21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Dublul mister al demisiei lui Eduard Hellvig

Scris de: Sorin Rosca STANESCU | pdf | print

8 January 2024 11:27
Vizualizari: 4945

In urma cu sase luni, demisia lui Eduard Hellvig de la sefia Serviciului Roman de Informatii a starnit senzatie. Pe buna dreptate. Intrucat era cu totul si cu totul neasteptata. Iar de atunci pana in prezent s-au tot facut felul de speculatii privind viitorul politic al domnului Hellvig. Si nimeni nu a bagat de seama un fapt extrem de grav. Si anume ca, de sase luni, SRI nu are un director civil.


 

Asadar cel mai important serviciu secret al Romaniei este militarizat pana la varf. Si, timp de sase luni, presedintele Klaus Iohannis este incapabil sa desemneze un succesor pe care sa il propuna Parlamentului si care sa fie asumat prin vot de coalitia politica pe care domnia sa a creat-o si a instalat-o la varful statului. Putem inca specula mult si bine in urmatoarele cateva luni pe marginea carierei pe care Eduard Hellvig ar urma sa o aiba, dar cred ca mai relevant este sa incercam sa aflam motivul real pentru care acesta nu are un succesor civil la sefia SRI. Atunci cand a demisionat, Eduard Hellvig a rostit un discurs, ultimul in calitate de sef al Serviciului Roman de Informatii, in care a precizat care este motivul care l-a determinat sa ia respectiva decizie. Iar motivul prezentat e uluitor. Si anume ca si-ar fi indeplinit toate obiectivele importante pe care le-a avut in calitate de director. Culmea este ca a si enumerat o buna parte dintre respectivele obiective. Iar din analizele pe care le-am facut eu, pe care le-au facut si alti analisti, nu rezulta deloc ca obiectivele enumerate s-au transformat in angajamente indeplinite. Acest argument nu rezista nici dintr-o alta perspectiva. Daca un director al unui serviciu secret isi indeplineste obiectivele, inseamna ca respectivul serviciu secret se poate lipsi in continuare de director? Cat priveste nenumaratele speculatii care s-au facut vizand posibilitatea ca Eduard Hellvig sa devina succesor al lui Klaus Iohannis la presedintia Romaniei, nici acest scenariu nu au capatat consistenta pe parcursul celor sase luni care au trecut.

Intr-una dintre „pastilele” pe care le-am distribuit astazi, am insistat asupra faptului ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, s-a dovedit incapabil sa desemneze un succesor al lui Eduard Hellvig. Sau poate ca pur si simplu nu a vrut. Oare de ce? Intrucat domnul Klaus Iohannis nu ofera opiniei publice niciun fel de explicatie asupra neindeplinirii din neglijenta sau poate cu rea credinta a unei obligatii constitutionale pe care o are, sunt liber sa speculez. Iar in continuare prezint la randul meu un scenariu.

Conform traditiei, domnul Klaus Iohannis ar fi trebuit sa identifice pentru rolul de succesor la sefia civila a SRI o persoana extrasa din randurile PSD. O asemenea persoana insa, chiar daca nu este greu de gasit, e greu de subordonat. Ca de obicei, in anul electoral – si acesta este cel mai important an electoral din istorie – se efectueaza diverse jonglerii, in special prin antrenarea mascata a Serviciului Roman de Informatii in campanile electorale. Cu un director civil la sefia SRI, provenit din PSD, spatiul in care presedintele Klaus Iohannis poate juca in alegeri, in special in cele prezidentiale, se restrange dramatic. Cu totul alta este situatia daca, in mod artificial, la conducerea SRI este mentinut un militar, care se subordoneaza direct presedintelui Klaus Iohannis. Il acuz prin urmare de intentia de a interveni intr-un mod incorect, prin intermediul SRI, in desfasurarea celor patru campanii electorale din acest an. Sa ma contrazica daca poate!


Preluare de pe Corectnews.com

Comentarii

# Ion date 8 January 2024 18:14 +4

Mi se pare corecta și analiza și concluzia.

# DODI date 11 January 2024 00:42 +2

Putem face o sumedenie de analize pertinente sau doar de bun simț. Dar adevărul crud și dureros este acela că SRI a făcut (și face!) jocurile de culise începând cu petrov și continuând cu nulitatea de ciolaniSS. Și nu numai. Vezi ”alegerile” europarlamentare cu fiica lui petrov, continuând cu sumedenia de nulități botezate impropriu liberali, etc. Acum, judecând la rece, putem conchide că în acești 10 ani ciolaniSS nu s-a ocupat decât de vizite în interes propriu, iar pe plan intern nu a făcut decât ce i s-a dictat de la SRI. Prin demisia sa HELLvig (semnatarul protocolului prin care SRI s-a ”implementat” în câmpul tactic) ne demonstrează că la SRI nu contează cum se numește marioneta din vârful ei pentru că această organizație antiromânească și bugetivoră este...AUTOCEFALĂ!

# Chitac date 13 January 2024 13:23 0

S au facut analize peate analize, toate numai balarii. Lu jokeanus ii e lene, lene in plm si atat. Nu l mai deranjati.

# StIma domnu` SRS date 22 January 2024 23:23 +2

Dragii mosului sa va povestesc: nu suntem lasati din exterior sa facem ce e mai bine pentru noi (o sa ziceti "stiam oaie !") dar ce nu stiti sunt detaliile. O scapare , temporara, ar fi ROEXIT desi foarte greu se mai poate face ( nu vom fi lasati caci se vor activa ong-urile cu tineret bovin "ca nu e bine" ).In spatele acestui cancer planetar 8 familii :Goldman, Rockefeller, Lehmans,Kuhn Loebs,Rothschild,Warburg,Lazard, Israel Moise Seifs, acestia dictand si dobitocilor ce se afiseaza public Schwab, Soros si Gates cu mentiunea ca acesta ar vrea sa intre in clubul lor (posibil de aici sa rezulte divortul sau, de fapt). Din 1990 se lucreaza intens la planuri de depopvlare. Exista brevete in USA pt modificarea climei ca arma (patent number 46,866,005 11Aug1987 & US 2021/0037719 A1 11Feb2021 & US 2021/0289720 A1 23Sept2021 & US 2021/0352856 A1 18Nov2021)- va dau doar un nume caci sunt lungi -Method and apparatus for altering a region in the earth`s atmosfere, ionosfere, and/or magnetosfere

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva