11 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REZOLUTIE IMPOTRIVA SISTEMULUI SECURIST – Magistratii europeni il someaza pe presedintele Iohannis sa ia masuri pentru a stopa imixtiunea serviciilor in Justitie: “Lupta impotriva coruptiei nu poate fi realizata prin utilizarea de metode nedemocratice, similare celor sovietice... Incheierea de protocoale secrete submineaza statul de drept, democratia, independenta sistemului judiciar si dreptul la un proces echitabil... Incetarea atacurilor impotriva Curtii Constitutionale”

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 iunie 2018 13:20
Vizualizari: 9315

Rezolutie devastatoare pentru sistemul securist care a condus Romania in ultimii ani cu arma catuselor si care astazi face eforturi disperate pentru a se mentine la putere. Organizatia magistratilor europeni MEDEL acuza metodele sovietice folosite in lupta impotriva coruptiei declansata in Romania si atrage atentia ca incheierea de protocoale secrete intre institutii din cadrul autoritatii judecatoresti si SRI submineaza statul de drept, democratia, independenta sistemului judiciar si dreptul la un proces echitabil.


In rezolutia adoptata de MEDEL si data publicitatii, joi 7 iunie 2018, de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, magistratii europeni ii cer presedintelui Romaniei Klaus Iohannis (foto) sa ia masuri concrete astfel incat imixtiunea serviciilor secrete in Justitie sa fie stopata. De asemenea, MEDEL avertizeaza si asupra atacurilor declansate impotriva Curtii Constitutionale din Romania, subliniind ca in acest mod este subminata increderea intr-o institutie fundamentala ce protejeaza statul de drept si drepturile omului.

Prezentam rezolutia organizatiei magistratilor europeni MEDEL:

Rezolutie privind protejarea independentei sistemului judiciar din Romania impotriva ingerintelor secrete si contrare legii ale serviciilor de informatii

Reamintind rezolutiile anterioare ale MEDEL prin care s-a exprimat profunda ingrijorare cu privire la 'implicarea ilegala a Serviciului Roman de Informatii (SRI) in justitie' si la faptul ca instantele au devenit 'camp tactic' de operatiuni speciale pentru SRI (25 mai 2015), precum si cu privire la faptul ca SRI participa la investigatii penale in baza unor 'proceduri clasificate si protocoale secrete' cu procurorii (16 mai 2016),

Constatand, cu stupoare, in 2018, ca toate institutiile din cadrul autoritatii judecatoresti (Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii, Inspectia Judiciara si Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatiesi Justitie) au incheiat protocoale secrete cu Serviciul Roman de Informatii,

Vazand numarul tot mai mare de achitari in cazurile de coruptie in care sunt implicate persoane publice romanesti de rang inalt,

Observand un numar tot mai mare de atacuri publice impotriva Curtii Constitutionale din Romania,

Remarcand ca autoritatile UE nu vorbesc despre interferenta serviciilor secrete romanesti in sistemul judiciar, in conditiile in care analizeaza sistemul judiciar romanesc strict din punctul de vedere al combaterii coruptiei,

Adopta prezenta rezolutie prin care:

1. Condamna cu fermitate incheierea de protocoale secrete intre institutiile din cadrul autoritatii judecatoresti si Serviciul Roman de Informatii, ce submineaza statul de drept, democratia, independenta sistemului judiciar si dreptul la un proces echitabil, incalcand astfel drepturile fundamentale ale romanilor protejate de Constitutie si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

2. Cere autoritatilor Uniunii Europene sa afirme cu fermitate ca lupta impotriva coruptiei nu poate fi realizata prin utilizarea de metode nedemocratice de investigare penala, similare celor sovietice.

3. Solicita publicarea tuturor protocoalelor incheiate intre institutiile din cadrul autoritatii judecatoresti si serviciile secrete romanesti, astfel incat acestea sa poata fi evaluate de catre societate, magistrati si avocati.

4. Cere Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis sa adopte o pozitie publica ferma in sensul denuntarii acestor protocoale si sa ia masuri concrete, in calitate de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), pentru a se asigura ca serviciile secrete nu mai intervin in niciun mod in procesul judiciar.

5. Solicita incetarea atacurilor impotriva Curtii Constitutionale din Romania, care submineaza increderea intr-o institutie fundamentala ce protejeaza statul de drept si drepturile omului.

6. Saluta decizia actualului Consiliu Superior al Magistraturii de a publica protocolul secret incheiat de Consiliul precedent cu SRI si incurajeaza Consiliul sa ia toate masurile necesare pentru a clarifica pe deplin modul, metodele si amploarea implicarii SRI in procedurile judiciare.

MEDEL va continua sa sustina toate actiunile magistratilor romani avand ca obiect protejarea independentei sistemului judiciar de influenta serviciilor secretesi va continua sa prezinte aceasta situatie fara precedent din Romania in cadrul discutiilor cu oficialii Uniunii Europene”.

Comentarii

# Goargăș date 7 iunie 2018 13:34 +27

Un președinte trei într-unul: mut, surd și orb!

# Paula date 7 iunie 2018 13:56 +9

În sfârşit europa a început să vadă ADEVĂRATA JUSTIȚIE ILEGALĂ din România <img src=ops:' /> Statul de drept TREBUIE să reprezinte doar LEGEA şi DREPTATEA ÎN SINE nu mafia securității-justițiare! İmplicarea SRI prin protocoale secrete a adus nulitatea tuturor hotărârilor din dosare pe perioada ultimilor 13 ani. Urgent măsuri de reabilitare şi revizuire corectă pe lege ori amnistie şi grațiere şi reformă pemtru un stat de drept real. Jos definitiv labele securiştilor de pe justiție Gata cu mascarada asta mincinoasă. Desființarea tuturor instituțiilor de forță si refondarea altora noi NU doar inlocuirea a câțiva oameni!

# DOREL date 7 iunie 2018 20:07 0

In sfarsit, o dovada de normalitate ! Cam tarziu, da' e bine si-acu ! Parerea mea ...

# livia date 7 iunie 2018 13:36 +5

Aceasta rezolutie va aparea publicata in presa slugilor? Ca ce spunea arbitrul am vazut ....

# Iulian date 7 iunie 2018 13:46 +6

Când o sa se vada adevaratele modalitati de infaptuire a justitiei in Romania ultimilor 12 ani, o sa ne ingrozim de ce monstrii am avut alaturi fiecare dintre noi. Beria si Stalin rad in hohote, chiar in mormanturi fiind, pentru ce au semanat in aceasta lume si, mai ales, in Romania. Din nefericire, din semanatura lor au rasadit si inca rasad prozeliti. Dumnezeu sa apere acest popor ca nadejdea la conducatorii ei este asa de mica incat chiar si speranta e pe cale sa moara!

# Sorin date 7 iunie 2018 13:57 +5

O fotografie face cat 1.000 de cuvinte. Ce vedem noi? Iohannis cu mana la inima langa Kovesi, parca am spune ca sunt facuti unul pentru altul, compun doua strofe de poezie pentru ei. Iohannis zice: Luluta mea dragă / Iti jur cu mana pe inimă / Că te iubesc pe tine mai mult decat pe Carmen / Incat nu te voi revoca! Kovesi zice: O dragul meu iti multumesc / Ca ai fost mereu de partea mea / Si pentru tot ceea ce ai facut pentru mine / Drept cadou ti-am deschis dosar penal la DNA Alba!

# Gilu date 7 iunie 2018 13:59 +7

Taticu ‘ vostru Vashinski Andrei Ianuarevici , ce zice de asta ? Cautati repede , rezolvarea in manualul procurorului sovietic ! Cu cine ati facut istorie contemporana , nepricopsitilor ? Nu stiati ca treburile astea nu tin ? Nici macar Putin nu le mai foloseste . Saturnaliile abuzurilor , catusiada , s- au terminat . Veti plati cu totii , deoarece legea compensatiei universale nu - iarta pe cei care au fost de rea credinta . Totul se plateste : mane , tekel , upfarsin ...

# Mihail date 7 iunie 2018 15:04 +3

Nu le vine sa creada ca pot plati cu varf si indesat ! Nici cand isi vad copiii morti in sicriu, tot nu le vine sa creada ca s-a intamplat din cauza lor, ca au primit ceea ce au dat, cu o amplitudine de cateva ori mai mare decat faradelegile lor. Asa functioneaza legile universului si pentru toti cu masura cu care au masurat X de cateva ori mai mult !

# nu conteaza date 7 iunie 2018 17:15 +2

Din pacate, nu vor plati. Nu legal, cel putin! Conform legilor actuale, e aproape imposibil sa fie trasi la raspundere. Eventualele noi legi, oricat de corecte si dure ar fi, n-ar fi aplicabile, pentru ca legile nu retroactiveaza, ele au efect doar pentru viitor... Asta e...

# Neanae date 7 iunie 2018 14:01 +7

N-am citit, nu stiu, sa vad daca ma interesează, eventual citesc pana inteleg, cu toate ca cred ca vor citi mai îndelung si mai atent colaboratorii mei. Cred ca sunt niste elefanți care perturbează. Mi-e somn. Multumesc, la revedere. KWI PS Unde se schiază bine in perioada asta. Rog răspuns rapid ca e deja joi. Multumesc.

# altimbei date 7 iunie 2018 14:11 +4

toti cei care sefi de institutii find au incheiat aceste protocale,stiind ca se incalca legea,ar trebui dati afara din magistratura...nu se poate ca acesti indivizi sa condame la inchisoare in timp ce ei insusi incalca cu buna stiinta,si sigur-mult mai grav legea

# Klaus-Klaus date 7 iunie 2018 17:24 0

re 1. da' cand "maika Europa" BAGA STRAMBE LA GREU via asa-zisul MCV.. DE CE AU TACUT MISELESTE? Ca GROSUL MOTIVATIEI PROTOCOALELOR PE ACOLO (in MCV) isi are originile imputite..(da' si prin mintile FETIDE ale haitei de pedelepre deja stiute.) re 2 pai s-a si vazut ce "poate Europa" pe tema luptei imptriva coruptiei=> MCV, rafale de flegme baloase si...ultima dovada - amenintarea flegmata de meletzeanu'-arbitru drago kos..mare somitate pe kestii de drept! :P re 3 ha! ha! oare or STI ei TOATE PROTOCOALELE..inclusiv si mai ales cele cu ' fo 5-6 AMBASADAE (pe PARIU CA EXISTA?) re 4 asta e TARREE k piatra, iute k sageata.. auzi colo cereri: sa denunte, sa ia masuri, etc.. Si CINE sa fie acea persoana? re 5 Cum sa INCETEZE ATACURILE cand ele sunt pornite chiar din biroul FICUSULUI & co & rezisTONTILOR & macoveilor, orbanilor, - numa' si numa' VIP-uri, NU? re 6 a se revedea pct 3 si precizarile expuse asa, pe f.f..f scurt! Hai bah rrroman'lor bah! SA TRAITI SEHR GUT, SEHR GUT!

# Neamihai date 7 iunie 2018 17:54 +4

Toate aceste blestematii au fost facute de Coldea si Kovesi dar nu de capul lor, au fost numiti, sprijiniti, incurajati si aparati de marele talhar Basescu ! Pe nenorocitul asta nu-l intreaba nimeni nimic ?

# p etrica boeru date 7 iunie 2018 18:12 0

toti cei care au semnat prt ocoale cu s r i sa fie dAti afara deferiti justitiei inclusivi ofiteri din s r i i nclsivi generali s ri nimeni nui mai presus de lege . Parlamevtari carwe vau autorizat sa fie condamnat i inclusiv P RESEDINTI TARI

# Mihai date 7 iunie 2018 18:21 +1

Doamnelor şi domnilor ( mă adresez oamenilor care mai sunt normali la cap, nu naziștilor), vreau să vă anunț cu regret că în ciuda tuturor devoalărilor de protocoale, abuzuri, anchete ilegale, teroarea pe care o împrăștie milițienii prin cele n-şpe mii de trupe speciale, procurorii şi unii judecători este neschimbată. Vă spune un om care trăiește pe pielea lui un proces, după un dosar comandat.Schimbarea trebuie făcută din rădăcini şi dur, ei nu pleacă de bunăvoie!

# nu conteaza date 8 iunie 2018 10:38 0

Stai linistit, nu e vorba numai de dosare comandate! In majoritatea cazurilor, e vorba doar de faptul ca cei de care zici, isi permit sa faca ce vor, fara sa fie sanctionati in vreun fel. Si avand puterea asta, simt nevoia sa ne arate dispretul lor si sa ne aminteasca faptul ca ei sunt stapani peste noi si ca ne pot face ce vor ei. Pe banii nostrii. Noi cu totii, platim din greu ca sa fim abuzati de ei!

# Neneanae date 9 iunie 2018 19:20 0

Domnule Mihai, ne puteti da va rog numarul de dosar? Sa vedem si noi despre ce e vorba. Pe portalul http://portal.just.ro poate cauta orice numar de dosar, instanta, etc. Multumesc

# Ba contează date 8 iunie 2018 15:06 0

Să vezi atunci când dă un cancer peste ei, Doamne ferește, nu le doresc, devin mielușei, regretă (cred) și ar vrea să dea timpul înapoi....

# Tihi date 8 iunie 2018 16:04 0

Se profileaza probleme mari.Unii ataca politicul,altii justitia,sistemul de aparare si siguranta nationala...prea seamana a "lucratura" de specialitate.Interesant ca despre infractionalitatea severa ,din afara' intereselor unora,nu prea se aminteste.Tara este pe butuci.Nu o sfasiati si mai mult.Ori alegeti din 2 rele pe cel mai bun,ori va acordati un ragaz pentru a putea gandi ,la rece' ,cu intelepciune.

# Neneanae date 9 iunie 2018 18:50 0

MEDEL: Magistrats Européens pour la Démocratie et les Libertés, organizatie non-profit, de aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Magistrats_Europ%C3%A9ens_pour_la_D%C3%A9mocratie_et_les_Libert%C3%A9s Haideti sa verificam un pic inainte sa emitem pareri...

# Sorin date 11 iunie 2018 00:06 0

Rolul sri este de a proteja Romania de dujmanii interni si externi...si nu de a asculta telefoane si a.aduna material de santaj impotriva cetatenilor..orice functie ar avea ei!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 148
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.07.2020 – Predoiu il schimba pe Orban

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva