22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRUNA SPARGE PROTESTUL MAGISTRATILOR PRIN CIRCULARA – Exclusiv, raspunsul Ministerului Justitiei la revendicarile judecatorilor si procurorilor: "Se iau in considerare numai drepturile salariale prevazute in actele normative si nu se includ drepturile salariale stabilite sau recunoscute prin hotarari judecatoresti. Prezenta adresa constituie raspuns la toate cererile si memoriile adresate Ministerului Justitiei” (Adresa)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 September 2016 15:23
Vizualizari: 17378

Raluca Pruna le-a inchis gura judecatorilor si procurorilor care protesteaza fata de masurile adoptate de Guvernul tehnocrat si fata de atitudinea pe care ministresa Justitiei o are fata de magistratii din Romania. Lumeajustitiei.ro va prezinta in exclusivitate documentul prin care ministresa Justitiei, Raluca Pruna, le raspunde judecatorilor si procurorilor “la toate cererile si memoriile adresate Ministerului Justitiei”. Prin Adresa nr. 76400 din data de 12.09.2016, Ministerul Justitiei le-a comunicat magistratilor ca, incepand din acest an, salariile si indemnizatiile judecatorilor si procurorilor vor fi cele prevazute in actele normative, fara a fi incluse drepturile salariale stabilite sau recunoscute prin hotarari judecatoresti. Cu alte cuvinte, una dintre principalele cereri cuprinse in Memorandumul insusit de zeci de instante si parchete, potrivit careia Ministerul Justitiei era somat sa tina cont de hotararile judecatoresti pronuntate in materie de drepturi salariale, a fost solutionata negativ, ministresa Pruna informand ca nu vor fi recunoscute drepturile salariale obtinute prin hotarari judecatoresti.


Adresa pe care o prezentam integral la finalul articolului este datata 12 septembrie 2016, insa a fost remisa tuturor presedintilor de curti de apel, in calitate de ordonatori de credite, in cursul diminetii de 13 septembrie 2016. Conform documentului, Raluca Pruna ii “roaga” pe sefii curtilor de apel sa comunice documentul catre toate instantele din tara, caci “prezenta adresa constituie raspuns la toate cererile si memoriile adresate Ministerului Justitiei de judecatori si personalul auxiliar de specialitate”. Si nimic mai mult!

Desi protestul judecatorilor si procurorilor a luat amploare de la o zi la alta, pana astazi Ministerul Justitiei nu a avut nicio reactie, ba chiar, contactati de Lumeajustitiei.ro, reprezentatii institutei au sustinut ca verifica daca s-a alaturat si “procuratura” acestei manifestatii, fara sa clarifice daca vor iesi sau nu cu o pozitie publica in vederea solutionarii cererilor magistratilor.

Iar raspunsul de mai jos, pare sa fie, conform specificatiilor din Adresa, singura reactie pe care Ministerul Justitiei intelege sa o aiba in fata cerintelor si demersurilor magistratilor! Si atentie, documentul este insusit de ministresa Justitiei, Raluca Pruna, insa nu ea este cea care il semneaza!

Prezentam in continuare Adresa nr. 76400 din data de 12 septembrie 2016 a Ministerului Justitiei:

Catre Conducerile Curtilor de Apel

Ref:la cererile si memoriile privind aplicare prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta nr.57/2015 privind salarizarea personalului platiti din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscale-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative cu luarea in calcul a majorarilor prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 10/2007 privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2007 personalului bugetar salarizat potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru persoanlul contractual din sectorul bugetar si personalului salarizat potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica, acordate prin hotarari judecatoresti

Stimata doamna/Stimate domnule Presedinte,

Ca urmare cererilor si memoriilor adresate Ministerului Justitiei, prin care s-a solicitat ca, la aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscale-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative, sa fie luate in calcul majorarile (indexarile) prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 10/2007 privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2007 personalului bugetar salarizat potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar si personalului salarizat potrivit anexelor nr. II si III din Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persone care ocupa functii de demnitate publica, acordate prin hotarari judecatoresti, va comunicam urmatoarele:

Potrivit art. 3 indice 1 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2015, astfel cum a fost modificata si completata prin Ordontanta de urgenta a Guvernului nr. 20/2016 si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.43/2016:

'Art. 3 indice 1 (1) Prin exceptie de la prevederile art. 1 alin. (1), incepand cu luna august 2016, personalul platit din fonduri publice care beneficiaza de un cuantum al salariilor de baza/indemnizatiilor de incadrare, aferent unui program normal al timpului de munca, mai mic decat cel stabilit in plata la nivel maxim pentru fiecare functie, grad/treapta, gradatie, vechime in functie sau in specialitate, dupa caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatiei de incadrare din cadrul institutiei sau autoritatii publice respective, daca isi desfasora activitate in aceleasi conditii'.

Conform alin. (1 indice 2) al aceluiasi articol: '(1 indice 2) In aplicarea preederilor alin. (1) pentru stabilirea nivelului maxim al salariului de baza/ indeminzatiei de incadrare din cadrul institutiei sau autoritatii publice respective, se iau in considerare numai drepturile salariale prevazute in actele normative privind salarizarea personalului platit din fonduri publice si nu se include drepturile stabilite sau recunoscute prin hotarari judecatoresti.'

Asadar, in conformitate cu prevederile legale mai sus citate, pentru stabilirea nivelului maxim al drepturilor salariale se iau in considerare numai drepturile salariale prevazute in actele normative privind salarizarea personalului platit din fonduri publice si nu se includ drepturile salariale stabilite sau recunoscute prin hotarari judecatoresti.

Prezenta adresa constituie raspuns la toate cererile si memoriile adresate Ministerului Justitiei de judecatori si personalul auxiliar de specialitate. Prin urmare, va rugam sa o aduceti la cunostinta celor interesati.

Cu stima,

pentru Raluca Alexandra Pruna, Ministrul Justitiei,

semneaza,

Monica Dragomir

Secretar General Adjunct

*Cititi aici Adresa Ministerului Justitiei

Comentarii

# Edelweiss date 13 September 2016 15:51 -13

Așea, mă! Toate salariile din sistemul judiciar aliniate la PREVEDERILE LEGALE în VIGOARE. SUMELE URIAȘE economisite de stat să fie destinate plății gărzilor medicilior, programului „o masă caldă la fiecare școlar” și începerii implementării la nivel național a programului „afterschool”. VIITORUL STĂ ÎN COPII, nicidecum în acești cyborgi a căror structură este realizată din tinichele aurite de androizi cărora li s-a inserat, prin nanotehnologie, ADN de lăcuste. Investiția puținelor resurse ale țării trebuie făcută în copii, în educația și sănătatea lor, nicidecum în satisfacerea pohtelor nestăvilite ale unor ipochimene totalmente rupte de realitatea imediată.

# steluta date 13 September 2016 16:04 +38

Mai bine sa reduca bugetele uriase ale serviciilor secrete directionate tocmai spre uzurparea puterii judecatoresti in "campul tactic" si a drepturilor la aparare in favoarea bugetelor invatamantului si sanatatii . Dupa ce CCR a decis ca SRI se amesteca neconstitutional in dosare penale intreaga structura a SRI pentru "apararea Constitutiei " trebuia desfiintata intrucat nu a stiut sa citeasca Constitutia d-apoi s-o mai apere

# Vladimârrr...!!! date 13 September 2016 16:45 -4

PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT !!! Pazea ca a inceput sa (t)ragă "MITRALIERA ROSIE" ...!!! Prietenii stiu de ce si mai ales DE UNDE ... !!! Asa-i Unule ?

# unul din lumea cea mare date 14 September 2016 13:10 +1

ptr dragul prieten Vladimârrr...!!!// ASTA/I TAGMA JEFUITORILOR (vorba lui tudor vladimirescu) SI A CORBILOR DE STIRV AL ROMANIEI,SIMBRIASII NEDREPTATILOR SI A (IN)JUSTITIEI,PORECLIT JUSTITIE.CIND LE AUD PE SIMBRIASELE NEGRE ALE SINDICATELOR NEGRE PARCA/S PROPAGANDA DE LA EUROPA LIBERA ,,GREVA ASTA A LOR,, ESTE PURA LOVITURA DE STAT!!!!! ESTE PURA PUTERE MERMELEASCA NU CUM SE AUTOINTITULEAZA EI, ESTE PUTEREA RAULUI IMPOTRIVA ADEVARULUI SI A JUSTITIEI.CIND II AUD PE ASTIA IMI VINE IN MINTE FAIMOSUL TABLOU,,EDECARII DE PE VOLGA,, IN CARE TOT POPORUL TRAGE LA EDEC UN VAPOR IMPOTRIVA CURSULUI VOLGAI SI PE VAPOR S/AU CATARAT EI IMBUIBATII STATULUI CU vasilica,zegrean,sprincenata,ala cu teapa in suflet,andrei infractoarea sefa tb,cap de musca,papici,eva,koivesi,cerbu,frunza,si TOTI AIA PE CARE/I STITI SI VOI.ROMANIA A AJUNS UN STIRV SFISIAT DE ASTIA,ALTCEVA ESTTE DOAR CAN CAN DEMAGOGIC.O MINDRETE DE CANAL CONSTANTA ARAD VIA BOTOSANI S/AR CONSTRUI CU ASTIA SI RUDELE LOR CU AUTOSTRAZI PE AM

# Edelweiss date 13 September 2016 17:08 0

Proba verității justeții acestei atitudini ministeriale: Studiu de caz: famiglia judiciară Martin Constantin - procuror PCA Suceava și colega din rubricile certificatului de căsătorie Martin Carmen Gabriela - procuror DIICOT. Sursa inf. publice csm1909/declarații magistrați. Venit încasat în anul 2014: MC - 125.244, MCG - 116.786. Apoi mai adăugăm veniturile salariale din hotărâri judecătorești: MC - 171.527 Ron, MCG - 156.587. Tragem linie și adunăm: 570.414. APROAPE 6 MILIARDE LEI VECHI doar la o „sărmană” famiglie judiciară. 570.414:365=1.562,7 Ron. Sărmanii ăștia, ca să facă loc în portofel și pe card la următorul salariu, sunt supuși la „cumplita” caznă de a fi nevoiți să cheltuiască ZILNIC 1.500 de ron. CYBORGII ăștia trebuie să toace ÎN FIECARE ZI un salariu de cadru didactic. QED

# TITULESCU date 14 September 2016 00:23 -2

ROMANIA ASASINATA ASTA SE INTAMPLA. LE TREBUIE SALARII MAI MARI , LA CAT BINE AU FACUT ROMANIEI SI ROMANILOR MERITA aceste salarii fiindca POPORUL NU FACE NIMIC SI LE INGHITE TUPEUL SI NERUSINAREA. LA ASEMENEA POPOR mort SI PLECAT sluga IN EUROPA SI IN LUME ,NORMAL CA NERUSINAREA LUI,, DINU PATURICA'' nu mai are masura.BANI ,BANI ,FARA NUMAR PENTRU GUTA si compania !!!!!!!!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 14 September 2016 12:45 +3

HUOOOOO!!!!!LA OASE !!!!! MINJITII STATULUI SI COORBI DE STIRV GASCA DE BUCATARI INFRACTORI DE FIECARE ZI CU FURACIUNI CARE DE MAI CARE MAI MARI TUPEISTI FARA ONOARE SI PUDOARE.BRAVO PRUNA(CU TOATE CA NU TE INGHIT)SA SIMTA SI EI CE INSEAMNA SA VORBESTI IN VAN.STIRE PRUNA/I LA BRX SA EXPLICE ILEGALITATEA CERERILOR JUDECATORILOR SI MINJITII STATULUI.sa ne spuna ,,NEVINOVATELE SI VESNICELE APARATOARE SINDICALISTE ,, CARE/S BENEFICIILE NESIMTITLOR DE PENSIONARI AI JUSTITIEI!!este adevarat ca pensionarii din justitie au benzina gratuita?este adevarat ca au telefoane gratuite?este adevarat ca au tratamente nelimitate la spitrale militare si in strainatate?(si csm mai are tupeu sa faca apel la donatii ptr,,judecatori bolnavi,,!este adevarat ca aveti IMEDIAT INDEXARI DE PENSIE CUM INTRA IN VIGOARE O MARIRE DE SALARIU IN JUSTITIE?este adevarat ca legea da urmasilor pensii viajere urmasilor in valoare de 100%,vaucere gratis de concedii in locuri speciale?reduceri la trsp pe orice mijloc de t

# Vladimarrr...!!! date 14 September 2016 13:21 +3

Si (t)RAGEEEE... MITRALIERA, (t)RAGEEEE.... !! Si nu numai cu GLOANTE ROSII PERFORANT INCENDIARE DE MARE CALIBRU ci si cu oarece GLOANTE DUM DUM, INTERZISE DE LEGILE RAZBOIUULUI !!! Dar la noi ce mai conteaza, ca de la folosirea unghierei pana la RACHETELE (pardon, CONCEDIILE) DE CROAZIERA, bravilor nostril magistrati iresponsabili (aici in sensul de "FARA NICI O RASPUNDERE") le este permis orice, ca ei nu e oameni de rand, ei ESTE MAGISTRATI CU NOROC INCA DIN SCALDATOARE...!!! Si pentru ei AREEE BALTA PESTE, MAI ALES COD FARA CAP ...!!! DE CAP SA LE FIE, CA DE COD, TOT NU LE PASA ...!!!

# remember date 14 September 2016 20:18 +5

UNULE, toate facilitatile si avantajele mentionate de tine mai sus sunt reale si sunt trecute in contractul colectiv de munca, pe sestache, bineinteles, in urma negocierilor dupa cortina.Iar pe langa cele mentionate de tine poti sa mai treci si pensionarea cu 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni,din cate stiu eu si medicamente gratuite, facilitate de care nu beneficiaza nici macar veteranii.

# unul din lumea cea mare date 15 September 2016 14:43 +1

ptr remember// da remember sint mai multe dar nu/i loc suficient pe luju.AI DREPTATE MEDICAMENTELE LOR SINT GRATIS 100% INDIFERENT CE MEDICAMENT ESTE!!!!

# Steluta date 13 September 2016 15:59 +16

Nu se intelege cum "le-a inchis gura" prin diversiunea reducerii discutiei la drepturile salariale ? Gura magistratilor cere tocmai "statul de drept" pe cara il incalca ministrul Justitiei , Presedentia si Serviciile in timp ce spun ca fac asta chiar in numele statului de drept (in care drepturile sunt un lux makovist)

# nu cedati date 13 September 2016 16:05 +21

Asta este momentul in care judecatorii trebuie sa dea dovada de unitate si sa isi continue demersul cu fruntea sus. nu mai au nimic de pierdut. se vede ca nu se inteleg cu bruxelleza. nu vorbesc aceeasi limba. daca v-au inchis gura deja prin circulara asta, va meritati soarta. luptati pana la capat cu demnitate.

# Edelweiss date 13 September 2016 17:28 -7

Io* voiesc grevă a magistraților. :D :D :D Acum un an mi-a luat cam 5 minute să formulez o plângere penală împotriva a 28 de ÎNALȚI responsabili guvernamentali români (începând cu președintele, premierul întreg CSAT-ul și terminând cu 15 europarlamentari) Mai mult decât redactarea preambulului plângerii mi-a luat vreo 2 săptămâni ca să studiez TFUE ȘI TUE, respectiv regulamentele Dublin și legislația națională în materie de migrație și azil). Ca să formulez o plângere împotriva unor magistrați greviști cred că îmi ia mai puțin timp decât cel necesar duhănirii unei țâgări ucrainești (trecută pe sub vamă, noaptea la ceas de fulgerătură). Curtea de Apel Suceava, VOIESC SĂ DECLANȘAȚI GREVĂ! HAI CU GREVAAAA. Ta-ram ta tam-tam! :D :D :D Haaaai cu gre-vaaaa! Ta-ram ta tam-tam!

# calina date 13 September 2016 19:57 +5

medicamente bre! scoate mana de la slit...!!

# Edelweiss date 13 September 2016 21:24 +1

Argumentum ad hominem. Banal. Vetust. fumat. /// soluție pe scurt: IGNORE!

# Gherghe date 13 September 2016 16:42 0

Asta este momentul cand judecatorii si procurorii ar trebui sa munceasca cu adevarat, sa isi merite banii ceruti si sa nu mai vanda sentinte favorabile pe bani.

# unu oarecare date 13 September 2016 16:43 +9

Sa se invete minte judecatoriii sa mai fie presedinti de birouri electorale ...la alegeri...daca nu se da doi bani pe o decizie a instantei

# Condamnat la tacere date 13 September 2016 18:03 +14

De urgenta Legea atragerii raspunderii magistratilor.Magistratii nu citesc dosare dau sentinte dupa ureche,ajungem la CEDO si platim tot noi prostii.Au salarii si pensii mult mai mari decit raspunderea si sustinerea unui sistem judiciar care sa fie echitabil si corect.

# pelin date 13 September 2016 19:11 +15

Este cat se poate de limoede,singura reparatie si ducere la indeplinire a revendicarilor,este solutia de demisie a lui R.Pruna,care demonstraza fara echivoc ca dispune de un rationament deformat ce nu poate avea vre-o legatura cu justitia,in aceste conditii nu vad ce comentarii am mai putea face?Un astfel de speciment a mai existat pe vremea lui Ceausescu,este vorba de MARIA BOBU,fost ministru al justitiei,fara sa dispuna de pregatire in domeniu,al carui sot iera mare grandor prin C.C.PCR,este vorba de Emil Bobu!!!!!!!!

# remember date 13 September 2016 20:24 +12

Demiterea Prunei, Legea raspunderii magistratilor si Declaratie nominala, pe proprie raspundere, publicata in Monitorul Oficial, precum ca magistratii nu au si nu au avut nici un fel de legaturi cu serviciile secrete, inclusiv de rudenie, sunt cele 3 masuri ce trebuiesc urgent luate daca dorim o justitie corecta si un inceput de stat de drept (nu stat de drepti, cum este acum).Asta ar trebui sa cereti acum jujilor!!! Nu mariri de salarii!! Faceti-va curatenie in cloaca infecta in care traiti si faceti acte de justitie iar dupa aceea puteti avea pretentia si la un trai bun....dar pe masura calitatii muncii prestate.Asa ca Peline, jujii au mult de lucru, inainte de a se apuca de proteste.Protestul magistratilor ii bucura doar pe cei ce ar trebui sa fie demult in puscarii (ma refer la Bassecu,Udrea,Videanu,Berceanu,Blaga et comp).

# Sînt dezamăgit de tupeul acestui ministru date 13 September 2016 19:46 +7

Oare chiar își imaginează că are de administrat activitatea învățătoarelor şi educatoarelor ? Numai la ministerul învăţămîntului poţi să dai circulare şi ai siguranţa că sunt respectate. Cu judecătorii nu merge deloc așa. Această circulară insultătoare va stîrni un tsunami care va mătura nu doar actuala conducere a MJ. :-|

# manifes date 13 September 2016 20:22 +1

Sunt judecători care au încălcat drepturile omului, normele de procedură, chiar au plecat din sală fără să asculte concluziile părților din proces, doamna ministru dați-i afară, efectuați un control la instanțe, începeți cu Gorjul unde în martie 2016 au fost două proteste împotriva abuzurilor magistraților și vor mai fi. Acordați-mi audiență să vă prezint probele. Justiția nu își revine decât în urma aplicării unor sancțiuni magistraților care încalcă legile.

# horia date 13 September 2016 20:35 +9

pruna vrea sa plece din functie cu fruntea sus. ii e frica ca pleaca pe usa din dos. oare cum va fi vazuta la vechiul loc de munca.... sub mandatul ei s-au revoltat judecatorii, iar prostiile facute produc ecouri. sau poate ca fiind o biata traducatoare, om fara prea multa cultura juridica, nu o va baga nimeni in seama...

# Cetateanul date 13 September 2016 22:45 +11

Sigur ca in afara de cresterea salariilor, celelalte aspecte din memo sunt perfect corecte. poate chiar si cresterea, dublata de responsabilitate sporita si independenta veritabila. Dar totusi, cum e posibil intr-un presupus stat de drept ca un ministru al justitiei sa transmita magistratilor acelui stat ca "se iau in considerare numai drepturile salariale prevazute in actele normative privind salarizarea personalului platit din fonduri publice si nu se include drepturile stabilite sau recunoscute prin hotarari judecatoresti". Adica drepturile din hotarari nu sunt in acte normative? Adica ministrul justitiei sustine ferm ca exista hotarari in afara legii? Pai si ce face? De ce sa mai platim vreun judecator daca de la acest inalt nivel ni se comunica despre existenta unor hotarari in afara legii? Ce tara e asta? Ce ministru e asta?

# Jianu Sanda Calina date 14 September 2016 06:57 +1

de 16 ani  mă chinui să mi iau proprietatea de la Gorj, Tismana, pe  care o deţine  SRI-ul şi  pe care astăzi  sunt informată neoficial că a tranzacţionat-o pt. un angajat al SRI.Deşi CEDO a stabilit  că nu am beneficiat de un proces echitabil,nu mi-a acordat sumele pe care  i le-a dat lui Monica Macovei.Guvernul nu soluţionează plângerea mea, iar Preşedintele K.I. trimite doar spre rezolvare,insă Parchetul  dpl ICCJ nu i-a găsit  vinovaţi.Dna Procuror Carmen Rusu(de prin zona Severinului) mi-a dat o hârtie fără valoare,desconsideându-mi dreptul meu.Numai am încredere nici în  CEDO şi acolo avem probleme!

# constantin date 14 September 2016 10:21 +1

un raspuns corect si dovada ca magistratii habar nu au de codul muncii.ei o fac pe desteptii dar nu sunt.am cunoscut destule"...."cu titlu de judecator si stiu ce harpareti sunt.maine poimaine isi mai dau o hotarare judecatoreasca de triplare salariilor.nu le mai ajunge.s-au dezumanizat total cat dracu le trebuie pentru a fi corecti.sunt departe de aceasta sintagma.

# Pentru Constantin date 14 September 2016 23:22 +1

Domnule Constantin.....Timofte, aveți prea multe refulări legate de sistem. De la ce vi se trage? De la afacerile judiciare personale sau de la cele profesionale! Mai bine v-ați duce la biserică....Aveți multe în jurul dumneavoastră!

# Golan date 14 September 2016 11:30 +1

Cred ca nu ''spargerea protestului''va fi urmarea la ordinul sinistrei KGB-iste Priuna,ci din contra ralierea a 80% din instante si parchete la protest.De altfel unica speranta de rezistenta la statul politienesc romanesc o reprezinta actual judecatorii si de aceea turbeaza SRI-UL ca acestia nu mai vor sa le fie slugi ca restul institutiilor.

# ANONIMUS date 15 September 2016 15:35 -2

Du-te doamna Pruna si lasa Ministerul Justitiei in pace ca nu ai cu el absolut nimica ca habar nu ai cate prune ai in traista,dar decum in minister.Esti habarnista total.Du-teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!! :D :lol: :eek: :P

# Vlad date 15 September 2016 18:51 +1

Este o sfidare la adresa poporului, ca la un salariu de peste 3100 de euro pe luna (14 000 de lei noi), cat are un magistrat in Romania, sa ceri majorari salariale, in conditiile in care poporul roman se zbate in mizerie, iar salariul minim pe economie este de 1250 de lei noi ! In medie, un judecător sau procuror de judecătorie ridică anual pe la 10.000 - 15.000 de lei noi și se ridică pe la 17.500- 20.000 de lei noi, pe măsură ce urci în ierarhia instanțelor (Tribunal, CA) și ating uluitoarele sume de 25.000 de lei noi pe la Parchetul general, sau 27.000 de lei noi, la ICCJ ! Asta înseamnă că magistrații noștri sunt salarizați cu sume ce variază între 22.000 și 55-60.000 de EURO ANUAL ! In aceste conditii, mai au tupeul si nesimtirea de a face GREVA !

# justo date 15 September 2016 20:28 +3

se pot vedea pe site declaratii de avere date de membrii de familie ale magistratilor, sot/sotie. o sa vedeti ca un arici mic de tribunal are peste 200.000 lei venit anual. problema este ca multi nu au aplecare pentru aceasta meserie, niste gospodine care racnesc la bietii petenti, fara dare de mina, care prefera sa se reprezinte singuri decat sa plateasca o loaza traditionala.

# CASA Verlag date 16 September 2016 13:11 +1

Pai daca Crima Organizata care coordoneaza activitatile in sistem, a hotarat ca aceste revendicari li se cuvine pentru prea-aplecarea din ultimii 26 de ani de devalizare a Romaniei, de procese strambe, de eliberari sau neinceperi de urmarire sau condamnari la comanda, de confectionari de dosare sau de grave greseli in executarea actului judecaatoresc prin comiterea de erori judiciare..... Acesti tortionari ai vietii civilizate, pentru ca 40% din acestia asa pot fi definiti, fiindca provin din fostele structuri ale militiei si securitatii, sunt recompensati cu salari babaane tocmai pentru obedienta de care au dat dovada in acesti 26 de ani de ticalosie bolsevica prin care poporul roman a trecut dupa lovitura de stat din decembrie 1989.....Dispretul public, este mult prea putin pentru aceasta tagma complice la infractiune....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva