14 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LULUTA, PASOL NA ANCHETA – Parlamentul a votat comisia care trebuie sa afle ce cauta Laura Kovesi acasa la Gabriel Oprea: „Persoanele citate sunt obligate sa se prezinte... In cazul refuzului nemotivat de a raspunde solicitarilor comisiei, aceasta poate propune sesizarea organelor de urmarire penala... Refuzul poate fi considerat ca obstructionare sau impiedicare a aflarii adevarului si poate constitui temei pentru sesizarea organelor de urmarire penala”. Cititi componenta Comisiei (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 mai 2017 16:45
Vizualizari: 10428

Parlamentul Romaniei a votat, in sfarsit, infiintarea Comisiei de ancheta privind fraudarea alegerilor prezidentiale din 2009, care, printre altele, trebuie sa afle ce cauta sefa DNA Laura Kovesi (foto) acasa la Gabriel Oprea, impreuna cu sefii SRI de la acea vreme, George Maior si generalul Florian Coldea. Decizia de infiintare a comisiei a fost luata, joi 11 mai 2017, de plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor, cu 241 de voturi “pentru” si 86 “impotriva”. Evident, impotriva infiintarii comisiei au votat parlamentarii PNL si USR, sustinatori declarati ai institutiilor represive ale statului roman.

Comsia de ancheta isi va incepe activitatea in cursul saptamanii viitoare. Este de asteptat sa vedem ce se va intampla cu sefa DNA Laura Kovesi. Daca aceasta va fi chemata la audieri, si daca aceasta va accepta sa se prezinte in fata Comisiei. Un eventual refuz al Laurei Kovesi de a veni in fata Comisiei de ancheta va atrage o plangere penala impotriva sefei DNA pentru omisiunea sesizarii, dupa cum prevede Hotararea pentru constituirea Comisiei speciale de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential.


Art. 8 din Hotararea de constituire a Comisiei stabileste ca:

(1) In vederea audierii, Comisia de ancheta parlamentara poate cita orice persoana care lucreaza in cadrul Guvernului sau in cadrul celorlalte organe ale administratiei publice si care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei. Persoanele citate sunt obligate sa se prezinte in fata Comisiei de ancheta parlamentara.

(2) In cazul refuzului nemotivat de a raspunde solicitarilor comisiei, aceasta poate propune sesizarea conducatorului autoritatii sau institutiei unde isi desfasoara activitatea persoana citata, in vederea aplicarii in mod corespunzator a prevederilor regulamentelor de organizare si functionare a institutiei respective sau poate propune sesizarea organelor de urmarire penala pentru infractiunea prevazuta de articolul 267 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal.

(3) Comisia parlamentara poate invita orice alta persoana care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei si care accepta sa fie audiata. Persoana invitata poate raspunde si in scris comisiei de ancheta parlamentara, furnizand informatiile solicitate sau poate transmite prin posta documente sau celelalte mijloace de proba pe care le detine si care sunt utile comisiei de ancheta.

(4) Refuzul persoanelor invitate la comisia de ancheta de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitia acesteia celelalte documente sau mijloace de proba detinute, care sunt utile activitatii comisiei, poate fi considerat ca obstructionare sau impiedicare a aflarii adevarului si poate constitui temei pentru sesizarea organelor de urmarire penala.

(5) Dispozitiile procesual civile cu privire la citarea, invitarea, prezentarea si ascultarea martorilor, precum si cele privitoare la prezentarea inscrisurilor sau efectuarea expertizelor se aplica in mod corespunzator”.

Comisia de ancheta va fi condusa de senatorul PSD Mihai Fifor, iar din ea vor mai face parte urmatorii parlamentari:

Adrian Tutuianu (PSD)

Dorel Caprar (PSD)

Liviu Plesoianu (PSD)

Oana Florea (PSD)

Mihai Weber (PSD)

Eugen Nicolicea (PSD)

Lucia Varga (PNL)

Daniel Fenechiu (PNL)

Cezar Preda (PNL)

Robert Turcescu (PMP)

Antal Istvan (UDMR)

Mihai Gotiu (USR)

Eduard Darca (USR)

Steluta Cataniciu (ALDE)

*Cititi aici proiectul de hotarare de consitituire a Comisiei de ancheta privind fraudarea alegerilor prezidentiale din 2009

Comentarii

# Edelweiss - ESC-fan de Bukowina date 11 mai 2017 18:21 -1

Dațo draaqului de șobolăneală juridică. Disară avem Eurovision și... se știe reciproca aforismului lăchinesc: „INTER MUSAE SILENT ARMA!” Hai România! http://www.tvr.ro/ilinca-si-alex-florea-in-aceasta-seara-pe-scena-eurovision_19625.html#view

# DOREL date 11 mai 2017 21:12 +2

Titlul corect este : "Pasol na turbinca, Codruta" pentru ca, dupa ce a dat cu bata-n balta de cate ori n-a avut raspunsurile scrise in prealabil, stapanii nu-i mai dau voie sa iasa singura pe strada ! Cum mai spuneam, tulburatoarea nu e capabila nici strada sa o treaca singura, d'aia are voie numai si numai unde nu e pericol de ziaristi ! Si, b): d-aia n-o s-o vaza nimeni la nici o comisie si nici dand vre-un raspuns ! Parerea mea ... 

# Eduard Kovesi date 11 mai 2017 22:50 +2

Va rog sa o lasati pe Laura in pace .Nu poate sa participe la nici o ancheta de Parlamentul Romaniei deoarece este fiica procurorului general Ioan Lascu in timpul guvernarii lui Ion Iliescu.De aceea rog Parlamentului sa se anuleze chemarea in ancheta.Va spun ca daca o anchetati voi da in judecata Parlamentul in judecata la CEDO si la Washington.

# DOREL date 12 mai 2017 10:44 +1

Mai draga, Lascu a fost numit in procuratura de Bobocea, Iliescu era mic copil pe atunci ...

# Megatronix date 12 mai 2017 22:02 0

@TAZ Ascultă ce-ți spune un „italiano vero” : anul acesta,Eurovision va fi câștigat de Italia . Francesco Gabbani - Occidentali's Karma.Mai vedem.

# Jos cu mincinosii date 11 mai 2017 20:30 0

Cine sa  ancheteze? Infractor pe infractor sa se ancheteze?! Hai sa fim serioși.  Cel mai bine ar fi poporul sa reacționeze și sa termine odată cu toată sleahta asta din justiție și politica. Toți sunt cu scheletice în dulap. Ne-am saturat de minciunile lor. Unde-i minciuna aia cu T0 în Romanik?. Hai ca vine iară juncker, sau timmermans cum le-o mai zice și iar le dictează sa spargă toate oalele în capul poporului, sa-i bage în puscarie cu sau fără dovezi iar ei sa rămână la conducere în continuare sa facă măgării.  Unde-i T0 promis de PSD? Ca doar de aia i-a votat lumea.au promis printre altele ca stopează abuzurile din asa zisa justiție plina de infractori care de mult trebuiau băgați la pârnaie, dar nu sunt și condamna oameni în continuare. Trebuie ieșit în strada pt infractorii ăștia mincinoși, pana și alegerile nu sunt corecte în Romanik.  În strada jos cu infractorii mincinoși care niciodată nu-și respecta promisiunile.

# DODI date 11 mai 2017 21:49 +2

Pornind de la idee corectă (anchetarea fraudării voturilor de către hăhăilă cu gașca lui) a voturilor din 2009, prin tergiversarea și schimbarea în ultim moment a președintelui acestei comisii se dă semnalul așteptat de sistem: 1. va fi o frecție la un picior de lemn (și hăhăilă știe asta, voturile corecte au fost arse, iar procesele verbale arhivate nu corespund cu adevăratele voturi din secții); 2. prin numirea lui Fifor, PSD urmărește compromiterea ”oamenilor” lui Ponta; 3. PSD face dovada că ”una spune și alta fumează”. 4 sistemul nu doarme (doar puțin a ațipit în 2016 și se vede ce a ieșit). 5. sistemul a ”recidivat” prin ”alegerea” lui ciolanis (dar comisia nu vrea să analizeze acest lucru decât peste alți 10 ani). CONCLUZIA: ”operația a reușit, pacientul e mort”.

# DODI date 12 mai 2017 08:07 0

Continuare: Singurul interesat în ”finalizarea” anchetei este hăhăilă. El știe că lucrătura a fost astfel făcută încât acum nu se va mai putea demonstra nimic (voturile reale nu mai există, iar procesele verbale au fost înlocuite). Obișnuit cu ”scufundarea ” flotei, frutul voturilor a fost o realizare mai muruntă și nu una așa de vizibilă. Astefl hăhăilă va primi un ”NUP” și pentru această fărădelege.

# PINTEA date 12 mai 2017 00:18 +1

Da, sa fie chemati si intrebati daca era deontologic, moral, etic sa se afle acolo, in conformitate cu functia pe care o detineau. Asa cum in motivarea sentintei de condamnare la puscarie a lui Nastase s-a scris ca ”este cu atat mai grav cu cat s-a folosit de functia lui”, asa si acestia sa raspunda ce cautau acolo, in acel moment si cu ce scop s-au intalnit.

# ADEVARUL date 12 mai 2017 10:01 0

MAGISTRAȚII NOȘTRII,APĂ SFINȚITĂ ȘI APOI BLESTEMATĂ PERSONAL DE LUCIFER,SUNT SPECTATORI IMPASIBILI AI SPECTACOLULUI TRĂDĂRII,LA FEL PROCEDEAZĂ ÎN CAUZELE PE CARE LE JUDECĂ,MARIONETEȘTE,CU FRICĂ DE VALORILE UMANE,ÎNCÂT AU DEVENIT CEVA...ÎN CEL MAI BUN CAZ INUTILI. TOADER ESTE CÂT SE POATE DE NEAJUTORAT,ESTE UN CONTOPIST BASSIT CARE A VANDUT PE SALARIUL DE PROFESOR DIPLOME,SI FIECARE SECUNDA CU ACESTI MONSTRII LA BUTOANE ESTE TIMP PIERDUT PENTRU ROMANIA SI CASTIG PENTRU MAFIA JUDICIARĂ BĂSISTĂ,CARE DEOCAMDATĂ ȚINE OSTATICI MAGISTRAȚII.DRAGNEA TU DE CE ESTI BĂSIST?

# ?????? date 12 mai 2017 11:19 0

Cum comentați despre "atacul" celui ce s-a "erijat" în "apărător" al "corupților" condamnați de instane ,la șefa DNA, atac al lui Traian Båsescu, după gesturile făcute de președintele CE , Juncker ,în parlament ? Considerați totuși că pentru a fi "audiată" de vreo comisie parlamentară șefa DNA,  ar fi necesară modificarea câtorva legi despre funcționarea justiției , astfel încât să li se permită și parlamentarilor să "ancheteze" magistrați, urmând a fi  verificatå  și constituționalitatea eventualelor modificări ?

# ?????? date 12 mai 2017 11:26 0

Deci, considerați că magistrații ar putea  fi și "subiecte de drept" ale regulamentelor de pe la parlament ;sau nu ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.04.2021 – Ionut Matei se face notar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva