16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EVAZIUNE FISCALA, INSELACIUNE SI SPALARE DE BANI – Parchetul Tribunalului Suceava a dispus efectuarea urmaririi penale fata de mai multi oameni de afaceri: “Cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale... Creearea unei datorii aparente... 45 de facturi fictive reprezentand achizitii de bunuri si servicii, care au fost folosite cu scopul de a beneficia de anumite avantaje fiscale, sustragandu-se de la plata obligatiilor fiscale fata de bugetul de stat”

Scris de: L.J. | pdf | print

27 February 2019 13:14
Vizualizari: 8648

Un dosar de evaziune fiscala, inselaciune si spalare de bani se afla in instrumentare la Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava, in care vizati sunt trei oameni de afaceri. Dosarul, deschis in urma unei plangeri formulata de o societate comerciala se afla in prezent in faza de urmarire penala, in toamna anului trecut fiind confirmata de catre Parchetul Tribunalului Suceava efectuarea urmaririi penale inceputa de IPJ Suceava.


Despre ce este vorba mai exact. In 4 august 2016, la Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a fost inregistrata o plangere penala formulata de S.C. Casa Design SRL impotriva a patru persoane: Vasile Halip, administratorul SC Divip Prod SRL, Halip Dumitru si Halip Ionel, in calitate de administrator al SC Lucosiv SRL, si Titi Georgiana, fost director economic la SC Casa Design SRL, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, evaziune fiscala, fals material in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. La scurt timp, prin Ordonanta 611/P/2016 din 23.08.2016, IPJ Suceava a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile de evaziune fiscala, spalare a banilor, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

In ceea ce priveste acuzatiile concrete, in ordonanta s-a retinut ca SC Casa Design SRL reclama comiterea infractiunilor mai sus amintite de catre “Halip Vasile, administratorul SC DIVIP PROD SRL, Halip Dumitru, Halip Ionel, in calitate de administratori ai SC Lucosilv SRL si Titi Georgiana, fapte comise cu ocazia derularii contractului de lucrari incheiat intre SC Casa Design SRL si SC Lucosilv SRL, avand ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea lucrarilor de constructie si instalatii pentru Centrul de Afaceri Club Bucovina, precum si cu ocazia derularii contractului de vanzare-cumparare comercializare marfuri incheiat intre SC Casa Design si SC DIVIP PROD SRL din 01.09.2014”.

Parchetul Tribunalului Suceava a confirmat urmarirea penala

Nimic nu s-a mai intamplat aproximativ doi ani, pana in 25 octormbrie 2018, cand, prin Ordonanta 611/P/2016, IPJ Suceava a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Georgiana Titi pentru evaziune fiscala si inselaciune, Vasile Halip pentru complicitate la evaziune fiscala, inselaciune si spalarea banilor, dar si fata de Florin Ovidiu Isopescu, administrator al SC Nord Market SRL, pentru evaziune fiscala, inselaciune si spalarea banilor.

In Ordonanta se retine ca in perioada septembrie 2014-decembrie 2015, in calitate de director economic al SC Casa Design SRL, Georgiana Titi ar fi inregistrat in repetate randuri in contabilitatea societatii cheltuieli care nu ar fi avut la baza operatiuni reale, respectiv achizitii de bunuri si servicii in suma de 223.841 lei, fiind emise 45 de facturi fictive de catre SC Divip Prod SRL, prin administratorul Vasile Halip. S-a mai retinut, printre altele, ca in perioada septembrie 2014-iunie 2016, Georgiana Titi impreuna cu Vasile Halip, ar fi indus in eroare SC Casa Design SRL prin creearea unei datorii aparente, respectiv suma de 609.330,87 lei.

A doua zi, in 26 octombrie 2018, procuroarea Maria Cristina Ciornei de la Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a confirmat efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Georgiana Titi pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si inselaciune, Vasile Halip pentru complicitate la evaziune fiscala, inselaciune si spalarea banilor si fata de Isopescu Florin Ovidiu pentru evaziune fiscala, inselaciune si spalarea banilor.

Prezentam pasaje din ordonanta prin care procuroarea Maria Cristina Ciornei de la Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a confirmat efectuarea in continuare a urmaririi penale, pe care o atasam integral la finalul materialului:

”La data de 04.08.2016 a fost inregistrata cu nr. 611/P/2016 la Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava plangerea penala formulata de S.C. Casa Design SRL Suceava, reprezentata de administratorul Badaluta Adrian, impotriva numitilor Halip Vasile in calitate de administrator al SC. Divip Prod SRL, Halip Dumitru si Halip Ionel in calitate de administrator al SC. Lucosilv SRL si Titi Georgiana, fost director economic la SC Casa Design SRL sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, fapta prevazuta si pedepsita de art. 244 alin. 1 si 2 Cod penal, evaziune fiscala, fapta prevazuta si pedepsita de art.9 alin 1 lit. C din legea nr.656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, fals material in inscrisuri sub semnatura privata, fapta prevazuta si pedepsita de art 322 Cod penal si uz de fals, fapta prevazuta si pedepsita de art. 323 Cod penal. (...)

Prin Ordonanta 611/P/2016 din 23.08.2016 a organelor de cercetare penala din cadrul IPJ Suceava s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile de evaziune fiscala, spalare a banilor, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, retinandu-se ca: SC CASA DESIGN SRL Gura Humorului reclama comiterea acestor infractiuni de catre numitii Halip Vasile, in calitate de administrator al SC DIVIP PROD SRL, Halip Dumitru, Halip Ionel, in calitate de administratori ai SC Lucosilv SRL si numita Titi Georgiana, fapte comise cu ocazia derularii contractului de lucrari incheiat intre SC Casa Design SRL si SC Lucosilv SRL avand ca obiect 'executarea, finalizarea si intretinerea lucrarilor de constructie si instalatii pentru Centrul de Afaceri Club Bucovina', precum si cu ocazia derularii contractului de vanzare-cumparare comercializare marfuri incheiat intre SC Casa Design si SC DIVIP PROD SRL din 01.09.2014.

Prin Ordonanta 611/P/2016 DIN 25.10.2018 a organelor de cercetare penala din cadrul IPJ Suceava s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de:

-Titi Georgiana Maria pentru savarsirea infractiunilor de:

-evaziune fiscala, constand in aceea ca in perioada septembrie 2014-decembrie 2015, in calitate de director economic al SC Casa Design SRL a inregistrat in repetate randuri in contabilitatea societatii cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, respectiv achizitii de bunuri si servicii in suma de 223.841 lei, fiind emise 45 de facturi fictive de catre SC Divip Prod SRL, prin administrator Halip Vasile, cu scopul de a beneficia de avantaje fiscale, iar prin aceasta modalitate s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale fata de bugetul de stat cu suma de 89.537 lei;

-inselaciune, constand in aceea ca in perioada septembrie 2014-iunie 2016, in calitate de director economic al SC Casa Design SRL impreuna cu Halip Vasile, administrator al SC Divip Prod SRL, au indus in eroare SC Casa Design SRL prin creearea unei datorii aparente, respectiv suma de 609.330,87 lei, in conditiile in care Casa Design SRL nu inregistra debite neachitate catre aceasta firma, datorie ce a fost achitata prin viramente bancare efectuate in repetate randuri de directorul economic cu titlu de avans catre SC Divip Prod SRL. (...)

Halip Vasile, pentru savarsirea infractiunilor de:

-complicitate la evaziune fiscala constand in aceea ca in perioada septembrie 2014-decembrie 2015, in calitate de administrator al SC Divip Prod SRL, a furnizat numitei Titi Georgiana Maria, director economic la SC Casa Design SRL 45 de facturi fictive emise de SC Divip Prod SRL reprezentand achizitii de bunuri si servicii in suma de 223.841 lei, facturi ce au fost inregistrate in contabilitatea SC Casa Design SRL si care au fost folosite cu scopul de a beneficia de anumite avantaje fiscale, prin aceasta modalitate SC Casa Design SRL sustragandu-se de la plata obligatiilor fiscale fata de bugetul de stat cu suma de 89.537 lei”.

* Cititi aici integral ordonanta procuroarei Maria Cristina Ciornei de la Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva