31 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SECRETUL LUI DOREL – Judecatorul Dorel Matei: "E foarte usor sa trimiti un om in puscarie. Se ia un alineat, se spune in baza art. 208 condamn pe Icsulescu la 3 ani inchisoare, se mai un alineat si scrie acolo 'face aplicarea disp.art. 71, 64' si gata. Aceste doua numere magice reprezinta o invitatie subtila pentru membrii familiei condamnatului sa ii pregateasca o geanta cu lenjerie si haine plus un bilet one way ticket catre Jilava". Analizati-i mimica! Asa face si in sala de judecata (Video)

Scris de: L.J. | pdf | print

26 August 2015 16:56
Vizualizari: 23331

Vizionati un film in care judecatorul George Dorel Matei (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti - magistratul care a desfiintat hotararea de achitare a pensionarei Mariana Rarinca - a sustinut o cuvantare despre cum vede pedeapsa cu munca in folosul comunitatii, despre neincrederea pe care o are in institutii si despre usurinta cu care poate taia un bilet "one way ticket catre Jilava". Este de-a dreptul cutremurator sa vezi un judecator cum isi dezvaluie "un secret de-al meu din viata de penalist" legat de usurinta cu care un om poate fi bagat in puscarie prin "numere magice" asternute pe hartie. Afirmatiile sunt halucinante, iar perceptia judecatorului despre actul de judecata ar putea inspaimanta pe cei mai slabi de inger. Uitati-va bine la mimica si gesturile lui! Asa face si in sala de judecata! Vi se par normale? Poate vorbi in asemenea termeni un judecator de rang superior? Va dau fiori reci afirmatiile si privirile acestui judecator care isi face un titlu de glorie din "secretul" cat de usor se poate da unui om un bilet dus catre Penitenciarul Jilava? Analizati si comentati! Ce credeti ca e de facut?


Prezentam in continuare discursul lui George Dorel Matei de la al doilea atelier pentru prestarea muncii in folosul comunitatii, din data de 9 decembrie 2011, publicat pe site-ul privesc.eu:

"Doamnelor si domnilor, fiindca observ ca suntem intr-un grup mai restrans si discret, voi incepe prin a va dezvalui un secret de-al meu din viata de penalist. Este foarte usor sa trimiti un om in puscarie. Va si zic cum. Se ia o foaie de hartie, se trece sus cuvantul Hot, este o abreviere, de fapt, de la cuvantul hotarare, se ia un alineat, se spune in baza art 208 condamn pe inculpatul Icsulescu la 3 ani de inchisoare, se mai un alt alineat si scrie acolo 'face aplicarea disp.art. 71, 64' si gata. Aceste doua numere magice 71, 64 CP nu reprezinta altceva decat o invitatie subtila pentru membrii familiei condamnatului sa ii pregateasca acestuia o geanta cu lenjerie si haine plus un bilet one way ticket catre Jilava.

E bine ca este asa? Sigur ca este bine! E bine sa fie in toate cazurile asa? E, raspunsul este nu, nu este bine! Daca ramanem in prima varianta, am avea o Justitie retributiva. Avand o Justitie retributiva si atat nu avem altceva decat o reactie de pedepsire, de razbunare din partea societatii.

Spunea un om mai vechi si mai destept decat mine, Ulpian, ca 'jus est ars boni et aequi'. Ma tem ca introducerea tuturor persoanelor in puscarie nu este nicio arta a binelui si nici a echitatii. Pe cale de consecinta, trebuie sa ne gandim si la Justitia reintregrativa. Admitand ca munca in folosul comunitatii este o varianta mai buna decat introducerea la Jilava se pune intrebarea daca dispozitiile actualului Cod penal imi permit mie sa trimit oamenii sa presteze o astfel de activitate. Raspunsul este ca da! 86 indice 1 imi permite, numai ca eu voi fi tentat sa trimit o persoana sa presteze munca in folosul comunitatii? Raspunsul l-a dat anterior doamna ministru. Nu, NU voi fi tentat pentru un motiv foarte simplu. Nu am nicio siguranta ca acea persoana va executa cu adevarat ore de munca in folosul comunitatii. Si voi spune eu ceea ce doamna ministru nu a spus din delicatete: este de notorietate practica unor autoritati publice locale care in schimbul unor mici favoruri emit imediat un certificat ca da, persoana x a prestat in data de 1200 ore in folosul comunitatii. Ori, acest lucru este incompatibil cu structura mea ca judecator. Ca magistrat trebuie sa fiu sigur ca orele de munca in folosul comunitatii se vor executa in mod efectiv, se vor executa in locatii corespunzatoare, sub o atenta supraveghere si trebuie sa am siguranta ca daca persoana condamnata nu isi va executa in mod corect activitatile, voi fi informat pentru a lua masurile legale si pentru a sprijini pe acesta sa isi gaseasca un loc confortabil la institutia mentionata anterior, Jilava.

Ce reprezinta pentru mine aceste doua ateliere de munca, cel de la Brasov si cel de la Bucuresti? Raspunsul este foarte simplu: reprezinta pentru mine revitalizarea unei institutii, este vorba despre institutia suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere. Evident, voi fi extrem de tentat si incantat, in cazul in care se va impune aplicarea unei astfel de pedepse sa trimit o astfel de persoana in aceste institutii. Si nu in ultimul rand, aceste doua ateliere reprezinta un contra-argument serios care se va putea opune in fata oricarei persoane care critica noile Coduri si care spun ca nu vor intra niciodata in vigoare pentru ca nu avem infrastructura. Ba da, avem infrastructura pentru intrarea in vigoare a noilor Coduri. Si va multumesc."


Comentarii

# GUY FAWKES date 26 August 2015 15:22 +45

Omu e... cu acte! Daca face un control pe bune ... ! Mimica si gesticulatia arata probleme mari de personalitate probabil pe fondul unei profunde impotente psihoafective! Lipsa de raspunst emotional fata de durerea unui alt om este un semn clar de dereglare neuropsihica, probabil pe fondul unei afectiuni fizice sau al unei traume afectiv emotionale in timpul copilariei!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 26 August 2015 15:35 +30

voi realizati,in baza vorbelor lui, CIT DE USOR A TRIMIA ASTA OAMENI IN PUSCARIE.......UNII NEVINOVATI(mai mult ca sigur),INTIMPLATOR SI-A DAT ,,ALEATORIU,, CAZUL RARINCA??

# remember date 26 August 2015 16:42 +13

UNULE, in ce priveste lista cu judecatori plini de "schelete in dulap" se gaseste in arhiva vechilui Fomul al A3, banuiesc ca se poate accesa cu aprobarea A3, se afla sub semnatura Remember.Site-ul Forumului permitea asa ceva, adica puteai posta permanent, cu aprobarea ADMIN si puteai aduce subiectul in prim plan si reactualiza datele in fiecare zi.Era deschis tuturor celor ce doreau sa posteze.Asa ceva ar trebui conceput si aici.Deschisa o rubrica speciala permanenta unde sa poti posta cu aprobarea ADMIN, dar aceste postari trebuiesc argumentate si asumate de cel ce posteaza, altfel te trezesti cu oameni din justitie ce-si fac treaba cum trebuie dar au suparat un interlop (sau doi??? :P ).Dar n-ai grija, primii 3 ii avem deja cap de lista:1 Zegrean pentru ERATA si multele tampenii ce le-a facut in timp,2Vasilica Danilet, 3.Dorel Matei ultimii doi pentru numeroasele acte pe care le deruleaza de ceva timp incoace.Ce zici, OBIECTIVA, ma ajuti si tu la intocmirea listei??

# ce sa zic... date 26 August 2015 19:20 -20

GUY FAWKES, Matei e perfect sanatos. Cei obsedati de "grija" pentru el ar putea fi cu acte... A scoate fraze din context si a le interpreta intr-o anumita maniera e usor. A surprinde niste imagini e usor. A cunoaste cu adevarat un om si a-l aprecia la justa lui valoare e greu. Nu alegeti calea usoara! S-ar putea sa vi se intoarca inapoi intr-o zi aceste denigrari intentionate. Dupa principiul "Dumnezeu nu bate cu batul", s-ar putea sa aveti surprize neplacute intr-o zi ca raspuns la afirmatiile calomnioase pe care le faceti.

# vasilica date 26 August 2015 19:28 +19

Vasilica, tu esti? Ca am auzit ca va apreciati reciproc :lol:

# GRAFOLOGU DIJURNIJ date 26 August 2015 21:22 +5

Vasilică behăie, nu gîndește ce zice. Postarea de mai sus o fi clocită tot de obsedata aia de personaju DOREL = mda... http://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-celebre/zeflemeaua-lui-dorel-judecatorul-care-s-a-numit-singur-in-dosarul-rarinca-a-oferit-un-spectacol-incalificabil-dorel-matei-s-a-comportat-ironic-s-a-strambat-dispretuitor-la-mariana-rarinca-a-facut-gesturi-ostentative-de-lehamite-care-au-oripilat-asistenta-

# Izaura date 26 August 2015 21:22 +6

Realitate e ca judecatorul are o mimica exagerata, nenanturala; in unele momente , microexpresiile lui sunt chiar fioroase. Nu este deloc degajat, nu empatizeaza cu publicul, transmite o stare de tensiune. Chiar si in cele cateva momente in care zambeste, zambetul este fortat . Si discursul este conceput in unghiuri , insa poate ca altfel interpretat, ar parea mai uman. Infinit mai multa carisma are prezentatorul care apare la inceputul si sfarsitul fragmentului filmat. Nici macar nu spune prea multe :-)

# avi avi date 26 August 2015 21:23 +12

pai nu mai zice nimic.Ori esti Dorel ori esti un lingau retributiv.Chestia aia cum Dumnezeu nu bate cu parul i se va aplica lui Dorel.Si pana arunci,poate Dumnezeu e DNA care il va face precum l-au facut pe Eva.Oricum,mai mare rusine pentru justitia din Romania, nu am intalnit pna acum.Obedienta/frica/relatia neprincipiala a lui Dorel fata si cu DNA si madam Stanciu,evidente fiind,nu ne duc la o alta conluie.La care adaugam inclacarea ordinara a legii.Si asta-i judecator de curte de apel?

# bugsy date 27 August 2015 09:16 +2

Ai perfecta dreptate. Frazele sunt scoase din context. Daca autorul articolului ar fi dat dovada de un minim de impartialitate, ar fi facut referiri si la restul discursului, nu doar la partea care este de fapt una retorica. Dar, nu cred ca mai pot sa am pretentii atunci cand se doreste publicarea unui articol vadit partinitor.

# Axl date 27 August 2015 10:55 +8

Tu nici n-ai ascutat discursul si nici n-ai citit articolul pt. a observa ca, in cuprinsul lui, este redat discursul in integralitatea lui(intre ghilimele, cu italice). Deci, articolul este inclusiv pentru surzi sau orbi. Iar colajul de poze este din filmare, putand fi vizualizat doar de catre cei care nu sunt orbi. Na, este laudabil ca LUJU s-a preocupat sa respecte si drepturile persoanelor cu dizabilitati.

# Obiectivul date 27 August 2015 12:20 +7

Vezi ca in articol e redat intregul discurs. Si cu impartialitatea mai usor... cine vorbea!  :cry:

# Pe bune date 27 August 2015 10:49 +6

Cum sa spui ca e sanatos dorel si de fapt extul e partinitor. Nu aveti ratiune daca voi ati ascultat integral discursul si ati concluzionat ca e normala o astfel de gandire)) ub judevator care pune la indoiala institutia muncii in folosul comunitatii vazand doar combinatii si spagi in institutii pleaca in mod evident de la premiza ca cea mai buna pedeapsa e cea cu inchisoarea! Ori asta nu este permis! Ca sa nu mai vorbim ca eu nu am auzit de vreo persoana care sa scape fara ani grei de inchisoare din sala lui dorel. 

# Robert date 26 August 2015 15:32 +26

DOAMNE FERESTE !!!! Este regretabil ca in Romania sunt astfel de judecatori. Este clar ca acest om are probleme, avand in vedere mimica si gesturile. 

# remember date 26 August 2015 16:52 +18

inainte ca boala sa ti se agraveze iti dau un sfat ca de la om la om.Cand un om iti spune ca esti dus rau, ar trebui sa te intrebi cu ce-ai gresit.Cand mai multi oameni iti spun ca esti dus de tot, ar trebui macar sa-ti faci un control si daca specialistul iti spune ca e bine, e bine sa mai consulti si alt specialist.Si chiar daca vei avea parte de un tratament bun si te vindeci, parerea mea este sa nu te mai joci cu vietile si libertatea oamenilor.N-ai discernamantul necesar si nici nu-l vei dobandi vreodata daca nu te-ai nascut cu el si n-ai fost educat sa-l folosesti (discernamantul), spre binele oamenilor.

# Robert date 26 August 2015 15:41 +22

Doamne fereste !!!! Acest om este.... se vede clar... mai ales in sala de judecata unde detine politia sedintei si poate face ce vrea el. Nu este normal ca in Romania sa existe astfel de judecatori... Cat despre cazul Rarinca.... sa ne asteptam la ce este mai rau...

# Cursuri perfecționare DNA date 26 August 2015 21:32 +6

Ipote(NU)ză tulburătoare: se observă același tipar de a băga nevinovați în belea ca și la E. EVA, de mă face să cred că procurorii DNA sunt seminarizați și testați expre! 2E: „Daca acceptati sa il dati pe Voiculescu s-ar putea sa fie mult mai bine, astfel suportati consecintele... Nu aveti nici o vina, dar daca continuati asa nu am ce sa va fac, o sa aveti de suferit”.

# Goe date 26 August 2015 15:55 +24

Poate se crede omul la stand-up comedy. Eu zic sa il trimitem intr-o locatie frumoasa de langa Cernica unde va putea sa ne arate masura talentului sau. E plin de oameni veseli acolo, deci auduenta e garantata.

# Tica date 26 August 2015 15:58 +17

Somnul ratiunii naste monstri . Somn usor , Savonea !

# cred ca zic bine dar omul asta... date 26 August 2015 16:05 +19

Doamnelor si domnilor (cum ar zice Dorel) cum poate un judecator sa vorbeasca in halul asta? are doar Jilava in cap. Groaznic groaznic!!!!!! Pai, doamnelor si domnilor, voi aia care ati fost in cerc restrans si discret, cum ati putut sa ascultati asemenea idei fara sa ripostati. sau ati fost atat de discreti si entuziasmati ca va impartasete un secret de al lui de penalist. auzi la el!!! doamne. secret de penalist. pai ma judecatorule, sunt combinatii de n luate cate k atunci cand iei aliniatul si aliniatul ca sa arunci oamenii in puscarie? astea sunt secretele judecatorilor? cand ai facut tu ma penalistule de o viata calcule cum sa faci sa ajuti o persoana sa se instaleze la jilava. iti dai seama exercitiul naibii al mintii ce ai facut tu ca sa spui cu voce tare ca familia pregateste bagaje pentru jilava cu lenjerie si cu bilet dus. doamne!!! Groaznic Groaznic.

# Din putul gandirii date 26 August 2015 16:36 +13

"Justitie Retributiva" ......unde a gasit don' jude un asemenea concept? Nu ca ne depaseste cu secretele lui. Omul e un erudit, noi suntem slabi ca nu il putem intelege  :-x

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 26 August 2015 19:55 +6

ptr putul gindiri// a luat si a tradus mots a mots din engleza(retributive justice) adica justitie care pedepseste,conceptul este in common law deasemeni este si conceptul tot in common law si conceptul pentru award to punish(adica se da o despagubire care sa pedepseasca,ceea ce in romanica bucatarii chinezi nu fac cind vine vorba de ilegalitatile statului sau ale corporatiilor

# unul ndin lumea cea mare date 26 August 2015 19:58 +3

ptr din putul gindirii// si daca nu ma crezi uite in linkul asta conceptul ca sa nu zici ca/s jurist(nu/s)https://en.wikipedia.org/wiki/Retributive_justice

# Giga Sculierul date 27 August 2015 12:18 +2

Exista alaturi de asa-numita, prost tradus, "justitie restaurativa". El cu Danilet folosesc aceste concepte. A tunat si i-a adunat!

# Traian Beșilă date 26 August 2015 17:17 +8

Garcea!!!

# Izaura date 26 August 2015 17:28 +7

Drapelul din drepta lui este al Elvetiei ???? Pff, si la actorie ar fi picat. I se misca ochii-n cap ca la MRU si are o mimica necontrolata. Pacat de el; ca in poze,nemiscator,ai putea spune ca-i bun de actor de telenovela cat sa umple batistele hadmiratoarelor cu smiorc si muci.

# lica date 26 August 2015 18:45 +7

la Curtea de Apel astia nu fac testare psihiatrica sau psihologica macar? ca a crescut un cuib de "cuci" pe acolo....

# Geo date 26 August 2015 21:36 +6

Incinta unde isi tine discursul seamana izbitor cu unitatea primiri urgente de la Balaceanca , cu tabla metalica ondulata pe pereti . Observam ca are si ecuson in piept ca sa se stie la ce sectie presteaza . Ati ghicit , lipseste halatu', halatu !

# kfk date 26 August 2015 22:09 +8

Ar trebui ca, periodic, procurorii si magistratii sa fie verificati psihiatric. Viata si libertatea atator oameni depinde in mare masura si de echilibrul lor psihic.

# nici pomeneală! date 27 August 2015 12:14 +2

Așii în drept din CSM se screm să modifice L 303/2004, făcînd posibilă reîntoarcerea în magistratură și a tov-ei Macovei care de bună voie și nesilită de nimeni și-a dat demisia după 3 ani de succesuri (198 DOSARE NEREZOLVATE cu vechime de 60-1030 zile la PARCHETUL GENERAL)  :P :P :P

# mda... date 26 August 2015 22:21 -8

ce imi place de voi...omul incepe in forta cu un ''secret'' si incepeti sa aruncati cu pietre...ia ascultati (si intelegeti) ceea ce spune in continuare si veti realiza apoi ca v-ati inselat.

# Izaura date 26 August 2015 23:20 +9

Fata, dupa ce i-ai ascultat discursul cu ochii inchisi, de placere, iti recomand sa-l urmaresti pe jude si fara sonor. Specialistii considera ca 90% din comunicare este reprezentata de limbajul nonverbal. Daca m-ar obliga cineva sa stau inchisa in casa groazei fie cu Danilet , fie cu Matei, la alegere, l-as alege pe Danilet fara sa stau pe ganduri. Macar asta ar fi amuzant in momentele de maxima groaza cu strigoi, vampiri, demoni, varcolaci,draci si ce-or mai fi pe-acolo. Matei, insa, prea pare a fi tatal lor.

# Bloc Notes date 26 August 2015 23:52 +9

Si tu ce vrei? Sa luam notitze dupa Dorel? Nu vrei sa luam notitze si dupa ce zice Danilet?

# mda... date 26 August 2015 23:11 -6

luati de aici jurnalism adevarat, nu rahaturile pe care le scoateti voi http://www.romaniacurata.ro/doi-judecatori-de-la-cab-fac-praf-mafia-finantarii-cu-bani-negri-a-campaniilor-electorale-bonus-un-judecator-de-tribunal-luat-la-ochi-in-sentinta/

# Artistotel date 27 August 2015 10:28 +7

Domnul judecator Matei a devenit VIP prin modul in care si-a repartizat dosarul in cazul Rarinca si excesul de zel de care a dat dovada pana la admiterea pe fond a contestatiei in anulare, inclusiv. Nu l-am vazut in sala de judecata si deci nu pot face aprecieri in privinta atitudinii ostile si fatise pe care o afiseaza pe parcursului unui proces. Se poate insa presupune ca , daca si in fata unei asistente neutre, cu ocazia unui discurs, transmite o stare de ostilitate, aroganta, treaba asta izvoraste din felul lui de a fi. Insa in cadrul unui proces, o astfel de atitudine emotionala a judecatorului,afisata ostentiv, tradeaza inclusiv ideile preconcepute cu care a intrat in cauza. Adica poti anticipa sentinta de condamnare inca de la primul termen. Restul: imprejurarile de fapt, apararile, chestiunile juridice, de interpretare, de procedura ajung in plan secundar daca judecatorul este chitit din start pe condamnare. Il incurca doar procedura asigurarii aparentei unui proces echitabil.

# golan date 26 August 2015 23:51 +6

Prima data m-am gandit ca sri-ul va comanda judecatorului din campul tactic,oricare ar fi el,s-o condamne fara drept de apel pe M.Rarinca.Acum vad ca au dat ordinul unui specimen care nu e judecator, e infractor,astfel ca nu v-a fi nici-o problema de condamnare,in recursul asta nelegiuit din start.

# santinela date 27 August 2015 07:25 +6

Jignim memoria "plutasilor" de pe Bistrita dar dupa cum se vede asta este dus rau cu "pluta".Vai de mama noastra ce "specimene" populeaza sistemul judiciar din Romania ! Din virf,de la Livia Stanciu si Kovessi in jos este prapad !

# Lulu date 27 August 2015 09:23 +4

Cred ca dupa mimica, gesturi si gandire este Danilet 2 sau Danilet reloaded  :lol: :lol: ... vorba aia cine se aseamana se aduna ... trist ce se intampla si ce specimene neadaptate si frustrate au intrat in sistemul judiciar romanesc ... din pacate acestia sunt judecatorii care judeca (daca se poate spune) si condamna  ... oricum ma indoiesc ca acesti oameni au intrat pe bune in sistem si in deplinatatea facultatilor mintale ... 

# betia puterii necontrolate de nimeni date 27 August 2015 11:54 +3

In sala de judecata magistratul este un mic "dumnezeu". Exrcitarea puterii judecatoresti, fara etica, fara morala, fara reguli si sanctiuni pentru incalcarea, duce la la o Justitie pretoriana.. care este dupachipul si caracterul magistratului. Trebuie sa existe o practica unitara in justitie, faptele de acelasi fel se sanctioneaza la fel de aspru, cu circumstntele fiecarui condamnat bineinteles. Insa nu unul la inchisoare 7 ani iar altul 3 cu suspendare, sau munca in folosul comunitatii. Cum se executa este o alta poveste, in cazul unor derapaje ne putem trezii cu noi sclavi asupriti, abuzati, violati de supraveghetori, daca ati vazut filmul...

# Corneliu Riegler date 27 August 2015 12:16 +4

Pe astfel de aratari de oameni se bazeaza Politia politica SRI-DNA care conduce Romania.

# snobu date 27 August 2015 12:48 +2

Dorel să ia aminte - IUBESC TRĂDAREA DAR URĂSC PE TRĂDĂTORI. Există destule cazuri în Românica cea democrată - ASPAZIA, care nici măcar n-a fost îngropată conform tradiției în aur; ex-procuror DNA 2E . . .

# Herta date 28 August 2015 15:17 -2

Zbor deasupra unui cuib de cuci.....

# victor date 22 July 2016 15:33 0

Daca priviti cu atentie figura, grimasa si gesturile acestui personaj, veti face inregistrarile de rigoare si le veti trimite la foruru competente dintr-una din tarile "sanatoase" democratic, judiciar si simtul ridicolului, puteti difuza apoi rezultatele. Se impune si retinerea de urgenta pentru a putea fi prezentat unui medic psihiatru competent. Sefii lui, sunt mai vinovati ca subalternul rebel si cu comportament deviant pe care, ce sa vezi, nu-l observa!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.03.2023 – Justitie, nu justitiarism. Masacrul asupra istoriei romanilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva