22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOUA JUDECATOARE LASATE FARA BANI, LA PACHET – CSM a decis sanctionarea disciplinara a judecatoarelor Ioana Hermina Liciu si Daniela Predescu, ambele de la Judecatoria Dragasani. Cele doua au ramas fara 20% din indemnizatie timp de 6 luni, pentru posibila comitere a abaterii disciplinare constand in neredactarea sau nesemnarea hotatarea judecatoresti, in termenele prevazute de lege (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

1 July 2020 15:25
Vizualizari: 4765

Doua judecatoare de la aceeasi instanta au fost sanctionate la pachet de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, condusa de Margareta Tint (foto). Este vorba despre judecatoarele Ioana Hermina Liciu si Daniela Predescu, ambele de la Judecatoria Dragasani.


 

Astfel, cele doua au fost sanctionate miercuri, 1 iulie 2020, cu taierea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pentru o perioada de 6 luni. Masura a fost luata pentru posibila comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. r) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in: “neredactarea sau nesemnarea hotararilor judecatoresti sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”. Si spunem posibila comitere intrucat hotatarea CSM nu este definitiva, putand fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 

Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM (dosar nr. 2/J/2020):


“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnelor Liciu Ioana Hermina - judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani si Predescu Daniela – judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani. In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Liciu Ioana Hermina - judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pentru o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) din acelasi act normativ.

In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Predescu Daniela – judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pentru o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie".

Comentarii

# jude date 2 July 2020 06:54 +2

BRAVOOOOO CSM, ati pedepsit pe acarul Paun, dar nu vedeti marile magarii din curtea voastra si in special a procurorilor, care se cred Dumnezei pe pamant si fac ce vor muschii lor pe bani multi! Astea erau marile necazuri ale justitiei! Nu vedeti condamnarile la comanda jigodiilor aflate in fruntea statului. P-astea nu le vedeti, desi au scandalizat o tara intreaga. RUSINEEEEEEEEEE!

# Lorenzo de Medici date 2 July 2020 12:53 0

Dragă viteazule și curajosule CSM și dragă și vitează Inspecție Judiciară, am o hotărâre judecătorească neredacatată de judecători ai ICCJ în termenul maxim de 90 de zile prevăzut de lege. Asta fiind, de altfel, o practică sistematică, mai ales la instanțele superioare. Pe când niște acțiuni disciplinare și sancțini aplicate din acest motiv unor judecători de curte de apel sau de înaltă curte ? Sau mergeți pe deviza dreptate, dar nu pentru căței ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva