14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ELIBERATI-L PE DRAGNEA – Semnalul de alarma al Inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului privind riscul de contaminare cu COVID-19 in inchisori: „Guvernele trebuie sa reduca numarul de detinuti. Mai multe tari au intreprins deja actiuni pozitive... Inchisorile sunt supraaglomerate... Conditii neigienice... Servicii de sanatate inadecvate sau inexistente. Virusul risca sa faca ravagii”. Fostul lider PSD Liviu Dragnea se afla intr-o grupa de varsta vulnerabila la coronavirus, avand 57 de ani

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

29 March 2020 13:02
Vizualizari: 7599

Autoritatile romane ar face bine ca macar acum, in timp de criza, sa asculte de vocea ratiunii si sa rezolve problema supraaglomerarii din inchisori. Altminteri, statul roman risca nu doar sa primeasca in continuare condamnari la CEDO, ci si sa aiba pe constiinta un numar inimaginabil de decese in randurile detinutilor vulnerabili la coronavirus.Dupa cum Lumea Justitiei v-a prezentat deja aici (citand un raport oficial din Italia), persoanele trecute de 50 de ani sunt cele mai vulnerabile la coontractarea virusului care declanseaza COVID-19. In aceeasi grupa de varsta se afla si fostul presedinte al PSD, Liviu Dragnea (foto 1), actualmente incarcerat in Penitenciarul Rahova. Dar nu doar despre Dragnea este vorba, ci despre toti detinutii care risca cel mai mult sa fie afectati de coronavirus. Ne referim la persoanele trecute de 50 de ani si/sau care sufera deja de alte afectiuni. Din fericire, Liviu Dragnea mai are o sansa, chiar daca extrem de tardiva: Inalta Curte a stabilit urmatorul termen in dosarul contestatiei la executare abia pentru 14 mai 2020 (cauza nr. 65/3/2020). Dar in afara de Dragnea, in inchisorile din Romania sunt circa 20.000 de detinuti, iar Autoritatea Nationala a Penitenciarelor nu a oferit pana in clipa de fata vreo statistica privind problemele de sanatate ale acestora si mai ales vulnerabilitatea lor la coronavirus. De aceea, n-ar strica macar acum, in ceasul al doisprezecelea, ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, sa ceara ANP o situatie detaliata si sa propuna o ordonanta de urgenta care sa elibereze detinutii cu probleme de sanatate si care nu prezinta un pericol social ridicat.

Nu o spunem doar noi, ci si Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet (foto 2). Miercuri, 25 martie 2020, Bachelet le-a solicitat tarilor lumii eliberarea urgenta a tuturor detinutilor vulnerabili, care pot fi oricand rapusi de noua gripa. Asta cu atat mai mult cu cat coplesitoarea majoritate a penitenciarelor este supraaglomerata, iar conditiile de igiena si mai ales de asistenta medicala lasa grav de dorit, a punctat oficiala ONU.


Redam cele mai importante pasaje din declaratia facuta de Michelle Bachelet (gasiti mai multe detalii pe site-ul ONU):


In multe tari, spatiile de detentie sunt supraaglomerate, in unele cazuri periculoase, ceea ce face ca distantarea fizica si autoizolarea sa fie practic imposibile. Oamenii sunt adesea tinuti in conditii neigienice. Serviciile de sanatate sunt inadecvate sau inexistente, iar virusul risca sa faca ravagii printre aceste populatii vulnerabile. (…)

Consecintele neglijarii lor pot fi catastrofale. Guvernele trebuie sa lucreze rapid pentru a reduce numarul de detinuti. Mai multe tari au intreprins deja actiuni pozitive. Incurajez autoritatile sa examineze modalitatile de eliberare a persoanelor deosebit de vulnerabile la COVID-19 – detinutii mai in varsta si cei bolnavi – precum si a infractorilor cu risc scazut. (…)

Acum, mai mult ca oricand, guvernele ar trebui sa elibereze orice persoana retinuta fara o baza legala suficienta, inclusiv prizonierii politici si altii retinuti pur si simplu pentru a exprima opinii critice sau disidente. Dupa eliberare, persoanele trebuie examinate medical, cu masuri luate pentru a se asigura ca primesc ingrijire si monitorizare, daca este nevoie”.


Nu incheiem inainte sa va spunem ca Michelle Bachelet a fost presedinta statului Chile intre 2006 si 2010, apoi in perioada 2014-2018. In caz ca va este cunoscuta figura politicienei, amintim ca in aprilie 2018 – la incheierea celui de-al doilea mandat – videoclipul de mai jos a facut inconjurul Internetului, aratand emotionantul val de simpatie populara de care s-a bucurat Bachelet ca presedinta.

In alta ordine de idei, trebuie sa subliniem ca Michelle Bachelet stie foarte bine ce vorbeste cand abordeaza subiectul inchisorilor, ea insasi fiind detinuta politic si torturata – la fel ca propriii parinti – de catre regimul sangerosului dictator fascist Augusto Pinochet, in anii '70.


Comentarii

# Sic semper tyrannis date 29 March 2020 11:18 -227

really? draknea este detinut politic ? Nu cred ca ni-l putem imagina pe Nelson Mandela langa Draknea. Nu cred ca doriti infractorii, criminalii, violatorii si pedofilii liberi in tara. Si asa s-a intors "diaspora" in numar sufucuent. Toti alesii nostri din pacate, sub masca "democratiei" si "dreptatii" au avut sange de discretionari, iar domnu' draknea in egala masura. Un dictator se recunoaste in primul rand dupa modul in care se inconjoara de lingai si slugi sau, mai rau, prosti. In Roma antica generalii invingatori aveau un subaltern care le soptea in ureche la fiecare victorie: MEMENTO MORI ! Asta ii aducea la conditia umana si nu aceea de "NEMURITOR - DUMNEZEU".

# unul din lumea cea mare date 29 March 2020 12:35 +9

daca/l elibereaa pe ,,dragnia,, se duce dracului si boul statului si magarul satului.osa/l puna lumea inapoi in fruntea psd/ului si nu m/as mir sa/l instaleze lumea ori la cotroceni ori la victoria.sper sa devina mult mai ferm dragnea de data aceasta.bafta dragnea in ceea ce ti/ai propus!!!!dragnea a fost si este detinut politic

# imun/teanu date 29 March 2020 12:37 +3

Nu e deloc "curios" ca, cu acest virus despre "justitie" (sa-i spunem "asa") si cacalinul ei se tace profund? Cand in "omerta" se poate orice? Cine stie ce deja in tacerea-omerta s-a si pritocit! Dragnea! Soarta lui a fost pecetluita de la-nceput /pentru un mizilic, si nedovedit, in timp ce sunt dezvaluite, acum, imense (zeci milioane!) tunuri "medicinale" chiar pe virus calate. Dragnea?, indraznind la multinationale (EU-roilor si lui Soros) si si ca justitia "justitie", a fost deferit ca "dusman" (alora de-a marit salarii si pensii?!). Reteta virusului fiind mai voalata decat a "plimbarilor" unui Adamescu (sa nu spuna inde sunt banii!) si judecatorului Stan Mustata (cu multe de spus!) /asa ca un microb este pur si curat. * Peste doua decenii la toate mitinguri/marsuri taranisti si liberali am luat si "scatoalce" /sa ma fi schimbat?, sau s-au schimbat (substituiti!) PeDeLe-ii, lui Base-Iohanis, in liberali!

# Hades date 29 March 2020 13:18 +14

Free Dragnea ! Așa e când bagi în pușcărie pe motive politice un adevărat lider. Dar, hei, poporul asta a vrut, niste caricaturi la conducerea țării în vremuri dificile. Să-i fie de bine. Să stea baricadat in case și să urle de foame.

# Vine ea și vremea dreptății date 29 March 2020 14:02 +12

A veni și ea vremea DREPTĂȚII, când nu va sta piatrâ pe piatră, când nu vor fi atâtea găuri de șarpe în care să se ascundă toate jegurile și scursurile care-și spurcau țara și pământul pe care Dumnezeu i-a dat. A veni și ea vremea în care păpușarii și oculții vor plăti pentru toate fărădelegile lor. A veni și ea vremea în care păduchii școliți pentru prigoana propriului popor, să plătească în fața lui Dumnezeu. Praful și pulberea să se aleagă de ei, neam de păduchi, hrăniți din plata nedreptăților lor, gunoaie în robele trădării. Eliberați patriotul, șerpilor!

# Neanae date 29 March 2020 15:53 +9

DRAGNEA LIBER Doamne Ajuta! Vor striga unii ca este strigător la Cer ... dapai sa strige pana vor răguși. CA DRAGNEA VA FI LIBER. Iar cine nu-l înghite sa se înece cu Iohanus, plângând ca a furat doar 6 case, din care una i-a fost luată, iar Statului nu i-a fost dat sa primească 320.000 de euro! FURATI DE PRESEDINTELE ROMÂNIEI ȘI PUȘI SUB SALTEAUA NATRIMONIALA!!! Mizerabilii striga la oroare pt 108.000 de lei, nicum puși la portofel de un om care a luat 3,5 ani de pușcărie POLITICA!

# DODI date 29 March 2020 18:08 +11

Ținând cont de aportul fiecăruia la bunăstrarea românilor și a lui personal cel mai corect pentru societate ar fi ca dl. Dragnea să facă schimb cu cleptomanul imobiliar dovedit ciolanis. Ar fi un câștig imens pentru România. Altfel vom avea zilnic ”vizite de lucru” cu masca pe figură în mijlocul militarilor vaccinați a trădătorului de neam(ț).

# UE< union of egoism date 29 March 2020 18:14 +6

Intr-o lume normala nu ar fi fost condamnat din start...dar noi nu traim intr-o lume normala... Scapa cine poate

# mitica date 29 March 2020 19:37 +5

DNA-ul l-a confundat pe Dragnea cu johanis? DNA-ul trebuie desfintat si judecati pentru inalta tradare!

# Eu date 29 March 2020 20:54 +31

Pe bune??? Pai daca speranța omului sta in onu,dl.predoiu, justiție sau cedo o să iasă ca dl.Adamescu,Dumnezeu să-l odihnească în pace!

# nea nicu date 30 March 2020 09:14 0

Acum avem de toate. Au avut grija de noi iubitii conducatori.Ca sa mai dregem .... busuiocul, freeee dragnea. Asta ne mai lipseste.

# Floare Albastra date 30 March 2020 10:48 +2

Guvernul ar tebui sa construiasca de urgenta inchisori, de fapt.

# Antisistem date 30 March 2020 12:04 +6

Pentru mințile crețe și pentru haștag: Dragnea nu este un infractor dovedit, este CONDAMNAT POLITIC! Dragnea a fost condamnat încălcându-se actul justiției in mod grosolan, fără dovezi și la comanda celor care fac legea la Bruxelles! Omul devenise indezirabil, deranja teribil corporațiile și risca să facă loc afaceristului român printre acestea. Ridicase iar steagul patriotismului căzut in desuetudine și enerva globaliștii. Era ca o bună-n curul acestora și a fost extirpată. Tot ce s-a clădit în lumea asta s-a făcut cu oameni care și-au asumat riscuri enorme, chiar si acela al pierderii libertății sau a vieții. Dragnea n-a fost dictator, cei care l-au considerat așa au fost prea slabi pentru a se impune în fața lui. România are nevoie ca de aer de oameni ca Dragnea, din păcate are mai mulți ca ăia care l-au condamnat: lași, ciolaniști și trădători. Ne era Dragnea lumina, dar măcar scăpăra câte-un chibrit! Noapte bună, sasul veghează!

# MI date 30 March 2020 16:26 -1

De ce nu a construit psd-ul cat a fost la puetere vreme de 7 ani inchisori noi, de ce nu le-au renovat pe cele vechi?? Au fost la putere si nu au facut nimic in afara de a fura pe rupte si de a elibera violatorii, talharii si criminalii. Nu, nu eliberati hotii. Hotii sa stea in puscarie, acolo este locul lor. Puscariasul dragnea liviu este un infractor si este condamnat corect, merita mai multi ani de puscarie, judecatorii au fost prea ingaduitori.

# Gigi din Teleorman date 31 March 2020 09:58 0

Corect, Dragnea liber la puscarie!, multa puscarie, ca merita, cat cuprinde, cat incape, cat calulul lui Berila. Si pe fata, si pe dos, si calare, si pe jos

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva