23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

“DOSARELE X” LA DNA ORADEA – Avocatul Ioan Sava cere sefului PICCJ sa-l aresteze pe procurorul Ciprian Man. Acuzat ca a santajat-o pe judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor printr-un comentariu pe Internet, Sava dezvaluie: “Dupa inceperea urmaririi penale din 16.01.2014, Man o asculta pe Muntean ca parte vatamata in 17.01.2014, sugerandu-i ce sa declare... Sa solicitati dosarul pentru a analiza modul telepatic, prin care acest procuror a intrat in mintea judecatoarei” (Plangerea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 February 2014 12:06
Vizualizari: 20111

Caz extrem de interesant la Oradea. Va mai amintiti ca in urma cu aproximativ o luna avocatul Ioan Sava (foto) din Baroul Bihor a fost pus sub urmarire penala de procurorul sef al DNA Oradea, Ciprian Man, pentru santaj si dus apoi pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva, solicitare respinsa insa atat de Curtea de Apel Oradea, cat si de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mai exact, acesta este acuzat ca ar fi santajat-o pe judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor cu scopul “sa-si schimbe comportamentul profesional si de a o intimida in exercitarea, pe viitor, a atributiilor de serviciu, in special a celor cu privire la emiterea autorizatiilor de interceptare a comunicatiilor telefonice si a inregistrarilor in mediul ambiental, cu intentia de a obtine, in mod injust, un folos pentru persoanele implicate in acte de coruptie ori care au comis alte infractiuni grave”. Totul s-ar fi facut prin intermediul unui comentariu despre care DNA sustine ca ar fi fost postat de avocatul Ioan Sava. Interesant este insa ca procurorul Ciprian Man a ajuns la aceasta concluzie nu in urma unui denunt a judecatoarei Crina Muntean, care a fost audiata dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva lui Sava. Cel putin asta reiese din plangerea formulata de Ioan Sava impotriva lui Ciprian Man la Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu.


Avocatul Ioan Sava ii solicita Procurorului General Tiberiu Nitu sa il aresteze pe procurorul sef DNA Oradea, Ciprian Man, despre care afirma ca ii poarta dusmanie de mai multa vreme si despre care sustine ca i-a fost stagiar in urma cu mai multi ani. Potrivit lui Sava, Ciprian Man a inceput urmarirea penala impotriva sa pentru santaj, aceeasi masura fiind dispusa recent si pentru sotia avocatului, chiar daca anul trecut a formulat o plangere penala impotriva procurorului. Motiv pentru care, in opinia lui Ioan Sava, procurorul trebuia sa se abtina in acest caz.

In ceea ce priveste cazul de santaj, avocatul Ioan Sava sustine ca totul a inceput dupa ce a postat un comentariu la un articol ce o privea pe judecatoarea Crina Muntean. In plangerea penala formulata impotriva lui Man, Ioan Sava, care a fost deja trimis in judecata intr-un alt dosar pentru trafic de influenta, arata ca procurorul s-a sesizat din oficiu si a inceput apoi urmarirea penala impotriva sa, fara sa il audieze: “Procurorul Man Ciprian-Florentin in prezent procuror-sef al D.N.A. – Serviciu Teritorial Oradea, pe fondul unei dusmanii ce mi-o poarta mie si sotiei mele, incepand din 2011 si pana in prezent a complotat in diverse moduri cu alte persoane de nivelul sau pentru a-mi ticlui dosare si a mi se aduce acuzatii nefondate.

Pentru aceste considerente am depus plangerea penala inregistrata sub nr. 419/P/2013 al Parchetului de pe langa Inalta curte de Casatie si Justitie (a se vedea Anexa nr. 1), si alte sesizari catre D.N.A. (a se vedea Anexa nr. 2) si Parchetul General, - conform Anexei Nr. 1, toate avand ca obiect – activitatea abuziva si ilegala a procurorului Man Ciprian si a altor procurori si politisti din Dosarul nr. 39/P/2012 al D.N.A. – Structura Centrala, privind persoana subsemnatului si a sotiei mele.

In fapt, in toamna anului 2013 am incercat realizarea unui interviu cu ziaristul Pop Nicolae de la Informatia de Bihor, (a se vedea Anexa nr. 3), care in aprilie 2012 mi-a mai publicat un interviu, pe care il anexez, (a se vedea Anexa nr. 4) – privind abuzurile D.N.A. in cazul meu sub dosarul nr. 39/P/2012 al Structurii Centrale si inregistrata apoi sub nr. 18/P/2012 al D.N.A. – Serviciului Teritorial Oradea.

In “Informatia de Bihor“ a aparut in data de 8.XI.2013 un articol intitulat ”Judecatoarea Crina Muntean “barfitoare si colportoare ?”“, (a se vedea Anexa nr. 5) articol ce o privea pe judecatoarea Crina Muntean, in ceea ce priveste schimbarea din functie cat si barfele raspandite de catre aceasta judecatoare cu privire la colegii acesteia din sectia penala, si mai mult ca aceasta la C.S.M. a declarat ca are legaturi neoficiale cu D.N.A.-ul si ca sunt animozitati intre Tribunalul Bihor si Curtea de Apel Oradea.

La acest articol, a fost postat un comentariul pe site-ul Informatiei de Bihor online in data de 8.XI.2013 un comentariu: “Bravo Clina! Tine-o tot asa ca ai si tu 3 copii si nu stii ce te asteapta. La ce faci o sa-ti mearga foarte bine la cate vieti ai distrus. Sfanta sarbatoare de azi sa nu te uite“(a se vedea Anexa nr. 5).

Subit procurorul-sef Man Ciprian Florentin s-a sesizat din oficiu in 14.XI.2013 pentru “santaj“, solicitand ascultarea telefonului ziaristului Pop Nicolae pentru a-i afla sursele de informare. Nelegal o astfel de activitate si pentru a salva onoarea judecatoarei Muntean Crina ca urmare a implicarii ei ca martor in actiunea disciplinara impotriva judecatorului Puscas Mircea la C.S.M.

Printr-o adresa de la serviciul Romtelecom se comunica D.N.A.-ului ca, comentariul a fost transmis de pe I.P.-ul ce apartine domiciliului meu de pe str. (...) din Mun. Oradea, Jud. Bihor.

Fara audierea mea ca faptuitor sau a altor persoane care locuiesc la adresa din Mun. Oradea, (...), a sotiei mele Sava Ana Daniela, acest procuror incepe urmarirea penala in 16.01.2014 impotriva subsemnatului Sava Ioan, prin care telepatic acest paranormal a stiut ca cel care a postat a dorit sa-i transmita judecatoarei Crina Muntean mesajul “de a se abtine de la emiterea mandatelor de interceptare pentru cunoscutii mei”.

Avocatul Sava: “M-a identificat pe mine cand a inceput urmarirea penala in 16.01.2014 si in 20.01.2014 trimite la cabinetul meu de avocatura 3 ofiteri din D.N.A. si D.G.A. cu mandat de aducere pentru subsemnatul, la ora 11,30 sunt condus la D.N.A. – Serviciul Teritorial Oradea, unde deja era intocmit ordonanta de retinere pentru 24 ore”

Ioan Sava explica in plangerea adresata Procurorului General Tiberiu Nitu ca abia dupa ce a fost inceputa urmarirea penala impotriva sa, judecatoarea Crina Muntean a fost audiata de procurorul Ciprian Man, ca si parte vatamata. De asemenea, avocatul precizeaza ca in momentul in care a fost ridicat si dus la sediul DNA, procurorul Ciprian Man avea pregatita deja ordonanta de retinere:

Dupa inceperea urmaririi penale din 16.01.2014 impotriva subsemnatului, procurorul Man Ciprian o asculta pe judecatoarea Crina Muntean ca si parte vatamata in data de 17.01.2014, sugerandu-i ce sa declare prin intrebarile puse de catre acesta – rugandu-va sa verificati declaratia de parte vatamata din data de 17.01.2014, a acesteia din dosarul cu nr. 112/P/2013 a D.N.A. – Serviciul Teritorial Oradea.

Desi, exista un dubiu mare in ceea ce priveste identificarea persoanei care a postat de la domiciliul meu comentariul, procurorul Man Ciprian-Florentin m-a identificat pe mine cand a inceput urmarirea penala in 16.01.2014 si in 20.01.2014 trimite la cabinetul meu de avocatura 3 ofiteri din D.N.A. si D.G.A. cu mandat de aducere pentru subsemnatul, la ora 11,30 sunt condus la D.N.A. – Serviciul Teritorial Oradea, unde deja era intocmit ordonanta de retinere pentru 24 ore de catre procurorul Man Ciprian, s-a pus in miscare actiunea penala pentru infractiunea de santaj la judecator (art.194 raportat la art. 13 din Legea 78/2000), apoi dus la arestare la Curtea de apel Oradea si apoi in recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Am declarat de la inceput ca sunt nevinovat, ca nu eu am postat acel comentariu, dar procurorul Man Ciprian avand actele deja intocmite – ordonanta de retinere – la fel si ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, nici nu l-a interesat ce spuneam eu. (...)

Acest individ – procuror-sef al unui Serviciu Teritorial al D.N.A., pentru a-si satisface frustrarile pe care le are de cand lucra la cabinetul meu de avocatura, pe banii contribuabililor si incercand sa-mi calce demnitatea in picioarele lui incaltate cu clapari, desi stia ca nu sunt vinovat, neexistand nici o proba la dosar privind identificarea mea, m-a retinut 24 ore, a pus in miscare actiunea penala si a solicitat arestarea subsemnatului, inaintand si recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, recurs declarat si de mine”.

Arat ca, la ambele instante mi-am sustinut nevinovatia, am solicitat efectuarea testului poligraf in dovedirea nevinovatiei mele (a se vedea Anexa nr. 15), si am aratat dusmania pe care acest domn procuror mi-o poarta mie si familiei mele si amenintarile la adresa subsemnatului, si am invederat instantelor ca nu accept alta masura preventiva in cazul in care ma gasesc vinovat, decat arestarea mea, lucru cu care acestea nu au fost de acord si au dispus masura obligarii de a nu parasi tara - (a se vedea Anexa nr. 10)”.

Ioan Sava: “Este sustinut cel putin moral daca nu si in alt mod de domnul procuror sef sectie Popovici Gheorghe de la D.N.A. – Structura Centrala, care mi-a respins toate plangerile cat si de procurorul-sef de directie Laura Codruta Kovesi care a refuzat preluarea cauzei de catre Structura Centrala sau alt Serviciu Teritorial din tara”

In opinia avocatului Ioan Sava, procurorul Ciprian Man ar trebui arestat pentru represiune nedreapta si abuz in serviciu. Avocatul i-a explicat lui Tiberiu Nitu ca a formulat sesizari la DNA prin care a cerut preluarea cauzei la structura centrala, fiind insa respinse:

In acest caz “Domnul procuror-sef Serviciu Teritorial Oradea al D.N.A.“ a savarsit infractiunea de represiune nedreapta impotriva mea si arat ca inca din iarna anului 2011 a pornit o actiune marsava, plina de ura simtindu-ma amenintat, torturat, mai rau ca in anii 1950.

Siguranta persoanei mele imi este pusa in pericol, iar asigurarea unei urmariri penale legale garantata de Constitutie si Codul de procedura penala in privinta mea nu este posibila pentru ca acest procuror in planul maret de distrugere fizica si morala a subsemnatului, este sustinut cel putin moral daca nu si in alt mod de domnul procuror sef sectie Popovici Gheorghe de la D.N.A. – Structura Centrala, care mi-a respins toate plangerile cat si de procurorul-sef de directie Laura Codruta Kovesi care a refuzat preluarea cauzei de catre Structura Centrala sau alt Serviciu Teritorial din tara.

Va rog sa constatati ca acesta prin modul in care instrumenteaza cauza si m-a retinut 24 de ore, dand si presei “Bihoreanul“ informatii secrete din dosar in exercitarea atributiilor de serviciu, mi-a adus o vatamare dreptului la liberate, imagine, provocandu-mi vatamari drepturilor si intereselor legitime ale mele, savarsind infractiunea de abuz in serviciu, consider si in varianta alin. II, prin ingradirea exercitarii unui drept – acela de aparare a libertatii si demnitatii.

Solicit retinerea acestui individ si solicit arestarea acestui procuror periculos care plateste polite, profitand de functia pe care o detine si de labilitatea psihica de care sufera, incalcand demnitatea oamenilor, satisfacandu-si si hranindu-si orgoliile prin rau facut pe banii publici si stirbind Statutul Procurorului si al Institutiei pe care o si conduce.

Cer retinerea si arestarea acestuia pentru a fi un echilibru in situatia data, pentru ca eu am fost retinut si dus la arestare fara nici o proba impotriva mea, desi acest procuror Man Ciprianstia ca sunt nevinovat.

(...)

D-le. procuror, este necesar sa solicitati dosarul de urmarire penala pentru a analiza modul telepatic, prin care acest procuror Man a intrat in mintea judecatoarei Muntean si a descris o fictiune intr-un moment in care constienta acestei persoane era afectata cat si in mintea persoanei care o postat comentariul, care oricum n-am fost eu”.

*Cititi aici integral plangerea formulata de avocatul Ioan Sava impotriva procurorului Ciprian Man

Comentarii

# awa date 23 February 2014 14:47 +5

Propunere: Un corp de 10 profesionisti, sa evalueze toate leprele care au intrat in sistem  si l-au calcat in picioare.Comisia formata din cei 10 va merge la  fiecare instanta. Au nevoie de  cca. 30 minute pentru fiecare  angajat, platit din bani publici care\"imparte dreptate\". 30 MINUTE X5000 =150.000 MINUTE ADICA 2500  ore. 10  lepre /zi adica  300  minute zilnic/5 ore.  Intr-un an  si cateva luni  o sa aveti rezultatele  finale. Platiti  Comisia  cu salarii onorabile-  pentru caraghislac-ul de Cod Penal a  fost posibil  si   REFORMATI  SISTEMUL!!!!!!!! :sad: :o :-x :eek: De  asta  exista  ministri, secretari de stat, CSM,  etc. LA TREABA! Luati decizii!!!

# Nico date 23 February 2014 17:38 0

Buna propunere, de mult afirm ca daca cineva s/ar obosi sa organizeze un examen psihologic corect, mai mult de jumatate ar trebui fie internati, fie pensionati pe caz medical, dar putini cu tratament si cu posibilitatea sa/si continue activitatea MAGISTRAL.

# eu date 24 February 2014 16:37 0

[quote name=\"awa\"]Propunere: Un corp de 10 profesionisti, sa evalueze toate leprele care au intrat in sistem  si l-au calcat in picioare.Comisia formata din cei 10 va merge la  fiecare instanta. Au nevoie de  cca. 30 minute pentru fiecare  angajat, platit din bani publici care\\\"imparte dreptate\\\". 30 MINUTE X5000 =150.000 MINUTE ADICA 2500  ore. 10  lepre /zi adica  300  minute zilnic/5 ore.  Intr-un an  si cateva luni  o sa aveti rezultatele  finale. Platiti  Comisia  cu salarii onorabile-  pentru caraghislac-ul de Cod Penal a  fost posibil  si   REFORMATI  SISTEMUL!!!!!!!! :sad: :o :-x :eek: De  asta  exista  ministri, secretari de stat, CSM,  etc. LA TREABA! Luati decizii!!![/quote] De-acord cu propunerea ... daca precizati cum ai selectam pe cei 10 negri mititei: daca-s romani ... tre\' sa fie pro sau anti ceva/cineva? Daca-s strainezi ... cum naiba ne dam seama daca traducatoru\' le zice pe bune sau e si ala pro sau contra ceva/cineva? Mai bine declaram razboi Americii..

# el zorab date 23 February 2014 17:30 -2

maistre, cei mai slabi jucatori de poker pluseaza ca si dumneata. situatia dumitale pare a fi fara scapare, in ceea ce priveste ambele poturi. in rest...bărbi

# awa date 23 February 2014 17:50 +3

Din cei 10 ai Comisiei sa faca parte si un psihiatru.  Nu unul ca  \"el  zorab\" care nu stie cum il cheama!!! :-x :lol: :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva