18 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DIICOT i-a retinut pe apropiatii lui Vantu. Printre ei, fiul fostei sefe de cabinet a ex-primarului Basescu si oameni din televiziunile lui SOV

Scris de: | pdf | print

8 October 2010 13:41
Vizualizari: 13070

Procurorii DIICOT au retinut mai multe persoane, alaturi de Sorin Mihai, director la PSV Company – fosta Petrom Service: pe Ioan Petran, despre care se spune ca ar fi administratorul Realitatii TV Network, pe Ionut Eftime, fiul fostei secretare a lui Traian Basescu si pe alte persoane implicate in evaziune fiscala si spalare de bani.

Comunicatul DIICOT

Comunicatul DIICOT

In urma audierilor si a celorlalte activitati efectuate in dosarul nr. 155/D/P/2007, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus retinerea pentru o durata de 24 de ore a inculpatilor CALINESCU IONUT, DINU TATIANA, PETRAN IOAN, CIUCA IOAN, EFTIME IONUT ADRIAN, NACU MIHAELA si MIHAI SORIN persoane cu functie de conducere din cadrul SC PSV COMPANY SA (fosta PETROM SERVICE SA) si a altor societati comerciale pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni: constituire a unui grup infractional, fapta prev. si ped. de art. 8 din Legea nr.39/2003, rap. la art. 323 C.p., delapidare, fapta prev. si ped. de art. 2151 al.1 si 2 C.p.p., evaziune fiscala, fapta prev. si ped. de art. 9 lit.a din Legea nr. 241/2005, spalare de bani, fapta prev. si ped. de prev. de art. 23 lit. a si c din Legea nr. 656/2002, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fapta prev. si ped. de art. 290 C.p., cu aplic. art.41 al.2 C.p. si art. 33 lit.a C.pen. La data de 08.10.2010 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au sesizat TRIBUNALUL BUCURESTI cu referatul cu propunere de luare a masurii arestarii preventive fata de cei sapte inculpati pentru o durata de 29 de zile. Asa cum am aratat, in urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca, prin incheierea unor contracte fictive derulate de catre SC PSV COMPANY SA (fosta PETROM SERVICE SA) a fost retrasa in mod nejustificat suma totala de aproximativ 20 milioane lei, iar pentru disimularea fondurilor incasate invinuitii au procedat la infiintarea a 18 societati comerciale in care aveau calitatea de asociati/administratori/imputerniciti pe cont- transmite DIICOT.

Veriga Eftimie duce spre oamenii lui Vantu, Luca si... Basescu

Ionut Andrei Eftime este fiul fostei sefe de cabinet a președintelui Traian Basescu pe vremea cand acesta era primar la Capitala - Lia Licanescu – Eftime. Aceasta din urma este soția lui Ion Eftime, fondatorul postului de televiziune Alpha TV. Eftime este investitor la Realitatea-Catavencu si partener de afaceri cu Sorin Ovidiu Vantu. Ioan Eftime este cuscrul viceprimarului din Pitesti, Cornel Ionica si mare sef pe reteaua Alpha TV. Ionut Eftime apare cu actiuni la Splendid Media, firma de publicitate, care avea legaturi cu Comac Ltd din Cipru - off-shore care apare in documente ce vizeaza acuzatiile aduse lui Vantu in legatura cu favorizarea condamnatului Nicolae Popa. Alt retinut, Sorin Mihai, a fost o vreme lider al PDL in Prahova, fost sef la PECO Prahova si fin al liderului sindical Liviu Luca.Comentarii

# MIHAI PODARU date 8 October 2010 14:55 +2

Nu este nici prima data nici ultima in care se incearca a se ajunge prin "hamsii" la "rechini".Iar in cazul lui Luca se intampla frecvent amintiti-va circul ofiteriilor sri Soare si Dumitrache, de fapt tot Luca, Vantu s-ar fi vrut a fi tintele.

# racaceanu catalin date 3 November 2010 12:15 +2

Bine ca nu i-au arestat cainele s-au probabil asteapta sa se recupereze dupa inpuscatura si apoi...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.08.2022 – Sediul DNA a ajuns in paragina (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva