18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TOATE COMPLETELE ICCJ DIN 2018 AU FOST FRAUDATE – Exploziv: Iata dovada ca judecatorii din Completele de 3 si 1, din penal, civil si contencios, au fost pusi cu mana de sefii de sectii, la sedinta din 12 decembrie 2017 a Colegiului de Conducere al ICCJ, cu incalcarea legii. Mii de procese sunt nule din cauza folosirii la varful ICCJ a unui regulament intern, care incalca flagrant legea, Constitutia si CEDO. Sefa ICCJ Cristina Tarcea a supervizat intreaga operatiune (Documente)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

4 January 2019 16:17
Vizualizari: 16929

Redactia Lumea Justitiei va prezinta o serie de documente zdrobitoare, care releva modul ilegal in care au fost compuse pentru intregul an 2018 toate completele de 3, precum si completele specializate de 1 judecator, la toate sectiile instantei supreme: penala, civila I, civila II si contencios-administrativ. Situatia este extrem de grava si, in lumina recentelor decizii ale Curtii Constitutionale din 2018, care au dus deja la anularea tuturor proceselor judecate in Completele de 5, se va ajunge ireversibil si la anularea tuturor proceselor solutionate in 2018 de toate completele ICCJ.


Legea este foarte clara in privinta nelegalei compuneri a unui complet: toate actele emise de un complet de judecata nelegal constituit sunt lovite de nulitate absoluta!

- In penal, art. 281 Cod procedura penala - “Nulitatile absolute”, prevede ca nulitatea absoluta intervine atunci candsunt incalcate dispozitiile privind compunerea completului de judecata”.

- In civil, art. 176 din Codul de procedura civila sanctioneaza cu “nulitatea neconditionata” orice incalcare a dispozitiilor privitoare la “compunerea sau constituirea instantei”.

Cu privire la notiunea de compunere a completului, Curtea Constitutionala, prin Decizia 685 din 7 noiembrie 2018, a stipulat ca:Pentru ca organizarea puterii judecatoresti sa nu devina in sine aleatorie si pentru a nu permite aparitia unor elemente de arbitrariu, legiuitorul constituant a stabilit ca procedura de judecata se stabileste prin lege, iar cu privire speciala asupra Inaltei Curti de Casatie si Justitie a consacrat faptul ca atat compunerea sa, cat si regulile de functionare se stabilesc prin lege organica. Astfel, atunci cand legiuitorul constitutional se refera la compunerea instantei supreme – notiune autonoma folosita de Constitutie - nu are in vedere numarul total de judecatori al acesteia, ci organizarea si compunerea sectiilor, sectiilor unite, completurilor de judecata care realizeaza functia sa jurisdictionala...”

Dezastrul de la Inalta Curte – legea a fost batjocorita dupa bunul plac – art. 6 din CEDO a fost incalcat

Recapituland aceste dispozitii legale, rezulta fara putinta de tagada, ca atunci cand prevederile legale privitoare la compunerea instantei sunt incalcate, singura sanctiune este nulitatea absoluta a oricarui act emis de un complet nelegal constituit, fara a fi nevoie sa se faca dovada vreunei vatamari a dreptului unei persoane. Si asta pentru ca incalcarea prevederilor legale privitoare la compunerea instantelor incalca flagrant art. 6 din CEDO – Dreptul la un proces echitabil, care prevede: “Orice persoana are dreptul la judecarea cauzei sale in mod echitabil, in mod public si in termen rezonabil, de catre o instanta independenta si impartiala, instituita de lege...”

Asadar, pentru a se indeplini cerinta unei instante independente si impartiale, conditia e ca alcatuirea unui complet de judecata sa se faca potrivit legii. Iar legea romana e in perfect acord cu art. 6 din CEDO la acest capitol dupa cum urmeaza:

Legea fundamentala

Art. 126 alin. (4) din Constitutia Romaniei:

Compunerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie si regulile de functionare a acestora se stabilesc prin lege organica

Legea organica

Art. 19 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara:

“(3) La inceputul fiecarui an, Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la propunerea presedintelui sau a vicepresedintelui acesteia, poate aproba infiintarea de complete specializate in cadrul sectiilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in functie de numarul si natura cauzelor, de volumul de activitate al fiecarei sectii, precum si de specializarea judecatorilor si necesitatea valorificarii experientei profesionale a acestora.

Uitati ce a facut Tarcea & Co la alcatuirea completelor ICCJ pe 2018!

Si acum bomba! In loc sa constituie completele de judecata in baza legii, adica la propunerea presedintelui sau a vicepresedintelui ICCJ potrivit art. 19 din Legea 304/2004 – si cu tragere la sorti, spunem noi - presedinta Cristina Tarcea i-a pus pe sefii de sectii sa faca listele cu alcatuirea completelor de 3 si de 1 si sa i le inmaneze personal.

Iar sefii de sectii s-au conformat si au facut listele cu componenta completelor pe 2018 asa cum au vrut ei. Lumeajustitiei.ro va prezinta in continuare, in premiera, documente zdrobitoare referitoare la cum au fost alcatuite completele de 3 si 1 la Sectia penala a ICCJ, de catre fosta sefa a sectiei Mirela Sorina Popescu, prin adresa nr. 369/C/07.12.2017, adresa inaintata doamnei Tarcea personal, care pe coltul din dreapta sus a primei pagini a scris cu manuta ei urmatoarea rezolutie: “D-nei prim magistrat asistent pentru sedinta Colegiului de conducere”. Pe lista intocmita de fosta sefa a sectiei penale Mirela Sorina Popescu, puteti citi, cu motivatia “va inaintam spre aprobare” compunerea si numerotarea a 10 complete de 3 judecatori si 30 de complete de 1 judecator, pentru intregul an 2018 – (vezi facsimilul de mai jos cu adresa sefei Sectiei penale a ICCJ)

Trecem peste faptul (nerecunoscut de ICCJ) ca pentru a se evita orice discriminare si orice suspiciune, compunerea completelor trebuia trasa la sorti, asa cum se trage la Completele de 5, ori la supleantii pentru completele de 3. Insa observam din preambului adresei nr. 369/C/07.12.2017, ca fosta sefa a Sectiei penale Mirela Sorina Popescu nu a invocat dispozitiile legale pentru a inainta spre aprobare lista cu compunerea completelor de 3 si 1, ci a invocat alcatuirea completelor “in conformitate cu dispozitiile art 19 indice 1 din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a ICCJ”. Regulament facut in bucataria interna a ICCJ in care au decis domnii judecatori supremi de la varful instantei, cu de la sine putere, ca alcatuirea completelor sa fie facute de sefii de sectii.

Cu alte cuvinte, ICCJ a incalcat Constitutia, legea organica 304/2004, si mai ales art. 6 din CEDO, care prevede ca o instanta independenta si impartiala se “instituie prin lege”.

Deci asta a facut presedinta Cristina Tarcea, adjunctii ei si membrii Colegiului de conducere:

-au incalcat legea care spunea ca la inceputul fiecarui an se aproba infiintarea de complete si le-au pritocit la sfarsitul anului anterior;

-au ignorat complet legea si au trecut peste faptul ca sefii de sectii nu au dreptul sa propuna alcatuirea completelor;

-au folosit pentru a-si atinge scopurile numai de ei stiute, un regulament intern, care este un act normativ inferior legii;

-nu au publicat pe siteul ICCJ decat dupa un an (si atunci in forma cenzurata, dupa multe insistente) Hotararea nr. 80 din 12 decembrie 2017 a Colegiului de Conducere a ICCJ, prin care s-a aprobat compunerea completelor la toate sectiile pentru 2018;

Hotararea 80 din 12 decembrie 2017 a Colegiului de Conducere a ICCJ arunca in aer intreaga activitate de judecata a instantei supreme din 2018

Publicam in premiera Hotararea 80 din 12 decembrie 2017 a Colegiului de Conducere a ICCJ, care releva o data in plus folosirea regulamentului intern (act inferior unei legi) de catre sefii ICCJ, pentru a pune completele cu mana, in toate materiile de judecata. Din preambulul documentului reiese fara putinta de tagada ca legile in vigoare au fost ignorate si ca s-a mers exclusiv pe dispozitiile art. 19 si urmatoarele din ROGA al ICCJ. Se observa ca primele patru puncte de pe ordinea de zi a sedintei au fost urmatoarele:

1.propunerea presedintelui Sectiei I Civile, formulata prin nota nr. 132/CIV I/11 decembrie 2017, privind aprobarea compunerii competelor de judecata pentru anul 2018;

2.propunerea presedintelui Sectiei a II-a Civile, formulata prin nota nr. 706 din 8 decembrie 2017, privind aprobarea compunerii competelor de judecata pentru perioada ianuarie - iunie 2018;

3.propunerea presedintelui Sectiei de contencios administrativ si fiscal, formulata prin nota nr. 362/SCAF sin 29 decembrie 2017, privind aprobarea compunerii competelor de judecata pentru anul 2018;

4.propunerea presedintelui Sectiei penale, formulata prin nota nr. 369/C din 7 decembrie 2017, privind aprobarea compunerii competelor de judecata pentru anul 2018;

Iata asadar, ca niciun complet pe anul 2018 de 3 sau 1 judecator nu a fost constituit in baza legii, asa cum stipuleaza art. 6 din CEDO, Constitutia Romaniai si Legea 304/2004! Ci pe un regulament intern, de buzunar... Rezultatul: tot ce au solutionat aceste complete in 2018 este nul absolut!

Hotararea 80 din 12 decembrie 2017 a fost semnata de presedinta ICCJ Iulia Cristina Tarcea, precum si de catre vicepresedintii ICCJ Gabriela Elena Bogasiu si Ilie Iulian Dragomir (vezi foto)

Hotararea integrala o puteti citi in continuare – (vezi facsimilul de mai jos)

Suspiciuni de fals la semnaturile unor membri ai Colegiului de conducere a ICCJ

Potrivit informatiilor noastre, unele dintre semnaturile membrilor Colegiului de conducere a ICCJ, de pe ultima pagina a Hotararii 80 din 2017, ar fi fost falsificate. Exista chiar suspiciuni potrivit carora ultima pagina cu semnaturile membrilor simpli, ar fi fost luata de la o alta hotarare. In sprijinul acestei ipoteze vine faptul ca documentul prezentat de noi mai sus in facsimil a fost depus de reprezentantii ICCJ in dosarul 8510/2/2018 aflat pe rolul Sectiei VIII contencios a Curtii de Apel Bucuresti, in care s-a cerut suspendarea executarii Hotararii 80/2017. Surprinzator, pe hotararea de 5 pagini nu este aplicata decat o singura stampila cu mentiunea “Pentru conformitate”, si asta doar pe ultima din cele 5 pagini, fara a exista vreo semnatura olografa a vreunei persoane. Oare la nivelul ICCJ asa se obisnuieste ca sa nu se semneze pe fiecare pagina cu mentiunea “conform cu originalul”??? Cand in mod normal nicio instanta nu iti accepta la dosar documente fara semnatura de conformitate cu originalul!?!

Si de ce Intampinarea ICCJ din dosarul de la Curtea de Apel Bucuresti este semnata de o directoare pe nume Luminita Catrinel Radulescu si nu de unul dintre sefii ICCJ cum ar fi fost normal? Stie cineva ce nu stim noi? - (vezi facsimil)

Anuntam tot in premiera ca la nivelul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie a PICCJ s-a constituit dosarul penal 1348/P/2018 exact pe aspectul fraudarii modului de compunere a completelor ICCJ pe 2018, dosar in care se va verifica si paternitatea semnaturilor de pe Hotararea nr. 80/2017.

Comentarii

# Gina date 4 January 2019 17:04 +30

Pe ăştia din justiția securistă până nu-i ia draku' nu se liniştesc adică practic NICI NU MAI EXISTĂ VREO UNUL 100% CORECT PE LEGE. Ar trebui trase obloanele şi blocată toată justiția până la o reformă din temelii

# DODI date 4 January 2019 18:51 +8

Ar trebui dat un exemplu drastic cu această securistă acoperită. Nu de alta dar ca să îi tremure budigăii proletarieni ai colivei stanciu. Ca să nu mai poată adormi între două prize halucinogene.

# basica date 5 January 2019 08:58 +2

Cine dracu ii acheteaza pe acesti banditi care impart dreptatea in Romanica? Astia sunt cheile justitiei construita de base? Huuo hotilor!

# TARCEA - Harcea , Parcea date 5 January 2019 17:14 +5

Nobila Harcea - Parcea ce tot mai cauta in Justia Romana ? Situata abuziv deasupra legii, sfidand legea, a creat premeditat culoare ale justitiei pt executarea unor comenzi ! Aceasta individa nu numai ca a incalcat grav legea dar intr-un mod criminal ca o reflexie a unui caracter meschin si josnic individa a distrus cu rea credinta vieti si destine. ESTE DE RASUL LUMII ACEASTA HARCEA PARCEA care cu câtā emfazā mai vorbea ea la Raporturile DNA sau in interviuri in fata CSM fiind de fapt o BOLNAVA A UNUI CULT AL PROPRIEI PERSONALITATI care se zbatz intelectual in mocirla unor idei de justitie auto-cultivate in creierul ei absolut defect. OUT DIN JUSTITIE DEFECT-O ! Tu si Stanciu ati dus Justitia la rang de LEGIONARISM distrugand premeditat vietile atator oameni dusi pe CULOARELE MORTII ! RUSINE TORTIONAR-O !

# Zorro date 6 January 2019 23:38 +2

Vor plāti cu vârf si îndesat dupa plecarea pācātosului Werner ! Va fi un fel de proces de Nürenberg de România ! Multe retele de combinatori procurori-avocati- politisti-judecatori vor iesi la lumina reflectoarelor. Poate nu toate ... dar majoritatea da ! Sa vedeti atunci denuntātori si spagile date. Deja vorbesc de acum la greu. Nu microsoft sau bricosoft...ci avocati cu gentile doldora lasând dijma in pliculete unde trebuie ! Pariu !

# DOREL date 4 January 2019 18:03 0

Este o noua dovada ca ICCJ a nesocotit ani de zile legea, ceea ce impune intervenția urgenta a CSM pentru a instaura legea si salva ce și cat mai e de salvat! Si b) : dar, mai știe cineva cum s-a terminat cu suspiciunea de falsificare a semnăturii președintelui Popa Nicolae pe protocolul cu Maior (SRI) și Kovesi (PICCJ)? Aceasta-i întrebarea! Părerea mea...

# Mda date 5 January 2019 17:30 +5

Pai ori e intrebare ori e parerea ta  ?!  Intreabā pe fratit-o de la Diicot ! Toti procurorii defecti n-au respectat legea fiind in Instante pe mânā cu judecatori de culoare ! UN SISTEM BOLNAV  rapus de sistemul mocirlei voastre format din spagi si tinte alese premeditat : avocati de culoar/binom - procurori defecti - politisti executanti - judecatori de culoar ! PANARAMELOR !

# DOREL date 6 January 2019 19:19 -1

Mai draga, ești confuz! Și b): that is the question ! Parerea mea...

# Mda date 6 January 2019 21:17 0

Oare ?!  Poate cā sunt poate prea clar si asta te cam doare māi dragā ... :D

# VERONELA date 4 January 2019 18:41 +5

PE TOATA ACEASTA PERIOADA S-AU PLATIT SALARII IMENSE!!! MUNCA ACESTOR COMPLETE, CARE CONSTIENT AU ACCEPTAT SA FACA ACELE ABUZURI, SE DA PESTE CAP, SE ANULEAZA!!! NU AR FI CAZUL CA SI SALARIILE PRIMITE DE ACESTIA SA LE FIE RETINUTE, SA FIE RESTITUITE DE ACESTI PUNGASI SECURISTI???

# DOREL date 4 January 2019 22:43 0

Da, da, da !

# ozzy date 4 January 2019 19:24 +2

frecție la p... de lemn! am avut un litigiu cu profesioniștii la care în octombrie 2015 completul 8 de la secția a doua s-a constatat, complet aiuritor că ar fi fost nul recursul, deși trecuse de faza de regularizare fără nici o problemă... acu, după 3 ani jumate, mai pot face l...., ca o palidă consolare, că sunt prescrise orice posibile căi extraordinare de atac AȘA CĂ, STAY CALM, ROMANIAN PEOPLE

# avocat date 4 January 2019 19:37 +9

Dosarul celor doua judecatoare Dinu & Costache a fost distribuit Macelarului Selaru , doleanta a fost a NULITATI mirica florentina prin distinsa Kovesi & Selaru. Rezultatul o mascarada de proces ani de puscarie si principiile de drept calcate in picioare de un Macelar si doua ..........

# Escobar date 4 January 2019 20:13 +4

DECI ACESTE PERSONAJE SECURISTE SUNT DE FAPT NISTE CRIMINALI... ȘTIȚI CATI OAMENI NEVINOVATI AU FACUT PUȘCĂRIE DIN CAUZA LOR??? EU INTREB CAND SI MAI ALES CUM VOR PLATI CRIMINALII ASTIA CU DIPLOME?? ASTA VREM SA VEDEM!!!!

# roman fara stapan date 5 January 2019 07:28 +1

"nu va plati" nimeni nimic, vor fi trasi pe linie moarta, vor fii niste pensionari de lux, pe noi prostimea nu ne afecteaza cu nimic toate povestile astea. Astept factura la gaz si la curent, o sa ne rupa iarna asta...totul e un circ ieftin . Romenia STAT criminal prin excelenta.

# Gheorghe date 4 January 2019 22:16 +2

Dar ministru la justiție există? Daca da, de ce doarme? Va plăti el patrimonial in locul acestor torționari care încălcând legea au condamnat oameni carora le-au încălcat sistematic drepturile? Cum vii tu Înaltă Curte încălcând legea în cârdășie, să judeci și să condamni oameni? Adică ei nu cunoșteau legea? Ministrul asta nu se miră că numai politicienii au ieșit de sărbători din închisori deși sunt mii de oameni condamnați ilegal de completele ilegale de 5? De ce celorlalți li s-au amânat? Și ce faceți cu cei care nu mai sunt in termen la contestații în anulare? Pentru ăia nulitatea absolută nu operează? Sunteți complice cu torționarii prin pasivitate, dle ministru Toader! Ați promis ordonanță pentru revizuirea pe protocoale, din vară! Nimic nu ați făcut! La fel cu cea pe coduri! Nimic! Amnistie, grațiere, nu vreti! Desi admiteți că mor oamenii nevinovați in pușcării, asistați pasiv la toate blestemățiile astea! Coaliția de guvernare, voi? O sa purtați pe suflete durerea oamenilor!

# santinela date 5 January 2019 08:10 +4

Toti astia care au semnat asa ceva trebuie dati afara imediat din magistratura in frunte, bineinteles, cu Tarcea-rusinea justitiei romanesti !

# jude date 5 January 2019 11:43 +2

Ultimul roman al Romaniei (cu voia dumneavoastra) dupa ce ne-a spus ca, Lazar ca face o treaba foarte buna, adicatelea santajeaza judecatorii ca sa dea sentinte cum vor muschii procurorilor, ar trebui sa ne spuna ca este multumit de Tarcea care a pus justitia de a cel mai inalt nivel pe butuci! Huuo CSM+ seful nemijlocit!

# livia date 5 January 2019 12:44 +2

Asadar , ” judecatorii din Completele de 3 si 1, din penal, civil si contencios, AU FOST PUSI CU MANA de sefii de sectii..”, rezulta ca acesti judecatori erau din carpa,ori din paie si nu aveau ,nu au demnitatea profesiei pentru care au invatat ata amar de vreme. Intrebarea este sunt acestia judecatori ,au acestia constiinta, ori sunt executantii calailor justitiei romane?

# mishulescu date 5 January 2019 14:03 0

Ce asteapta ministrul Justitiei, e cumva coplice cu calaii astia ? TREBUIE EXCLUSI URGENT DIN MAGISTRATURA SI DEFERITI JUSTITIEI. TOTI !

# cica astia-s mituiti la greu de stat date 5 January 2019 14:04 0

3611 procurori cu pensii nesimtite si altii 6500 de nesimtiti la salarii. atunci statul este cel mai mare corupator si trebuie ras din temelii.

# "GASTILE" de 3 judecatori date 5 January 2019 14:32 +4

"GASTILE" de 3 judecatori - s-au format dupa nemernicie si ticalosie !

# Statu-Palma-Barba-Cot date 5 January 2019 16:45 +3

"Această femeie" a produs pagube imense numind comblaturile de judecata de 5,de 3 si 1,după metoda lu' tavarisci Stalin.Consecințele /distrugerile sunt extrem de grave si mari ,astfel:1)Vor scăpa de pușcărie oameni cu adevărat vinovați. 2) Au bagat la pușcărie oameni nevinovati. 3)Sute de milioane de euro cheltuite și pierdute în procese ce sunt și vor fi anulate si reluate de la zero cu alti bani.Au distrus încrederea în cea mai înaltă instanță .Dacă cineva cuantifica chiar si numai banii aruncați pe geam si-i pune-n cârcă cucoanei, pen'ca din cauza ei s-a-ntamplat asta ,n-are cum sa scape de puscarie.Bai șmecherilor, nu sunteți veșnici, pana la urma o sa se găsească cineva sa va ceara socoteală și sa va aplice legea.E numai o chestiune e timp.Și vorba grecoteiului Simplicius din Cilicia,"Panta rei".Și timpu'se scurge ,se scurge și cu el va scurgeți și voi, numai ca puterea nelimitata ce singuri v-ați luat-o, v-a luat mințile și nu băgați de seama.Vă credeți intangibili? Ha,ha,ha!

# Lucia date 5 January 2019 21:57 0

Ce se intampla cu un criminal dovedit si judecat de un asemenea complet ? Sunt infractorii mai putin infractori pentru ca judecatorii trebuiau trasi ca la loterie si nu cu biletele, propusi sau numiti ????

# ?????? date 5 January 2019 23:26 -1

Ați remarcat că Eminescu și Van Gogh au trăit în aceeași perioadă, aproximativ aceiași ani și au avut aproximativ aceleași trăiri și evoluții ? Opinați că și astfel de chestiuni ar putea fi investigate ? Chestiunile actuale ar trebui să fie totuși ceva mai simplu de rezolvat ?

# ?????? date 5 January 2019 23:42 0

ARTICOLUL 76 (1) Legile organice şi hotărârile privind regulamentele Camerelor se adoptă cu votul majorităţii membrilor fiecărei Camere. ?

# Retardanis date 6 January 2019 10:42 0

Exercitiu de imaginatie. Sa fi fost Florin Iordache in locul Tarcei si scapau atatia din puscarie din cauza lui Iordache. Pai ce urlau #rezist din toate goarnele. Asa la tarcea, totul este linistit, presedintele este multumit. Aici #rezistenta este nula, disparuta, plecata de acasa. Pai cum este #rezist treaba aia cu ocaua mica si ocaua mare? Ordonanta lui Iordache nu a avut nici un efect si a iesit scandal. Aici unde sunt efecte, ce facem #rezist, tacem?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva