18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CIOLOS PRINS LA INGHESUIALA – Judecatoarea Florica Roman il demasca pe fostul premier Dacian Ciolos: “Dezinformeaza cand spune ca prin OUG 6/2016 nu a facut SRI 'organ de cercetare penala' si ca a avut avizul CSM... Guvernul Ciolos a stiut despre protocoalele de 'cooperare' si echipele mixte SRI-procurori.... Contrar celor declarate presei, Ciolos a facut SRI organ de cercetare penala. A scris el insusi negru pe alb... A dat SRI atributii pe care le-a avut fosta Securitate comunista”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

31 August 2018 14:22
Vizualizari: 14075

Incredibil tupeul fostului prim-ministru Dacian Ciolos (foto 1). Dupa ce judecatoarea Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea, a dezvaluit ca Ordonanta de Urgenta 6/2016, prin care s-a reinviat Directia a VI-a Cercetari Penale a Securitatii dinainte de 1989, a fost adoptata fara a avea avizul CSM, Dacian Ciolos a negat fara sa clipeasca evidentele. Mai exact, Ciolos pretinde ca OUG 6/2016 ar fi avut avizul CSM si ca SRI nu a fost transformat in organ de cercetare penala. Problema este ca Ciolos nu face altceva decat sa dezinformeze. Si nu o spunem noi, ci chiar judecatoarea Florica Roman.


Dacian Ciolos a fost demascat de Florica Roman intr-un text postat pe blogul acesteia, floricaroman.wordpress.com, in care judecatoarea il acuza pe fostul premier ca dezinformeaza atunci cand sustine ca prin OUG 6/2016 nu a facut SRI “organ de cercetare penala” si ca a avut avizul CSM. Florica Roman publica documente care arata cat se poate de clar ca SRI a fost transformat pe vremea lui Ciolos in organ de cercetare penala speciala, iar OUG 6/2016 a fost adoptata fara aviz din partea CSM. Probele puse la dispozitie de judecatoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea spulbera practic orice aparare pe care a incercat-o fostul premier Dacian Ciolos.

Prezentam articolul integral al judecatoarei Florica Roman de la CA Oradea (foto 2):

Fostul premier Dacian Ciolos dezinformeaza cand spune ca prin OUG 6/2016 nu a facut SRI 'organ de cercetare penala' si ca a avut avizul CSM

Dupa ce am aratat cu documente, intr-o postare publicata pe data de 29 august 2018, ca Guvernul Ciolos nu a avut aviz de la CSM anterior adoptarii OUG 6/2016 si publicarii ei in Monitorul Oficial, fostul premier Dacian Ciolos a dat o declaratie pentru Q Magazine in care a sustinut atat faptul ca, prin acea ordonanta de urgenta, nu a facut SRI organ de cercetare cat si faptul ca a avut avizul CSM inainte de adoptarea ordonantei.

'Intr-o precizare facuta la solicitarea Q Magazine [privind avizarea si adoptarea OUG 6/2016], fostul premier Dacian Ciolos a declarat: „Am avut si avizul CSM si avizul CSAT. Si nu am facut SRI organ de cercetare penala deloc. Am dat posibilitatea ca procurorii, cu avizul judecatorilor, sa poata folosi tehnica de ascultare la care aveau dreptul si care era in custodia SRI, dupa decizia CCR ca SRI nu o mai poate folosi.”.

Intrebat daca a avut avizul INAINTE de adoptarea ordonanței, Ciolos a precizat: „Un aviz nu e aviz decat daca exista inainte de adoptarea in guvern. Fara acest aviz nu ar fi intrat pe ordinea de zi.', se arata intr-un articol postat pe site-ul Q Magazine pe data de 29 august 2018.


Ambele afirmatii ale fostului premier Dacian Ciolos sunt neadevarate.

1. SRI – organ de cercetare penala

Ciolos: 'nu am facut SRI organ de cercetare penala deloc'

Afirmatia este complet falsa si este contrazisa atat de expunerea de motive cat si de textul Ordonantei de Urgenta 6/2016.

Astfel, in expunerea de motive trimisa Parlamentului in 2016, document trimis de Guvern sub semnatura domnului Ciolos, se spune:

'Pentru a nu afecta cooperarea cu organele judiciare in instrumentarea si documentarea acestor infractiuni grave care sa lezeze realizarea securitatii nationale si pentru a raspunde criticilor de neconstitutionalitate, se impune atribuirea calitatii de organ de cercetare panala speciala unor cadre specializate din cadrul Serviciului Roman de Informatii.' (a se vedea pagina 6)


Asadar, Guvernul Ciolos a stiut de atunci despre protocoalele de 'cooperare' si echipele mixte SRI-procurori.

Textul Ordonantei de Urgenta 6/2016 a modificat, de asemenea, si art. 13 a Legii 14/1992 privind organizarea si functionarea SRI-ului astfel:

'Art. 13. – Organele Serviciului Roman de Informatii nu pot efectua acte de cercetare penala, nu pot lua masura retinerii sau arestarii preventive si nici dispune de spatii proprii de arest. Prin exceptie, organele Serviciului Roman de Informatii pot fi desemnate organe de cercetare penala speciale conform art. 55 alin. (5) si (6) din Codul de procedura penala pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica, conform prevederilor art. 57 alin. (2) teza finala din Codul de procedura penala.'


De asemenea, prin OUG 6/2016 a fost modificat Codul de procedura penala, pentru a permite acestor 'organe de cercetare penala speciale', cum a devenit si SRI, sa faca acte de urmarire penala.

'Art. 57
(2) Organele de cercetare penala speciale efectueaza acte de urmarire penala numai in condiţiile art. 55 alin. (5) si (6), corespunzator specializarii structurii din care fac parte, in cazul savarsirii infractiunilor de catre militari sau in cazul savarsirii infractiunilor de coruptie si de serviciu prevazute de Codul penal savarsite de catre personalul navigant al marinei civile, daca fapta a pus sau a putut pune in pericol siguranta navei sau navigatiei ori a personalului. De asemenea, organele de cercetare penala speciale pot efectua, in cazul infractiunilor contra securitatii nationale prevazute in titlul X din Codul penal si infractiunilor de terorism, din dispozitia procurorului, punerea in aplicare a mandatelor de supraveghere tehnica.'


Asadar, contrar celor declarate presei, domul Ciolos a facut SRI organ de cercetare penala. A scris el insusi negru pe alb acest lucru atat in expunerea de motive cat si in OUG 6/2016.

Reiterez faptul ca dupa 1989 SRI-ului i s-a interzis prin lege, in mod expres, sa faca acte de urmarire penala, adica sa fie organ de cercetare penala, tocmai pentru a nu mai permite unui serviciu secret sa repete abuzurile facute de fosta Securitate comunista.

Prin OUG 6/2016 Guvernul Ciolos a dat SRI-ului atributii pe care le-a avut fosta Securitate comunista si care i-au fost interzise SRI-ului dupa 1989.

2. Avizul CSM

Ciolos: 'Am avut si avizul CSM si avizul CSAT'

Avizul CSAT l-au avut, pentru ca OUG a fost data dupa o sedinta de urgenta a CSAT, insa avizul CSM nu l-au avut, asa cum a aratat si CSM-ul in raspunsul pe care mi l-a trimis.

Lipsa avizului CSM este mentionata chiar de catre domnul Ciolos in expunerea de motive a ordonantei, la pagina 13, unde spune ca are avizul Consiliului Legislativ si al CSAT, insa in cazul CSM nu spune ca aviz ci 'un punct de vedere'.


Punctul de vedere nu este un aviz!

Punctul de vedere a fost transmis de Comisia 1 a CSM pe data de 10 martie 2016, asa cum se arata in raspunsul pe care l-am primit de la CSM.

Avizul, insa, nu putea fi dat decat de catre Plenul CSM, iar pana in noaptea zilei de 11 martie 2016, cand s-a adoptat OUG 6/2016, Plenul CSM nu se intrunise pentru a da aviz.

In concluzie, domnul fost premier Ciolos a si facut SRI 'organ de cercetare penala', asa cum era fosta Securitate comunista, cat si a adoptat OUG 6/2016 fara sa aiba avizul CSM.


Pentru referinta, repostez raspunsul primit de la CSM cu privire la avizarea OUG 6/2016”.

Comentarii

# Iulian date 31 August 2018 14:31 +15

Trebuie sa fii prea tampit ca, in fata evidentelor, sa o tii langa si sa spui prostii mai mari ca tine. Asa au unii talentul de a arata, chiar cu zurgălăi, ca sunt tampiti de râd si curcile (pe intelesul ,,specialistului”)!!!!

# Klaus_Klaus date 31 August 2018 15:43 +6

;-) 1 meklos-flocios-ciolos -asa cum e in poza- pare scos dintr-un film HORROR.. sau imediat inaintea imbalsamarii :-* 8) " Trebuie sa fii prea tampit ca, in fata evidentelor, sa o tii langa ..." NU e tampit, cum spui insa E DE O TICALOSIE MAI MARE DECAT TOATE AJUTOARELE DE STAT CU CARE A POMANAGIT MULTINATIONALELE + CELE 4 MILIARDE pt " FREGATE SI TEHNICA MILITARA" . O MARE SECATURA pe scurt.

# Fara Avizul Plenului CSM, PREMIERUL CIOLOS "A CALCAT LEGEA"? date 31 August 2018 17:52 +4

Cand te gandesti ca nici nu a apucat sa depuna "catindatura" la concursul pentru selectarea/votarea viitorului "Presedinte - Sef de Siguranta Natio...". Sa adopti OUG 6/2016 fara avizul CSM.... o fi vreun proces penal cu Ciolos actor central ?

# Mihail date 1 September 2018 10:01 +1

Normal ar fi sa fie un proces pentru ceea ce a facut acest individ cu legile si cu banii Romaniei. Cine se baga ????

# DODI date 31 August 2018 18:54 +2

Specialistul în datul cu sapa se crede pe ogoarele patriei pe care a înjosit-o și a călcat-o în picioare ca un netrebnic. Dacă noi suntem îngăduitori și nu tratăm cu ani de închisoare pe cei care fac rectificare pozitivă când ește în pierdere ce pretenții să ai de la cel care s-a făcut preș în fața lui hăhăilă și ciolANUS numai să îi meargă lui bine. Îl doare în cot (ca să nu zic anus) de ceilalți. Nesimțit cu diplomă.

# marius date 31 August 2018 15:06 +5

In BD, la un moment dat, Dem Radulescu este surprins de sotie in casa unei dame , intr-o ipostaza care spunea multe. Cu un tupeu de om serios, gen Cioloș, Dem zice: mamă ceea ce vezi nu este adevarat, este o iulzie. In film Dem. făcea parte dintr-o echipă de infractori. Cioloș tot dintr-o asemenea echipa face parte. Trist este că asemea lucruri nu se -ntâmplă în film!!

# Mimi date 31 August 2018 15:08 +6

Lovitura de stat n-a expirat încă!, În toamna asta Va continua Planul pt.căderea guvernului şi reinstalarea guvernului cu control SRI,vor ieşi toți acoperiții din opoziție şi conservele din coaliție în frunte cu prefăcutul Tăriceanu care crede că sistemul îi va da fucție mare :D şi proştii îl vor vota iar după ce a început să dea şi el Mu*e poporului votant! Dacă Dragnea nu-l va forța direct pe Tăriceanu pentru a declara public dacă-l apără pe trădătoru'Klaus, astfel se va da de gol fie şi prin ARHICUNOSCUTA ESCHIVARE PERVERSĂ că e de partea lu'Hellvic care POZEAZĂ'FALS în reformatorul SRI ;-) ÎNSĂ se doreşte topirea urgentă a coaliției! ca băieții deştepți să cedeze gazul şi resusele doar pe şpăgi grase de grup mafiot organizat şi recâştigarea puterii securiste justițiare! Odiosul SISTEM speră să-l ajute Dumnezeu  cu NOUL PLAN DE JAF SEKURIST NAȚIONAL! însă vor avea parte de succes PRECUM A AVUT POPORUL PARTE DE JUDECATĂ DREAPTĂ ÎN INSTANȚELE MAFIOTE ANTICONSTITUȚIONALE ;-)

# Dorina date 31 August 2018 15:44 +1

Asa a primit comanda de la Michelin!

# Exact asa si arata : precum un copil orfan/din flori date 31 August 2018 16:04 +2

Copilul abandonat de Soros , vezi foto, supranumit Mocirlosh , crede ca el va fi presedinte .... :D :D :D Jamais mon "amour" , toi avec ta pute française !

# AndreiV date 31 August 2018 16:25 +8

Acest individ dovedeste inca odata ca e lipsit de scrupule si executa intocmai ordinele politiei politice pe care o sprijina neconditionat. Cum altfel pot fi interpretete actiunile.Prima,cea din vremea cand era ministru la agricultura si a bagat la puscarie oameni batrani, nevinovati si bolnavi,prin minciuna si rea creduinta.E vorba de ICA,cand s-a constituit parte civila in procesul cu Voiculescu,mintind ca era propritatea ministerului si consemnand valoare dictata de anchetatori.In acest fel a ajuns in spatele gratiilor,pe unul din cei mai buni specialisti din industria alimentara,DL MENCINICOPSCHI,grav bolnav si nu numai, pierzandu-si casa si o parte din bunuri.A desfiintat in acest fel cercetarea in industria alimentara.Cea de a doua problema e cea a dublei cetatenii si ca o consecinta se pune intrebarea fireasca:a cui interese le apara,ca ale ROMANIEI nu.E vorba de faptul ca la investirea in functie figura cu dubla cetatenie si cu nerusinare au mintit,ca a fost o eroare.

# VV date 31 August 2018 17:26 +5

V-ati pornit sa-l tocati pe Csolocz ca si cum ar sti pe ce lume trăiește! Chiar nu intelegeti ca discutați depre un analfabet funcțional, absolvent de ceva care presupunea munca la CAP? Individul habar nu are ce dezastru a provocat, așa cum nu pricep nici traducatoarea Prună și nici pelticul Predoiu! De neînțeles rămâne atitudinea coaliției, care nu abrogă aberațiile.

# Eugen Ciontu date 31 August 2018 18:16 +3

Acest domn este o simplă coada de topor????

# ubbu date 31 August 2018 18:28 +1

sa i se  insceneze si lui ciolos un dosar cu probe masluite dupa procedurile sinistrei sale de justitie, iar dupa sa i se ia un interviu in care sa spuna daca se putea apara.

# Comisionu, bată-l vina! date 31 August 2018 21:46 +2

Nu e nevoie de însăilare! 'Guvernul „Dacian Ciolos” a angajat in numele Romaniei un program de achizitii militare de circa 4 Miliarde Euro in ultima sa luna de mandat, fara consultari politice sau dezbateri publice / ceea ce epuizeaza in totalitatea fondurile bugetare alocate pentru inzestrarea Armatei pentru urmatorii 6 ani.2. Deciziile au fost luate fara licitatie publica, fara respectarea procedurilor europene si fara consultarea si aprobarea Parlamentului... 5. Cele doua firme selectate au fie probleme de reputatie (RHEINMETTAL a recunoscut in fata Justitiei din Germania implicarea intr-un caz de coruptie in Grecia pentru contracte similare platind o amenda de 37 milioane Euro)... 6. Pretul de achizitie este cel putin dublu fata de contractele anterioare ale celor doua companii pentru produse similare'. justitiarul.ro

# ana date 31 August 2018 19:23 +7

Feriti-va de omul spân si cu varsat de vânt ! Individ FARA NICIUN MERIT PROFESIONAL ajuns numai prin jocurii de culise, trafic de influenta, interese ale altor forte straine, un tip MIZERABIL, produs artificial fabricat marca chestor Virgil Ardelean, ambalat în Grupul de la Cluj. Un asemenea vierme TREBUIE tradus în fata justitiei si nu lasat sa-si faca mendrele în politica ! Viermele se transforma în lacusta, mutra o are!

# Silvia date 1 September 2018 06:05 0

O guvern tras la răspundere penală pentru abuz. Ciolos limbricul se vede președinte!

# barabula date 1 September 2018 09:35 +3

Ciolos in actiune, noaptea ca hotii! Asta pentru tot raul facut Romaniei, impreuna cu Pruna si inca cativa useristi din "guvernul meu", guvernul 0, chiar ca trebuie arestati si judecati pentru tradare!

# si totusi... date 2 September 2018 18:56 +2

Eu ma intreb, uitandu-ma la fata lui, cum e posibil ca anumiti romani sa aiba incredere in acest tip searbad, ca aparenta, inconcludent ca "orator" ( vai, scuzati...). Ce poti sa mai astepti de la unul despre care se stie deja ca a dat kix cu " guvernul meu", ca nu are serviciu, ca traieste doar cu speranta de a fi ales presedinte sau parlamentar european, cu scopul de ca a-si castiga facil si fara munca , existenta, ca din punct de vedere moral a dovedit deja ca e pe nicaieri... Unul care a fost toata viata lui un "numit", nu un ales in politica, ar putea sa aiba idee despre cum ar putea progresa Romania ????? Nici vorba. Dragi romani, nu risipiti votul vostru cu acest NIMENI. Cand vezi cu cine vor sa voteze unii, iti zici : "romanii isi merita soarta". Asa si cu sasul ... Romanii l-au ales pentru ca un neamt, cica, trebuie, neaparat sa fie mai destoinic decat un roman... Si, v-ati ars, caci e mult mai lenes decat multi romani, ii place confortul si nu iubeste tara si pe romani.

# Baran Gheorghe date 2 September 2018 20:10 +3

Luati poza domnului Ciolos de aici ! Ma indeamna la comentarii neavenite unei fiinte umane . Fratilor, cine i-a facut poza asta trebuie sa primeasca Pulitzer . Tradatorullllll!!!!

# Andy date 6 September 2018 07:52 0

De la Gorbaciov incoace spionajul nu se mai face cu spioni tip Mata Hari sau sergent major Trica Pluta. Se face direct cu presedinti de stat si prim ministri.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva