29 noiembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOAMNA CHIS, NU VA AUD! – Avocatul Cristian Gindac: „Magistrati ne-au acuzat ca facem proteste pentru sustinerea unui infractor. Surpriza. Un infractor ajunge sa fie nevinovat. Veti iesi sa spuneti ca am avut dreptate? Completul negru? Ei acum stau frumos si se uita pe internet banking cand intra pensia. Toti cei care ati ras, ati batjocorit si ati incercat sa puneti sub control profesia de avocat, prin intermediul lui Robert: rugati-va sa nu fiti nevinovati si infractori in acelasi timp”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

24 noiembrie 2021 15:25
Vizualizari: 3283

Bine ai revenit, Robert! Este mesajul pe care avocatul Cristian Gindac (foto) din Baroul Cluj, unul dintre putinii tineri avocati care au curajul sa infrunte Sistemul si sa spuna lucrurilor pe nume, il adreseaza avocatului Robert Rosu, dupa solutia judecatorilor ICCJ Rodica Cosma, Stefan Pistol si Laura Soane de admitere a recursului in casatie a lui Rosu, achitare a acestuia si eliberare de indata din inchisoare.


 

Avocatul Cristian Gindac: NU VA AUD?!


Si nu doar atat! In fata nedreptei solutii pronuntate de Completul Negru de la ICCJ, format din judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Ioana Alina Ilie in dosarul Ferma Baneasa prin care avocatului Robert Rosu i-a fost confiscat un an de viata in libertate, alaturi de familie, avocatul Cristian Gindac se intreaba, corect credem noi:

-Cine raspunde pentru nedreptatea comisa fata de Robert Rosu?

-Ce face Completul Negru evaporat imediat dupa decizia din Ferma Baneasa?

-Le va explica membri Completului Negru copiilor lui Robert Rosu ca tatal lor a stat aproape un an in inchisoare „dintr-o greseala”? „Nu”, caci „ei acum stau frumos si se uita pe internet banking cand intra pensia”.

-Ce mai spun acum cei care l-au etichetat pe Robert Rosu ca fiind infractor? Doamna Chis, nu va aud?, se intreaba avocatul Gindac.

-Ce mai au de spus acum procurorii care au inceput sa distribuie glume proaste si poze care sugerau detentia avocatului Robert Rosu?

-Ce mai fac acum acum cei multi, inclusiv magistrati, care i-au atacat pe aparatorii lui Robert Rosu, acuzandu-i ca fac proteste pentru apararea unui infractor, astazi declarat nevinovat de Inalta Curte?


Caci da, astfel cum veti vedea din articolul avocatului Cristian Gindac, atat membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cat si procurori care au ras pe seama condamnarii lui Robert Rosu sunt intrebati ce mai au de spus acum, cand Robert Rosu a fost achitat.

Fara a nominaliza, avocatul Gindac ii invita pe cei care au ras de tragedia traita in acest an de avocatul Robert Rosu, departe de familie, si i-au pus patalamaua de infractor sa se roage „sa nu fiti NEVINOVATI si INFRACTORI in acelasi timp.


Redam in continuare luarea de pozitie a avocatului Cristian Gindac:


Dreptatea vs. DNA si vestitul complet negru. Bine ai revenit, Robert!

In cele din urma s-a facut dreptate. Tarziu. Dar, mai bine asa decat sa fi ramas in spatele gratiilor pana la executarea fractiei obligatorie din pedeapsa pentru liberarea conditionata. Suntem invatati sa alegem raul cel mai mic. Dar aici, nu trebuia sa fie un rau. Soarta? Destinul? Prea multe chestiuni dubioase in legatura cu parcursul acestui dosar.

Imi aduc aminte ca am acordat un interviu acum un an aproape, cand am protestat avocati din toata tara pentru nedreptatea facuta colegului nostru. Atunci, am spus ca o astfel de decizie va deschide calea unor asalturi asupra profesiei de avocat si am serioase dubii cu privire la posibilitatea exercitarii profesiei de avocat in continuare, in acest context in care, prin desfasurarea activitatilor specifice profesiei, in limitele legii, ajungi sa fii pus pe pozitie de egalitate cu clientul pe care il aperi, cu alte cuvinte, tinerea profesiei de avocat sub control.

Ca avocat, am niste intrebari la care nu am gasit raspunsul.

Cum se face ca prima instanta l-a achitat pe colegul Robert Rosu, retinand ca activitatea retinuta in sarcina lui nu a fost altceva decat exercitarea profesiei de avocat? Ok, e hotararea primei instante.

De aici, povestea cu dublul grad de jurisdictie, calea de atac care se judeca de instanta ierarhic superioara, unde sunt judecatori cu experienta mai mare si lista continua.

In apel, completul de 3 judecatori de la ICCJ are o viziune diametral opusa, sens in care desfiinteaza hotararea primei instante si dispune comandarea colegului avocat, pentru aceleasi fapte retinute de DNA, pe baza aceluiasi material probator.

Da, sunt situatii in practica in care solutia se schimba la 180 de grade in apel, ca si in cazul de fata.

Apoi, in recurs in casatie, judecatori din cadrul aceleasi instante cu cei care au solutionat apelul (ICCJ), au aceeasi viziune cu judecatorul care a judecat in prima instanta, deci scor de 2-1 pe viata unui om, a unui avocat.

Pana la urma, vestitul complet "negru" de la ICCJ, care s-a evaporat dupa solutia data in acest dosar, isi merita numele? Daca oare dosarul ar fi fost repartizat altul complet, solutia in apel era aceeasi? Robert mai executa aproape un an in penitenciar?

Daca doua complete spun ca faptele lui nu constituie infractiuni si unul spune exact opusul, unde e problema?

Sa nu uitam ca profesia de avocat a primit palme la greu, dupa demersurile pe care le-am facut toti, atat din tara cat si din strainatate, pentru ca am crezut in nevinovatia lui Robert si in #aparareaapararii.

I-am vazut pe multi atacand, inclusiv in public, chiar magistrati, care ne-au acuzat ca facem proteste pentru sustinerea unui "INFRACTOR", ca deja era condamnat definitiv. Surpriza. Uite cum un INFRACTOR ajunge sa fie NEVINOVAT.

NU VA AUD?!

Cand colegi cu o vasta experienta in penal au criticat, iata, pe buna dreptate, hotararea pronuntata in apel, inclusiv o vestita voce din CSM, in sedinta din plen cand se discuta apararea independentei membrilor din "completul negru", ne-a spus ca am depasit cu mult limitele discursului public permis avocatului individual, dar cu atat mai mult institutiei care reprezinta avocatura.

Acum? Veti iesi public sa spuneti ca am avut dreptate cand am criticat acea hotarare? Sunt curios.

DOAMNA ANDREA CHIS, NU VA AUD?!

Procurori care au inceput sa distribuie glume proaste si poze care sugerau detentia colegului, VOI CE MAI SPUNETI? V-ati amuzat de drama unui AVOCAT NEVINOVAT. Acum? Ca eticheta de „INFRACTORa disparut?

Pentru aceasta hotarare din apel, cine ii va da inapoi colegului nostru timpul petrecut in spatele gratiilor? Cine va lua toata suferinta prin care a trecut atat el cat si familia lui? Cine le va explica copiilor ca tatal lor a stat aproape un an in inchisoare „dintr-o greseala”?

Completul negru? Nu. Ei acum stau frumos si se uita pe internet banking cand intra pensia.

Toti cei care ati ras, ati batjocorit si ati incercat sa puneti sub control profesia de avocat, prin intermediul lui Robert, va spun doar atat: Rugati-va sa nu fiti NEVINOVATI si INFRACTORI in acelasi timp.

Iar despre noi, avocatii, SUNTEM MAI PUTERNICI CA ORICAND!"

Comentarii

# Corect ! Tot respectul pt. av.Cristian Gindac ! date 24 noiembrie 2021 18:27 +10

Adica # si colaboratorii lor stiu doar sa improaste cu "rahat" dar cand e sa linga , refuza ... Pai cum ? :o :eek:

# Goe date 25 noiembrie 2021 14:48 +1

Și nici nu ii veti auzi vreodată. Lașitatea lor e proverbială.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2021 – Nici Chis nu il mai suporta pe Mateescu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva