26 noiembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROPAGANDISTII USR-CIOLOS AU PUS MANA PE BAZA DE DATE A POPULATIEI – Teroare electorala. Tinerii care abia au implinit 18 ani s-au trezit cu scrisori personalizate in care sunt indemnati sa voteze Alianta 2020 USR-PLUS, a lui Dan Barna si Dacian Ciolos. Cum a fost posibil ca agentii electorali ai USR si PLUS sa aiba acces la CNP-urile si datele personale ale tinerilor? Procurorul General Bogdan Licu trebuie sa dispuna de urgenta o ancheta la Directia de Evidenta a Populatiei

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 mai 2019 14:59
Vizualizari: 7533

Incredibil! Propagandistii USR-PLUS, partide pastorite de Dan Barna (foto centru, stanga) si Dacian Ciolos (foto centru, dreapta), au pus mana pe baza de date a populatiei Romaniei. Dovada sunt scrisorile pe care le-au primit foarte multi tineri ce abia au implinit 18 ani, deci care au dreptul sa voteze, in care sunt indemnati sa iasa la vot la alegerile europarlamentare si sa puna stampila pe Alianta 2020, formata din USR si PLUS. Situatia este extrem de grava, iar Procurorul General al Romaniei Bogdan Licu are obligatia de a se sesiza de urgenta si de a declansa o ancheta la Directia Generala de Evidenta a Populatiei pentru a se stabili cum a fost posibil ca agentii electorali ai USR-PLUS sa aiba acces la CNP-urile si datele persoanele ale tinerilor, existand in opinia noastra indicii clare de incalcare a legii datelor cu caracter personal.


Lumea Justitiei prezinta tocmai o astfel de scrisoare primita de un tanar din Bucuresti, caruia nu ii vom prezenta numele (vezi facsimil 1 si 2), din motive lesne de inteles. Abia trecut de varsta majoratului, acesta a gasit in cutia postala o scrisoare in care i se amintea ca are dreptul de a vota, fiind indemnat sa se prezinte la alegerile pentru Parlamentul European de duminica, 26 mai 2019:

SALUTARE!

AI TRECUT DE MAJORAT! FELICITARI!

Esti tanar, energic, ai multe idei si lucruri pe lista ta de 'to do'. Trece data de 26 mai cu mentiunea Votez pentru Europarlamenetare”.


Dar nu doar ca este indemnat sa voteze la europarlamentare, ci i se spune si ce formatiuni politice sa aleaga. Mai exact, Alianta 2020 formata de USR si PLUS:

Noi participam la aceste alegeri si suntem pe pozitia 2, pe prima pagina in partea dreapta a buletinului de vot. Ne numim Alianta 2020 si reprezentam doua partide tinere: USR si PLUS si am vrea ca tu sa fii alaturi de noi si sa alegi cea mai buna varianta pentru tine”.

Teroare electorala

Practic, in cazul de fata se poate vorbi nu doar despre o posibila incalcare a legii datelor cu caracter personal, ci si de, credem noi, o adevarata teroare electorala. Si spunem asta avand in vedere sentimentul pe care il poate avea un om care primeste o asemenea scrisoare personalizata. Un sentiment de teama, caci oricine se poate gandi ca este urmarit si monitorizat, in conditiile in care datele sale persoanele au intrat in posesia unor formatiuni politice, probabil cu complicitatea unor functionari de la Directia Generala de Evidenta a Populatiei. Iar acest sentiment de teama poate fi cu atat mai mare cu cat vorbim despre doua partide, USR si PLUS (Alianta 2020), care fac apologia catuselor si care sunt renumite pentru discursul agresiv, completat uneori chiar si cu actiuni dincolo de decenta.

Altfel, in scrisoare se mentioneaza faptul ca aceasta a fost realizata la comanda USR intr-un tiraj de 5973 de exemplare. Ceea ce ar putea insemna ca scrisorile au ajuns la 5973 de tineri ce au implinit 18 ani. Totusi, nu este exlcus ca scrisori din partea USR-PLUS cu un continut diferit sa fi primit si alte categorii de oameni.

Se poate lasa cu condamnari

Pe de alta parte, liderii USR-PLUS si coordonatorii de campanie ai acestor partide ar trebui sa aiba motive de ingrijorare in cazul deschiderii unui dosar penal. Asta intrucat intrarea in posesia unor date cu caracter personal si folosirea lor in campanie electorala se poate lasa chiar si cu condamnari. Un precedent exista deja. Culmea, este vorba despre tocmai despre cazul presedintelui PSD Liviu Dragnea, obsesia USR-PLUS. Asa cum insusi Liviu Dragnea a explicat in urma cu cateva zile, liderul PSD a fost condamnat in celebrul dosar al referendumului din 2012 pe motiv ca, prin indemnarea romanilor sa iasa la vot, ar fi incalcat tocmai legea privind datele cu caracter personal:

Eu nu am fost condamnat pentru fraude la referendum. Ceea ce a scris doamna Livia Stanciu acolo (n.r. - in decizia ICCJ de condamnare) nu are nicio legatura cu Codul penal si cu Justitia. Eu am fost trimis in judecata pentru fraude la referendum, doua milioane de voturi furate. Normal ca nu s-au furat doua milioane de voturi, nu s-au falsificat doua milioane de voturi, n-am falsificat niciun vot ca n-aveam cum, si s-a constatat asta. Dar pentru ca era comanda sa fiu condamnat, am fost condamnat pentru ca prin faptul ca le-am cerut oamenilor sa vina la vot, militantii PSD ar fi putut studia listele electorale permanente – asta scrie in motivare – liste electorale care sunt publice, sunt afisate peste tot, si citind acele liste electorale permanente ar fi putut afla adresa oamenlor din listele permanente si ar fi putut incalca astfel legea privind protectia datelor personale. Pentru asta am fost eu condamnat”.


Comentarii

# regula celor 3 pahare date 24 mai 2019 14:12 +16

verificati cine are acces la baza de date sniep (primul pahar) si apoi vedeti cine(al doilea pahar) e comun in interese cu astia(al treilea pahar) cu felicitarile si avea acces la ce obtinea primul pahar. protocoalele bata-le vina. multe. la piovra protocoalelor. beneficiaza toti. mai putzin astia mici din zona 1973.

# Andrei date 24 mai 2019 14:13 +11

Cine a primit gunoaiele astea, de la nazistii lui Barna si Ciolos, trebuie, de urgenta, sa mearga la politie, pentru a depune plangeri penale, pe numele tuturor celor care se fac vinovati de o astfel de mizerie.

# Maris date 24 mai 2019 14:16 +3

O fi varata secu in crearea, evolutia si ascensiunea acestei formatiuni atat de sulfuroasa? De aici si accesul indivizilor la bazele cu datele personale ale cetatenilor din Romania?

# SPARTAKUS date 24 mai 2019 14:34 +5

Fiecare persoana care urmeaza sa ocupe functii ce presupun accesul la informatii secrete de stat,care cuprinde si D.G. de EVIDENTA POPULATIEI,se deruleaza integral si exclusiv in cadrul fiecarui institutii de informatii,lucru stabilit prin HG nr.585/2002.Asadar,cele intamplate constituie fapte enorm de grave,in acest sector nu pot lucra tot felul de ciumeti!!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 24 mai 2019 14:38 +6

pentru dragnea//ba dragnea da/l afara pe ala de s/a ocupat de campanie.ati avea cea mai fulminanta campanie impotriva a ,,tutulora,,nemernicilor astora de vinzatori si risipitori de tara.ba dragnea de la 1918 PSDUL ESTE SINGURUL INTREGITOR DE TARA (CHIAR SI DIN EUROPA) PE TIMP DE PACE!!!!!SUB CONDUCEREA PSD ROMANIA SI/A MARIT TERITORIUL FARA SA SE TRAGA UN SINGUR GLONT SI FARA SA MOARA NICI MACAR O FURNICA.DIN CAUZA PSD/ULUI(NASTASE/I VINOVATUL IMPREUNA CU PSD/UL) S/A INTREGIT ROMANIA CU TERITORIILE DIN MAREA NEAGRA.NICI UN ALT PARTID SAU OM POLITIC NU A INTREGIT SI MARIT TERITORIUL ROMANIEI....ASTA NU/I BUNA PENTRU O PROPAGANDA FULMINANTA?NU VEZI BA DRAGNEA CA NIMENI NU SCOATE O VORBA DESPRE ASTA.ALA NALT CA BRADUL SI PROST CA GARDUL SI CU MUCII PE PIEPT A RENUNTAT LA DATORIA DE 19 MILIARDE A GERMANIEI SI I/A FACUT/O CADOU MERKELITEI,NASTASE SI PSD/UL AU INCEPUT LITIGIILE INTERNATIONALE PENTRU TERITORIILE DIN MAREA NEAGRA.ASTA DRAGNEA CAMPANIE!!!!!!PSD/UL ESTE INTREGITOR DE TARA S

# Yvonne MacDougall date 24 mai 2019 15:06 +5

Penalii de la #farapenali

# zatarra date 24 mai 2019 15:32 +3

https://www.cotidianul.ro/intalnire-secreta-la-viena-intre-florian-coldea-si-dacian-ciolos/

# Yoda date 24 mai 2019 15:43 +8

Mai astia tineri, cei abia trecuti de majorat, parintii, bunicii, muncitorii, intelectualii, au fost constransi in beciurile Securitatii de parintii astora de la U.S.R.- PLUŞ.Adica fostii securisti isi promoveaza odraslele in structuri ale partidelor, printre care si asta.Vanzatori de tara!

# Dumitru Butnariu date 24 mai 2019 15:50 -7

Ce ar fi daca eu editez si pritez un text ca cel in discutie si mai apoi il postez ca dovada irefutabila impotriva oponentului politic... Cam asta s-a intamplat ...daca studiezi un pic textul vezi foarte clar in mesaj porcaria despre branduri si alte asemenea. Astia de la DC News chiar cred ca pot ptosti lumea!... ca si mesajul despre consumul de fasole din UK ... ar trebui sa va cheme" Kiriak made original fake new

# Oliver K date 24 mai 2019 17:28 -4

Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 art.49 (4) Pana cel mai tarziu cu 10 zile inaintea datei alegerilor, dar nu mai tarziu de 24 de ore de la solicitare, primarii sunt obligati sa puna la dispozitia partidelor politice, aliantelor politice, aliantelor electorale si organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri, la cererea si pe cheltuiala acestora, un extras din Registrul electoral, cuprinzand alegatorii din respectiva unitate administrativ-teritoriala, respectiv NUMELE, PRENUMELE, DATA NASTERII si DOMICILIUL, precum si sectia de votare la care au fost arondati, pe suport ELECTRONIC sau hartie ....

# obiectiva date 25 mai 2019 10:52 0

:P @liver k.....IN ANUL 2015 NU ERA IN VIGOARE GDPR......capisci ???? legea trebuie modificata pentru ca directivele europene prevaleaza in acest domeniu al DATELOR PERSONALE......ALIANTA a incalcat GDPR deci este bun de plata cu milioane de euro :P SCOATETI BANII DE LA SOROS NU EZITATI.... :P

# Licu e sclavIohanis si nu va face nimic date 25 mai 2019 09:53 +1

Pai Licu e un sclav statu paralel si Iohannis, dovada modul cum rinocerii lui de la parchetele militare sfideaza legea si bunul-simt si pun sub acuzare Jandarmeria protejind in schimb bataushii de la rezist. Speram sa paraseasca cit mai repede postul acest activist hastag si sa viuna un procuror cu adevarat independent 8)

# obiectiva date 25 mai 2019 10:44 +2

VAAAI, dar cum sa nu puna ei mana pe asa ceva :-x ??? ce credeti ca CIOLOS, in anul cand a fost premier, a dormit ???? astia au planurile bine puse la punct cu 5-10-20 de ani INAINTE........pariez pe ce vreti ca ALIANTA a semnat in fals, chiar daca datele erau corecte, pe LISTELE DE SUSTINATORI........fac pariu pe 1 MILION DE EURO pentru ca nu ii am, dar stiu precis ca o sa ii castig !!! :P

# Poirot. Hercule Poirot date 26 mai 2019 21:46 0

Nu trebuie mers la evidenta populatiei. In timp ce ong-urile organizau educatie sexuala in scoli...Credeti ca au fost suficient de cretini sa nu ia si CNP-urile?

# Confucius date 29 mai 2019 22:58 0

ciuma sorosista usr nu sta cu miinile in sin ci in evidenta populatiei,pt.manipularea mizera si injurioasa a celor pe care ii poate prosti..aviz prostanacilor!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 158
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2020 – Lui Man si lui Ardelean le va tihni sarmaua. Asa arata declaratiile lui Iohannis din campanie (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva