19 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DIICOT ARDE IN BUTOIUL LUI DINCA – La aproape o luna de la izbucnirea cazului care a cutremurat Romania, DIICOT nu a fost in stare sa stabileasca daca Alexandra si Luiza au fost ucise. Dupa ce a confirmat ca o parte din oasele gasite in liziera de la Caracal nu sunt ale Alexandrei, iar in alte oase nu s-au gasit urme ADN, INML anunta: "Se desfasoara un proces de reesantionare si de reluare a analizelor ADN, chiar daca materialul osos avut la dispozitie este in stare avansata de degradare"

Scris de: E.D.

20 august 2019 19:16
Vizualizari: 2901

Maine, poimaine se face o luna de zile de cand tanara Alexandra Macesanu a sunat la 112 pentru a anunta ca a fost rapita si violata de Gheorghe Dinca din Caracal, iar procurorii DIICOT, care au preluat ancheta de la Parchetul Judecatoriei Caracal si de la politistii de la IPJ Olt, nu au fost in stare sa stabileasca daca fetita de 15 ani a fost sau nu ucisa. Asa cum nu sunt in stare sa spuna daca cealalta fata disparuta in Caracal, Luiza Melencu, presupus rapita si violata tot de Dinca, este sau nu moarta. Peste toate, exista mari dificultati in stabilirea cu exactitate a provenientei resturilor osoase descoperite in liziera de padure din Caracal. Mai exact, legistii nu au putut determina daca oasele apartin Alexandrei, Luizei, sau altei persoane. Iar asta pentru ca, precizeaza Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici Bucuresti, resturile osoase se afla intr-o stare avansata de degradare si nu poate fi stabilita cu exactitate urma ADN.


Astfel, in urma cu doar cateva zile, in 14 august 2019, DIICOT anunta ca fragmentele osoase descoperite in liziera de padure care au fost examinate "provin de la o persoana de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 15-19 ani si ca sunt altele decat cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite in urma perchezitiei domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuinta inculpatului Dinca Gheorghe".

Cu alte cuvinte, fragmentele osoase nu corespundeau cu cele descoperite in butoiul din curtea lui Dinca, in care se presupune ca a fost arsa Alexandra. Ulterior, in 17 august 2019, DIICOT a anuntat ca INML a comunicat o noua informare pe cazul Caracal, care releva ca alte fragmente osoase gasite in liziera de padure sunt de natura umana dar ca, avand in vedere "starea de calcinare excesiva a acestora, ca urmare a actiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidentia niciun profil ADN".

INML: "Se desfasoara un proces de reesantionare si de reluare a analizelor ADN"

Marti 20 august 2019 INML ofera iata noi date despre cazul Caracal. Intr-o nota de informare publica din 20 august 2019, singura pe care Institutul Mina Minovici o emite de la izbucnirea scandalului legat de rapirea, violarea si posibil uciderea Alexandrei Macesanu de catre Gheorghe Dinca, directorul general al INML prof.univ.dr. George Cristian Curca (foto 2) anunta ca se continua efectuarea testelor si procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase, iar in prezent se desfasoara "un proces de reesantionare si de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar daca materialul osos avut la dispozitie este in stare avansata de degradare".

Ceea ce inseamna, potrivit precizarilor pe care directorul INML George Cristian Curca le-a facut jurnalistei Adina Anghelescu-Stancu, senior-editor Lumea Justitiei, ca se vor efectua expertize pe alte fragmente osoase descoperite in liziera de padure, altele decat cele deja expertizate, nefiind reluata testarea acelorasi oseminte: "Reesantionare inseamna alegerea altor fragmente osoase care nu au fost expertizate pentru o noua determinare ADN", a precizat directorul INML.

Clarificarea facuta de directorul INML pentru Adina Anghelescu-Stancu este extrem de importanta caci arata ca pana in prezent INML a expertizat doar o parte din fragmentele osoase gasite in liziera de padure la indicatiile lui Dinca, pana in prezent nefiind descoperite urme ADN.

Publicam in continuare nota de informare publica din 20 august 2019 a Institutului National de Medicina Legala Mina Minovici:

"Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici Bucuresti este unitate cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Sanatatii care elaboreaza expertize, examinari, constatari, examene de laborator si alte lucrari medico-legale asupra persoanelor in viata, cadavrelor, produselor biologice si corpuri delicte, in vederea stabilirii adevarului in cauzele privind infractiunile contra vietii, integritatii corporale si sanatatii persoanelor ori in alte situatii prevazute de lege, precum si in efectuarea de expertize medico-legale psihiatrice si de cercetare a filiatiei.

La acest moment, INML Mina Minovici Bucuresti, prin expertii sai, la solicitarea organelor de urmarire penala, efectueaza activitati specifice de medicina legala in cauzl mediatizat de la Caracal.

Contrar unor afirmatii care au aparut in spatiul public, INML Mina Minovici Bucuresti nu a emis comunicate, ci a intocmit rapoarte de expertiza conform procedurilor legale.

Datele medico-legale continute in aceste rapoarte de expertiza au valoare stiintifica si constituie elemetne probatorii la dispozita organelor de justitie.

Este important de subliniat faptul ca cercetarile medico-legale care se intrepretind in astfel de cazuri sunt complexe si necesita timp. Fata de acest aspect, aratam faptul ca rapoartele de expertiza ce au fost intocmite si comunicate organelor de urmarire penala pana la momentul actual sunt preliminare intrucat rezultatele obtinute sunt partiale.

Pentru obtinerea unor date medico-legale complete se continua cu celeritate activitatile specifice de expertiza medico-legala si activitati specifice de laborator antropologice si genetice.

In acest sens se continua efectuarea testelor si procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodata, pentru a completa datele medico-legale in interesul justitiei, se desfasoara un proces de reesantionare si de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar daca materialul osos avut la dispozitie este in stare avansata de degradare".


Comentarii

# Ioana M. date 20 august 2019 20:18 -4

La fotbal si politica toata lumea se pricepe..Acum toti sunt specializati in expertiza genetica ! Au fost vreodata intr un laborator de genetica.Stiu care sunt metodele si timpii de lucru ? Stiu ca trebuie sa iei fiecare piesa, micropicatura, o urma infima si sa o analizezi ? Chimic, biochimic, genetic, serologic, antropologic etc Daca INML a zis ca resturile umane ( nu numai dinti ,ci si resturi de oase si cenusa umana!!) sunt ale fetitei , ce se doreste ? Ca INML sa le furnizeze un corp intreg? Sau trebuie sa l intrebe pe dinca unde e restul? Logic, exista un rest in alta parte...pentru ca nu iese socoteala...mai ales la dinti... Daca nu au incredere in specialistii romani ,de ce nu intreaba specialisti straini pentru o informare CORECTA? De ce se "inghite" orice , ducand ancheta penala in derizoriu?In final, neexistand decedati, dupa opinia unora, nu si dau seama ca dimca scapa cu o pedeapsa usoara?Ca fac jocul lui dinca ? Ca traficul de persoane ar trebui probat dar nu de INML?

# Ionel Crut date 21 august 2019 00:57 +7

Procurorii Diicot nu știu câte urechi au!!! Sunt dependenți de "specialiștii* de la BCCO!... Nici nu mă miră că principalul vinovat, dl Alexe, este un fost cadru BCCO!!! Am documente care dovedesc cârdășia dintre BCCO, Diicot și infractori!... Și nonșalanța cu care își bat joc de Lege și de oameni!

# Axy date 21 august 2019 12:20 +2

Si daca ai documente ce nu le dai public ? Se stie ca DIICOT este cea mai mare mafie implicata in traficul de persoane,trafic de organe, taieri ilegale de paduri, EADS,cate si mai cate. Ce sa stabileasca DIICOT daca fetele au fost ucise? Are cineva incredere in ancheta astora? Cum sa se ancheteze pe ei insisi? Asemenea prostie numa-n RUMUNIA exista! De asta au si plecat milioane din Ro ! Din cauza mentalitatii proaste din tara! Ca numai in institutii s-a investit tot bugetul tarii, nu in autostrazi,fabrici ! Tot bugetul s-a investit in acesti viermi paraziti si daunatori din DIICOT SRI si toata procuratura! Ro toata este un PENITENCIAR ! RUSINILOR.NUMAI DE COMENTAT SUNTETI BUNI ! ALTCEVA, ZERO, in loc sa faceti ceva sa se termine cu mascarada institutiilor de forta megamafiote care sapa efectic Ro

# livia date 21 august 2019 07:22 +8

Vai de capul lor de" specialisti"! Nu mai sunt oameni scoliti, pregatiti, profesionisti in nici un domeniu in adunatura asta de oameni careia nici colonie nu ii mai poti spune, pentru ca si colonia are o organizare; aici totul este o aiureala. Nimeni nu mai face nimic, conform fisei postului. Toti se fac ca lucreaza, dar iau bani multi pentru aceasta prefacatorie. Concluzia? Fiecare sa-si poarte cat mai bine de grija.

# @livia date 21 august 2019 12:28 +3

Scoliti?! Aici nu e vorba de scolire ! Aici e vorba de mafie pura. NUMAI PE SPAGI SI DIVERSE INTERESE SE FACE JUSTITIE IN RO. NIMIC NU E PE DREPT. DIICOT face tot posibilul sa intarzie ancheta ,incet incet pana ce acest subiect se va stinge,lumea se va plictisi efectiv. Asta face DIICOT. NU va e rusine cu asemenea institutii,ba mai mult sa mai asteptati sa si ancheteze ? Si nu ma refer doar la acest caz ! Cate mii sunt ? Dai spagi sau prospaturi, scapi, nu dai, infunzi puscaria !!! Rumunia nu va iesi niciodata din cercul vicios ! Pana nu se va face REFORMA TOTALA MAI ALES IN JUSTITIE SI SERVICII POLITICA ABSOLUT ZERO SANSE. CU CAT ACESTE INSTITUȚII SUNT MAI PUTERNICE SI SE INVESTESC BANI MAI MULTI CU ATAT MAFIA SI SARACIA CRESC IN RO!!! NISTE viermi,niste paraziti care sug bugetul tarii. Judecatorii dorm prin salile de judecata. Normal,daca nici nu deschid dosarele,ce le pasa !?! Ro nu are nici o sansa cu aceasta mafie din justitie servicii politica!!! Nici una. Degeaba asteptati !

# George date 21 august 2019 12:54 +3

Pleaca un mafiot vine altul si mai mare. Romania nu are absolut nici o sansa fara ca totul sa fie schimbat la sange. Nimic nu se va ancheta pe bune. Totul e escrocherie. Ne place sa fim mintiti. Minte-ma frumos, asta-i mentalitatea romaneasca. Ignoranta romaneasca,prostia romaneasca isi spun cuvantul. Slugarnicia romaneasca,faptul ca ne place sa fim slugile perfecte straineziei, astea ne-au ruinat. http://www.justitiarul.ro/procurorul-general-interimar-dimitrie-bogdan-licu-trebuie-bagat-la-puscarie/

# 14you date 21 august 2019 14:58 +2

Nu inteleg,se tot spune ca probele prelevate,sacul din padure,cenusa,resturi,dinti,etc,material consistent,pana acum ridicat,iertat fie-mi cinismul,nu poti extrage ADN,ca probele se strica,se deterioreza?Doar extragi fragmente minuscule si le supui cercetarii,nu ma pricep,dar nu le trebuie decat particule de...par,sange,oase,orice din corpul uman lasat si gasit!Nu intra in malaxor sa se faca praf,ele pot fi cercetate oricand in timp!!Cred ca ce au gasit si gasesc acolo,in oroarea aia de constructie,i-a "terminat"si pe expertii ce sunt acolo!Pana acum tot ce spun e RASPUNDEREA MAGISTRATILOR SI DISJUNCTIA CLARA,FETELE,TRAFICUL DE CARNE VIE!ASTA CA SA STIM DESPRE CE DISCUTAM!

# coca date 21 august 2019 16:51 +2

INML-ul lui Curca se ocupa de ”expertize” privind alienarea parentala. De asta se ocupa medicii legisti in Romania, sub obladuirea lui Curca. Caci din asta ies spagile sau mai bine zis si din asta!

# logic ca date 22 august 2019 13:49 0

cineva trebuia sa contabilizeze caramizile din curtea lui Dinca,taiatul ierbii cu foarfeca de vie,greblatul pen'ca sa sprijini zidul la umbra nu se face ,asteapta si INMLul oase din care sa extraga un ADN real. :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.11.2019 – Iohannis a defilat cu gentuta lui Carmen (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva