12 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EPURARI LA VARFUL SRI – Klaus Iohannis i-a inlaturat din SRI pe oamenii fideli fostului director George Maior. Ofiterii incomozi pentru prim-adjunctul SRI Florian Coldea au fost pensionati. Adjunctul SRI Ion Grosu si alti patru generali au fost trecuti in rezerva. Noii adjuncti ai SRI sunt seful de cabinet al lui Eduard Hellvig, colonelul Romeo-Cristian Bizadea, si fostul sef al Directiei Apararea Constitutiei, generalul Adrian Ciocirlan. De Coldea, Iohannis nu indrazneste sa se atinga

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 July 2016 14:43
Vizualizari: 31668

Cinci generali din Serviciul Roman de Informatii au fost trecuti in rezerva, vineri 22 iulie 2016, de presedintele Klaus Iohannis. Cel mai cunoscut dintre ei este generalul Ion Grosu, adjunct al directorului SRI Eduard Hellvig, acesta fiind eliberat din functie si inaintat in gradul de general-locotenent. Impreuna cu Grosu au mai fost trecuti in rezerva generalii Florea Ciobanu, Vicentiu Mangra, Adrian Popescu si Gheorghe Puiu. Noii adjuncti ai Serviciului vor fi colonelul Romeo-Cristian Bizadea si generalul de brigada Adrian Ciocirlan.

Miscarile de la varful SRI ascund insa altceva. Conform unor surse din cadrul Serviciului Roman de Informatii, ofiterii trecuti in rezerva erau vazuti ca fiind oamenii fostului director al SRI George Maior, in prezent ambasador al Romaniei in SUA. De asemenea, potrivit acelorasi surse, de schimbarile de la varful SRI va beneficia in primul rand seful operativ al Serviciului, generalul Florian Coldea (foto 1), care astfel a scapat de ofiterii incomozi.


Pe de alta parte, schimbari au fost facute si la nivelul de comanda al structurilor operative ale SRI. Potrivit Serviciului, numirile ar face parte din procesul de transformare institutionala a SRI: „La nivelul de comanda a structurilor operative ale Serviciului au avut loc noi numiri, acestea facand parte din procesul de transformare institutionala asumat de directorul Serviciului Roman de Informatii, domnul Eduard Hellvig”.

Inaintea lui Grosu, Cocoru si-a luat zboru'

Trebuie amintit ca recent Klaus Iohannis a scapat SRI de un alt general despre care se afirma ca avea curaj sa i se opuna lui Florian Coldea. Este vorba despre generalul Dumitru Cocoru. Adjunct al lui Eduard Hellvig si seful tuturor serviciilor tehnice din SRI, printre care si cel al interceptarilor, Dumitru Cocoru a fost trecut in rezerva, in 10 iunie 2016, si inaintat de la gradul de general-locotenent cu 3 stele la cel de general cu 4 stele.

Tot atunci, presedintele Klaus Iohannis l-a trecut in rezerva si pe colonelul Florin Badea Pintilie, acesta fiind avansat la gradul de general de brigada cu o stea.

Iata decretele semnate de Klaus Iohannis:

Decret privind inaintarea in gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea in rezerva, a domnului general-maior – cu doua stele Grosu Ion din Serviciul Roman de Informatii - la data de 1 august 2016;

Decret privind eliberarea din functia de adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii a domnului general locotenent – cu trei stele Grosu Ion - la data de 1 august 2016;

Decret privind numirea in functia de adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii a domnului colonel Bizadea Romeo-Cristian - la data de 1 august 2016;

Decret privind numirea in functia de adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii a domnului general de brigada – cu o stea Ciocirlan Adrian - la data de 1 august 2016;

Decret privind trecerea in rezerva a domnului general de brigada – cu o stea Ciobanu Florea din Serviciul Roman de Informatii - la data de 1 august 2016;

Decret privind trecerea in rezerva a domnului general de brigada – cu o stea Mangra Vicentiu din Serviciul Roman de Informatii - la data de 1 august 2016;

Decret privind trecerea in rezerva a domnului general de brigada – cu o stea Popescu Adrian din Serviciul Roman de Informatii - la data de 1 august 2016;

Decret privind trecerea in rezerva a domnului general de brigada – cu o stea Puiu Gheorghe din Serviciul Roman de Informatii - la data de 1 august 2016.

Adrian Ciocirlan, sef la Apararea Constitutiei. Seful de cabinet al lui Hellvig a ajuns adjunctul SRI

Serviciul Roman de Informatii a publicat CV-urile noilor adjuncti ai SRI. Potrivit acestora, generalul Adrian Ciocirlan (foto 2) a condus, in perioada 2013 – 2016, Directia Generala Apararea Constitutiei, iar colonelul Romeo-Cristian Bizadea (foto 3) a fost seful de cabinet al directorului SRI Eduard Hellvig.

Iata CV-ul generalului Adrian Ciocirlan:

Domnul general de brigada Adrian Ciocirlan, anterior numirii, pana in anul 2010, a ocupat diverse functii de conducere in cadrul Directiei Generale Contraspionaj. In perioada 2010-2013, a fost seful Directiei de Informatii a Municipiului Bucuresti. Intre 2013-2016, a condus Directia Generala Apararea Constitutiei.

In anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigada.

A participat la misiuni, actiuni si operatiuni complexe derulate in special pe profil contraspionaj, in cooperare cu parteneri externi ai SRI.

Adrian Ciocirlan a absolvit cursuri de pregatire in domeniul intelligence si studii de securitate desfasurate in tara si strainatate.

A urmat cursurile Facultaţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Nationale de Informatii 'Mihai Viteazul', pe care le-a absolvit in anul 1996.

Vorbeste fluent limba engleza si limba franceza.

S-a nascut la 25 mai 1974, in Bucuresti. Este casatorit si are doi copii”.

Iata CV-ul colonelului Cristian Bizadea:

Domnul colonel Cristian Bizadea, anterior numirii, a ocupat pozitia de sef al Cabinetului Directorului SRI.

De la angajarea in Serviciu, in anul 2001, a detinut diferite functii in Directia Generala Contraspionaj: loctiitor al sefului Directiei, sef de departamente de analiza, operatiuni si planificare. In aceasta calitate, a participat la operatiuni derulate in cooperare cu parteneri interni si externi ai SRI.

A coordonat si contribuit la o buna parte din procesele de transformare institutionala a SRI.

In anul 2013 a obtinut titlul de doctor in sociologie la Universitatea Bucuresti, cu teza intitulata 'Orientul Mijlociu Extins; o perspectiva demopolitica'.

Este lector universitar si a predat cursuri de analiza a informatiilor si analiza de risc la Universitatea Bucuresti si la Academia Nationala de Informatii 'Mihai Viteazul'.

Este licentiat in drept al Universitatii 'Lucian Blaga' Sibiu si are un master in comunicare si relatii publice, obtinut la scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti.

Vorbeste fluent limba engleza.

S-a nascut in anul 1976, in Bucuresti. Este casatorit si are un copil”.

Comentarii

# Radu de la SRI date 22 July 2016 15:25 +24

La Bizadea mai trebuie trecut in CV ca are pe constiinta o femeie nevinovata, peste care a dat cu masina (dosar musamalizat, of course, se mai gasesc detalii pe net despre accident), precum si ca este fiul unui fost securist de frunte (anterior si dupa 1990) care i-a inlesnit sarirea unor etape profesionale. Asta in conditiile in care Bizadea (poreclit in SRI Beizadeaua) nu a facut niciodata teren, fiind doar o capusa pe spatele ofiterilor de teren. Jenanta numire, jenant personaj! Trist, dle Director!

# gogu date 19 February 2017 22:22 0

Are si fata de ...intelectual...parca se uita pe gaura cheii...toti sint numiti de Coldea pe criterii " profesionale"

# ITO date 22 July 2016 16:57 +15

Angajat 2001... deci, dupa 15 ani de activitate sa ajungi adjunct de serviciu secret inseamna ca tb sa fi o capacitate :cry: ...sau bagat la inaintare :-x ...sau faci parte din gruparea care trebuie :-* ...eu cred ca ultima varianta ;-) !

# ITO date 22 July 2016 17:03 +6

Angajat 2001... deci, dupa 15 ani de activitate sa ajungi adjunct de serviciu secret inseamna ca tb sa fi o capacitate :cry: ...sau bagat la inaintare :-x ...sau faci parte din gruparea care trebuie :-* ...eu cred ca ultima varianta ;-) !

# mulder, agentul mulder date 22 July 2016 18:11 +13

totul e circ si vrajeala. Pai generalii astia au iesit la pensie la cerere, nu ca i-a trecut pamatuful in rezerva sau ca sunt incomozi pentru codlea. Mai mult, doi dintre ei, Florea Ciobanu si Puiu Gheorghe sunt absolvneti ai scolii de ofiteri de securitate Baneasa, promotii anterioare 1989. Generalii astia trecuti in rezerva au iesit la pensie pentru ca vor avea pensii mai mari ca salariile, iar pentru ei nu mai exista motivatie in cariera fiind la limita de varsta. Mai prost e ca cei nou veniti, intr-adevar, sunt pupile ale ilustrului cu 50000 de stele - codlea. Adica, exact cum se arata iohannis nu are curaj sa se atinga de nimeni din sri - altfel de "politica" (politica fricii de decizii)!!

# BINOMUL COKO ONE, mai tare ca Erdogan date 22 July 2016 21:57 +11

Mulder, esti ca deobicei pe felie.Toti generalii astia de carton,instelati la apelul de seara sunt plini de afaceri iar fataiala pe la SRI ii cam incurca.Nici pomeneala ca au fost demisi.Pensiile uriase si afacerile le asigura confortul unei vieti la care viseaza demult.Ca ofiteri activi nu pot sa paraseasca teriroriul tarii cand doresc dar la pensie sunt stapani pe viata lor si pot veni in Romania doar vara.In ce-i priveste pe noii veniti, sunt asa cum spui, doua loaze securiste pofticioase de functii si onororuri si ca si seful lor, generalul cu 50.000 de stele primite la apelul de seara, au baionete lungi,ascutite si bagate in teaca, deocamdata.Beizadeaua are spate solid si este foarte preocupat de cancan-rile si susanalele din interior.Dar asa cum se preciza mai jos, schimbarile urmaresc in principal accelerarea proceselor de epurare politica, intrucat se apropie alegerile iar "batranii" generali, plini de sine si de stele se miscau cam greu.Sangele proaspat, cere sange proaspat. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :eek:

# unul din lumea cea mare date 23 July 2016 11:48 +4

ptr mulder si BINOMUL COKO ONE// mulder!iti aduci aminte ca in discutiile noastre iti spuneam ca se ,,crapa de razboi,,!!!!!!( si voua celor multi v/am spus )si uite ca in mermelica se fac ,,pregatiri,, cu PALEATIVE!!!!!!!!IN SCURTA VREME O SA VA TREZITI DIMINEATA SI O SA CONSTATATI CU UIMIRE CA LUMEA NU MAI ESTE CA ATUNCI CIND V/ATTI CULCAT!!!!!!!o sa constatati ca toti AU DISPARUT(si sri si procurori si judecatori) INCERCIND SA SE ASCUNDA IN GAURA DE SARPE.!!! o sa constatati ca ,,TREBUIE,, sa construiti iarasi un mausoleu in cinstea SUTELOR DE MII DE MORTI(APROPOS LA CEL DE LA MARASESTI) ,de mamaligari in itari(ca deh sintem patrihoti)care/si vor da viata pentru o ILUZORIE MERMELICA IN CARE S/AU FURAT VREO 350/380 DE MILIARDE DE EU(DIN 90).uitati/va la evenimente si comparati mermelica de azi cu cea din 40,COPIE XEROX

# pelin date 22 July 2016 18:11 +15

Actiunea face partea dintr-o strategie.De ceva vreme SIE,dar si o parte din SRI o acuza pe Kovesi de apucaturi securiste,lucru ce pare sa corespunda realitatii in sensul ca cea in cauza da semnalele unui om ratacit care si-ar fi pierdut busola.Pe langa mormanul de de dosare solutionate si care au avut ca finalitate achitarea(peste 50 numai in aceste an)lucru extrem de grav.Kovesi la propunerea lui Pruna,dar mai ales a lui Klaus,a demarat activitati marsave de lichidare a unor lideri politici incomazi(acum la rand sunt SRI-stii)care pana in toamna trebuie sa dispara de pe "scena".Atat Kovesi ca si Pruna,au ca rol "cureaua de transmisie"dintre magistratura si Makovei,vesnic amestecata in functionalitatea justitiei.Primul care a dezvaluit comportamentul lui Kovesi a fost MRU.!Klaus nu acepta aceasta stare de fapt!!!!!!!!!!!

# DODI date 22 July 2016 18:14 +14

Este epoca repetenților, a fiilor de securiși și procurori, a lingăilor și pupincuriștilor. Dacă întâmplător în CV apare și Sibiu, ai viitorul asigurat. Nu trebuie să ne extaziem la numărul, culoarea și importanța diplomelor, pentru că banii rezolvă și lipsa de inteligență. Dovada vie este repetentul coldea, imobilizat în scaunul de șef.

# Laur date 22 July 2016 22:10 +11

Daca e vreun ziarist interesat poate sa il intrebe la vreo conferinta de presa pe Bizadea cate cazuri a avute EL PERSONAL in "cariera". Raspunsul corect este ZERO.

# un oarecare date 22 July 2016 22:47 +4

Știe cotroceanul johannis ce să facă, îi scoate la pensie pe acei tâmpiți care au contribuit la distrugrea României, vor avea pensii pe care nu le merită și afacerile lor dezvoltate de-a lungul timpului când erau la SRI(foști securiști tineri până în decembrie 1989, se poartă!), foarte convenabil!

# un oarecare date 22 July 2016 22:52 +7

Cu acest Ciocârlan, văzând ultima funcție deținută la SRI, nu mă mai miră absolut nimic!

# un oarecare date 22 July 2016 23:12 +10

Cu acel colonel Bizadea, care a făcut antecamră fiind șef de cabinet la DIRECTORUL acelei structuri de informații, nu mai contează câți directori a avut, este și acolo de pus întrebări. Oricum, face parte din sistemul distrugerii României! Coldea este ”copilul de suflet” al pușcăriabilului băsescu cum este și ”comisarul sovietic în fustă” Kovesi. care uită că Direcția Națională Anticorupție, este parte și se subordonează ierarhic superior Procurorului general al României! Abuzurile sunt evidente, această kovesi nu este luată la întrebări de Procurorul general pentru abuzurile pe care le face subordonata sa... E, probleme grave cu statul de drept și cu înfăptuirea actului de justiție în această Românie (ne)democratică!

# zic si eu ceva date 23 July 2016 09:24 +3

Pai are curajul PG sa zica ceva?DACA LA PARCHETELE NORMALE AR FI FOST ATATEA ACHITARI,AM FI AVUT DEMITERI CU CARUL.

# Tase date 23 July 2016 16:05 +6

Hai sa facem un mic research pe net. Ce gasim noi pe goagăl: 1. Florian Coldea a urmat cursurile Facultății de Psihosociologie din cadrul Academiei Naționale de Informații din București, pe care le-a absolvit în anul 1996. 2. Adrian Ciocarlan a urmat cursurile Facultaţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Nationale de Informatii 'Mihai Viteazul', pe care le-a absolvit in anul 1996. Caramaderie, nu gluma! Fosti colegi de grupa, ajunsi acum la varsta a 2-a! Aaa, nu! Nu-i pe pile :)))

# mitica date 23 July 2016 19:47 +1

Unde este comentariul meu

# IO date 24 July 2016 20:14 +1

Acolo une este și al meu :-* :-x Da, nu-i bai-are balta pește ;-)

# Daniela date 25 July 2016 11:04 0

Adrian Ciocârlan a arestat-o pe Udrea de două ori. Din ce am auzit, colaborează de mult timp cu DNA în lupta anti-corupţie. Mie mi se pare potrivit pt. functia asta. :-)

# Adriana date 25 July 2016 11:07 0

Pe român îl surprinde tot, de la ploi, la ninsori. SRI-ul se pregăteşte tocmai ca noi să nu fim luaţi prin surprindere. Mi se pare o mutare interesantă.

# BALAN IONEL date 28 November 2016 20:38 0

Sotia lui ROMEO CRISTIAN BIZADEA a ajutat la incercarea inscenarii unor actiuni de lovire de catre sora sa VOINEA MARIA GRATIELA...in acest sens s-a facut plangere penala la Sectia 2 Politie...

# BALAN IONEL date 28 November 2016 20:40 0

ROMEO CRISTIAN BIZADEA a ajutat la distrugerea unei familii, cea a cumnatului sau, fost absolvent ATM....totul pentru avere....a lasat fara tata doi copii de 3 si 8 ani....

# BALAN IONEL date 28 November 2016 20:41 0

ROMEO CRISTIAN BIZADEA este fiu de colonel de securitate de pe vremea comunistilor, care acum isi ia pensia linistit in zona Ramnicu Sarat....nu s-a schimbat nici o garda...tot ei sunt, prin fii lor...clar...

# BALAN IONEL date 28 November 2016 20:43 0

ROMEO CRISTIAN BIZADEA are o plangere penala la Parchetul Militar pentru abuz in serviciu... afolosit institutia SRI in favoarea cumnateo sale VOINEA MARIA GRATIELA, cunoscuta de altfel de politistii de la Sectia 2 Bucuresti....

# BALAN IONEL date 28 November 2016 20:45 0

Sotia lui CRISTIAN BIZADEA , MONICA CONSTANTA BIZADEA a pentru Tender in anii 2014-2015, condamnat la 12 ani de inchisoare...aceasta persoana lucreaza in prezent la Agentia Nationala de Intergritate...incredibil cine verifica averile demnitarilor...

# BALAN IONEL date 28 November 2016 20:46 0

ROMEO CRISTIAN BIZADEA si-a castigat pozitia mergand la vanatoare pe langa Dunare...el saracul mai multe nu poate...cu dusul gentii si a mapelor altora....

# BALAN IONEL date 28 November 2016 21:49 0

Sotia lui CRISTIAN BIZADEA , MONICA CONSTANTA BIZADEA a lucrat pentru Tender in anii 2014-2015, condamnat la 12 ani de inchisoare...aceasta persoana lucreaza in prezent la Agentia Nationala de Intergritate...incredibil cine verifica averile demnitarilor...

# BALAN IONEL date 28 November 2016 21:52 +1

In cardasie cu socrul sau VOINEA MARIN, de etnie roma din satul Pucheni, jud. Prahova, si la cererea acestuia l-a verificat pe cumnatul sau cu ajutorul institutiei la care lucra pentru a-i furniza informatii acestuia...

# BALAN IONEL date 28 November 2016 22:54 0

sotia lui ROMEO CRISTIAN BIZADEA a lucrat pentru Tender in anii 2014-2015 pentru ca eventual acesta sa nu dezvaluie anumite informatii de natura economica despre firmele acestuia?...practic a primit mita pentru nedivulgare de informatii?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.08.2022 – Buda si-a dorit purtatoare de cuvant

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva