18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

EVENIMENT IN AVOCATURA - S-a desavarsit cea mai puternica echipa de penalisti in Casa de Avocati „Nastrut, Serban, Ghita, Enache, Cioclei - in asociere”

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

8 May 2011 13:27
Vizualizari: 23504

Dupa numai sase luni de la infiintare „Nastrut, Serban, Cioclei, Enache – in asociere” a intrat in plina expansiune, consolidandu-si echipa prin cooptarea a inca cinci avocati, dintre care doi fosti procurori foarte cunoscuti si un avocat senior de la Deloitte. Noua denumire a societatii este „NASTRUT, SERBAN, GHITA, ENACHE, CIOCLEI – in asociere” si totalizeaza in prezent un numar de 15 avocati.


Prin cooptarea in calitate de asociat-partener a reputatei avocate Gabriela Ghita, fost procuror general adjunct al Romaniei, numarul partenerilor Casei de avocatura a ajuns la cinci. Gabriela Ghita are o experienta de aproximativ 20 de ani in magistratura unde s-a specializat ca procuror de instanta si a ocupat importante functii de conducere, precum si o experienta de 10 ani ca avocat penalist. Reputatia Gabrielei Ghita ca avocat pledant in fata instantelor de judecata a fost castigata in numeroase procese penale de mare importanta si complexitate, dintre care enumeram “Chinezariilelui Nastase”, „Trofeul Calitatii”, „Casa lui Mitrea”, „Directorul CEC Banc - Apele Romana Valcea”, „Transferurile din fotbal” etc.

Departamentul stiintific si de documentare al Casei de avocatura s-a consolidat prin alaturarea in echipa a fostului procuror DNA Dorin Ciuncan care anterior a ocupat pozitia de consultant stiintific la Mateut – Budusan.

Intrebat de Lumeajustitiei.ro care sunt ratiunile care au stat la baza unei asocieri atat de largi, avocatul Alexandru Serban (foto dreapta) partener al casei de avocatura, ne-a precizat: In contextul actual, avocatura penalista de anvergura nu poate fi exercitata eficient de avocati individuali, gen 'lupul singuratic' sau 'omul si geanta'. Superspecializarea unor unitati de elita ale parchetului, cum ar fi DIICOT sau DNA, care beneficiaza de specialisti, logistica si politie judiciara proprie, precum si complexitatea acuzatiilor de coruptie, evaziune fiscala, frauda financiar-bancara, spalare de bani sau alte infractiuni economice necesita o replica pe masura din partea apararii, care nu poate fi asigurata decat de echipe de avocati specializati,capabile sa contrabalanseze forta coercitiva a statului.”

De remarcat este faptul ca, pentru prima data in avocatura din ultimii 20 de ani, patru avocati parteneri, fosti procurori, s-au asociat creand astfel premisele celei mai puternice case de avocatura specializate in drept penal. Pe piata avocaturii, in acest moment exista doar cateva societati care reunesc maxim doi avocati asociati, fosti procurori. La inceputul anilor 2000, in avocatura penalista a functionat pentru cativa ani o puternica societate de avocatura „Apostol ,Nazat, Vasiliu” care reunea trei fosti procurori, societate care s-a bucurat de un real succes.

Avocatul Dan Nastrut (foto stanga) partenerul coordonator al Casei de avocatura, intrebat de Lumeajustitiei.ro daca o asemenea formula extinsa este viabila, in conditiile in care reuneste in aceeasi „teaca” nume cunoscute ca avocati, ne-a declarat: „Aceasta extindere intareste abilitatile echipei noastre de a asigura clientilor servicii avocatiale de calitate, cu un inalt grad de specializare si este o urmare fireasca a strategiei noastre de dezvoltare. O asemenea constructie presupune punerea in prim plan a interesului clientului si, evident, a rezultatelor concrete obtinute. Pentru atingerea acestui obiectiv este necesara o atenta evaluare si selectie a avocatilor recrutati. Astfel, de curand, s-a alaturat echipei noastre Catalina Stroe care a ocupat pozitia de senior consultant la Deloitte Romania, fiind specializata in prevenirea spalarii banilor, detectarea fraudei in domeniul financiar – bancar precum si in investigatii de tip forensics”.

In Romania, justitiabilii au nevoie de penalisti foarte buni, de aparatori ai intereselor comerciale ale tuturor investitorilor, pentru ca deciziile date an de an de CEDO de la Strasbourg demonstreaza gravele abuzuri pe care le savarsesc organele judiciare. Intr-o perioada in care campania electorala isi arata coltii prin punerea la zid a unor personaje de calibru din zona politico-economica, in care se contureaza conflicte judiciare puternice, e nevoie de o aparare si mai puternica, argumentata, care sa reconstituie partea de adevar pe care multi o doresc lasata in agonie. O agonie in care regasim din ce in ce mai des achitari si erori judiciare de rasunet.

Comentarii

# Roxana Ivascu date 8 May 2011 15:05 +7

Da, cred ca e bine sa fie cat mai multe firme puternice de drept penal. M-am confruntat personal cu un dosar penal. De fapt, sotul meu a fost trimis in judecata pentru mai multe infractiuni economice. A fost director general la o societate multinationala si acum suporta consicintele lipsei de aparare sau, mai bine zis, a proastei aparari din faza de urmarire penala. Firma i-a platit o firma de avocatura cunoscuta care nu era specializata in penal. Abia acum, cand a fost trimis in judecata nevinovat, imi dau seama ca nu a fost aparat deloc la urmarirea penala. Si ca am gresit ca nu am apelat de la inceput la o firma specializata in penal. Firma condusa de av. Nastrut pare potrivita pentru procesul sotului meu

# DOREL date 10 May 2011 11:35 +1

Doamna, trebuia sa stiti ca avocatii nu se omoara mai de loc la urmarirea penala, este un reflex ramas de pe vremea avocaturii comuniste care devenise colaborationista (socoteala era simpla: daca avocatul il scapa pe client de la urmarirea penala, inseamna ca il pierde de client in instanta, deci isi taia singur portia la cascaval). Este o racila rea, pentru ca anumite lucruri (invocarea unor exceptii sau nulitati) nu se mai poate face la instanta sau se poate face foarte greu. In general, ireparabilul are loc la urmarirea penala ! Avocatura moderna inseamna stabilirea unor indici de performanta, deontologia (care trebuie sa fie, nu care este ...) ar trebui sa il oblige pe avocat sa faca tot ce se poate legal de la primul contat cu clientul, altfel e teapa ! De aceea firmele serioase se dubleaza cu avocati, inclusiv de penal, ca sa nu fie expuse nici unui risc, dar in primul rand sa fie eliminata incidenta penalului !

# ion ionut date 8 May 2011 15:11 +2

Pare tare aceasta combinatie, numai sa reziste, vezi ce s-a intamplat cu Nazat, vasiliu si Apostol. Numai spuma au adunat, de invidiat, ce onorarii practica domnii ?

# georgiana miu date 8 May 2011 15:41 +6

Chiar daca mie nu mi-a priit avocatura si m-am intors in magistratura, ma bucur sincer pentru aceasta echipa. Cunosc doar doi dintre ei si pot spune ca stiu carte si sunt combativi. Sper sa ramana la fel de modesti si normali, asa cum i-am cunoscut eu.

# mois tibi date 8 May 2011 17:32 +6

Avocatul asta, Nastrut cade tot timpul in piciore, e tare. E un tip dur insa cred ca da bine in avocatura. D-na Ghita este un orator de clasa si, lucru mare, stie carte. Am fost coleg si cu Nazat si am lucrat si in subordinea d-nei Ghita. Un plus cred ca are doamna.

# alina florea date 8 May 2011 18:52 +7

O echipa imbatabila, cu personalitati puternice, toti trei acumuland de-a lungul timpului o binemeritata notorietate precum si respectul mediilor judiciare - avocati, procurori, judecatori. Cred ca vor face o treaba excelenta impreuna avand in vedere vasta experienta practica a fiecaruia si complementaritatea abilitatilor personale.

# alina florea date 8 May 2011 18:53 +1

O echipa imbatabila, cu personalitati puternice, toti trei acumuland de-a lungul timpului o binemeritata notorietate precum si respectul mediilor judiciare - avocati, procurori, judecatori. Cred ca vor face o treaba excelenta impreuna avand in vedere vasta experienta practica a fiecaruia si complementaritatea abilitatilor personale.

# Silviu Mantea date 8 May 2011 19:22 +7

Bai, ce tari sunt astia! Totusi nu inteleg de ce iau oamenii de la Mateut. Aia sunt varza. Au ramas aproape fara niciun penalist, in conditiile in care toti penalistii au plecat dupa Nastrut :lol:

# Alice date 26 May 2011 22:48 +2

Intr-adevar excelente aceste 3 paragrafe intregi, ce pot sa spun. Credeam ca plina expansiune a unei case de avocatura se traduce prin multimea de cazuri nu de avocati angajati.

# Alin Velcu date 27 June 2011 00:42 -1

Au plecat de la Budusan, nu de la Mateut, care nu are angajati. Nastrut e un individ hazliu si atat. De Serban si restul or sa se aleaga doar pozele in care vor sa para competenti. Caci nu prea sunt. 

# georgiana date 9 May 2011 19:07 +3

Ziaristii care au scris articolul sunt profesionisti de prima mana, se simte. Acest articol este fff bine scris, felicitari ! in ceea ce priveste echipa de avocati, cred ca evolutia lor e fireasca. Cunosc o serie de av. de penal si stiu ce si cat pot ca avocati. Nastrut, Ghita, Serban, Profesorul Cioclei au toate atuurile sa reuseasca in aceasta lume de avocatei penalisti....sa nu zic mai mult. O sa urmaresc aceasta echipa.

# Iasmina Mantea date 9 May 2011 22:42 +4

O echipa de profesionisti! Sper sa aiba evolutia pe masura asteptarilor. Va doresc rezultate de elita. Felicitari!

# creste date 10 May 2011 12:26 +3

Ha, ha...gashca asta de avocati imi aminteste de avocatii mafiei..doar pe imbarligaturi, mana in mana cu grangurii, pusi pe combinatii, trafic de influenta..folosindu-si toate legaturile din toate zonele (parchete, penintenciare, politie, judecatori, servicii..) , sa-si scoata clientii (capi di tuti capi)..basma curata..iti trebuie procurori si politisti cu adevarat buni si corecti ca sa-i scopeshti pe astia..din pacate au ramificatii in toate zonele si e greu sa faci ceva fara sa nu li se toarne...greu de tot...asta e ..mafia salveaza Romania!

# Alin Velcu date 27 June 2011 00:44 -1

Amin!!

# alin date 10 May 2011 16:25 +1

fara falsa modestie si fara teama de a gresi cea mai prestigioasa firma de avocatura din tara..toata stima pentru societate intrucat promoveaza si tinere talente!am lucrat cu Domnul CIOCLEI si pe langa profesionalismul si sarmul de care da dovada este de o inteligenta iesita din comun avand in spate o experienta de peste 20 si ceva de ani..un profesor desavarzit plin de umor si bun simt..jos palaria..mult succes in continuare!!! :-) :-) :-) :-)

# roxana date 6 June 2011 14:39 0

Buna ziua, considerati ca dl avocat Cioclei reprezinta pe cineva fara a fi recomandat? multumesc anticipat pentru raspuns

# ioana date 11 May 2011 08:25 +4

E penibil ptr un avocat ca dl Serban sa afirme despre el ca este cel mai bun avocat penalist cu cea mai buna firma de avocati penalisti. Cate dosare a castigat pana acum?

# E avocat de un an . Cate dosare crezi ca are ? date 11 May 2011 08:27 +4

:zzz E avocat de un an . Cate dosare crezi ca are ?

# creste date 12 May 2011 13:03 +4

IN SCHIMB ARE COMBINATII..LA GREU!!! CE-I MAI TREBUIE DOSARE REZOLVATE?...

# Pascu Ioan date 6 July 2011 18:43 0

Nu serios acum, chiar are cineva incredere in indivizii astia?Chiar au vreun dosar important? In baza a ce anume sunt recomandati drept cea mai puternica etc., etc.? Sau se recomanda singuri?Nastrut si-a adus aminte de pasiunea pentru avocatura in urma esecurilor din imobiliare. Restul nici macar in gluma nu merita mentionati. Vai de tara asta si de specialistii pe care ii produce.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva