22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSARE PENALE INCHISE PE BANDA RULANTA (III) – Parchetul Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti a dispus in ultimii noua ani 54.507 solutii de clasare. 8368 de dosare cu privire la infractiuni contra integritatii corporale sau sanatatii (lovire sau alte violente, vatamare corporala, rele tratamente aplicate minorului, incaierere) s-au finalizat cu solutii de netrimitere in judecata. Infractiuni de agresiune sexuala - 16 clasari, talharie - 957 de clasari (Statistica)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

6 October 2019 10:27
Vizualizari: 6676

Dupa ce am prezentat situatia existenta la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti (click aici pentru a citi) si la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti (click aici pentru a citi), in privinta dosarelor clasate avand ca obiect infractiuni cu violenta, in editia de astazi va dezvaluim situatia existenta la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti.


Astfel, procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti au dispus in perioada 2010 – 2 octombrie 2019, deci in ultimii noua ani, 54.507 solutii de clasare. Cele mai putine solutii de netrimitere in judecata, in comparatie cu Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 si Parchetul Judecatoriei Sectorului 6.

In acest sens, amintim ca in aceeasi perioada, 2010-2019, procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 au dispus 62.022 de solutii de clasare. Dintre acestea, 132 de solutii au fost dispuse in cauze avand ca obiect savarsirea infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal (cu mentiunea ca nu se poate indica, statistic, daca toate aceste cauze au fost savarsite prin exercitarea unor actiuni violente, nefiind de esenta infractiunii comiterea prin astfel modalitati), 89 in cauze avand ca obiect savarsirea infractiunii de viol, 54 in cauze avand ca obiect savarsirea infractiunii de agresiune sexuala, 554 in cauze avand ca obiect savarsirea infractiunii de talharie/ talharie calificata, 186 in cauze avand ca obiect savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, 1 intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunii de vatamare corporala.

In ceea ce priveste Parchetul Judecatoriei Sectorului 6, in perioada 2010-2019, procurorii dispus 58.834 de solutii de clasare, dintre care 5853 pentru fapte de lovire sau alte violente, 17 pentru vatamare corporala, 51 pentru viol, 27 pentru agresiune sexuala, 36 pentru lipsire de libertate, 557 pentru talharie.

Revenind la Parchetul Judecatoriei Sectorului 5, din datele furnizate de aceasta unitate de parchet, la solicitarea Lumea Justitiei, cele mai multe solutii de clasare – 8368, au fost date in dosare cu privire la infractiuni contra integritatii corporale sau sanatatii.

Iata statistica furnizata de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti la solicitarea Lumea Justitiei cu privire la dosarele clasate in perioada 2010- 2 octombrie 2019:

Numarul total al solutiilor de clasare: 54.507, din care:

-infractiuni de agresiune sexuala: 16 solutii;

-talharii: 957 de solutii;

- infractiuni contra integritatii corporale sau sanatatii: 8368

Comentarii

# unul date 7 October 2019 08:48 0

Treaba e identica si la PJ2Nu ii intereseazaVoruptul,unde-i coruptul,sa dam bine la UE si USA Toate bunele vin de la cei cu U ,de la uniune pentru fraieri

# depetrepied date 23 December 2019 00:01 0

Ma bucur ca am gasit un asemenea articol pe site-ul dvs. Pare ca, la plangerile catre primul procuror impotriva solutiilor date de procurorii parchetului de pe langa js5, se raspunde doar din pix. De asemenea, ar fi interesant de aflat cate din aceste clasari au fost atacate cu o noua plangere la judecatorul de camera preliminara si ce s-a intamplat cu acestea? Au fost respinse, retrimise pentru a completa urmarirea penala, au fost trimise in judecata?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva