4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ELIBERAREA MAGISTRATILOR – Se infiinteaza mult asteptata Sectie pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati. Noua structura va face pe viitor imposibil ca “Binomul DNA-SRI” sa mai deschida dosare judecatorilor si procurorilor care nu dau solutiile dorite de “Statul paralel”. Procurorii DNA nu vor mai fi numiti in baza unui simplu interviu pe care nimeni nu il vede si vor ajunge la parchetul anticoruptie doar daca vor avea o vechime de 8 ani

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 December 2017 16:44
Vizualizari: 10322

O decizie excelenta a fost luata, joi 7 decembrie 2017, de Comisia parlamentara pentru modificarea Legilor Justitiei. Comisia a hotarat infiintarea sectiei de investigare a infractiunilor comise de magistrati, care a provocat disperarea “Binomului DNA-SRI” si a propagandistilor acestora. O disperare cauzata de faptul ca prin aparitia acestei sectii santajul facut de “Binomul SRI-DNA” impotriva judecatorilor si procurorilor care nu dau solutiile dorite de “Statul paralel” nu va mai fi posibil.

Noua sectie va functiona in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, urmand sa aiba competenta pe infractiunile de coruptie si a celor asimilate acestora, pe infractiunile de serviciu si in legatura cu acestea, precum si pe infractiunile contra infaptuirii Justitiei: “In cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte se infiinteaza si functioneaza Sectia pentru investigare a infractiunilor din justitie care are competenta exclusiva de a efecuta urmarirea penala pentru infractiunile de coruptie si a celor asimilate acestora, prevazute de codul penal si de Legea 78/2000, infractiunile de serviciu sau in legatura cu acesta, precum si a infractiunilor contra infaptuirii justitiei savarsite de judecatori si procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai CSM precum si de procurori si judecatori militari”.


Desigur, impotriva infiintarii acestei Sectii s-au pronuntat trompetele DNA din PNL si USR, la fel cum au facut-o PICCJ si CSM. In schimb, infiintarea a fost sustinuta de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), presedinta Dana Girbovan destramand manipularile propagandistilor si explicand ca noua Sectie nu va fi nicidecum controlata politic si nu va afecta independenta Justitiei, ci dimpotriva (click aici pentru a citi).

Gata cu santajul

Trebuie spus ca in momentul de fata la nivelul DNA exista o asemenea sectie de anchetare a infractiunilor de coruptie savarsite de magistrati, condusa de protejata Laurei Kovesi, procuroarea Florentina Mirica (foto dreapta). Avem de-a face insa cu o situatie absurda si extrem de periculoasa, in conditiile in care judecatorii care solutioneaza dosare in care parte este DNA pot fi ei insisi anchetati chiar de DNA. De altfel, de-a lungul timpului judecatorii din tara au acuzat ca aceasta sectie existenta in cadrul DNA reprezinta un mijloc de santaj si de presiune, oricand un judecator putandu-se trezi cu dosar la DNA doar pentru ca nu a dat solutia dorita de parchetul anticoruptie. Iar dosarul nu este neaparat obligatoriu sa fie trimis in instanta, ci el poate fi tinut la DNA, insa judecatorul sa fie suspendat din functie si lasat fara nicio sursa de venit. De asemenea, dosarul poate fi tinut la pastrare si scos doar daca judecatorul refuza sa isi incalce juramantul si sa devina o unealta a DNA.

Modificari pentru accederea in DNA

Pe de alta parte, o alta decizie importanta luata in Comisia parlamentara de modificare a Legilor Justitiei priveste modul in care procurorii vor putea promova la DNA. Concret, s-a decis ca procurorii sa ajunga la DNA in urma unui concurs, care va consta intr-un interviu sustinut in fata Sectiei pentru procurori a CSM si in evaluarea a minim cinci rechizitorii alese aleatoriu, precum si altor acte intocmite de candidati si considerate relevante, din ultimii cinci ani. Modificarile au fost sustinute inclusiv de asociatiile profesionale ale magistratilor. Pana in prezent procurorii DNA erau numiti in urma unui simplu interviu, tinut in spatele usilor inchise la DNA, pe care nimeni nu il vedea.

Totodata, o alta modificare, sustinuta la randul ei de UNJR si AMR, prevede si cresterea vechimii necesare pentru a ajunge la parchetul anticoruptie. Mai exact, procurorii care vor dori sa lucreze in DNA vor trebui sa aiba cel putin 8 ani vechime in functia de procuror sau judecator.

Comentarii

# Jude date 7 December 2017 18:00 +20

eu nu mai vreau să aud că procurorii sunt magistrati! or suferi ei dar să le intre bine-n cap că sunt pe aceeaşi treaptă cu avocatii!li s-a dat nas de către defunctul regim pentru că era singura modalitate de a se impune domnia băsesciană odioasă,hoaţă şi trădătoare,au ajuns toţi impotenţii profesionali să decidă vieţi şi destine,promovaţi fraudulos/infracţional şi păpuşaţi ,ex.acel şelaru(nu e loc pentru majusculă) plin de bube alro-iste,şi câţi alţii !!!la loc comanda şi pe loc repaos caricaturilor !v-a zis-o şuluş al vostru,el ştia foarte bine ce calitaţi impresionante vă conduc apatrizilor!

# santinela date 8 December 2017 08:24 +2

Depinde ce atributii si drepturi are aceasta sectie fiindca daca este in subordinea lui Lazarica tot un drac este !

# gogu de la strehaia date 8 December 2017 08:31 +4

Este laudabila initiativa parlamentului de infiintare a sectiei.dar ce o sa faecem cand in aceasta sectie vor lucra oamenii sistemului cei cu" schelete"in fisete ? care va fi diferenta intre dna-ul de astazi si viitoarea sectie formata tot din oamenii sistemului?nu vor exista aceleasi abuzuri si facaturi?

# jude date 8 December 2017 09:21 +1

I se vor lua jucariile lulutei care executa ordinele lui Soros via Macovei. DacA parlamentul realizeaza aceste modificari inseamna ca se termina cu epoca portocala si cu epoca basecu.

# KIW date 8 December 2017 11:44 +1

Cine garanteaza ca in respectiva sectie cu ajutorul binomului, trinomului nu vor ajunge procurori precum portocala,eba sau man si exemplele pot continua?si daca aceasta sectie functioneaza pe linga PG care este condus de nene augustin supusul docil al lulutei caum se va face selectia ? ca la dna? sant adusi procurori cu ochii albastri?si cu schelete in fiset.Sa dea domnul sa ma insel dar excelenta initiativa este moarta din fasa daca nu improspatam cu adevarati profesiunisti liberi si integri parchetele. si daca lazarica va face selectia rezultatul dorit de legislativ va fi nul

# şisu date 8 December 2017 12:18 +2

Aceasta secție va fi ticsită până la refuz de procurori din PICCJ toți aleși pe sprânceană de CSM-Secția de procurori şi toți foști subordonați ai lui Kovecsi!vor fi plătiți cu salarii grase și pentru a justifica banul vor declanșa o vânătoare de judecători!Că doar nu de procurori!Doar suntem în Republica Procurorilor!Şi o sa fie mai rău ca pe vremea DNA!Iştenem?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva