21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DUCA-SE INVARTINDU-SE – Romania a scapat de pacostea Zuckerman. Ambasadosarul american Adrian Zuckerman isi inceteaza misiunea in tara noastra dupa un an si o luna de mandat. Vazut ca o speranta, dupa catastrofalul mandat al lui Klemm, Adrian Zuckerman a intervenit nepermis in treburile interne ale Statului roman, cerand privatizarea companiilor romanesti si interzicerea relatiilor comerciale cu China. MAE a anuntat despartirea cu prilejul vizitei de ramas-bun a lui Zuckerman

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

11 January 2021 16:12
Vizualizari: 8814

Nu stim sa fi existat vreun ambasador american in Romania care sa isi fi permis mai multe interventii brutale in functionarea Statului roman decat si-a permis cel al carui mandat tocmai s-a incheiat in Romania. Adrian Zuckerman (foto) si-a incetat misiunea in Romania! Este practic cel mai scurt mandat al unui ambasador american pe teritoriul Romaniei, Adrian Zuckerman incepandu-si misiunea in tara noastra pe 14 decembrie 2020.


 

Anuntul a fost facut de Ministerul Afaceri Externe cu prilejul anuntului vizitei de ramas bun facute de Adrian Zuckerman la MAE, unde a avut o intrevedere cu ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Din punctul nostru de vedere, incetarea misiunii lui Zuckerman in Romania nu este vreo pierdere, de vreme ce acesta, in scurtul sau mandat, nu a facut decat sa atenteze la suveranitatea Statului Roman, astfel cum este stipulata in articolul 1 din Constitutia Romaniei, intervenind repetat si nepermis in treburile tarii.


Zuckerman a cerut privatizarea companiilor romanesti si interzicerea relatiilor comerciale cu China


Ce ambasador, ori demnitar strain si-a mai permis vreodata sa ordone autoritatilor romane sa vanda companiile romanesti? Caci, pentru cei care nu stiu, Adrian Zuckerman este ambasadorul american care a indraznit sa urecheze Romania pentru ca are cele mai multe companii de stat din Europa, motiv pentru care "trebuie sa continue cesionarea si calea catre privatizarea completa". In acest sens, Zuckerman a avertizat Guvernul ca nu poate crea si conduce eficient companiile, din moment ce acestea "reprezinta o sursa de patronaj politic, nepotism, mediocritati” (Click aici pentru a citi).


O alta luare de pozitie nepermisa a lui Zuckerman in timpul mandatului a fost cea privitoare la solicitarea adresata Romaniei de a nu incheia parteneriate cu China pe tehnologia 5G, amenintand voalat ca "Romania trebuie sa ia o decizie, sa tina cont de securitatea sa, de aliantele sale, de istoria sa si cu cine vrea sa faca afaceri" (Click aici pentru a citi).


Fanul lui Iohannis


Se cade, de asemenea, sa amintim si despre partizanatul politic manifestat fatis de Adrian Zuckerman pe parcursul intregului an de mandat, cand a atacat "ciuma rosie" si "baronii rosii", in timp ce facea galerie necontenit Partidului National Liberal si ii ridica ode presedintelui Klaus Werner Iohannis. Nu spunem ca sunt nepermise simpatiile politice, insa dat fiind calitatea sa de diplomat, macar in spatiul public ar fi putut da dovada de impartialitate sau macar diplomatie.

Zuckerman a ales in schimb sa urmeze drumul batatorit de fostul ambasador Hans Klemm, care la randul sau a intervenit fara perdea in politica interna a Romaniei.

De asemenea, Zuckerman este acelasi ambasador care nu a contenit cu laudele la adresa fostei sefe DNA, Laura Kovesi, pe care a caracterizat-o ca ilustrand "curajul, justitia si onoarea".


Pentru Zuckerman, PSD e ciuma rosie


O alta ofensa adusa romanilor din partea mult prea laudatului ambasador Adrian Zuckerman a fost cea privitoare la modul in care poporul roman si-a exprimat votul la alegerile locale din septembrie 2020. La acea data, Zuckerman acredita ideea sfidatoare ca cei care au votat PSD, au votat cu "baronii-talhari rosii care au manipulat legea pentru a-si umple buzunarele". De cealalta parte, votantii PNL erau apreciati pentru ca sustin liderii cu viziune, mentionand aproape propagandistic numele presedintelui Iohannis: “Doresc sa salut si viziunea si calitatile de lider ale Presedintelui Iohannis si ale membrilor guvernului Premierului Orban. Va multumesc pentru efortul neincetat de a asigura atat crearea unei Romanii de exceptie, cat si de a mentine pacea si securitatea. Dumneavoastra fauriti legaturile care aduc Statele Unite si Romania mai aproape ca niciodata”.

Si nu a fost singura iesire de acest gen, Zuckerman recidivand in injurarea PSD si cantarea lui Iohannis. La fel a facut si intr-un editorial scris in luna august 2020, cand ambasadorul SUA a afirmat: “Eforturile Presedintelui Iohannis de a incheia munca inceputa acum 30 de ani si de a curata Romania de ultimii baroni rosii si mostenirea lor corupta sunt laudabile”.


Zuckerman a incurcat Legile Justitiei cu Codurile penale


Iar tot acest atac concertat la adresa functionarii statului a culminat cu interventia lui Zuckerman in campania pentru alegerile parlamentare, cand a acreditat ideea ca Guvernul PSD a relaxat legile justitiei pentru a-i ajuta pe fostul presedinte social-democrat Liviu Dragnea si altii sa scape de inchisoare, incitand practic la revolta si dezbinare (Click aici pentru a citi). Sustinem aceasta intrucat era absolut necesar din partea unui demnitar strain ca inainte de a lua pozitie fata de legile in vigoare din Romania sa verifice si sa constate ca Legile Justitiei despre care a sustinut ca scapa politicienii de puscarie nu au nicio legatura cu faptele de natura penala, ci vizeaza modul de functionare a sistemului judiciar!


Acum, la final de mandat, sa cade sa ii reamintim lui Zuckerman ce prevede Conventia de la Viena cu privire la relatiile diplomatice, incheiata la 18 aprilie 1961 si ratificata de Statul Roman inca din anul 1968, pentru a vedea ce nu a respectat in mandatul sau de ambasador in Romania:


Articolul 41

1. Fara prejudiciul privilegiilor si imunitatilor lor, toate persoanele care beneficiaza de aceste privilegii si imunitati au datoria de a respecta legile si regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca in treburile interne ale acestui stat.


Redam comunicatul MAE din 11 ianuarie 2021:


"Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit luni, 11 ianuarie 2021, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Adrian Zuckerman, in vizita de ramas-bun.

Ministrul Bogdan Aurescu a transmis aprecierea partii romane pentru activitatea ambasadorului Zuckerman, pe parcursul mandatului acestuia la Bucuresti, pentru implicarea dinamica in dezvoltarea si aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Cu aceasta ocazie, ministrul roman de externe a trecut in revista realizarile inregistrate pe parcursul anului 2020 in cooperarea dintre Romania si SUA, pornind de la dialogul politic substantial la nivel inalt si incluzand progrese concrete in domenii de interes comun, inclusiv dezvoltarea componentei economice si de energie a Parteneriatului Strategic, prin incheierea unui Acord interguvernamental in domeniul energiei nucleare civile si avansarea in identificarea de surse de finantare pentru proiecte cu caracter strategic in acest domeniu sau proiectele majore de interconectare regionala, precum Rail2Sea si ViaCarpathia. De asemenea, a fost exprimata satisfactia comuna pentru cooperarea in domeniul apararii si securitatii, inclusiv prin semnarea unei Foi de parcurs privind cooperarea in domeniul apararii intre Romania si Statele Unite pe o perioada de 10 ani, care formalizeaza prioritatile strategice bilaterale si asigura cadrul pentru dezvoltarea capacitatilor si nivelului de pregatire militara. Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat, in acest context, importanta extinderii prezentei militare americane in Romania.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat necesitatea ca dialogul bilateral sa continue in acelasi ritm sustinut pentru fructificarea oportunitatilor existente, exprimand convingerea ca noua administratie americana va sustine aprofundarea in continuare a Parteneriatului Strategic cu Romania, tinand cont ca acest obiectiv se bucura de sprijin bi-partizan. seful diplomatiei romane a evidentiat ca Romania ramane, la randul sau, ferm angajata in avansarea obiectivului consolidarii Parteneriatului Strategic cu SUA, unul dintre pilonii fundamentali ai politicii externe a Romaniei, si extinderii prezentei si investitiilor SUA in relatia bilaterala cu Romania, pe toate palierele - militar, politic, economic, tehnologic si altele.

A aratat, de asemenea, ca in anul 2021 se aniverseaza 10 ani de la adoptarea Declaratiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI intre Romania şi Statele Unite ale Americii si de la intrarea in vigoare a Acordului privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al Statelor Unite in Romania, aceste momente oferind o oportunitate in plus pentru dezvoltarea si aprofundarea relatiei bilaterale.

Totodata, ministrul roman de externe a evocat importanta continuarii cooperarii bilaterale pentru obtinerea de progrese concrete privind accederea Romaniei in programul Visa Waiver. A evidentiat, in acest sens, necesitatea ca activitatea grupului de lucru bilateral pe acest subiect, care a fost agreat de catre ministrul Bogdan Aurescu cu secretarul de stat al SUA, cu prilejul vizitei efectuate la Washington DC in octombrie 2020, sa continue".

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 11 January 2021 16:35 +38

O dată cu disoluția mitului „democrației” americane, sper ca de acum înainte, capuchehăile Văcarilor în Kolonia Rroemenika să respecte regula generală a chibițului: ”să nu-i pută picioarele și să nu-i grăiască gura aiurea”. :-? Iar de-o fi să mai apară un asemenea neobrăzat, să i se reamintească mereu cine sunt văcarii: sunt cei care ucid în cel mai abominabil mod veterani ai US Air Force, cu 14 ani de vechime în funcții cu nivel înalt de acces la informații și cu 4 „ture” efectuate în teatrele de operații. Este vorba despre veterana USAF Ashli Babbitt, ucisă în sediul Capitoliului de un bowlean de milițian american.

# Antisistem date 11 January 2021 16:45 +68

Indiferent cine va veni ambasador și din ce partid va fi, Romania va reprezenta aceeasi colonie! Aceeasi colonie comunista! Sa nu ne imbatam cu apa rece, cat mai avem resurse vom avea parte de o retorica ampla despre democratie si despre drepturile omului, dupa aia ne lasa de izbeliste, cum sa se amestece americanii in treburile interne ale Romaniei?

# Toma Avram. Cluj. date 11 January 2021 17:21 -61

# Antisistem !....tu nu ai probleme cu logica , tu ai "probleme" cu CAPUL !!. repede un control.

# VOX. date 11 January 2021 17:56 +30

Zuckerman s-a "crezut" guvernator, nu ambasador in Romania !. .precum si H.Klemm. Astia chiar ne "cred" colonie S.U.A .iar "prezidentialul" K.W.Iohannis le "pupa" mana. (sau papucul acum 200 ani la Inalta Poarta).

# Antisistem date 11 January 2021 18:00 +49

Clujene, calul moare de drum lung și prostul de grija altuia! După felul în care scrii se vede cât de "capabil" ești, doctore!

# Si eu sunt antisistem date 11 January 2021 18:08 +33

Romania nici macar colonie nu este.. E doar un pres pe care americanii si occidentalii isi sterg picioarele de noroi. Pe romani doar o minune ii mai poate salva....

# Corina date 11 January 2021 18:18 +33

...explicația lu' Bulă...La ora de economie... :-* Măi copii voi ştiți de ce nu s-a dezvoltat România Deloc în ultimii 30 de ani? Păi zice primul elev: Din cauza slugilor din "Inteligence service"! -Bravo stai jos... al doi-lea zice: -Din cauza Lingătorilor de clanțe -Bine zis! Al trei-lea zice: Ba din cauza celor "Din afară"care pun presiune Anti-Contituțională pe toate  instituțiile din România...Dar ridică şi Bulă mâna, Zii Bulă: -Ba NU Dom'profesor! E din CAUZA Sexului :)) :D ...Bă Bulă tu eşti cam nesimțit... Cum  adică? Păi Dom'Profesor...e simplu daca TOȚI părinții celor amintiți nu făceau deloc sex... nu mai aveam problemele astea pe cap...şi ne dezvoltam şi noi țara in mod INDEPENDENT şi CONTITUȚIONAL

# mitica date 11 January 2021 19:01 +2

Toti ambasadorii americani,care vor veni in Romania,trebuie sa comfirme ca nu are dosar penal,nu este homosexual,nu consuma droguri.Ne-am lamurit ca este tara "tuturor posibilitatilor",adica minciuna,furt desfrau,etc.

# Gandalf date 11 January 2021 21:03 +3

....când a descarcat nenorociților i sa făcut mai multa reclama ca di la plecare.... ...concluzia?....o ZDREANTA.... ...dar nu din cauza lui ic din cauza celor plătiți cu bani frumoși sa apere interesele acestei tari....

# Lita date 11 January 2021 21:35 +4

Intrebare pentru MAE: a explicat ambasadorul motivul incetarii misiunii sale, in contextul aparitiei unor stiri stranii despre ambasada SUA din Italia?

# Antisistem date 11 January 2021 21:37 +5

Da baieti, știm ca sunteti cu ochii pe noi! Asta nu inseamna ca ne închideti gura, dimpotrivă! Reflexul cu avalanșa asta de aprecieri verzi e un semn ca deranjam, o vom face non-stop!

# Valter Cojman date 11 January 2021 22:22 +3

Afara din tara cu javra ordinara!!! Zuckerman trebuie expulzat IMEDIAT pentru incalcarea art. 41 din Conventia de la Viena... HUUUUOOOOOO ZUCKERMAAAAN!!! HUUUUOOOOOO SUUAAAAAAAAA!!!

# Faras Nai date 11 January 2021 23:30 +1

Ambasadorul american sa demonstreze ca nu este ungurovrei,nici lgbetist,nici usturoi nu mananca, nici nu cere scaunul de demnitar sa fure poporul roman avand gene de hot bubos in sange,nici asimetria fetei extrem de evidenta.

# sic semper tyrannis date 12 January 2021 08:06 +1

Relatiile cu china TREBUIE INTRERUPTE ! nationalizarea tuturoro resurselor Romaniei acum ! china NU ARE CE CAUTA IN ROMANIA ! CHINA ESTE ALEASA LUI SOROS PENTRU INSTITUIREA GUVERNULUI MONDIAL, ERADICAREA DREPTURILOR FUNDAMENTALE, DESFIINTAREA CONSTITUTIEI SI OBEDIENTA MASTILOR ! PROPRIETATEA NU VA MAI EXISTA SI NICI BANII. PASAPOARTELE DE SANATATE SI MICROCIPAREA OMENIRII ASTA CERE CHINA !

# santinela date 12 January 2021 08:06 +8

Sa nu mai auzim veac de tine. Cu ocazia comemorarii pogromului de la Iasi, Boul Baltii ( cu origini romanesti) a vorbit in "americaneste " iar ambasadorul Israelului ( respectindu-ne) a vorbit romaneste ! Chestie de caracter .

# adrian date 12 January 2021 09:55 +5

Caracter, glumesti. Nu va gasi acest cuvant nici in dictionar. Un tip slinos, unsuros si bine uns, este aruncat la cosul de gunoi al istoriei Rusine SUA penttu promovarea acestor "produse" second-hand.

# Valter Cojman date 12 January 2021 10:06 +1

Cel mai prost si mai nemernic ambasador pe care l-a avut SUA in Romania. HUUUUOOOOOO ZUCKERMAAAAN!!! HUUUUOOOOOO SUUAAAAAAAAA!!!

# markusdundee date 12 January 2021 10:06 +2

Ce aveti oameni buni cu vacarul asta ? Se retrage ca munca lui de vacar io cere.

# Cristian date 12 January 2021 10:50 +2

Sa se duca intins, un hoit puturos. Asteptam cu nerabdare sa vedem pe cine trimite familia Biden, o sa fie si mai amuzant, nu am nicio indoiala.

# Neamul lui Bicilis date 12 January 2021 11:55 +1

Zuker-ul, Zaharescu venit`u la origine, s-a scapat pe el avand probleme de prostata si, a plecat Ceai. Cati bani s-au facut din ceai urmeaza sa aflam!? Probabil ca omul responsabil cu cedarea resurselor platoului continental a aflat ca, Ceai, urmeaza sa-i timita-n plic si lui o tabla de agatat in piept.

# Lechi date 12 January 2021 12:56 +3

Salut ! Bucuria voastra si a mea, bag sama, va fi de scurta durata ! Sucker se va intoarce, dupa modelul Gittenstein. Va fi managerul caii ferate Gdansk - Cape Town ! In paralel, datorita capacitatii sale nemaiintalnite, va manageria si cele doua reactoare de la Cernavoda !, luindul consilier pe kwj , dupa modelul german, anume, cancelarul reciclat devine mare director la Gazprom. Mama, (are 92 de ani!), iarta-ma ca am dus tara asta la atata pierzanie !

# nero date 12 January 2021 13:12 +2

sa-si duca si ficusul,sa nu il uite pe aici :D

# escu date 12 January 2021 15:51 +6

Individul, cum ar zice băiatul cu șepcuța, care răspunde IGHEN la numele de Johannis, și-a permis deoarece tot timpul americanii au făcut ce au vrut în ROMÂNIA, numai pentru ca vremelnicii conducători să fie la putere. Numai la începuturile comunismului în România ocupanții sovietici și-au permis să dicteze, fiind totuși după un război de unde am ieșit un pic jumuliți. Acum, cu bună știință am cedat total independența, suveranitatea, demnitatea națională etc., etc., etc. în brațele jandarmului mondial care și-a arătat limitele democrației. Față de ceea ce s-a întâmplat în SUA Maior o fi urecheat guvernul american? O fi chemat la ordine pe Trump? Mă așteptam ca Aurescu să fie chemat la ambasada SUA unde să-și ia rămas bun. Totuși, pe sfârșit de mandat a respectat și el cutumile diplomatice. Dar la Johannis o fi fost? Acum, cum rămâne cu banii dați în avans de Ciucă pentru tehnică militară? Johannis ia restituit șepcuța? Nu de alta, dar dacă îl vede Bidon cu ea nu o să se simtă bine.

# Narcis date 12 January 2021 15:56 +3

... si va veni unul tot ca el. Acesta a servit toate interesele, numai pe ale lui D. Trump, nu! Ar trebui sa se facă o comisie de audit care sa verifice legitimitatea împrumuturilor in care a fost angajată RO de catre banda asta, la presiunile acestui ambasador infect si sa le plateasca ei, nu poporul roman. Cine stie cati bani a cărat unde trebuie acest ambasador, prin intermediul valizelor diplomatice!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva