6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DISOLUTIA JUSTITIEI – Judecatoarea Madalina Afrasinie: "Ironic sau nu, modificarile la Legile Justitiei au fost promovate, de fiecare data, in vacanta judecatoreasca... Momentul a fost ales special... Propunerile din legile justitiei, facute pe repede inainte vor avea ca rezultat o antireforma a acestei profesii!... Nerespectarea deciziilor CCR va fi, alaturi de multe altele, inceputul disolutiei actului de justitie! Ne vom aminti ca au fost candva judecatori, avocati si juristi si-n Romania!"

Scris de: E.D. | pdf | print

18 August 2022 13:55
Vizualizari: 3190

Proiectele de modificare a Legilor Justitiie propuse de Ministerul Justitiei vor avea ca rezultat o antireforma a profesiei de judecator, iar nerespectarea Deciziilor CCR de catre magistrati, astfel cum propune ministrul Justitiei Catalin Predoiu, va reprezenta "inceputul disolutiei actului de justitie". Avertismentul a fost tras de judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti intr-o postare pe pagina sa de Facebook, in care semnaleaza faptul ca de fiecare data Legile Justitiei au fost, "ironic sau nu", modificate in timpul vacantei judecatoresti, atunci cand magistratii sunt incarcati cu redactarea hotararilor restante, sunt in concedii, iar societatea este amortita, ori preocupata de alte evenimente.


Aceeasi reteta, arata judecatoarea Madalina Afrasinie, a fost aplicata si de ministrul Justitiei Catalin Predoiu pe noile proiecte de modificare a Legilor Justitiei, rezultatul acestei actiuni fiind antirefroma sistemului judiciar, care va afecta direct profesia de judecator: "Ne vom trezi prea tarziu "din reforma" si ne vom aminti ca au fost candva judecatori , avocati si juristi si-n Romania!"


Redam in continuare pozitia judecatoarei Madalina Afrasinie fata de proiectul de Legi ale Justitiei conceput in Ministerul Justitiei:

"Ironic sau nu, modificarile la legile justitiei au fost promovate, de fiecare data, in vacanta judecatoreasca sau in preajma sarbatorilor crestine...cand judecatorii intra in concedii pentru a redacta hotararile restante, acestea aparand, evident, ca urmare "a reformei" din justitie...

Ca unul care de aproape 21 de ani de magistratura de scaun, nu...de detasare prin locuri calde , a simtit pe propria piele "efectul reformelor lor", pot spune ca momentul a fost ales special.

Noi, sufocati de dosare, nu avem timpul necesar sa le analizam si sa formulam propuneri.

Avocatii, juristii, la fel.

Justitiabilii...unii in concedii, altii mult prea dezamagiti de ce li se intampla, nu au dispozitia necesara sa faca asta.

Deh, daca nu e cu salam, nu merge.

Au incercat sa ne cuminteasca...dl "campul tactic fara frontiere" nu a gafat cand a spus ca urmareste actul de justitie de la intrarea in instante si pana la finalizarea lui...a fost un fel de a ne spune: "aveti grija, ca si noi vom avea grija" ...au reusit?

Eu zic ca nu.

Altii, vor spune altceva ...

Cu actualul ministru al justitiei noi am mai avut ...discutii. Fara niciun rezultat.

Asa ca propunerile din legile justitiei, facute pe repede inainte, cand poporul este preocupat de altele, vor avea ca rezultat, per ansamblu, o antireforma a acestei profesii!

Mai tineti minte trilogia "Stapanul Inelelor"?

Cum as reinterpreta-o eu?

Sauron isi tinteste poporul cu ochiul celebru, dar poporul este fortat sa priveasca in alta parte!

Nerespectarea deciziilor CCR va fi, alaturi de multe altele, inceputul disolutiei actului de justitie!

Dar, nu-i asa?! Noua ne place salamul...si ne vom trezi prea tarziu "din reforma" si ne vom aminti ca:

Au fost candva judecatori , avocati si juristi si-n Romania!

Pamflet amar

In loc de noapte buna"

Comentarii

# santinela date 19 August 2022 08:03 +164

Cita diferenta intre aceasta doamna,judecator adevarat,doxa de carte si impostorul acesta de ministru al justitiei si clica lui ! Si Iohannis tace ca ala in cucuruz .

# satan p date 19 August 2022 12:16 -90

In primul rand Distinsa Doamna este Magistrat JUDECATOR al Romaniei ! Nu este "politician "cu studii juridice numit politic,( NU ales de cetateni!)de catre un partid politic care astfel isi subordoneaza MAGISTRATII Procurori ( NUMITI "aleator" "JUDECATORI" = finalitatea este constatata si simtita ) - si gata lupta anticoruptie. In acelasi sens vorbim de statutul "asimilatilor" si relatiile ce le stabilesc cu Magistratii (suordonare, control , sursa banilor ("independenta" financiara), lipsa raspunderii penale ,materiale ! Referitor la "disolutie "asistam la ea de vreo 30 de ani(de cand cu marile furaciuni ale celor ce "au putut" jucandu-se cu PUTEREA, si NEaflarea vinovatilor- perpetum mobile -procurorii vechi sau pensionat cei noi lucreaza la dosare,TRAIASCA PRESCRIPTIA OTOVA APLICATA , dar ne facem ca nu vedem.Apropos @ santinela - al din cucuruz "o" are la orizontala similar capului plecat ce NU PERMITE vederea "soarelui".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva