29 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOAR DE COLDEA NU SE ATINGE – Iohannis a pensionat inca un general SRI. Presedintele l-a trecut in rezerva pe Stefan Gheorghe-Teodoru, fost rector al Academiei Nationale de Informatii a SRI. Stefan Gheorghe-Teodoru a fost facut general de Basescu, la pachet cu decorarea prim-adjunctului SRI Florian Coldea. Pensionarea lui Stefan Gheorghe-Teodoru vine la cateva zile dupa ce mai multi generali incomozi pentru Coldea au fost eliminati din SRI

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 iulie 2016 13:05
Vizualizari: 8166

Continua pensionarile in randul inaltilor ofiteri din SRI. Presedintele Klaus Iohannis (foto centru) a trecut in rezerva, miercuri 27 iulie 2016, un nou general al Serviciului Roman de Informatii. Nu este insa vorba despre prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea (foto stanga), de care Klaus Iohannis nu se atinge, ci de fostul rector al Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul”, generalul Stefan Gheorghe-Teodoru. Miscarea vine la cinci zile dupa schimbarea adjunctilor SRI, dupa inlocuirea mai multor sefi de structuri operative si dupa ce Iohannis a trimis la pensie mai multi generali din cadrul Serviciului despre care surse afirma ca devenisera incomozi pentru Florian Coldea.


Astfel, presedintele Romaniei a semnat trecerea in rezerva a fostului rector al Academiei Nationale de Informatii Stefan Gheorghe-Teodoru, general de brigada cu o stea. Totul se va intampla incepand cu 1 august 2016.

Iata decretul presedintelui Iohannis:

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 27 iulie a.c., decretul privind trecerea in rezerva a domnului general de brigada – cu o stea Stefan Gheorghe-Teodoru din Serviciul Roman de Informatii - la data de 1 august 2016”.

Avansat de Basescu, la pachet cu decorarea lui Coldea

Generalul Stefan Gheorghe-Teodoru a fost rectorul Academiei Nationale de Informatii, institutie asupra careia planeaza mai multe controverse, avand in vedere suspiciunile de plagiat in cazul unor teze de doctorat. Stefan Gheorghe-Teodoru a fost facut general de birgada cu o stea de fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu, acesta avansandu-l de la gradul de colonel. In cadrul aceleasi ceremonii, care a avut loc in martie 2010, cu ocazia implinirii a 20 de ani de la infiintarea SRI, Basescu l-a decorat si pe prim-adjunctul Serviciului, generalul Florian Coldea, care a primit Ordinul „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler.

Coldea a scapat de incomozi

Asa cum afirmam ceva mai devreme, pensionarea lui Stefan Gheorghe-Teodoru vine la cateva zile de la schimbarile care au avut loc la varful SRI. Mai exact, de la pensionarea mai multor generali, despre care aveau curajul sa i se opuna cat de cat adevaratului sef al Serviciului, Florian Coldea. In 22 iulie 2016, Iohannis a trecut in rezerva cinci generali SRI, cel mai cunoscut dintre ei fiind Ion Grosu, adjunct al Serviciului condus de Eduard Hellvig (foto dreapta). Alaturi de Grosu au mai fost pensionati generalii Florea Ciobanu, Vicentiu Mangra, Adrian Popescu si Gheorghe Puiu. De asemenea, schimbari au fost facute si la nivelul de comanda al structurilor operative ale SRI.

Tot in 22 iulie 2016, Iohannis a semnat numirea in functiile de adjuncti ai SRI a colonelului Romeo-Cristian Bizadea si a generalului de brigada Adrian Ciocirlan.

Anterior, in 10 iunie 2016, Klaus Iohannis il trecuse in rezerva si pe generalul Dumitru Cocoru, seful tuturor serviciilor tehnice din SRI, printre care si cel al interceptarilor.

Comentarii

# mulder, agentul mulder date 27 iulie 2016 13:31 +12

prieteni nu mai fiti dezorientati. teodoreu asta a fost demult la ANI. Acum era seful directiei de analiza. Nu are nicio treaba pamatuful cu coldea, la fel si helvig. Nu inteleg, niciunul, ca prin ce se intampla codlea se inatreste numidu-si in toate functiile cheie numai obedienti. Iinclusiv in locul lu'teodoru este numit, probabil, un alt obedient celebru. vom afla in cateva zile ca e imposibil sa nu se vorbeasca. Mai nou, am auzit ca nici posturile de sefi de birouri sau servicii nu se mai castiga prin concurs, fiind vorba de simulacru . Iese intotdeauna cine trebuie, restul candidatilor fiind indepartati prin "corecta selctie" de cadre. Asa ca ....in realitate erdogan al Romaniei e coldea!!!! 8)

# Un pensionar date 27 iulie 2016 16:26 -1

In urma cu patru ani, am auzit de un caz de revolta la DJI Vaslui. Comandantul de Unitate umbla beat si se ocupa de trafic cu tigari, iar avansarile erau pe criterii nestiute de nimeni. A aparut si o scrisoare semnata de mai multi ofiteri in Vreamea Noua de Vaslui.

# DODI date 27 iulie 2016 17:42 +11

Rău blestem pe capul românilor: suntem conduși pe față de ciolanis (taciturn cu apucături de mârlan – vezi gestul din Franța), iar pe la spate de coldea (taciturn cu apucături și grave sechele comunistoide). S-au adunat doi semidocți. Din păcate, cu aceste două jumătăți adunate nu rezultă un om ...normal, ci tot doi oameni, dar cu carențe educaționale. Va mai curge multă apă pe Dunăre până când vor ajunge personalități în fruntea țării. E prea mare foamea la lichele și semidocți.

# Sava date 27 iulie 2016 19:21 +6

In primul rand Ciolanis nu e marlan : asa este el de obicei. Apoi la cat de interlop se stie cum sa se atinga el de Coldea ?!. Doar daca i se spune ca suna cineva de la SRI si-si verifica imediat stocul de pampersi !

# pelin date 27 iulie 2016 21:02 +10

Interesant presedintele IOHANNIS vine cam frecvent in fata opiniei publice,fara nici o asumare,prezentandu-se,curat,placut si uscat,declarand ca guvernul meu,nu mai este guvernul meu,(prima data a facut-o la Timisoara),sustinand ca GUVERNUL MEU,nu prezinta decat o solutie de criza.Presedintele da cu aspiciul-n in fasole rostogolindu-se cu dezinvoltura din criza in criza.Remaniierle guvernamentale realizate pe parcurs(vre-o opt la numar)sunt edificatoare in acest sens.Pensionarea (detasamentului)de generali SRI,asa peste noapte,nu este intamplatoare!In spate se pomeneste cuvantul incomzi,oare pt.ce !?Faptul ca nu se atinge de Coldea,iar nu este intamplatoare!!!!!!!!!!

# Cata date 28 iulie 2016 04:46 0

buimaceala din societatea romaneasca cu atacuri constante impotriva institutilor statului nu poate fi decit rezultatul actiunilor unor servicii secrete straine, printre cele interesate fiind mossad, cia, fsb si ungurii (mai ales in zona retracedarilor in marea majoritate ILEGALE) pentru a mentine in Romania o stare de dezordine cara sa faca posibila indeplinirea scopurilor care au impus debandada in institutiile statului incepind cu presedintia, guvern, parlament, servicii, dna, cnsas, ani, etc. totul e vraiste, totul e la discretia serviciilor secrete straine care au paralizat statul roman care in conseicnta decide pompierisitc, antiromaneste, impotriva naturii umane. UDMR are un rol primordial, acesta jucind la foarte multe capete cu sprijin logisitc din mai multe parti! singurul motiv pentru care romanii ar trebui sa iasa la vot masiv este pentru a taia posibilitatea acestei structuri parazite accesul la putere daca justitia nu se paote pronunta in cazul acestei struto-camile.

# Dan date 29 iulie 2016 23:15 0

Teodoru, Gheorghe Ștefan a fost comandant la Planificare, nu la Analiza...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva