24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DREAPTA UNITA SI-A IMPARTIT CAPITALA – Dan Cristian Popescu, viceprimar si candidat la functia de primar al Sectorului 2 arunca bomba. De ce a plecat din PNL si ce trocuri s-au facut pe functii: "PNL-USR-PLUS a discutat doar despre functii, cui sa dam primar, viceprimar, city manager, sef de serviciu. Sunt niste protocoale mai secrete decat cel oficial. Sa promiti cuiva postul de city manager, care se obtine prin concurs mi se pare chiar ilegal... O decizie bazata pe pile si relatii" (Video)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 September 2020 20:22
Vizualizari: 6080

Performantele, realizarile profesionale si, in final, meritocratia sunt cuvinte de care Dreapta unita PNL-USR-PLUS si membrii care o formeaza nici ca au auzit. Listele de candidati pentru functiile cheie din Primaria Capitalei si Primariile de Sector, incepand cu demnitatile de edil general si de sector au fost concepute in functie de pile, cumetrii si negocieri, politicianismul si relatiile in care te afli cu conducerea partidului primand cu desavarsire. Intr-un interviu exploziv acordat Lumea Justitiei, Dan Cristian Popescu (foto) actualul viceprimar al Sectorului 2, candidat la functia de primar al acestui sector, a povestit cum a ajuns sa fie incoltit in PNL la negocierile "Dreptei unite" de asa zisii "aliati" pentru a-i face loc candidatului care se lauda ca este prieten cu Dan Barna si Cristian Ghinea.


 

Dan Cristian Popescu despre desemnarea candidatului USR la functia de primar la Sectorul 2: "S-a luat o decizie arbitrara, o decizie bazata pe ce pile avea fiecare candidat si ce relatii"


Din acest interviu veti afla cum s-au purtat negocierile pe functii, si cum Dan Cristian Popescu, un politician tanar cu o alta viziune asupra politicii decat cea "damboviteana", a ales sa serveasca interesele comunitatii si nu pe cele ale conducerii Partidului National Liberal. Nici macar promisiunea unor functii inalte in stat, alta decat cea de primar al Sectorului 2 la care a fost constrans sa renunte in favoarea candidatul USR-PLUS, nu l-au tinut in PNL, alegand sa candideze chiar si independent pentru aceasta functie. "Am refuzat functiile propuse pentru a ramane in PNL si pentru a accepta un compromis, si o vanzare practic a locuitorilor Sectorului 2, care ar fi avut de ales intre o persoana total nepregatita, care nici nu sta in Sectorul 2, o persoana adusa pe pile si relatii, si o persoana care a mai condus sectorul si a plecat intr-un mod destul de urat de la primarie, adica in catuse, intr-o duba a politiei pentru ca luase o mita destul de mare din retrocedarile de terenuri", ne-a declarat Dan Cristian Popescu.


In prima parte a interviului pe care il publicam cu Dan Cristian Popescu aflam asadar cum la masa negocierilor pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 la care au luat parte capii PNL, USR si PLUS s-au "vandut" inclusiv functii care in mod normal se ocupa prin concurs sau prin alegerea intr-o functie prin vot.

Vorbim atat despre functiile de viceprimari care ar fi fost deja promise si impartite la masa negocierilor de Dreapta unita, desi viceprimari sunt desemnati in urma votului din Consiliul local sau Consiliul General, dar si de functia de city manager care i-ar fi fost deja promisa, potrivit lui Dan Cristian Popescu, candidatei Dreptei unite de la Primaria Sectorului 3, Ana Ciceala (USR).

Problema pe care o ridica Dan Cristian Popescu fata de aceasta vanzare de functii este din punctul nostru de vedere extrem de legitima si ar trebui atent verificata: "Sa promiti cuiva postul de city manager, un post care se obtine prin concurs mi se pare chiar ilegal, daca nu incorect moral. Ma rog, este obtiunea dansilor de a face politica".


Redam in continuare interviul realizat cu Dan Cristian Popescu pe Lumea Justitiei (vezi video):

 


In trecut, la alegerile locale din 2016 ati candidat din partea PNL. Acum sunteti pe listele PSD? Ce s-a intamplat? Cum ati ajuns sa candidati pe listele Partidului Social Democrat, in conditiile in care va "razboiati" pentru functia de primar cu candidatul PSD?


Asa este, am incercat si in 2012 sa candidez tot din partea PNL, atunci nu am fost lasat. Exact ca si acum, cu doua luni inainte de alegeri, mi s-a comunicat ca nu mai pot candida, fara sa mi se spuna vreun motiv anume. In 2016 am candidat din partea PNL, si in 2020 eram candidatul PNL, s-a intrat intr-o negociere cu alte partide, USR-PLUS, ma rog au fost mai multe discutii. La fel, fara sa se anunte vreun motiv pentru care nu as putea candida, fara sa se anunte vreun criteriu pe baza caruia s-ar alege candidatii de la un partid sau altul, asa cum mi s-ar fi parut normal, si din respect pentru comunitatea Sectorului 2 si a altor sectoare. Atunci cand stabilesti candidatii, trebuie sa propui niste oameni pregatiti, niste oameni cu notorietate, niste oameni cu realizari profesionale, sau in administratia publica locala, niste oameni care cunosc problemele comunitatii si au solutii pentru acestea. Nu s-a facut nimic de acest tip. S-a luat o decizie arbitrara, o decizie bazata pe ce pile avea fiecare candidat si ce relatii.Sa inteleg ca au existat discutii in noua alianta PNL-USR-PLUS pe functii? Vi s-a propus sa ramaneti viceprimar si sa ajungeti, eventual, ulterior, deputat.


Da, in timpul negocierilor am fost atacat, am fost facut in toate felurile de asa zisi aliati, parteneri de la USR-PLUS, fara sa se prezinte niciun fel de dovada legata de modul in care eram atacat, dupa care, a fost ales un candidat care inteleg ca este un bun politician, mult mai aproape de favorurile pe care le fac sefii dansului, apropiat al domnului Barna si al domnului Ghinea. A fost preferat acesta pentru ca avea relatii mult mai bune la conducerea partidului decat aveam eu la conducerea PNL. Acesta inteleg ca a fost singurul criteriu pentru care a fost ales candidat, pentru ca la celelalte criterii, cele transparente, l-am surclasat. Ma refer si in intentia de vot, si in notorietate, si in cunostintele legate de administratie si de solutiile pe care oamenii din Sectorul 2 le asteapta.

Vazand aceasta nedreptate facuta si fata de mine si fata de comunitatea Sectorului 2, am decis sa raman loial comunitatii si nu conducerii vremelnice a partidului si am anuntat ca voi candida independent sau sustinut de partidele care doresc acest lucru. In acel moment, Partidul Social Democrat avea un candidat in persoana domnului Neculai Ontanu. M-am bucurat si a fost un gest absolut onorabil pentru mine ca dansii sa renunte la domnul Ontanu si sa ma sustina pe mine pentru functia de primar. Iata, deci, ca am ramas loial comunitatii Sectorului 2 in fata loialitatii fata de un lider de partid. Trebuie inteles ca politica trebuie facuta pentru oameni, nu pentru conducerea partidului. Asa vad eu lucrurile si cand am de ales intre interesele comunitatii si interesele unor lideri de partid, tot timpul voi alege interesele comunitatii. Am plecat de la Putere catre Opozitie. Nu cred ca poate pune cineva la indoiala acest gest. Nu a fost bazat pe niciun fel de alt interes. Mai mult, am refuzat functiile propuse pentru a ramane in PNL si pentru a accepta un compromis, si o vanzare practic a locuitorilor Sectorului 2, care ar fi avut de ales intre o persoana total nepregatita, care nici nu sta in Sectorul 2, o persoana adusa pe pile si relatii, si o persoana care a mai condus sectorul si a plecat intr-un mod destul de urat de la primarie, adica in catuse, intr-o duba a politiei pentru ca luase o mita destul de mare din retrocedarile de terenuri.


Chiar voiam sa va intreb, va incurca aceasta candidatura a domnului Ontanu la functia de primar al Sectorului 2? Va ia din alegatori?


Pe mine nu ma incurca, eu am facut lucruri in Sectorul 2. Domnul Ontanu ia din alegatorii Partidului Social Democrat, nu neaparat din alegatorii care ma voteaza ca mine ca persoana, a fost primar al Sectorului 2 vreme de 16 ani, a facut si lucruri bune, a facut si pe final mai multe lucruri discutabile. Problema este ca dansul (n.red. - Ontanu) face un joc destul de ciudat, ii ajuta practic pe cei de la USR. Nu imi dau seama daca... Fiind pe locul 3 si rupand din electoratul celui de pe locul 1, adica din electoratul meu, il ajuta pe cel de pe locul 2. Sunt matematician si pot sa va spun asta, orice om isi da seama. Nu imi dau seama insa de ce face acest lucru. Poate ca este vorba despre un orgoliu, poate ca vrea sa faca acum, in al 5-lea mandat, ce nu a facut in 16 ani sau are un alt interes. Poate chiar isi doreste ca cel de la USR sa castige Primaria sau poate chiar l-a rugat cineva sa faca acest lucru. Ramane de vazut, poate sa ne zica dansul, macar dupa alegeri, de ce a vrut sa faca acest lucru. Daca va candida pana la final, caci am inteles ca sunt zvonuri potrivit carora s-ar putea retrage din aceasta cursa.


Va identificati cu proiectele pe care le are PSD, in general, ca si stil de administratie pe fiecare Sector si pe Primaria Capitalei? Va intreb acest lucru pentru ca Bucurestiul a fost condus in acesti ultimi patru ani de primari PSD, s-a facut o echipa si s-au stabilit niste proiecte pentru viitor. Va identificati cu acestea, credeti ca puteti face parte in continuare din echipa aceasta?


Cu multe dintre aceste proiecte ma identifica. Chiar cand am vorbit cu doamna primar general Firea, discutia noastra a fost legata strict de proiectele mele din Sectorul 2. Nu am discutat functii, nu mi s-a impus niciun fel de persoana pe lista de consilier.


Alta abordare deci fata de PNL.


Total alta abordare! In relatia PNL-USR-PLUS s-a discutat doar despre functii, cui sa dam primar, viceprimar, city manager, sef de serviciu si ce s-a mai impartit acolo. Am inteles ca sunt niste protocoale mai secrete decat cel oficial.


Adica in alianta asta se stiu deja si sefii de servicii si toate functiile care urmeaza sa fie ocupate?


Primarul si viceprimarul au fost anuntati oficial, cu toate ca viceprimarii se aleg de catre Consiliile local, deci nu poti sa ii pui intr-un protocol pentru ca nu stii ce componenta va avea consiliul. Am vazut ca a transparut public ca doamna de la 3, doamna Ciceala, va fi city manager la Capitala. Este publica informatia. Vorbim despre un post care se obtine prin concurs. Sa promiti cuiva postul de city manager, un post care se obtine prin concurs mi se pare chiar ilegal, daca nu incorect moral. Ma rog, este obtiunea dansilor de a face politica, eu cred ca politica se face pentru oameni si, v-am spus, discutia cu doamna Firea s-a bazat pe niste proiecte pe care le-am agreat ca le voi face in Sectorul 2 si dansa ma va sustine, atat cat poate Primaria Generala prin parghiile respective, din Consiliul General si din institutiile pe care le coordonateaza Primarul General.


Va urma

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva