3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOAR DE SOCRU NU SE ATING – Ginerele lui Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, a fost trimis in judecata de procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, pentru evaziune fiscala: „A inregistrat in contabilitatea societatii achizitii fictive, provenind de la 9 societati comerciale, de tip fantoma, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor, cauzand in acest mod un prejudiciu in valoare de 2.805.773 lei”

Scris de: G.T. | pdf | print

16 September 2015 15:52
Vizualizari: 5279

Rechizitoriu pentru ginerele liderului PNL, Vasile Blaga. Andrei Ioan Rudeanu (foto stanga) a fost trimis in judecata, miercuri 16 septembrie 2015, de procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti. Rudeanu este acuzat de evaziune fiscala, intr-un dosar in care procurorii arata ca acesta ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2,8 milioane lei, echivalentul a circa 640.000 euro.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, ginerele lui Vasile Blaga ar fi inregistrat in contabilitatea societatii SC ACS SRL, la care era administrator, achizitii fictive de bunuri/presatari servicii, provenind de la un numar de 9 societati comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantoma, controlate in fapt de alte persoane ramase neidentificate. Procurorii acuza ca prin aceasta modalitate Andrei Rudeanu s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat.


Dosarul va fi prezentat in aceste zile drept o lovitura de imagine data partenerului Alinei Gorghiu din fruntea PNL, Vasile Blaga. Este posibil sa fie asa. Grav este insa altceva, si anume ca niciun procuror din Romania nu s-a atins pana acum de Vasile Blaga, unul dintre cei mai importanti oameni ai regimului Basescu, in pofida denunturilor formulate impotriva acestuia la DNA si a nenumaratelor dezvaluiri de presa. Practic, Vasile Blaga, la fel ca si ceilalti oameni ai regimului Basescu, continua sa fie evitati de procurori.

Iata comunicatul PCA Bucuresti privind trimiterea in judecata a lui Andrei Rudeanu:

Procurori din cadrul cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Rudeanu Ioan Andrei – aflat sub control judiciar si Ciuca Laurentiu Marin, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, respectiv complicitate la evaziune fiscala.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:

Inculpatul Rudeanu Ioan Andrei, in calitate de asociat si administrator al SC ACS SRL, in perioada ianuarie 2010 - mai 2014, in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, a inregistrat in contabilitatea societatii achizitii fictive de bunuri/presatari servicii (161 acte materiale), provenind de la un numar de 9 societati comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantoma, controlate in fapt de alte persoane ramase neidentificate, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, cauzand in acest mod un prejudiciu in valoare de 2.805.773 lei (echivalentul a 646.139 euro).

Inculpatul Ciuca Laurentiu Marin a sprijinit activitatea infractionala a inculpatului Rudeanu Ioan Andrei prin emiterea la data de 01.11.2012 a unei facturi fiscale, care atesta o livrare fictiva de materiale promotionale in valoare totala de 100.000 lei + TVA in cuantum de 24.000 lei, in baza careia SC ACS SRL si-a diminuat impozitul pe profit, TVA de plata si impozitul pe dividende, cauzand astfel bugetului de stat un prejudiciu in suma de 59.840 lei (echivalentul a 13.261 euro).

In cauza, organul de urmarire penala a instituit sechestru asigurator asupra unui numar de 68 de autoturisme, identificate in proprietatea inculpatului Rudeanu Ioan Andrei (2 autoturisme) si a SC ACS SRL (66 autoturisme), pana la concurenta valorii de 2.805.773 lei, reprezentand prejudiciul cauzat bugetului de stat.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Bucuresti”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 16 September 2015 16:59 +12

oare de ce?are imunitate si asta?sau ii musca?

# remember date 16 September 2015 20:23 +11

UUNULE, OBS ti-a dat raspunsul.Blaga mai are imunitate pana in 2016.Este si vechi colaborator al serviciilor secrete, detine si o gramada de secrete de pe vremea lui Bassecu si mai stie si o multime de cancanuri legate de viata tumultoasa si evoluitia binomului COKO ONE.Toate astea l-au tinut departe de puscarie dar pofta lui nestavilita de putere deranjeaza si dupa ce dispare Kovesi va fi vai si-amar de pielea lui.Multi il vor jupit de piele si abia asteapta momentul. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :eek: :eek: :eek: :eek: :sigh: :sigh:

# bulău date 16 September 2015 20:44 +8

Poate se-ndură Ko și verifică de mai pot fi reluate cele 7 procese cu fini penali. https://incredibl3.wordpress.com/2011/02/10/de-ce-tremura-vasile-blaga-in-afacerea-vamilor/

# unul din lumea cea mare date 16 September 2015 20:47 +5

ptr remember// ca in bubico!.........vedea/l/as manusi(ala era pechinez......ASTA/I..........

# Obs date 16 September 2015 17:51 +12

Pai cum sa se atinga daca madam Kovesi ii datoreaza ascensiunea profesionala. Blaga i-a propus-o lui Basescu la sefia Parchetului General. Ulterior s-a ,,descurcat" si singura intrand, aidoma lui Coldea, in gratiile mai mult decat suspecte ale ambasadei SUA de la Bucuresti.

# dezamagitu date 16 September 2015 18:30 +9

nici de prietenii apropiati nu se atinge DNA(vezi primarul Dumitrescu din Rupea Bv).

# Cetatean date 17 September 2015 11:25 +3

Prucrorii au emis pe banda mandate cu acuzatii ale multor societati cu explicatia ,,a inregistrat facturi fictive''.Pentru cei care habar nu a de legile fiscale vreau sa va spun ca este imposibil sa inregistrezi asa ceva ,i sa deduci TVA-ul pentru ca despre asta este vorba.Declaratia depusa pe sitE-ul ANAF se verifica automat si nu poate fi transmisa daca furnizorul este fictiv,adica nu este inregistrat ca platitor de TVA. ASA CA ACUZATII DE GENUL ASTA SUNT PENTRU NECUNOSCATORI!!!!!!MULTIIIIII

# Briciu date 18 September 2015 07:57 +1

Toti cei care au devalizat tara sunt protejati de tata lor numit GHINION.Acum vor iar sa aiba liber la jefuirea tarii,pentru ca acest guvern a mai economisit ceva si trebuie furat de catre cei care au stiut sa fure.

# Pe bune!!! date 18 September 2015 21:40 0

Problema este cine arunca piatra si catre cine!!!!Opinia mea : toti politicienii o merita!!!! pentru raul produs prin incurajarea -multi ani la rand -a acestor Magistrati mizerabili!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva