22 septembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EVENIMENT ROMANO-AMERICAN LA BRASOV - Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in cooperare cu Sectia Comerciala a Ambasadei SUA la Bucuresti, a initiat o suita de intalniri regionale avand drept scop discutarea oportunitatilor de cooperare romano-americane. Prima masa rotunda, la care au participat 30 de companii interesate de dezvoltarea la nivel international, a avut drept scop identificarea unor actiuni concrete privind consolidarea cooperarii de afaceri cu parteneri americani

Scris de: L.J. | pdf | print

2 septembrie 2021 16:19
Vizualizari: 1437

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), in cooperare cu Sectia Comerciala a Ambasadei SUA la Bucuresti, a initiat, in luna septembrie, o suita de intalniri regionale avand drept scop discutarea oportunitatilor de cooperare romano-americane, sub egida Parteneriatului Strategic dintre cele doua tari si a potentialelor oportunitati de cooperare in domeniul comercial.


 
Prima masa rotunda din cadrul turneului mentionat a fost organizata de Camera de Comert si Industrie Brasov in data de 1 septembrie 2021 si a fost prilejuita de vizita Atasatului Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania, Thomas Hanson, la Brasov. Evenimentul,  la care au participat 30 de companii interesate de dezvoltarea la nivel international, a avut drept scop identificarea unor actiuni concrete privind consolidarea cooperarii de afaceri cu parteneri americani si atragerea unor parteneriate in sectoare precum agricultura, finante si banci, IT (software, solutii inteligente), tehnologie, industria de aparare si, nu in ultimul rand, sanatate.

Potrivit CCIR, "Silviu Costea, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Brasov, a adresat cuvantul de bun venit participantilor si a realizat o prezentare a potentialului economic si de dezvoltare al judetului Brasov. A fost  urmat de  Serban Todorica, Vice-presedintele Consiliului Judetean Brasov si de  Allen Coliban, Primarul Municipiului Brasov,  care au prezentat obiectivele si investitiile de interes, atat pentru municipiul Brasov, cat si pentru judetul Brasov.

Parteneriate

Thomas Hanson, Atasatul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania, a prezentat activitatea Sectiei Comerciale a Ambasadei  Americane si  oportunitatile  de cooperare derulate prin intermediul acesteia. Acesta si-a manifestat disponibilitatea de a promova oportunitatile de afaceri prezentate la aceasta masa rotunda in Statele Unite ale Americii, atat direct prin activitatea Ambasadei, cat si prin evenimentele din SUA care vor fi organizate in scopul transferului de tehnologii americane inovatoare in Judetul Brasov si atragerii de parteneriate bilaterale de investitii in SUA (ex. SELECT USA), in ideea initierii de parteneriate strategice romano-americane.
 
Discutiile fructuoase au evidentiat interesul partii romane si americane pentru cooperarea in mai multe industrii si oportunitatea organizarii unor misiuni economice si evenimente B2B in SUA".

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Statele Unite ale Americii insuma aproape doua miliarde de euro, la sfarsitul anului trecut si aproape un miliard de euro la sfarsitul lunii martie 2021. La nivelul lunii iunie 2021, in Romania activau un numar de 8075 companii americane, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 1,22 miliarde de  euro.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2021 – 30 milioane euro, spaga la oamenii lui Iohannis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva