10 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LULUTA, MISCA-TI FUNDUL – Comisia de ancheta o cheama din nou la bara pe sefa DNA Laura Kovesi si ii spune, de la obraz, ca nu poate trage chiulul, invocand o decizie a CCR si o Hotarare a CSM caduce. Lumeajustitiei.ro anunta ca daca Laura Kovesi nu se va prezenta pe 20 iunie 2017 la Parlament, ii va face plangere disciplinara pentru manifestari care aduc atingere prestigiului Justitiei. Kovesi risca sa se aleaga cu plangere penala de la Comisie (Citatia)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 June 2017 17:33
Vizualizari: 12675

Lumeajustitiei.ro va prezinta in exclusivitate cea de-a doua citatie pe care Parlamentul a emis-o marti, 13 iunie 2017, catre procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi, pe care insista sa o audieze in data de 20 iunie 2017 pentru a da explicatii cu privire la prezenta ei in seara alegerilor prezidentiale din 2009 la evenimentul privat din casa liderului UNPR Gabriel Oprea. Pe cele trei pagini ale Citatiei nr. 4C-30/64/13.06.2017 trimise de presedintele Comisiei parlamentare de ancheta, senatorul Mihai Fifor, i se explica sefei DNA, cu duhul blandetii, ca are obligatia sa se prezinte la Comisie, ca nu e dupa ea, si ca explicatiile oferite de DNA printr-o adresa semnata de Kovesi, in care invoca decizii ale CSM si CCR pentru a nu se prezenta, nu au aplicabilitate in cazul ei, intrucat ele se refera la Regulamente ale Camerei Deputatilor si Senatului care au fost modificate. Mai mult, Comisia ii explica lui Kovesi, cu multa ingaduinta, ca nu e chemata sa dea socoteala pentru un dosar, astfel incat sa invoce calitatea de magistrat, ci este chemata pentru o chestiune tehnica.


In cuprinsul citatiei i se atrage atentia Laurei Kovesi ca in Hotararea CSM din 24 mai 2007 se retine ca “in caz exceptional, procurorii pot participa in calitate de invitati la comisiile parlamentare atunci cand este necesara lamurirea unor aspecte de natura tehnica sau pentru clarificarea unor informatii de interes public”.

De altfel, potrivit articolului 76 din Legea de functionare a Parlamentului Romaniei, persoanele citate au obligatia sa se prezinte si sunt obligate sa spuna tot ce stiu despre faptele si aspectele de care au cunostinta in legatura cu problemele care fac obiectul Comisiei de ancheta.

Lumeajustitiei.ro considera ca, prin refuzul sau, Laura Codruta Kovesi sfideaza Parlamentul si cetatenii Romaniei, iar daca nu se prezinta la Comisia de ancheta in data de 20 iunie 2017, poate raspunde disciplinar in baza art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor pentru manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale.

Potrivit acestui articol de lege, constituie abatere disciplinara manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Lumeajustitiei.ro anunta oficial ca daca Laura Kovesi nu se va prezenta la Comisia de ancheta, in urma citarii de catre Parlament, va formula la Inspectia Judiciara o plangere sub aspectul art. 99 lit. a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Amintim de asemenea ca Inspectia Judiciara tine la sertar, in mod nepermis, plangerea pe care Lumeajustitiei.ro a formulat-o impotriva procurorilor Laura Kovesi si Augustin Lazar pentru declaratii cu conotatii politice facute in timpul protestelor de strada din februarie 2017 impotriva OUG 13/2017 si amintim inspectorului-sef adjunct al Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, ca in calitate de coordonator al Directiei de inspectie pentru procurori, are obligatia sa ne comunice solutia data la plangerea facuta in urma cu mai bine de patru luni.

Cititi in continuare Citatia nr. 4C-30/64/13.06.2017 trimisa de Parlamentul Romaniei sefei DNA Laura Codruta Kovesi:


Comentarii

# unul din lumea cea mare date 13 June 2017 18:05 +15

foarte bine luju!!!!!!!bravooooo!!!!!!!!!pot sa semnez si eu plingerea linga voi?!

# Tica date 13 June 2017 19:56 +1

La cate invitatii o sa-i fac parlamentul doamnei Kovesi tot atatia pampersi o sa-si cumpere doamna respectiva din cauza de incontinenta urinara. De frica !!!

# dodo date 13 June 2017 23:12 +10

Mandat de aducere, retinere si arestare !

# mishulescu date 14 June 2017 03:07 +1

Acuma o sa vina , pentru ca a invatat de la Maior ce trebuie sa spuna. 8) Atata timp cat declaratiile nu sunt sub juramant, e frectie la picior de lemn. Vine si spune ca era o intalnire privata.Sau spune ca nu a fost acolo. Cu tupeu si nesimtire. Asa, si ?

# Tunsu date 15 June 2017 09:51 0

Spune c-a fost invitata/ Undeva, la o...privata/ Si s-a facut de rahat/ Uite ca s/a rezolvat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2022 – Incurcatura in legea lui Predoiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva