimului criminal comunist ,.Avocat al .MATUSII MELE HODARNESCU [IMPREUNA CU ALT AV.STOICESCU ]INTERVENIENTA IN FAVOAREA PRIMARIEI SECTOR 2 BUCURESTI , A AFIRMAT MINCINOS CA EU NU AM SERVICIU PENTRU CA NU VREAU SA MUNCESC SI NU CA SUNT DISCRIMINAT DE CATRE AUTORITATILE NEO COMUNISTE. PO******TIA ROMANIEI SE AFLA IN SITUATIA DE FATA DE PAUPWERIZARE ABSOLUTA CA SA NU SPUN DE SCLAVIE ,DIN CAUZA CA SANTAJATII DIN P.S.D. P.N.L. SI P.C. AU TRADAT PE FRICOSUL MIRCEA GEOANA , SUSTINAND IN REALITATE PE TRAIAN BASESCU LA ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN 2009 !!!! PENTRU CA DAN DIACONESCU A LUAT LA TIMP ATITUDINE NEECHIVOCA FATA DE ABUZURILE NEOCOMUNISTE VIZAND MASURILE INUMANE DISPUSE IN MAI 2010,CONSTAND IN MAJORAREA CRIMINALA A T.V.A. ULUI SI REDUCEARA CU 25 %A SALARIILOR BUGETARILOR LA PORUNCA LUI TRAIAN BASESCU CU ACORDUL P.S.D.- P.N.L.- P.C. , MAFIA JUDICIARA A DISPUS ARESTAREA CELUI CARE VREA BINELE POPORULUI ,PENTRU “A NU SE MAI BAGA UNDE NU II FIERBE OALA” –DUPA VORBELE LUI BASESCU SI BOC ! STIIND TOATE ACESTEA SARCINA VIZIBILA A MAFIEI U.S.L. CARE VREA SA ISI MENTINA PRIVILEGIILE SI EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM ,ESTE DE A MANI****** REZULTATELE DE OPINIE ALE VIITORILOR VOTANTI SI A ANULA VOTURILE OBTINUTE DE P.P.-D.D.LA ALEGERILE VIITOARE !!! MAFIOTUL SANTAJAT SORIN OPRESCU -PRIN VICTOR PONTA SI ALTI ACTIVISTI APARTINAND INITIAL TINERETULUI SOCIAL DEMOCRAT[BANICIOIU ,SOVA ] ,DEMOLEAZA CONDUCEREA LOCALA TERITORIALA A P.S.D.-ULUI CAREA OBTINUT REZULTATE BUNE IN ALEGERI PENTRU A O INLOCUI CU OBEDIENTI SANTAJATI CARE SA PIARDA IAR ALEGERILE AMANATE ILEGAL IN NOIEMBRIE 2012 SAU CHIAR IN 20 MARTIE 2013,ASTFEL INCAT P.D.L. ,U.N.P.R .SA AIBA REZULTATE POZITIVE IN ALEGERI IN RAPORT CU JAFUL TARII REALIZAT DE ACESTI PATRIHOTI !! ODATA CU FINALIZAREEA PARTIALA A CAZULUI MATUSA TAMARA, ACUM DECONSPIRAT ADRIAN NASTASE CA MANUITOR AL HOTARARILOR JUDECATORESTI FAVORABILE INFRACTORILOR PARTIDULUI ,VREA SA IASA DIN BARLOGIUL IN CAREA A HIBERNAT CAT TIMP BASESCU A FOST UN MANDAT SI JUMATATE PRESEDINTE... ILIE SARBU ,SOCRUL LUI VICTOR PONTA CERSESTE INDURAREA DE LA MASONUL ADRIAN NASTASE SA NU IL SCHIMBE DE LA CONDUCEREA P.S.D.-ULUI PE GINERELE SAU PENTRU A NU PIERDE NOMINALIZAREA CA PREMIER IN URMA ALEGERILOR CE ORICUM VOR FI FRAUDATE . IN ACELASI TIMP P.C.-UL A ARANJAT CA DE SARBATORI VICTOR PONTA SA POZEZE IN FAMILIST CONVINS ,APARAND CU FAMILIA LA ANTENA VOICULESCIANA PENTRU CA ASTFEL INSTRUMENTUL PARTIDULUI SA II IMBUNATATEASCA IMAGINEA DE CARE ESTE FOARTE INTERESAT IN MOD PERMANENT PRIN ACEASI DEC CIV ILEGALA CFRITICATA ,AM FOST obligat ilegal la plata de cheltuieli judiciare IN CUNTUM DE 1 .000 LEI DATORATE matusii mele HODARNESCU DENISA MARIANA care nu il recunoaste ca frate pe tatal meu ENE NICANOR GEORGE ,SOLIDARIZANDU-SE DUPA LOVITURA DE STAT DIN DECEMBRIE ‘89 CU AUTORITATILE NEOCOMUNISTE [PRIMARIA SECTOR 2BUCURESTI , C.N.S.A.S…. ]ASA CUM S-A ASOCIAT CU AUTORITATILE COMUNISTE DIN ANUL 1955 PANA IN 1989.. PREZENTA CERERE DE REEXAMINARE O FAC RAPORTAT LA COMUNICAREA DECIZIEI CIVILE NR. 8355DIN 24 XI. 2011 DATA IN DOSARUL NR. 36752/3/2006 DE CATRE RODICA SUSANU , ELENA FLOAREA,CRETU DRAGU SI PRETINS REDACTATA IN 07.XII.2011! Generalul Oprescu, un securist de nădejde Ca şi alţi lideri politici, Sorin Oprescu nu prea vorbeşte nici de trecutul său, nici de părinţi. De ce, e simplu: Revoluţia din 1989 pune capăt carierei tatălui său, Mircea Oprescu. General de Securitate. Unul dintre şefii Serviciului D - Dezinformare, direcţie specială în cadrul Departamentului Securităţ ii Statului din cadrul Ministerului de Interne comunist. Surse bine informate ne-au declarat faptul că Mircea Oprescu, tatăl actualului candidat-fraudă Sorin Oprescu, a fost primit în Brigada Mobilă, condusă de colonelul NKVD Alexandru Nicolski, în 1945. Mircea Oprescu avea la acea dată 24 de ani. În 1951, deja locotenent-colonel, era încadrat în Serviciul Special de Informaţii din cadrul Direcţiei Generale a Securităţii Statului. Având origini sănătoase şi protecţie din est, Mircea Oprescu a contribuit activ, sub comanda lui Alexandru Drăghici, la epurarea duşmanilor din interiorul partidului, supravieţuind el însuşi epurărilor din Securitate din perioada 1960-1965. Dosarele „CORBII“ Făcând un arc peste timp, sărim la evenimentele din decembrie 1989, care l-au adus în prim-plan, suspect de repede, pe fostul general ceauşist Nicolae Militaru. Acesta fusese trecut la index de Ceausescu din momentul în care Securitatea dovedise, cu înregistrări audio şi video, că generalul comandant al Garnizoanei Bucureşti avea întâlniri de taină cu Olga, „turistă“ de sorginte KGB, şi cu ataşatul militar al ambasadei URSS. Debarcarea lui Militaru a fost precedată şi urmată de alte câteva spectaculoase treceri pe linie moartă din aparatul de partid şi din Armată. Oamenii lui Pacepa, din Direcţia de Informaţii Externe, dar nu numai ei, ci întreg mecanismul Securităţii, au înăsprit măsurile de filaj, printre „victime“ figurâ nd nume grele, precum Ion Iliescu, Vasile Patilineţ, Virgil Trofin, generalii Ion Ioniţă şi Ştefan Kostyal. Generic, acţiunile au fost înregistrate în dosarele „CORBII“ şi dirijate de UM 0110. Pe lângă capetele de afiş, în colimatorul Securităţii au fost luaţi în lucru Virgil Măgureanu, maiorul Gheorghe Carp, Cico Dumitrescu, Niculae Spiroiu, Vasile Ionel şi alţii, toţi deveniţi după decembie 1989 apropiaţi ai lui Ion Iliescu (moartea suspectă a colonelui Trosca, de la USLA, fiind dovedită că a avut legătură directă cu faptul că acesta lucrase activ la dosarele „CORBII“). Dorin Oprescu, fratele candidatului-fraudă, legat şi el de foşti turnători După momentul Berevoieşti, când o sumedenie de dosare de Securitate au fost plantate într-o groapă şi puse la dispoziţia presei, şi alte numeroase dosare de urmărire au dispărut ca prin farmec (mai mult ca sigur, în memoriile lui Virgil Măgureanu, dacă va apuca să le scrie, vor fi devoalate misterele ciudatelor dispariţii). Printre acei şi alţii există nu puţini apropiaţi ai lui Ion Iliescu, ale căror dosare fie că au fost distruse, fie că se află bine puse la conservat. Un general de Securitate despre care nu s-a prea făcut vorbire până acum este şi Mircea Oprescu, tatăl lui Sorin Mircea Oprescu, actualul candidat-fraudă la Primăria Capitalei. Strânsa legătură dintre Ion Iliescu şi doctorul Oprescu, sprijinul pe care ex-preşedintele îl oferă necondiţionat demisionarului din PSD, nasc întrebări, cea mai banală fiind urmă- toarea: De unde până unde prietenia de nezdruncinat dintre cei doi? Răspunsul e simplu: Securitatea n-a murit! Şi ca dovadă că familia Oprescu are o relaţie specială cu sistemul, este de remarcat şi cariera fratelui Dorin Oprescu, fost director al OPSNAJ militar, adjunct al şefului Direcţiei Generale Medicale din MAI, Dan Mihai Marius, fost medic la Penitenciarul Miercurea Ciuc şi apoi medic inspector la seviciul sanitar al fostei Direcţii Generale a Penitenciarelor. Omul a fugit efectiv la revoluţie de la DGP şi a fost încadrat de noii şefi din MAI la Direcţia Generală Medicală. De ce a fugit de la DGP? Pentru că era turnătorul nr. 1 al colegilor lui, şi nu numai, la Direcţia de Contrainformaţii Militare Averea săracului şi cinstitului Oprescu Două lucruri sunt curioase în această declaraţie. Primul, nota de final, în care Sorin Oprescu scrie: „Nu înţeleg să răspund pentru detalii pentru care se solicită informaţii aproximative şi nici pentru cele pentru care solicitarea este confuză sau ambiguă“. Probabil, această notă explică modul vag în care şi-a trecut în declaraţie proprietăţile imobiliare, fără adresă exactă. Pentru că evaluatorii autorizaţi din piaţa imobiliară au alte opinii legate de valoarea imobilelor declarate de Oprescu: vila din Primăverii este evaluată la 2,5 milioane euro, iar cea de la Ciolpani la 1 milion. Dacă adăugăm şi casa din Maxim Gorki, atunci vorbim de proprietăţi imobiliare care se ridică la suma de aproximativ 6 milioane de euro. Adică mult peste valoarea declarată şi foarte mult peste veniturile declarate oficial. A doua chestiune suspectă este aceea că, orice ai face, ultima declaraţie de avere depusă la Senat nu poate fi accesată. Drept pentru care, sperând că nu a sărăcit în ultimele 12 luni, ne-am mulţumit cu o declaraţie mai veche a senatorului. INCA DIN ANUL 94,SORIN OPRESCU S-A ADAPOSTIT PERMANENT SUB UMBRELA PARTIDULUI ,SOLICITAND SPRIJUNUL P.S.D. ,PENTRU CA INSTANTELE JUDECATORESTI,MAGISTRATII , D.N.A. SI CELELALTE PARCHETE ORI INSTITUTII DE CONTROL PRECUM A.N.I.,CURTEA DE CONTURI ,SA NU IA MASURI FATA DE INCALCARILE FLAGRANTE ALE LEGII CUNOSCUTE DE CATRE OPINIA PUBLICA DOAR DATORITA O.T.V..-ULUI LUI DAN DIACONESCU .PENTRU CA AUTORITATILE CORUPTE ALE STATULUI NU ISI INDEPLINESC ATRIBUTIILE LEGALE , TOT TUPEISTUL VINOVAT ,SORIN OPRESCU DA IN JUDECATA O.T.V.-UL . Oprescu l-a dat în judecată pe Dan Diaconescu Sorin Oprescu a introdus la Tribunalul Bucureşti, [ADICA LA LAURA ANDREI CARE ARE LUCRARE DE DOCTORAT LA ADRIAN NASTASE ]la începutul acestei luni, o cerere de chemare în judecată atât a lui Dan Diaconescu, cât şi a societăţii Ocram Televiziune SRL care deţine licenţa postului OTV.Primul termen al procesului a fost fixat pentru data de 18 septembrie 2012.Pentru că, timp de câteva luni, a fost atacat seară de seară de postul de televiziune OTV şi de Dan Diaconescu, Oprescu s-a decis şi l-a dat în judecată pe Diaconescu.Edilul Capitalei cere justiţiei să constate că atacurile declanşate împotriva sa de Dan Diaconescu şi de postul OTV sunt nefondate. TOT ASA S-A INTAMPLAT SI IN CAZUL MEU , ,TOT FAMILIA ENE FIIND AMENDATA ABUZIV DE CATRE MAGISTRATII CORUPTI ,EXPLOATATORI SI SANTAJATI .. Chirurgul Sorin Oprescu şi-a construit cariera cu ajutorul nemijlocit al tatălui dar si cu ajutorul insuratorii. De la care, se pare, a deprins chiar şi obiceiurile specifice. Surse apropiate „părintelui“ CNSAS, Constantin Ticu Dumitrescu, afirmă că „Sorescu“ era una dintre sursele active ale Securităţii din Facultatea de Medicină Generală. Cu toate acestea, dosarul cu notele informative ale lui Sorin Oprescu referitoare la colegii de facultate nu este de găsit. Există însă referiri în alte dosare... Care au fost insuficiente, cel puţin aşa s-a decis în urma unor negocieri politice, pentru a porni o cercetare mai serioasă pe această pistă. E clar însă că personajul Sorin Oprescu a apărut în viaţa politică a României în anul 1990. Recomandat lui Ion Iliescu de însuşi generalul Militaru şi „confirmat“ ca persoană de încredere de Virgil Măgureanu. Prima demnitate o capătă în 1993, când „tânăra speranţă“ Sorin Oprescu ajunge consilier al ministrului Sănătăţii, Iulian Mincu, celebru ministru ceauşist care inventase programul de înfometare al românilor, botezat pompos „Program de alimentaţie ştiinţific“. Marea epurare! Cum a decapitat tandemul Macovei - Basescu fostul PNA, pentru a impanzi parchetul anticoruptie cu procurori-politici Marţi, 30 Noiembrie 2010 Cata rusine i-ar fi astazi actualului CSM pentru avizarea in 2005 a cererilor ex-ministresei Monica Macovei de revocare din functie a tuturor sefilor fostului Parchet National Anticoruptie, pe baza jenantului raport al “Freedom House”? Probabil ca nu prea mare, insa suntem convinsi ca daca momentul din 2005 s-ar repeta azi, CSM nu ar mai aviza o asemenea cerere intrucat, intre timp, Consiliul a invatat ca trebuie sa fie in principal un garant al independentei Justitiei. Modul in care in anul 2005, odata cu venirea la Putere a tandemului Basescu – Macovei, a fost epurat fostul PNA si transformat intr-un DNA cu procurori obedienti a constituit cel mai mare atentat la independenta Justitiei post-decembriste. Din pacate insa, la vremea cand s-a produs, evenimentul incurajat de CSM nu a emotionat pe nimeni din societate, desi s-a asistat la destructurarea din temelii a unui parchet anticoruptie. Azi, la o distanta de peste cinci ani de atunci, se pot trage invataturile cuvenite: 1 - daca Justitia vrea sa-si apere independenta, ea nu trebuie sa se mai faca pres in fata unor persoane aflate vremelnic la Putere; 2 – daca cineva ar incerca azi un lucru similar cu actualul DNA (care incaseaza zeci de achitari anual, ceea ce nu era cazul la PNA) s-ar tipa ca din gura de sarpe ca se atenteaza la siguranta nationala si la independenta Justitiei, insa trebuie tinut cont ca daca actualul regim ar pierde Puterea, modul de gandire s-ar putea schimba radical. Monica Macovei – unealta lui Traian Basescu Repunem pe tapet metodele abuzive prin care zeci de procurori ai PNA au fost alungati in 2005 din institutie pentru a face lor celor adusi la DNA de tandemul Macovei – Basescu. De la revocari din functie, trimiteri la pensie si pana la presiuni ierarhice, s-a uzitat de toata gama de mijloace de "convingere" pentru alungarea procurorilor neaserviti noii Puteri instalate la Cotroceni. In anul 2005, profitand ca vine din randurile opiniei publice, unde a dobandit o mare credibilitate criticand fostul regim PSD, Monica Macovei (numita ministru al Justitiei la vointa expresa a presedintelui Traian Basescu) a inceput o campanie de discreditare a PNA, prin declaratii publice, atat in conferinte de presa, cat si la televizor, in care ataca fosta conducere a PNA formata din procurorul general Ioan Amarie (foto 2) si adjunctii sai, Gheorghe Suhan si Adrian Horia Miclescu (care erau fondatorii acestui parchet), precum si pe sefii principalelor sectii ale parchetului anticoruptie – in special Sectia I, condusa de Vasile Draghici (unul dintre semnatarii Rechizitoriului Flota). Ministresa Macovei a mers pana la a cere public demisia capilor PNA, pe motiv de prost management, iar ca sa existe si “probe”, Ministerul Justitiei a platit circa 40.000 euro Fundatiei "Freedom House" pentru un audit anticoruptie (in fapt anti-PNA), raport contestat atat sub aspectul realitatii datelor din cuprinsul sau, cat si a credibilitatii sale in raport de procedura de achizitie publica si a afinitatilor "Freedom House" cu ONG-urile din care provenea Macovei. Auditul pentru care s-au deplasat la PNA trei asa-zisi experti (un sociolog, un informatician si o avocata specializata in pensii alimentare) a fost folosit pentru a se cere Consiliului Superior al Magistraturii debarcarea sefilor PNA, cu toate ca acelasi CSM, la inceputul lui 2005, validase ca bun bilantul de activitate al DNA, in pofida declaratiilor lui Traian Basescu potrivit carora procurorii PNA ar fi avut meteahna de a-i anunta dinainte pe cei chemati la audieri in cazurile in care se intentiona arestarea. In august 2005, Macovei a propus CSM revocarea din functie a sefilor PNA, dupa ce a modificat legea judecatoreasca printr-o ordonanta in care atribuia ministrului Justitiei puterea de a solicita numirea sau revocarea din functie sefii marilor parchete, cu avizul consultativ (fara nici o valoare) al CSM si decretul conform al Presedintelui Romaniei. Sefii PNA au refuzat sa se prezinte la sedinta CSM in care se discuta soarta lor, declarand ca nu vor participa la "mascarada judiciara". Cum a fost mazilita conducerea PNA Pe fondul intenselor presiuni publice generate de cererile de demisie formulate de Monica Macovei, sustinuta la scena deschisa de Traian Basescu, ex-procurorul general al DNA, Ioan Amarie, si adjunctul acestuia, Gheorghe Suhan au anuntat ca se pensioneaza, depunand cereri la CSM cereri in acest sens. Ca atare, cererea de revocare a lui Ioan Amarie si Gheorghe Suhan (trecut in avocatura) a ramas fara obiect. In privinta celui de-al doilea procuror general adjunct al PNA, Adrian Horia Miclescu, acesta a fost revocat din functie, fiind nevoit sa se intoarca pe postul detinut anterior la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti. Desi Miclescu a transmis noii conduceri a DNA dorinta de a ramane in continuare pe o functie de procuror in cadrul Serviciului Teritorial Bucuresti, noul procuror sef instalat, Daniel Marius Morar i-a taiat-o sub pretextul ca nu ar fi agreat deoarece "aveti o autoritate prea mare asupra procurorilor". Si ca sa nu mai existe discutii, s-a incercat fortarea unui dosar penal pe numele lui Miclescu, care nu a putut fi continuat din lipsa de probatoriu. Asemanator s-a petrecut si cu seful Sectiei a I-a de combatere a infractiunilor de coruptie din PNA, Vasile Draghici, cel care a semnat rechizitoriul prin care Traian Basescu a fost trimis in judecata in celebrul "Dosarul Flota". De altfel, pe durata instrumentarii dosarului "Flota", procurorul Draghici a fost agresat verbal in dese ocazii de invinuitul Traian Basescu, dar si de avocatul acestuia, pentru "indrazneala" de a conduce ancheta, motiv pentru care PNA a dat un comunicat de presa in augist 2003 in care avertiza ca astfel de atitudini ale invinuitului la adresa unor magistrati constituie infractiuni. Dupa revocare, Vasile Draghici a fost nevoit sa se intoarca la Parchetul Curtii de Apel Constanta, de unde venise. Un alt cap al PNA, revocat din functie, a fost procurorul sef al Sectiei a II-a de Combatere a infractiunilor conexe celor de coruptie, Alexandru Chiciu, care a oprit cursul prescriptiei in "Dosarul Flota". Acesta a fost debarcat doar din functia de procuror sef de sectie, spunandu-i-se initial ca poate ramane in continuare ca simplu procuror. Alexandru Chiciu a mai functionat o scurta perioada ca simplu procuror la DNA, pana cand a primit la poarta o scrisoare marsava. In respectivul mesaj venit de la conducerea DNA i se multumea pentru serviciile prestate si i se dadea de inteles ca e mai bine sa plece din institutie, deoarece nu mai este dorit. Lucrat psihologic, procurorul Chiciu a demisionat din Magistratura si a plecat in avocatura, pe care o practica si in prezent cu succes. O revocare absurda Cea mai aberanta revocare din functie efectuata la vointa lui Macovei a fost insa cea a sefului Sectiei Militare a PNA, generalul Ion Panaitescu (fost presedinte al Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti, actualmente avocat), care fusese adus in PNA in ianuarie 2005, din functia de judecator, prin delegare. Generalul Panaitescu - un magistrat de inalta tinuta - fusese numit de CSM la 28 mai 2005 (cand inca atributiile acestui for nu fusesera preluate prin ordonanta de guvern de catre ministresa Macovei) ca sef al Sectiei Militare a PNA, deci cu circa o luna inainte ca Macovei sa-i ceara debarcarea pentru "lipsa de performanta". Cand la sedinta CSM din august 2005, Macovei a fost atentionata asupra acestui neajuns, ministresa a replicat "a rezolvat superficial si lipsit de obiectivitate dosarul". Putini stiu insa la ce dosar s-a referit Macovei. Conflictul dintre Macovei si Panaitescu a plecat de la refuzul celui din urma de a deschide un dosar penal fostei ministrese a Justitiei, Rodica Stanoiu. In 2005, Panaitescu a primit o scrisoare cu dedicatie de la Macovei, in care i se cerea sa rezolve un dosar care ii viza pe Rodica Stanoiu, Doinel Dinuica (seful Directiei Intantelor Militare din Ministerul Justitiei), Emilian Stanisor (ex-directorul general al Administratiei Penitenciarelor) si generalul Valentin Binisor (fost adjunct al directorului general al Administratiei Penitenciarelor). Dosarul viza presupuse cheltuieli frauduloase pentru achizitionarea de aparatura medicala in spitalele unor penitenciare. Desi generalul Panaitescu era un cunoscut adversar al Rodicai Stanoiu, acesta nu a intervenit in dosarul instrumentat de subalternul sau, procurorul Codrut Mihalache, care a dat solutie de neincepere a urmaririi penale (NUP). Faptul ca generalul Panaitescu i-a comunicat ministresei Macovei solutia de NUP, a fost insa motivul real al debarcarii acestuia. Scarbit de cele petrecute, generalul Panaitescu a parasit Magistratura si a trecut in avocatura. Pentru toti sefii PNA enumerati mai sus s-au folosit ca argumente ale cererilor de revocare, fraze stereotip copiate din auditul "Freedom House". Fapt ce dovedeste ca nu au existat argumente pentru fiecare om in parte, ci s-a dorit din capul locului mazilirea cu orice pret a vechii conduceri pentru a face loc uneia noua, aservita noilor comandamente. Decimarea esalonului 2 Denumirea PNA a fost schimbata in DNA, parchetul anticoruptie fiind transformat dintr-o unitate autonoma, intr-o directie a Parchetului General. Concomitent cu alungarea vechii conduceri a parchetului anticoruptie, noii sefi ai DNA numiti in functie de Traian Basescu, la propunerea ministresei Macovei, in frunte cu Daniel Marius Morar, au procedat la descotorosirea de majoritatea procurorilor din vechea garda, pentru a face loc altora. Per total, doua treimi din echipa veche a fost determinata sa plece prin revocari, mizerii profesionale, intimidari si presiuni de tot felul. Procurorul Gabriela Neagu, sefa Biroului de presa, o persoana cu calitati extraordinare de comunicare, indragita de toti jurnalistii de pe Justitie, a fost indepartata spunandu-i-se in fata ca nu face parte din "proiectul noii echipe". In locul ei a fost adus un "specialist in comunicare" – Livia Saplacan, care a scandalizat multi jurnalisti de pe Justitie prin secretomanie si lipsa de abilitati necesare. In realitate, Gabriela Neagu "pacatuise" prin semnarea la 1 august 2003 a unui comunicat de presa al PNA prin care, cu prilejul audierii lui Basescu in dosarul "Flota" in care unii procurorii au fost agresati verbal de catre invinuit, opinia publica a fost informata: "PNA atrage atentia invinuitului ca multe din afirmatiile facute pana azi in legatura cu procurorii acestei institutii constituie infractiuni si poate fi tras la raspundere penala". Din informatiile detinute din surse judiciare, Traian Basescu i-a facut "lachei", "maimutoi" pe procurorii de caz, i-a acuzat ca fac dosare la comanda si i-a "avertizat" ca vor raspunde pentru ce fac cand PSD nu va mai fi la Putere. Pentru comunicatul de presa al PNA, Traian Basescu i-a facut la vremea respectiva un proces de calomnie procurorului Gabriela Neagu, proces care s-a inchis intrucat Basescu nu a mai dorit sa-l continue. 18 procurori alungati Dupa ce a anuntat ca a terminat perioada de evaluare, de dupa numirea sa in functie de catre Macovei - Basescu, procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a solicitat in octombrie 2005, CSM revocarea din functie a 18 procurori din vechea garda. Printre acestia se numarau: Gheorghe Vizitiu (seful Anchetelor Speciale (care facuse dosarul Mischie, finalizat cu condamnare), Gheorghe Stan, Ioan Irimie (care fusese, culmea, coleg de camera la Hotelul MAI cu seful DNA, procuror de mare curaj, care i-a pus catusele lui Miron Cozma la mineriada de la Stoienesti in care generalii de politie au fugit mancand pamantul), dar mai ales a procurorului Ioan Otel (cel de-al doilea semnatar al rechizitoriului "Flota" si caruia Basescu ii facuse plangere penala, retrasa dupa ce a fost ales sef al statului). Alti procurori determinati sa plece in valul doi al lui Morar, cateva luni mai tarziu sau in cursul anului 2006 s-au numarat si Constantin Irimia, fost adjunct al Sectiei a II-a care a finalizat dosare importante precum "BCR Novaci" in care au fost cercetati sponsorii lui Theodor Stolojan din PNL Gorj, dar si Nelu Ciobanu, seful Serviciului Tehnic (serviciu prin care DNA isi opereaza toate interceptarile telefonice si ale comunicatiilor electronice), care s-a saturat sa lucreze altfel decat in cadru legal, motiv pentru care i s-au facut fel de fel de mizerii. In locul lui Nelu Ciobanu a fost adus un procuror de la Parchetul Capitalei, care dupa o luna si jumatate a plecat val-vartej pentru ca nu dorea sa serveasca unor interese abuzive. In locul acestuia a fost adus procurorul "de plastilina" Mihai Popa (vizat pentru grave abuzuri in raportul de control al CSM) si pentru care fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a cerut indepartarea lui din Magistratura pentru ilegalitati si dosare lasate in nelucrare. CSM insa a musamalizat cazul, dovedindu-se servil Cotrocenilor. Epurarea procurorilor din vechea garda a fost continuata si cu alungarea a mai bine de jumatate dintre ofiterii de politie juridiara de la DNA, care au fost dati afara pentru ca erau insuficient de "ascultatori". Efectul acestor epurari s-a regasit si in unele dintre declaratiile publice ale lui Morar, care nu s-a jenat sa blocheze "dosarul Flota" si sa minta intreaga opinie publica ca seful statului ar avea imunitate, desi Constitutia prevede ca imunitatea sefului statului este identica cu cea a parlamentarilor. Subit, toate dosarele penale de coruptie ale capilor PDL, lasate in lucru de fosta echipa a PNA, au devenit ca si inexistente. Toate ONG-urile care criticau Justitia pe vremea regimului PSD, nu au luat nicio pozitie publica fata de epurarea PNA – cel mai cunoscut atentat la independenta puterii judecatoresti de dupa decembrie 1989. Comportamentul acestor ONG-uri care o perioau de dimineata pana seara pe Macovei este explicabil – toate erau finantate de grupuri de interese straine, precum cel al lui Soros. Compromisul financiar facut de aceste ONG-uri, in sensul ca pe vremea PSD tipau la orice miscare, iar pe vremea PDL ataca, culmea, numai Opozitia, face ca in prezent aceste asociatii sa fie niste nume penibile, a caror actiuni nu mai impresioneaza pe nimeni. Aceste ONG-urile au facut un imens scandal in 2007 pentru o simpla cerere de revocare din functie a unui sef de sectie din DNA (Doru Florin Tulus) formulata de ministrul de atunci al Justitiei, Tudor Chiuariu, si si-au trimis delegatii la sedintele de CSM unde se dezbatea cererea lui Chiuariu, pentru a impiedica debarcarea lui Tulus. IN CAZUL NASTASE ,MAFIILE SAU UNIT SPRE BINELE COMUN MAFIOT ! Cum adică, i-a zis, "Tovarăşa Gâdea, daţi-mi voie să merg la revoluţie"? Nu, i-a zis Doamnă. Suzanei Gâdea îi plăcea să i se spună "Doamnă". Răspunsul a fost: "Du-te, drăguţă!" Iliescu a făcut un mic ocol până acasă. A fost chemat la TVR de către Emil Cico Dumitrescu direct de pe post (" Rog pe tovarăşul Ion Iliescu, cu care-am fost coleg, să vină la Televiziune. Trebuie, tovarăşi, să ne organizăm... Spun tovarăş pentru faptul că cuvântul tovarăş înseamnă mult, mult, înseamnă o prietenie adevărată, suflet cu suflet, înseamnă tot să-ţi dai pentru cel... aproapele tău...") Iliescu a fost primit cu îmbrăţişări şi pupături. Aici trebuie să recunoaştem meritele de organizator ale domnului Iliescu, care a adus o senzaţie de echilibru. Adu-ţi aminte că toată lumea ieşea pe post şi debita toate prostiile din lume. Parcă înnebuniseră toţi. Vorba lui Dinescu: erau "bolnavi de libertate". Colegul lui Gorbaciov intră în joc De unde era Iliescu aşa de cunoscut? Era cunoscut de partid, de armată, de securitate. Am, în imaginile de atunci, două femei într-un balcon, pe undeva pe strada Mihai Vodă, care anunţau lumea cu mare bucurie, că Iliescu, colegul lui Gorbaciov, a fost chemat la televiziune. Da, Ion Iliescu era o speranţă de înlocuire a lui Ceauşescu. Am vorbit ieri de articolul din Time din 1986. Toată lumea ştia de la Radio Europa liberă de el. Cum crezi că ar fi putut să piardă alegerile din 20 mai? De altfel, votul spune tot. FSN câştigă doar 66,31% din voturi, iar Ion Iliescu câştigă 85,07%! De aceea i s-au şi oferit, drept contracandidaţi, Radu Câmpeanu şi Ion Raţiu. 10,64% şi 4,29% din voturi. Veniţi din afara ţării, graseind şi englezind, unul care îşi oferise serviciile complotului şi celălalt, liberal, care îi va spune Regelui Mihai să candideze la preşedinţie! 29.XII.2011 ENE BOGDAN CATALN SI ENE GABRIEL VALENTIN ,personal si prin mandatar frate ENE DRAGOS MARIAN ---------------------- ----------------------------- …………………………. COLEGIULUI DE CONDUCERE AL INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE

# esti de serviciu??? date 30 December 2011 16:36 +16

ene draga, la asa cearceaf scris e clar ca esti de serviciu la servicii ca sa parezi alte comentarii! urat din partea ta!

# Vlad date 30 December 2011 23:48 -6

Foarte bune informatiile domnului Ene Dragos Marian. Ati citit cu atentie? Ia cititi. 

# max date 31 December 2011 00:20 +15

@ene deagos-la psihiatrie ati incercat? ei va pot ajuta. daca esueaza, incercati cu arsenic, in doze mari.

# radu date 29 March 2014 00:53 +5

Asa este! Extrem de interesante informatiile, daca treci de ...\"poarta\"!

# ene marian fiu de ene nicanor date 3 January 2012 13:18 +11

Domnul Marian este cunoscut prin instantele din Bucuresti chiar si pe la Curtea Constitutionala avand partea lui de contributie la discutiile spumoase despre un procesoman scelerat, care chiar daca ar avea dreptate in ceea ce sustine, modul cum intelege sa-si exercite drepturile procesuale il desconsidera si ii alimenteaza ideea de paranoia si victimizare. Pacat ca dupa ce tatal sau NICANOR si-a pierdut ani intregi prin instante fara folos, a inteles sa preia si el aceasta cauza care cu siguranta il va duce departe.

# Van Gogu date 5 January 2012 14:57 +10

"Politically-motivated murders are not effectively investigated – this feeds a culture of impunity" Thomas Hammerberg- Commissioner for Human Rights/Council of Europe

# dorin oprescu date 8 January 2012 21:35 -5

asta mi se intampla si mie acum , noroc ca mai am o sansa ca m-am cam prins din timp!

# iar și iar- urâtă poveste date 25 February 2012 21:26 +6

peste tot in ''servicii'' sunt și oameni de sacrificiu însă eu nu înțeleg cum de nu a reușit Ceaușescu să-i vină de hac lui Pacepa

# selaru date 20 May 2012 19:41 +14

Pentru crimele comise la DNA Brasov am fost avansat sef la sectia a II-a in Parchetul General. Am acoperit, peste 3 ani, crimele lui Blejnar impreuna cu mafia petroliera, inclusiv cele pentru care Timosenko se odihneste la zdup. Numai sa nu ma dibuie rusii. Ce va tot intrebati atita?! Intrebati-l pe noul CSAT si, daca este asa cum a promis, va lamuri tara asta de amariti. Daca nu, suntem morti. De vii.

# Pacepa Cristinel date 20 May 2012 20:42 +8

se redeschide dosarul sorin Crivat...? Selaru...

# selaru date 20 May 2012 21:48 +4

Pentru crimele comise la DNA Brasov am fost avansat sef la sectia a II-a in Parchetul General. Am acoperit, peste 3 ani, crimele lui Blejnar impreuna cu mafia petroliera, inclusiv cele pentru care Timosenko se odihneste la zdup. Numai sa nu ma dibuie rusii. Ce va tot intrebati atita?! Intrebati-l pe noul CSAT si, daca este asa cum a promis, va lamuri tara asta de amariti. Daca nu, suntem morti. De vii.

# cris date 8 June 2012 10:05 -5

in primul rand anumiti ofiteri srl/ acoperiti sau neacoperiti trebuiesc arestati. pe surt =SPIONI

# Cata date 27 August 2012 08:39 +5

nu seamana cu cazul boldea??? in sensul ca e incomod pentru cineva...

# Cata date 27 August 2012 09:40 +11

conteaza prima parere, primul feeling, prima banuiala??? mi s-a confrimat cind am vazut ce documente i s-au ridicat de acasa... deci exista un dosar CNSAS. intrebarea e: ce cauta dosarul CNSAS de 27 file al lui basescu la Sorin Crivat? probabil ca daca se va rapsunde la aceasta intrebare se vor fi clarificat multe!

# chisalita date 6 September 2012 12:59 +8

Nu pot crede ca intr-o astfel de cauza !!!!!! nu s-au recoltat probe biologice??? Acum , probabil este prea tarziu, acestea daca au fost recoltate, sigur au si disparut... Pacat de familia.....careia i s-a oferit un astfel de ...COSMAR...

# ELENA date 17 September 2012 14:19 +9

:zzz DORESC REDESCHIDEREA TUTUROR CAZURILOR DE CRMA ,LA CARE S-A DAT NUP POLITIC. DORESC SI REDESCHIDEREA DOSARULUI 1238/P/2006 CTA. UNDE NU S-AU RECOLTAT PROBE BIOLOGICE,VERDICT DAT DE NISTE AMARATI DE POLITAI DE SINUCIDERE,FARA A ANUNTA ORGANUL PROCURATURII. MAI TRIST ESTE CA ONOR PROCURORUL DE CAZ(MUSULMAN)IN 2010 CAND I-AM IN XEROX ARTICOLUL--DE CE MOR ADMINISTRATORII LUI PETROVICI--A INCHIS CAZUL URGENT CU NUP SI CU STRIGATE INTERMINABILE IN BIROU "DUMNEZEU VA FACE DREPTATE" CULMEA IN 25 SEPTEMBRIE 2008,DUPA MULTE INSISTENTE AM FOST IN AUDIENTA LA PROC GEN ,CARE PLANGAND MI-A AFIRMAT CA V-A PRELUA CAZUL LA PROCURATURA GENERALA,DAR NU S-A INTAMPLAT ASA CEVA.DECI,DACA SE VREA SE POT AFLA CRIMINALII,DEPINDE PE CINE TREBUIE SA ASTUPE PROCURATURA.SA AJUNGA CU TOTII LA 3 M LANGA FII NOSTRII UCISI NEVINOVATI.

# KGB date 21 November 2012 12:18 +10

Adevarul il stie ofiterul din servicii, procurorul Selaru! Cel care a facut multe nenorciri, de la trafic cu benzina si evaziune fiscala, la fabricarea unor dosare pe banda rulanta! Ce nu stie dl ofiter/procuror Selaru, ca mai sunt si altii care stiu adevarul...mai ales despre el...si un loc la parnaie exista si pentru el...sa faca schimb cu cine vrea el...il lasam sa aleaga...

# tăiat bucăți date 26 November 2012 22:23 +8

In ultima foto ,este trunchiul -capul...-macabru!Cazul nu-i interesant și deci ,TĂCERE!De ce atâta tăcere?

# viorica date 29 November 2012 09:25 +13

oare cei de la sri,sie,die,sts si alte servicii nu au;parinti,frati,veri,unchi,matusi. nu se gandesc,ca nu o sa traiasca,cat cioara? nu se gandesc la copii si nepoti,stranepoti ce viitor vor avea? sunt poate cele mai egoiste personaje in viata. fara pic de suflet!

# precup florin date 13 March 2013 07:48 +9

toata aceasta ..situatie ca si interminabilele alte situatii similare se datoreaza unei golaneli numita pompos..\"revolutie\"...cand golanii si chiritele care au infaptuite vor fi adusi in fata unei justitii adevarate...multe vor reveni la normal,iar raspunsurile atat de mult asteptate vor ..aparea...deocamdata suntem cu voia noastra raspunzatori de tot ceea ce ni se intapla ,fiindca am acceptat statutul de slugi la vizirii \"inaltelor porti\" unde golanii si interlopii revolutionari ne-au..umilit prin acceptul lor de..subordonare..ACESTA ESTE ADEVARUL..CELE DOUA MARI FORTE MALEFICE SUNT RASPUN ZATOARE DE TOT CEEA CE ESTE NEGATIV, NEPLACUT,NEFIRESC ,NEDEMN SI ANTIROMANESC IN ACEASTA TARA:INTERLOPII DIN POLITICA SI...GOLANII CARE-SI SPUN REVOLUTIONARI!

# Av date 29 June 2013 14:48 +5

Plangerea la CEDO ar trebui sa se bazeze in primul rand pe art. 2 din Conventie - a se vedea si recenta cauza Gheorghe Cobzaru c Romaniei.

# STEFAN date 10 July 2013 17:02 +6

Din cate stiu exista o substanta ,care provoaca stop cardiac si nu lasa urme ,daca cei de la fsb o detin nu m-ar mira sa existe si pe la securisitii nostrii asa ceva,

# STEFAN date 10 July 2013 17:08 +4

Din cate stiu exista o substanta ,care provoaca stop cardiac si nu lasa urme ,daca cei de la fsb o detin nu m-ar mira sa existe si pe la securisitii nostrii asa ceva,

# amelia date 15 July 2013 14:41 +4

Constat ca in Romania zilelor de astazi trebuie sa se construiasca un nr bun de inchisori asemenea Aiud.....Pitesti....si care sa stea in asteptare!goale.... gici ghicitoarea mea!!

# D.Lavrancea date 27 September 2013 08:35 +4

Voi , cei de la Lu.ju , dacă numai vă lamentați , ne merităm soarta. Cred că nu se vrea a se interveni legal si eficace . Am dreptate ?

# geo date 1 October 2013 18:47 +8

se pare ca da. nimeni nu este interesat sa afle adevaruri \"misterioase\"..........

# mariana date 2 October 2013 20:34 +6

Groaznic , ce se intimpla in Romania! Unde sint revolutionarii de altadata?

# Maria Pop date 2 May 2018 09:46 0

in trecut au fost spectatorii sistemelor distructive,abia de acum incolo putem vorbi despre actiunile Dreptatii Divine,SuperaActiuni care schimba tot,clipa de clipa pana la Desavarsire.Cei din lumea informata ar trebui sa inteleaga aceasta Putere Absoluta.sa-mi trimiteti un mesaj cu vestea mortii lui vladimir putin,tatal spiritelor malefice.Multumesc lui Dumnezeu!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva