25 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SA NE TRAIASCA MUNTELE DE MORALITATE – Klaus Iohannis este "felicitat" de avocatul Corneliu Liviu Popescu pentru numirea sefei ICCJ, Livia Stanciu, in functia de judecator CCR: "Aceasta numire, facuta in deplina consonanta cu programul Dumneavoastra electoral al unei altfel de politici si al Romaniei lucrului bine facut, o asaza pe Livia Stanciu in locul pe care il merita pe deplin, in constelatia de alti monstri sacri ai Dreptului... Sentimentele mele nu pot fi exprimate in cuvinte"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

10 iunie 2016 14:32
Vizualizari: 22000

Numirea de catre Presedintele Klaus Iohannis a sefei Inaltei Curti, Livia Doina Stanciu (foto 1), in functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 13 iulie 2016, a starnit reactii dintre cele mai neasteptate din partea reprezentatilor sistemului judiciar. Asta desi Lumeajustitiei.ro a anuntat aceasta mutare de cadre inca de la inceputul anului 2016 si era oricum de asteptat ca Livia Stanciu, "ca un partener de nadejde al DNA, asa cum insasi s-a declarat, si ca parte activa in sistemul de Justitie sa fie numita intr-o functie importanta la finalizarea celor doua mandate de sefa a Inaltei Curti. In tot acest context, Administratia Prezidentiala a primit pe adresa de e-mail [email protected] o petitie mai putin obisnuita, dar de luat in seama. Autorul petitiei este chiar avocatul Corneliu Liviu Popescu (foto 2) din Baroul Bucuresti, care asa cum afirma in continutul documentului, "in calitate de cetatean, alegator, contribuabil si om liber si demn, in nume strict personal, fara nicio legatura cu calitatea" sa de aparator ales al pensionarei Mariana Rarinca, femeia pe care Livia Stanciu a acuzat-o de santaj, i-a trimis Presedintelui Klaus Iohannis "expresia sentimentelor netarmurite" care l-au curpins la momentul la care a luat cunostinta de numirea Liviei Stanciu in functia de judecatori al CCR.


Avocatul Corneliu Liviu Popescu ii comunica, prin petitia transmisa in data de 9 iunie 2016, Presedintelui Iohannis ca numirea Liviei Stanciu la CCR este "facuta in deplina consonanta cu programul Dumneavoastra electoral al unei altfel de politici si al Romaniei lucrului bine facut" si "o aseaza" pe sefa Inaltei Curti "in locul pe care il merita pe deplin, in constelatia de alti monstri sacri ai Dreptului". In finalul petitiei, avocatul Corneliu Liviu Popescu il roaga pe Iohannis sa binevoiasca sa primeasca "expresia sentimentelor mele care nu pot fi exprimate in cuvinte".

Cititi aici petitia avocatului Corneliu Liviu Popescu din Baroul Bucuresti, transmisa via e-mail Administratiei Prezidentiale, in atentia Presedintelui Klaus Werner Iohannis:

"Excelentei Sale,

Domnului Klaus Werner IOHANNIS

Presedintele Romaniei

Excelenta Voastra, Domnule Presedinte al Romaniei,

Subsemnatul, Corneliu-Liviu POPESCU, cetatean roman, email [email protected],

In temeiul libertatii conventionale de exprimare si al dreptului constitutional de petitionare,

In calitate de cetatean, alegator, contribuabil si om liber si demn, in nume strict personal, fara nicio legatura cu calitatea mea de aparator ales al Doamnei Mariana RARINCA,

Va rog sa primiti expresia sentimentelor netarmurite care m-au cuprins atunci cand am luat cunostinta, de pe pagina oficiala internet a Administratiei Prezidentiale, de faptul ca astazi, 09.06.2016, ati semnat decretul de numire in functia de judecatoare a Curtii Constitutionale a Doamnei Doina Livia STANCIU, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie si membra de drept a Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a declarat in mod justificat "partener de nadejde" al DNA si cu privire la care s-a decis cu putere de lucru judecat in practica judiciara ca este "un reper de moralitate, profesionalism, corectitudine si demnitate".

Aceasta numire, facuta in deplina consonanta cu programul Dumneavoastra electoral al unei altfel de politici si al Romaniei lucrului bine facut, o aseaza pe Doamna Doina Livia STANCIU in locul pe care il merita pe deplin, in constelatia de alti monstri sacri ai Dreptului reprezentata de unii dintre fostii si actualii judecatori ai Curtii Constitutionale. Pentru ceea ce este Curtea Constitutionala, ati gasit solutia perfecta.

Am onoarea a va ruga, Excelenta Voastra, Domnule Presedinte al Romaniei, sa binevoiti a primi expresia sentimentelor mele care nu pot fi exprimate in cuvinte.

Corneliu-Liviu POPESCU"

*Cititi aici petitia transmisa de avocatul Corneliu Liviu Popescu din Baroul Bucuresti, transmisa via e-mail Administratiei Prezidentiale, in atentia Presedintelui Klaus Werner Iohannis

Comentarii

# XXX date 10 iunie 2016 13:59 +60

Cât mai durează până se pronunţă CEDO pe cererea d-nei Rarinca? Mă tem că suficient de mult, astfel încât autorilor Rarinca-gate să li se prescrie faptele.

# Vladi Mârrr... date 10 iunie 2016 14:44 +41

DRAGII MEI TINERI FRUMOSI SI LIBERI, ATI VAZUT CUM ATI DAT CIOARA PENALA DIN PARUL COTROCENILOR, PE VRABIA NU MAI PUTIN PENALA INGRASATA PE PODUL MINCIUNILOR ... ?? HAIDETI SI MAI GASITI-VA INCA ODATA CURAJUL DE A IESI IN STRADA CA S-O DREGETI, DAR DE DATA ASTA, NU CUM ATI FACUT-O PENTRU "DEMOCRATICA" INVESTIRE A "GUVERNUL MEU"... ???  SI POATE ACUM, CAT INCA NU E PREA TARZIU, NE-O DA DOMNUL SI NOUA, TUTUROR ROMANILOR  MINTEA CEA DE PE URMA ... ?

# Poporul roman date 12 iunie 2016 10:35 +10

klaus werner iohannis are obligatia sa explice poporului roman, in calitate de presedinte ales, cum a socotit de i-a dat ca cea mai potrivita alegere pentru postul ramas vacant la CCR este livia stanciu. La fel cum motiveaza atunci cand nu promulga o lege si o intoarce in Parlament.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 10 iunie 2016 14:05 +41

ROMANI,acest om CUNOASTE CEL MAI BINE CARACTERUL ACESTEI SPRINCENATE!!!!!!!S/A LUPTAT CU EA SI INTRIGILE TESUTE DE EA. VOI REALIZATI CE O SA SE INTIMPLE CU VIATA VOASTRA IN 9 ANI?HAI SA IESIM IN TARA.MARELE ALB(de carne si nesimtire) ne/a scuipat in ochi vis a vis de sloganul ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT, nu joianisule ASTA NU A FOST UN LUCRU BINE FACUT A FOST DOAR O MERMELAEALA SFIDATOARE SI JIGNITOARE!!!!!!HAIDE/TI IN STRADA CA AJUNGEM IARASI SCLAVI SUB HOHENZOLERI ,NU AVEM CE PIERDE,DECIT JUGUL CARE NI S/A REZERVAT DE GERMANIA

# unul din lumea cea mare date 10 iunie 2016 14:26 +41

a fost JOIA NEAGRA A ROMANIEI SI INCEPUTUL SFIRSITULUI PENTRU JOIANIS,MARELE ALB AL ROMANIEI(de carne si nesimtire)

# Vladi Mârrr... date 10 iunie 2016 15:29 +30

Dragul meu, te stiam mult mai axact in exprimare ! Corect se scrie: "...JOHANNIS, MARELE ALB MURDAR AL ROMANIEI ...". 

# DODI date 10 iunie 2016 14:23 +33

Ați crezut că prin alegerea lui ciolanis la președenția țării s-au terminat cu lichelele din țara asta? Uite că fiecare pădure are uscăturile ei. Inclusiv avocații. Poate așteaptă acest specimen de la stanciu să îi anuleze ”imunitatea totală” inventată de luluța și stanciu, două precupețe care fac mai mult rău României (decât o invazie rusească!), distrugând țara din interior.

# unul din lumea cea mare date 10 iunie 2016 14:31 +30

ptr dodi// eu citesc scrisoarea in cheia UNUI FOARTE FIN MISTO LA ADRESA MARELUI ALB(de carne si nesimtire) si in deplin dezacord cu numirea din joia neagra

# Vladi Mârrr... date 10 iunie 2016 15:33 +21

Si eu ...

# Mulder, agentul mulder date 10 iunie 2016 18:05 +27

:D mai în gluma, mai în serios, propun sa ii trimitem toți cate o astfel de scrisoare pe adresa de mail a președinției și pe paginate Facebook.  Cat mai multi, cu atât mai bine. Oricum  marele "nul" nu înțelege limba romana...decât dacă e informat de informațiile lui codlea....

# ce sa zic... date 10 iunie 2016 14:28 +9

Expresia "monstru sacru al dreptului" ce o fi vrut sa insemne? Monstrul e tot monstru, chiar daca e sacru si chiar daca e al dreptului... Cam nereusita lauda... :sigh:

# Dora date 10 iunie 2016 17:59 +21

Petitia nu este decat un sarcasm pentru aceasta numire,subliniat de ultimele cuvinte "sa binevoiti a primi expresia sentimentelor mele care nu pot fi exprimate in cuvinte."

# 4PEDU D FINU OANEI date 10 iunie 2016 15:24 +18

Din CSM rasbate behaiala: „este un judecator complet” + „un model pentru multe generatii”

# ANONIMUS date 10 iunie 2016 16:08 +16

Sa traiti ca morco-vun-pamant ! :D :lol: :P

# pelin date 10 iunie 2016 17:02 +29

Nimic nu se pierde totul se transforma,cheia de bolta a restauratiei regimului Basescu,ramasa sub noua presedintie care fara nici o exceptie,confirma pastrarea in functii importante sau promovarea oamenilor cei mai devotati al fostului regim de la COTROCENI.Spaima celor cu "Nasul in suflet"ca raman fara Liviuta in sistem le-a fost alungata de Klaus.Nici nu se putea o alegere mai nimerita pt.CCR.O mapa profesionala fara pata in care figureaza peripetiile lui L.STANCIU de pe cand alerga hotii de fier vechi din combinatul Galati si vanzatorii de ciunga de pe faleza Dunarii.A ramas in vigoare legea lui OM-esti om cu mine sunt om cu tine!!!!!!!!!!!

# Taranu de la Tara date 10 iunie 2016 19:20 +21

Ii sugerez, cu respect, d-lui Av. Corneliu - Liviu POPESCU, sa transforme < scrisoarea deschisa> in PETITIE, pentru a o putea semna, toti cei care pas cu pas, observa ,,calitatea incontestabila" a ,,geniului politicii" sibiene. Acest munte de (I)moralitate, care i-a intzepat pe tinerii frumosi si inca liberi cu ajutorul...pixelilor externi, acest ranjila care la intonarea Imnului de Stat duce teatral mana dreapta la inima, pentru a ne aduce aminte ca el E, asa ca , face NUMAI CE I SE ORDONA de ORICINE(?) + NEVESTICA plimbareatza, care de copil a visat sa fie in locul lui Coana Leana - ciuruita. Asadar, falsuri, meditatii la banci comerciale, minciuni spuse cu emfaza, fitze cu paltoane aruncate, parada de 2 lei, guvernul lui de TRADATORI, etc.etc. Si cireasa de pe tort, procuroarea vopsita de Base in Judecatoare, numita la CCR. MIZERABILA MUTARE! Pe fazta! Urmeaza solutzia de la Pitesti? Ce mai urmeaza? ORICE! Suntem anesteziati de ticalosia care a otravit Romania.

# gheorghe pensionaru' date 10 iunie 2016 20:58 +15

Si ce criticat era Ponta pentru numirea 'tinerei sportive talentate' la DNA...uite ca presedintele consort l-a intrecut 8)

# johan date 10 iunie 2016 21:40 +22

....Romania lucrului bine facut si bine platit. CCR devine astfel un refugiu cald, pentru toti obedientii care si-au indeplinit cu nadejde datoria fata de stapanii sistemului corupt si abuziv. Pacat de aceasta institutie, care ar trebui desfiintata si reinfiintata, cu un alt sistem de numire a judecatorilor, pe perioade de timp mai scurte, cu posibilitatea de revocare si cu multe criterii privind competenta. Probabil d+na Stanciu va fi si viitoarea presedinta CCR, ca alfel ciine? Cea mai competenta dintre competenti. Jalnic! Johannis ii calca pe urme lui Basescu in mod dramatic. Sa te joci cu institutiile statului in acest mod este diabolic.

# Ion date 11 iunie 2016 14:13 +7

O sa mai vina si slte legi la Curtea Constitutionala. Dintre cele care restrang drepturile si libertatile oamenilor. Crede cineva ca Stanciu va proteja romanii?

# ce sa zic... date 11 iunie 2016 15:00 +4

Ar fi bine daca s-ar intra prin concurs in asemenea functii. De ce nu se ofera postul pe principiul meritocratiei? Oricum, opinia mea e ca judecatorul George Matei de la CAB e mult mai potrivit pentru aceasta functie: e un  profesor excelent de drept constitutional, deci - expert in domeniul cu pricina. Are cateva carti scrise pe aceeasi tema: drept constitutional.  In plus, e un  judecator de exceptie. 3 in 1. Despre doamna respectiva nu stiu sa aiba asemenea calitati absolut necesare pentru functia cu pricina. Daca vrem calitate, atunci posturile trebuie oferite pe principiul meritocratiei.

# OUTSIDER date 11 iunie 2016 18:56 +6

Biata ....fu in stare sa palavrageasca 3 ore la procesu' cu MR. Asa ca merita noul job. Ca n-a fost in stare sa redacteze o hotarare in 6 luni - nici o problema, CSM s-a facut ca nu observa :P

# ce sa zic... date 12 iunie 2016 00:06 +2

De obicei, cel care vorbeste prea mult e ca un poloboc gol care se rostogoleste la vale: face multa galagie, dar nu spune nimic. Probabil, din bun simt, judecatorii nu o puteau opri... si au lasat-o sa se manifeste in toata splendoarea... :-*

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 iunie 2016 12:32 0

PTR OUTSIDER//are oi decizie data dupa 1an si 6 luni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# biet roman saracu' date 11 iunie 2016 19:10 +1

Senzationala...Mi-a placut cel mai mult finalul ("sentimente ce nu pot fi exprimate in cuvinte") , ca si inceputul ("sentimente netarmuite'). Dnul Consilier Mihalache a inteles. Poate si sotia adrisantului. De adrisant ma cam indoiesc, nu de alta, doar pt ca nu cred ca a citit-o. Pastrand proportiile de instruire,multi dintre noi, cei crescuti in cealalta (?) dictatura, suntem deja familiarizati cu vorbirea in dunga, singura arma prin care ne putem pastra ascutimea gandirii si corectitudinea simtirii.

# TITULESCU date 11 iunie 2016 22:45 +2

FOARTE URAT DIN PARTEA UNEI ZIARISTE SA CENZUREZE COMENTARIILE . DE CE II CRITICI PE ALTII???????

# AndreiV date 13 iunie 2016 10:42 +3

Asa ceva nu cred ca s-a mai vazut.Mediatorul traficantilor de copii,evazionistul care da meditatii fara a plati impozite la stat,imbogatitul cu acte false (cel care a falsificat actele e la puscarie),cel care declara ca o hotarare judecatoreasca definitiva nu e buna,pentru ca nu i-a dat lui castig de cauza,in baza unor acte care dovedeau falsul si reaua credinta,numeste ca judecator la curtea cea neconstitutionala o individa care a condamnat o femeie nevinovata,pentru ca asa vroiau muschii ei,sa nu isi plateasca obligatiile pentru munca acesteia,cu un singur scop si anume sa fie desfiintata hotararea de confiscare a celui de al doilea imobil dobandit ilegal.Nu are nici un pic de rusine.Ba mai mult,in conditii mai putin grave,are tupeul si nesimtirea sa ceara publc demisia.Cine poate contesta acesta numire?Ce se poate face in aceasta situatie?

# teomiha date 14 iunie 2016 08:20 +2

bine face. face ce doreste pt ca poate sa faca. si...fac ce vor pt ca pot sa o faca. romanii? un popor, pardon, o gramada de mutalai, de adormiti in izmene, o turma care a dat 6,4 milioane de voturi pe un iohanis sustinut de pdl, pnl, iar acum zbiara ca diaspora si-a luat tara inapoi. bai....gastelor, in diaspora sunt 2.2 milioane de romani cu drept de veto. chiar daca toti ar fi votat iohanis....pina la 6,4 milioane....hai siktir!!!! bravo iohanis! bravo kovesi! bravo stanciu! dumnezeu sa va dea sanatate! si....sa traiti bine!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.10.2021 – Si totusi, Mariana a fost?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva