Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

SECTIA PENTRU ANCHETAREA MAGISTRATILOR DEVINE OPERATIONALA - Presedintele Iohannis s-a dat degeaba peste cap ca sa blocheze intrarea in vigoare a legii care prevede infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati. CCR a respins ca neintemeiata ultima obiectie de neconstitutionalitate formulata de Iohannis. Klaus nu mai are incotro si este obligat sa promulge modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara

Joi, 12 iulie 2018 18:45 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Stradaniile presedintelui Klaus Iohannis (foto dreapta) de a bloca intrarea in vigoare a legii care prevede infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati au esuat. Klaus Iohannis nu mai are incotro si va trebui sa promulge modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, in care este prevazuta respectiva Sectie care va functiona in cadrul PICCJ.


Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, joi 12 iulie 2018, obiectia de neconstitutionalitate formulata de presedintele Romaniei Klaus Iohannis in legatura cu Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara. Judecatorii CRR au respins obiectia ca neintemeiata, stabilind ca legea este constitutionala. Decizia a fost luata cu majoritate, cel mai probabil opinie separata facand “partenera de nadejde a DNA” Livia Stanciu.

Iata comunicatul CCR:

In ziua de 12 iulie 2018, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.a) teza intai din Constitutie si al art.11 alin.(1) lit.A.a) si art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a pronuntat, in cadrul controlului anterior promulgarii, asupra obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara, formulata de Presedintele Romaniei.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara este constitutionala, in raport de criticile formulate.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei.

Argumentele retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.

Werner s-a facut de ras degeaba

Este de fapt a doua obiectie de neconstitutionalitate pe care Klaus Iohannis a formulat-o in ceea ce priveste modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara. Prima dintre ele a fost respinsa la finele lunii mai 2018, ca inadmisibila. Cu acea ocazie, CCR l-a facut de rusine pe presedintele Romaniei, constatand ca actiunea acestuia a fost depusa tardiv, cu depasirea termenelor de sesizare.

Klaus Iohannis nu s-a lasat dupa primul esec de la CCR. Astfel, acesta a trimis legea privind modificarile la Legea 304/2004 in Parlament pentru reexaminare. A primit-o insa inapoi in aceeasi forma. De altfel, acesta a fost motivul pentru care a Iohannis a atacat a doua oara legea la CCR, declarandu-se nemultumit de modul in care ea a fost reexaminata. In cele din urma, asa cum am vazut, joi 12 iulie 2018, CCR a respins ca neintemeiata si aceasta a doua obiectie de neconstitutionalitate, ceea ce inseamna ca Iohannis nu mai are nicio cale de atac si ca este obligat sa promulge legea. Iar daca nu o va face va incalca grav Constitutia Romaniei.

Trebuie spus ca, in paralel cu actiunile lui Iohannis, modificarile la legea 304/2004 au fost atacate la CCR si de partidele de opozitie, PNL si USR, dar si de ICCJ. Problemele de neconstitutionalitate descoperite de CCR au fost insa remediate de Parlament, iar prin respingerea ultimei actiuni a lui Iohannis intrarea in vigoare a modificarilor la Legea 304/2004 nu mai poate fi blocata.

Panica printre magistratii abuzivi

Dar de unde aceasta disperare din partea lui Iohannis de a bloca, inclusiv cu pretul de a deveni ridicol, modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara? Probabil ca principala cauza are legatura cu ceea ce precizam mai devreme, si anume infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati. Asta intrucat, prin infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati, DNA va trebui sa predea toate dosarele cu judecatori si procurori. Dosare ce reprezentau, asa cum chiar asociatiile profesionale ale magistratilor au acuzat, un instrument de santaj si de represiune la adresa magistratilor, in special la adresa judecatorilor care solutionau dosare ale DNA. Mai exact, un judecator care solutiona dosare ale DNA putea deveni el insusi subiect al unui dosar la DNA, in caz ca nu dadea solutii sau nu lua in timpul procesului decizii pe placul parchetului anticoruptie. Iar cazuri de acest gen au existat.

De asemenea, infiintarea acestei Sectii pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati provoaca panica in randul judecatorilor si procurorilor abuzivi, mai ales in randul procurorilor DNA. Dupa cum se stie sunt inregistrate sute de plangeri impotriva procurorilor DNA din toata tara, care au comis inscenari prin care au distrus oameni nevinovati, plangeri care multe dintre ele ajungeau chiar la DNA, unde erau ingropate, sau la PICCJ, unde erau tinute la sertar. Ei bine, odata cu infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati orice procuror din DNA, in frunte cu Laura Kovesi (foto stanga), se afla in situatia in care ar putea fi oricand cercetat si trimis in judecata pentru abuzurile pe care le-au facut.

Sectia pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati va deveni operationala in toamna acestui an.

Foto: Agerpres

Accesari:13542

Comentarii

# Nicu date 12 iulie 2018 19:05 +24

Este foarte bine ca CCR ii da peste bot președintelui antiroman Johannes cu sesizările astea repetate pe legile justiției pe care nu vrea sub nici o forma sa le promulge ,sper ca aceasta secție de investigare a infracțiunilor făcute de magistrați sa fie realizabila până la capăt.

# obiectiva date 13 iulie 2018 10:20 +2

cu scuze ca ma bag in fata....PROPUN LA CONDUCEREA SECTIEI PENTRU ANCHETAREA MAGISTRATILOR pe onorabilele judecatoare > >>>>>doamna jud. BARSAN GABRIELA si/sau doamna jud. CORBU CORINA...

# Edelweiss - Der Einsame Wolf (von Bukowina) date 13 iulie 2018 10:47 +4

Frau Objektiva, ;-) Io* am o propunere mai bună: să mă puie pe MINE la conducerea săcției de investigarea a potlogăriilor, matrapazlâcurilor și mârlăniilor golănașilor și derbedeilor cu iepoleți pe sub robe. Io* prezint garanția IMPARȚIALITĂȚII ABSOLUTE, adicătelea dacă am fost paradit în 2017 de NKVD-iștii pesediști iar în 2018 de neo-naziștii peneliști, apăi se zice că pot fi echidistant față de orișicare GUNOI/JEG din magistratură, indiferent cărui țarc politic i-ar aparține. Apoi, mai am un avantaj ce mă recomandă funcției: ca fost Obersturmfuhrer în Rumaniche Waffen, încă mai știu să mânuiesc acătării Avtamat Kalașnikova Modernizirovanîi sorocsemi, aruncătorul de grenade AG-7, grenada defensivă, mitraliera de companie pe afet sau mitraliera de antiaeriană jumelată de 14,5 mm (asta din urmă după modelul uzitat de Kim Jong Un). Inga așa, Io* am deprinderile și aptitudinile necesare aducerii la îndeplinire a Hotărârilor dispuse de secția de combatere a Jegurilor Protocolare.

# Klaus_Klaus date 13 iulie 2018 15:23 +1

:P ;-) poti economisi MASIV daca faci rost de un RPG 29 sau chiar 30! CURATENIE GARANTATA ! aia din limuzinele merkava si m1a1 abrams au simtit pe soriciul lor veninul... :-* PS - STAI LA COADA!

# Edelweiss - Der Einsame Wolf (von Bukowina) date 13 iulie 2018 16:07 +1

AI GOTCIA, Klause! Te-am ginit! Tu iaști ăla de la un miting de amu ceva ani, care avea o pancartă cu inscripția „LUNETIST CAUT DE LUCRU” https://teaca.wordpress.com/2012/01/28/prin-luneta/ :roll: Na! că te-am dat pe taragot, ca să te afle serviciili lui Florică Ngbentu Waza Zbanga și să te monitorizeze ca să-ți facă dosar penal și să te azvârle în ocnă! :P p.s. stăi și tu la coadă, că ai înaintea ta un rând de pohticioși la fel de lung ca o coadă la butelii din timpul Plumbuitului! Parol, Monșer! :-)

# Edelweiss - Der Einsame Wolf (von Bukowina) date 13 iulie 2018 16:13 +3

Hai să-ț spui Io* cum se face iconomie de resurse materiale: apăi, mi-aduc aminte că am dus prin cumul, în Ro Army, și serviciul NBC (chimic). Apăi, din bruma ceea de școlarizare la Câmpulung Muscel, mi-aduc aminte despre principalele categorii de STL și efectele acestora. Apăi, un scenariu UTOPIC ȘI NEREALIST (precizare pentru boulenii de procurori de bombardament!) ar fi cam așa: într-o zi - bună zi, când s-or aduna la Bucale cei 4850 de golani cu iepoleți din MJ, dimpreună cu cei 2650 de buldogi judiciari din MP, se poate aplica tactica lui EmineM: îi împărțim în 2 cete large, și-i adunăm în 2... aule mari, pe care le închidem bine cu keya, iar keya o azvârlim la canalizare. În aula juzilor, prin ventilație dăm cu sarin, VX și oleacă de fosgen, iar în aula porcușorilor dăm cu soman, tabun și difosgen. Ca să fie treaba gospodărește făcută, la urmă, ca să nu rămâie vreo insectă sărită di costumele Armani și rochiile Dolce Cabbana, dăm bine-bine de tot cu Ziklon B. Buna așa? :sigh:

# Iul date 12 iulie 2018 19:09 0

Pai cum trebuie sa promulge legea? Acum 2 zile a contestat-o pentru a treia oara, impreuna cu prima sesizare la CCR pentru codul de procedura penala. https://www.agerpres.ro/politica/2018/07/10/iohannis-sesizeaza-ccr-pe-modificarile-la-codul-de-procedura-penala-si-la-organizarea-judiciara--142895 Ma incurc eu in sesizarile lui Iohannis ?

# mircea date 12 iulie 2018 20:11 +6

Poate o vedem pusa sefa la aceasta structură noua,..pe Luluța! ! As muri de ras ca toate aceste strădanii pe legi sa ii fie servite la fix de taică Lazăr. Pana nu pleaca si asta degeaba încercați sa faceti reforme....cu elefanți (citez din Werner)nu se poate. Deci ATENTIE sa nu o vedem sefa tocmai aici!

# DNA nu mai poate face presiuni impotruva magistratilor date 12 iulie 2018 20:48 +8

"Iohannis a atacat a doua oara legea la CCR, declarandu-se nemultumit de modul in care ea a fost reexaminata"!? O "presiune" asupra legislativului privind "reexaminarea"? CCR analizeaza legislatia pentru a identifica si corecta eventuale prevederi neconforme din punct de vedere constitutional, cu respectarea unui cod procedural. Presedintele a vrut sa "extinda" atributiile CCR privind "constitutionalitatea unei legi" astfel incat CCR sa se pronunte si cu privire la modul in care Parlamentul (legislativul) gaseste de cuviinta sa raspunda unei "solicitari de reexaminare" a legii? Evident ca acest lucru nu are nici o legatura cu analiza propriu-zisa a textului de lege. A fost o "manevra incorecta" prin care "s-a tergiversat" promulgarea unei legi considerate "incomode" de catre Institutia Prezidentiala. Dar ce poate fi incomod in faptul ca nu DNA ci o "Sectie speciala" ar investiga infractiunile magistratilor? Acum DNA poate aloca toate resursele pentru misiunea sa principala.

# Sorin date 12 iulie 2018 20:51 +2

Lu-Ju, avem rugămintea să ne explicați procedura de sesizare către comisia de investigare a magistraților ce încalcă drepturile procedurale ale justițiabililor. Solicităm să publicați si adresa de contact a comisiei de investigare a magistraților. Mulțumim.

# ana date 13 iulie 2018 04:54 +1

http://www.inspectiajudiciara.ro/Contact.aspx Adresa: Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 40, sector 5, București E-mail: inspectie@csm1909.ro Tel: 021 322 6248, 021 322 6249 Fax: 021 322 62 40

# Ultimul Charlot date 12 iulie 2018 21:27 +5

Acum sa vedem daca in continuare bujorenii si portocalele scapaă. Cine-i mai protejează

# ana date 12 iulie 2018 23:19 0

Lu-Ju, am si eu marea rugaminte de a face publica modalitatea prin care se poate sesiza comisia de investigare a magistratilor, adresa de contact a comisiei. Eu am sesizat CSM-ul in 2017 si nu au luat nici o masura... Multumesc!

# ana - o altă ană date 13 iulie 2018 04:52 -1

http://www.inspectiajudiciara.ro/Contact.aspx

# Arlechino date 13 iulie 2018 02:16 +3

Pai asta este mana cereasca pentru Lazarica. Cine poate fi mai buna ca sefa a acestei noi sectii decat Kovesi. Asa se rezolva toate problemele: Kovesi ii va controla pe magistratii care vor avea tupeul sa o ancheteze. Daca nu se contesta ACUM numirea ei in PICCJ pe motiv ca nu indeplineste conditiile de a lucra aici , asta se va intampla. Si "toti" vor fi fericiti!

# Sorin date 13 iulie 2018 06:42 0

Doresc să știu ce se va întâmpla cu magistrații dacă comisia de investigare ii vor găsi vinovați de încălcarea drepturilor procedurale, soluție abuzivă fără luarea în considerare a probelor, s.a.m.d. Dacă magistratul va fi găsit vinovat, soluția dată de magistrat va fi anulată? Se poate cere rejudecarea procesului dacă comisia de investigare a magistraților va considera ca magistratul mi-a cauzat o nedreptate?

# Arlechino date 13 iulie 2018 06:54 +1

Pai asta este mana cereasca pentru Lazarica. Cine poate fi mai buna ca sefa a acestei noi sectii decat Kovesi. Asa se rezolva toate problemele: Kovesi ii va controla pe magistratii care vor avea tupeul sa o ancheteze. Daca nu se contesta ACUM numirea ei in PICCJ pe motiv ca nu indeplineste conditiile de a lucra aici , asta se va intampla. Si "toti" vor fi fericiti!

# xyz date 13 iulie 2018 07:58 0

Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune decăderea pârâtei Uniunea Naţională a Barourilor din România din drepturile conferite de având număr de depozit M 2015 05410 din 13.08.2015, înregistrată sub nr. 140322 pentru clasele 41 şi 45. Obligă pârâtul OSIM să radieze macra având număr de depozit M 2015 05410 din 13.08.2015, înregistrată sub nr. 140322 pentru clasele 41 şi 45.

# Fratelui disporez date 13 iulie 2018 09:38 +5

Mi-e rusine ca România are un astfel de președinte ...Nicio țară din lume nu are unul atât de prost și plin de el, de sfidător la adresa propriilor cetățeni, a instituțiilor și legilor statului. De la alegerile parlamentare din 2016, acest presedinte al fraților diasporezi a sabotat în permanență activitatea parlamentară și guvernamentală. Tu, frate diasporez, care ai ales sa trăiești într-o altă țară, te rog să te ”înghesui” la sectiile de votare doar pentru a-i alege pe demnitarii țării care te-a adoptat/tolerat și în care nu vei fi NICIODATĂ unul de-al lor....lasă-mă pe mine, cel care sunt fericit să mănânc ”pâinea amară”, dar românească, să-mi croiesc singur DESTINUL.

# Marincea date 13 iulie 2018 09:40 +2

Nu este doar sectia in aceasta lege. Prin lege se modifica structura completelor de judecata in materie penala, in apel vor fi 3 judecatori, in contestatii pe camera preliminara 2. Deci toate completele din tara trebuie reconfigurate. Se impune auditarea independenta, publica, a sistemului informatic de atribuire aleatorie a cauzelor, se reglementeaza aseazarea in sala de judecata si obligatia procurorului de a respecta principiul egalitatii de arme, sunt multe modificari care vor democratiza procesele, ceea ce este foarte bine.

# ana date 13 iulie 2018 13:07 +1

Pacat ca nu se fac publice aceste modificari, ca nu este o buna comunicare.

# Edelweiss - Der Einsame Wolf (von Bukowina) date 13 iulie 2018 11:04 +4

Ca să-și găsească dreptatea, rrumânii sunt îndemnați să adreseze sesizări la „Infecția Judiciară” din Consiliul Inferior al Magistraturii, cunoscută în mediul online sub licența „Cooperativa Nufărul”, care nu este altceva decât un sindicat informal al ticăloșilor protocolari și care are ca atribuții principale: a) împingerea sub preș și acoperirea tuturor matrapazlâcurilor, potlogăriilor și nelegiuirilor comise de jegurile și gunoaiele în robă; b) aplicarea botniței, băgarea pumnului stahanovist și a cizmei colhoznice în gura tuturor cetățenilor care, oripilați de nivelul înfiorător al corupției din sistemul judiciar, îndrăznesc să critice această stare de fapt în mod public și prin petiții adresate Inspecției Judiciare. În cadrul Infecției judiciare - „Spălătoria chimică” a „Cooperativei Nufărul”, un aport deosebit îl manifestă Lucian Netejoru- Whirlpool și Rica Vasiliu Cravelos- Zanussi.”

# un mizantrop date 13 iulie 2018 11:07 +1

Asta ca sa inteleaga toata lumea "independenta" clamata a procurorilor. De fapt, niste slugi securiste iubitoare de lantul consacrat , ei refuza autoritatea constitutionala. E mai bine sa fii slugoi securist, dar sa ai iluzia ca ai putere (numai sa faci rau, numai pe "paradeala" a propriilor cetateni!), decat sa fii cu adevarat profesional, independent (fara ghilimele) in dosarul in care lucrezi si sa respecti autoritatea stabilita in Constitutie, cea a controlului ierarhic. Hai cu publicare numelor abuzatoare, pana acum avem Kovesi, Ban...

# Gilu date 13 iulie 2018 11:24 +2

Un personaj jalnic , mincinos si iresponsabil ! Se da mare fan al Constitutiei , in fapt , nu da doi bani pe ceea ce scrie acolo ! Da drumul la legi , manechinule si da banii din chiriile incasate ilegal , dupa aia sa ne povestesti cum respecti tu Constitutia , salamule de Sibiu ! Ai facut atata harmalaie ca ca aperi pe noua Ana Pauker cea bolnava de putere ,tot atata de iresponsabila ca si tine ! Esti infinit mai rau decat Bashinescu !

# Lex date 13 iulie 2018 11:35 +3

Hidra politiei politice trebuie distrusa metodic. Judecatorii trebuie, este esential sa fie independenti, pt ca prin intermediul lor, Hidra este suverana in "campul tactic". Sa nu mai auzim de condamnari abuzive, de magistrati santajati si de alte mizerii care anatemizeaza judecatorii. Acum ar fi cazul ca si procurorii sa revina la statutul firesc de functionari ai Ministerului Public, fiind scosi din breasla magistratilor.

# Cornu date 13 iulie 2018 12:25 0

Republica procurorilor corupti este disperata ! Mafia procurorilor si a securistilor lupta pe viata si pe moarte nu cu PSD-ul lu Dragnea, cum cred toti prostii, ci cu libertatea castigata cu sange in '89. Doar niste retardati definitiv pot sa sprijine acest sistem represiv, mostenitorii securitatii lui Ceausescu. Pas cu pas, Galiganis ... pas cu pas ... doar ca o iei, nu o dai !

# john date 13 iulie 2018 12:34 +1

Da, se mai intampla si minuni.Dupa promulgare sunt multe lucruri ce trebuiesc reasezate in matca lor. Nu numai sectia speciala ci si multe alte dispozitii din lege vor fi benefice.A fost greu dar pana la urma sa realizat.

# Traian Gogu date 13 iulie 2018 19:03 +2

:D A DAT BUNUL DUMNEZEU SA INTRAM SI NOI IN NORMALITATE, SA INTRAM SI NOI IN RANDUL DEMOCRATIILOR ! CAT DESPRE SASONE, FARA CUVINTE, S-A FACUT, SE FACE SI SE VA MAI FACE DE RASUL LUMI DIN CAUZA INTERESELOR LUI MICUTE SI MESCHINE. ASTA NU ESTE BARBAT DE STAT, ASTA ESTE O GRESEALA A ISTORIEI, ESTE MAI JALNIC SI MAI IPOCRIT CDECAT BASESCU (nu imi vine sa cred ca spun asa ceva ) ;-)

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi numita suspecta Laura Kovesi sefa Parchetului European, in pofida dosarului de mita in care este urmarita penal?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 19.02.2019 – Kovesi fuge de dosar ca dracu' de tamaie. Misterul din denuntul Elenei Udrea

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER