6 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV: ADINA FLOREA VA FI SUSPENDATA DIN FUNCTIE – S-a dat startul la executia procuroarei Adina Florea de la SIIJ. Inspectorul Adrian Stefan Majeri de la Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara impotriva lui Florea. Fabulos: procurorii din CSM, toti cu dosare la SIIJ, au facut sesizare impotriva Adinei Florea, tot ei o vor suspenda din functie si tot ei o vor exclude din magistratura. Laura Kovesi va fi salvata

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 March 2021 19:09
Vizualizari: 9631

Presiunile facute pentru executia procuroarei Adina Florea (foto) de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) dau roade. Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara impotriva Adinei Florea pentru exercitarea functiei cu rea-credinta si grava neglijenta.


 

Surse avizate au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca masura declansarii cercetarii disciplinare a fost dispusa de inspectorul Adrian Stefan Majeri de la Inspectia Judiciara. Rezolutia inspectorului Majeri a fost avizata negativ de directoarea Directiei de inspectie pentru procurori, Carmen Constanta Herciu, si adjuncta Inspectiei Judiciare, procuroarea Monica Plesea. Avizele negative nu au privit probleme de fond, ci anumite necorelari existente in rezolutia privind inceperea cercetarii disciplinare a Adinei Florea.

Aceleasi surse afirma si mai mult: ca rezolutia de incepere a cercetarii disciplinare ar fi fost trimisa deja Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Sectie care ar urma in scurt timp sa dispuna suspendarea din functie a Adinei Florea pana la finalizarea procedurii disciplinare si apoi excluderea ei din magistratura. Caci, trimiterea la CSM a rezolutiei de incepere a cercetarii disciplinare impotriva lui Florea, inainte de exercitarea actiunii disciplinare, asta ar insemna: primul pas catre suspendarea din functie.

Pe de alta parte, Inspectia Judiciara nu a confirmat informatia ca rezolutia de incepere a cercetarii disciplinare ar fi fost trimisa la CSM. Ceea ce nu inseamna, spunem noi, ca acest lucru nu se va intampla in viitor.

 

Procurorii din CSM acuza, procurorii din CSM judeca


Problema este ca in acest caz avem o incompatibilitate cat casa. Ne referim la faptul ca sesizarea impotriva procuroarei Adina Florea a fost facuta la Inspectia Judiciara chiar de catre procurorii din CSM. Adica cei care o pot suspenda pe Florea din functie si apoi judeca in dosarul disciplinar, pronuntand cel mai probabil excludere din magistratura, sunt aceeasi care au formulat acuzatiile ce au dus la constituirea dosarului disciplinar impotriva lui Florea.

De asemenea, un alt aspect care trebuie mentionat este ca toti membrii Sectiei pentru procurori a CSM au dosare la SIIJ, unele dintre acestea fiind instrumentate chiar de catre Adina Florea.

 

Executia lui Florea va fi folosita pentru desfiintarea SIIJ


Pe de alta parte, executia procuroarei Adina Florea va fi folosita in Parlamentul Romaniei ca argument in dezbaterile pe proiectul de lege al ministrului USR al Justitiei Stelian Ion privind desfiintarea SIIJ. Practic, adversarii SIIJ vor sustine ca pe langa activitatea ineficienta a SIIJ, iata ca cel mai important procuror al acestei structuri are probleme disciplinare, fiindu-i aduse acuzatii extrem de grave.

Totodata, pentru a se justifica o posibila masura suspendarii din functie a Adinei Florea pe perioada cercetarii disciplinare se va sustine faptul ca este o practica deja uzuala in CSM, invocandu-se cazul judecatoarele Neluta Marinica Tudorache si Ileana Alexandru de la Tribunalul Calarasi, suspendate din functie de Sectia pentru judecatori a CSM pe timpul derularii procedurii disciplinare, precum si al judecatoarei Cristina Coarna de la Judecatoria Braila, aceasta din urma pentru motivarea data in cazul eliberarii unui inculpat acuzat de viol asupra unei minore.

In ceea ce priveste acuzatiile, acestea privesc faptul ca procuroarea SIIJ Adina Florea a indraznit sa o puna sub control judiciar pe fosta sefa DNA Laura Kovesi, masura care a fost desfiintata de judecatoarea Francisca Vasile de la Inalta Curte, a carei incheiere a stat de altfel la baza sesizarii facute de Sectia pentru procurori impotriva lui Florea, dupa ce aceeasi incheiere a fost mediatizata de presa de casa a Sistemului. Cea de-a doua acuzatie adusa Adinei Florea se refera la punerea sub control judiciar a procurorului Alfred Savu, unul dintre paraditorii de la DNA Ploiesti.


Executia lui Florea inseamna salvarea lui Kovesi


Nu in ultimul rand, trebuie observat ca aceasta actiune impotriva Adinei Florea si declansarea cercetarii disciplinare vin cu o luna inainte de implinirea termenului de recomandare, 1 aprilie 2021, dat de aceeasi judecatoare ICCJ Francisca Vasile pentru finalizarea dosarului in care Laura Kovesi a fost inculpata pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa. Un termen, repetam, de recomandare, a carui depasire nu ar fi insemnat insa inchiderea dosarului privind-o pe Kovesi. Inchiderea dosarului fostei sefe DNA Laura Kovesi se va intampla insa dupa ce Adinei Florea i se va lua dosarul in care o ancheteaza pe actuala sefa a Parchetului European, cauza urmand sa fie clasata de un alt procuror SIIJ.

Comentarii

# Lorenzo de Medici date 3 March 2021 19:42 +56

Era de așteptat ceea ce i se întâmplă Adinei Florea. Totul e pe față, e japcă cum se spune și japcarii nici nu se jenează sa o arate. Este un abuz grav, chiar infracțional al leprelor-procurori din CSM și a leprei-procuror din cadrul inspecției care a dispus începerea cercetării disciplinare. Oribilului conflict de interese în care s-a pus secția infamă, ca autoare a sesizării și în același timp ca judecător al sesizării, este suficient să debiliteze tot asaltul in fața oricărei instanțe normale la cap. Dar nu asta contează pentru jivine, ci doar incapacitarea, fie și temporară, a Adinei Florea, suficientă pentru a o salva pe infractoarea Kovesi și a slabi și mai mult SIIJ. Dacă asta nu e grup infracțional organizat, atunci ce mai e ?

# Bila din bc date 3 March 2021 19:45 +2

Interesantă descrierea....si persoanele implicate....mai ales.

# MN date 3 March 2021 19:48 +3

daca si singurului procuror din cadrul SIIJ atunci ce sa mai spunem noi de justitiabili, de partile vatamate?, pe noi nea si ne executa imediat fara probleme. asta a fost semaforul blocat pe rosu mafiotilor din politica si din justitie, ce rol mai are plangerea mea la SIIJ cand ei sunt in cardasie de nu te poti apropia de ei. sa desfinteze odata sectia asta ca, chiar nu functioneaza din diferite motive. una singura lucra restu fraca tambalu si uite ca au lucrat o. pacat sincer imi pare rau de ea dar mafioti din sisetem au lucrat o ca si pe prietena ei Zarafina Puiu scoasa fortat la pensie

# imun/teanu date 3 March 2021 20:01 +5

Pana unde se poate merge? Oriunde si-oricat!

# Shoshocul mic date 3 March 2021 20:45 +8

Cine e MAJERI ????? Pai pițigăiatul asta abia a întrat în inspecție și face opturi cu fundul pe dosare disciplinare ? Ce îl recomanda? Ce știe el despre doamna Florea care a dovedit curaj și verticalitate ? Poate el sa o cerceteze pe doamna Florea ? Eu zic ca nu poate nici măcar sa ii asculta creioanele. Nici măcar sa ii cumpere un sandviș. Ca dovada ca impecabilele Pleșea și Hârciu l_au și plesnit pe flaușat și au infirmat mizeriile pe care le-a vomat din pixuleț. Și de zic ca e o jivină ? Păi nu a auzit nici Ulea Spătarul de el in toată cariera. Și ce si-a zis flaușatul: ca dacă stinge din lumina doamnei Florea pe care o știe tot poporul cat de profesionista este poate are și el parte de glorie ? NICIODATĂ Nu știu cum arată dar după ce a făcut sigur e unul în prag de pensie, gras, mic și chel și plin de bube pe față.

# andrei date 3 March 2021 21:33 +9

Unde sunt hastagii? de ce nu apara Justitia? niste spallati pe creier si cam atat! Anii '50 au fost pistol cu apa pe langa ce se intampla acum. Cauza tuturor problemelor din Romania este lipsa raspunderii reale si sanctiuni acolo unde nu este cazul. Orban achitat, Klaus achitat etc, iar dusmanii beliti si frecati cu sare. Solutia tutror problemelor este tot Justitia, care in momentul asta este cu bocancul in gat. Este vina exclusiva a judecatorilor deoarece prin contributia lor directa la abuzuri sau nepasarea si ignorarea acestora pe principiul ,,mie nu mi se paote intampla,, au favorizat dezvoltarea sistemului opresiv care a acaparat si subjugat Justitia.

# Neanae date 3 March 2021 21:37 +56

O doamna cu coloana vertebrală, care ȘTIE ce însemnează JUSTIȚIA, responsabila și demnă. Niște surogate de magistrați clonați din oi, corupți și iremediabil pierduți in propriul lor haos, vor decide aberații dictate de regulile unor canalii demente. Citesc ici și colo comentariile votanților acestei orânduiri. Este clar. Funcționează epidemia de idioții ... purtătorii acestei “calități”predomina, sunt căutați și propuși sa domine. O sa vedem cât! Ultimul foc. Papa. Un comunist care va pune popoul la bătălie pentru a ameți musulmanii ca sa devină progresisti. Începe cu Iraq. Intre timp lucrează la Biblie cu secretari LGBT - o târâtură de “creștin” ipocrit și vândut Satanei. Bun prieten al bancherilor faimoși, a lui Soros, al sexual diversificaților si al migranților de culoare alb închisă care, curios nu se văd in parcul, clădirile din Città del Vaticano, in vreuna din zecile de mii de proprietăți ale Statului Catolic Fervent (castele, clădiri impunătoare) banca IOR - care nu e CEC!

# Gica contra sistemului date 3 March 2021 21:51 +8

Priviți mai profund și puteți vedea cine este în spatele taraseniei. Cei care o vor scoate din joc pe Adina Florea au votat în majoritate împotriva deconspirării oamenilor serviciilor din Justitie. Asa ca ordinul ar fi de la Secu, căreia Adina Florea ii sta în gat. Totuși este posibil ca ordinul sa fi venit pe cale diplomatica . Cert esta ca Adina Florea trebuie oprita sa mai acționeze în dosarul Kovesi și cum desființare SIIJ prin lege este lentă, s-a optat pentru varianta rapida ce conduce la suspendarea magistratului. Asa ar cere interesul Franței, care a depus atâtea eforturi ca L C K sa ajungă procuror "iuropean" iar dosarul instrumentat de Adina Florea ar strica toată mustaria, iar ai noștrii se executa. Ce jigodism, cât pupincurism într-o colonie care-și sacrifica un magistrat corect. Da nu contează, nulitățile sa trăiască, ele "este" bune acum!

# X date 3 March 2021 21:55 0

Nu mai este de stat în tara asta.

# Neanae date 3 March 2021 22:11 +46

Asa ca stimata Doamna Adina Florea, CURAJ, suntem foarte mulți, cei mai mulți, alături de d-voastră. Ca și d-voastră simțim câlușul ... culmea e ca nu facem mare lucru, acceptam înjurând ticăloșia descreieraților. Urla nenorociții ca s-a închis dosarul de la “10 August” fiindcă nu le-a mers sa intre dementii in Guvern! Aceiași cretini care o molesteaza pe Dna Weber. Susținuți de alți dementi cretinoizi care dacă cumva cineva le zice ca sunt “nepoliticoși” le sare #ahatul in nas. Doamnă Florea, dacă suntem inteligenți trebuie sa ne prefacem prosti. Așa am supraviețuit in comunism sub dictatura celor cu 4 clase “alimentare” ...

# nae girimea date 4 March 2021 06:54 +5

Ce gunoaie !

# Gyuse Bogdan date 4 March 2021 07:08 -5

Cu aplomb specific elanului muncitoresc tovarasesc, IJ indeplineste neabatut indicatiile pretioase primite prin satelitii neconventionali, ce graviteaza in jurul institutiei si, infaptuiesc neabatut sarcinilie ce recomanda reprimarea a D-nei Adina Florea. No, dupa ce CSM a sabotat nonsalant numitea D-nei Adina Florea ca sef SIIJ, acum tot CSM, in lumina noilor indicatii venite din bezna tortionara, este inspirat de a o exclude din magistratura. Si cu justitiabilul cum ramane? Daca pentru CSM conteaza doar mentinerea satrapilor ce promoveaza teroarea judiciara, atunci se creaza un conflict de interese, pentru ca cetateanul obismuit are interese contrare Cartelului. Eu cred ca ve-ti fi fugariti. Pe unde o sa va ascundeti???

# Madalin date 4 March 2021 07:38 +3

Acest procurer a plecat de la parchetul constantean unde se stie ca vesnic sunt certuri 'colegiale' . Se stie ca o parte din acestia umbla mereu prin diferite instante (din 2002-2018) petru litigii de munca! Cine poate verifica dosare penale false (ilicea florentina , dl nita tudor,) Ce drepturi are ca auxiliar cosmoiu viorel sorin din sts sau spp?

# VIKY date 4 March 2021 08:26 +6

@x "Nu mai este de stat în tara asta". Gresit!. Voi sunteti milioane, ei (nazistii) sub un milion. Voi trebuie sa ii scoateti pe ei din tara, nu sa parasiti voi tara. Nu ati invatat nimic de la ei, ei sunt organizati si uniti, voi sunteti dezbinati. Voi trebuie sa va organizati si sa va uniti pentru a va salva, si a salva tara. Parca sunteti blestemati, sau sunteti supusi unor experimente care va spala creierul, altfel nu imi explic indolenta si nepasarea voastra.

# VIKY date 4 March 2021 09:35 +6

Dictatura nazista pe fata. Unde sunt asociatiile de judecatori?. Dar treziti-va pentru numele lui D-zeu!. Nu mai exista judecatori si procurori adevarati in tara?. Nu iti trebuie prea multa inteligenta sa realizezi ca toate demersurile nelegale si neconstitutionale aplicate de nazistii din CSM sunt pentru a o salva pe penala KoWesy, care trebuia anchetata, judecata si incatusata, pentru subminarea economiei nationale, luare de mita, protejarea infractorilor straini. Aceasta individa trebuia sa fie deja cu vechime dupa gratii, dar sacalii straini(UE, sau mai degraba pentru voi M-UE) care au devastat tara, au rasplatit-o cum se cuvine. Macar in ceasul al 12-lea TREZITI-VA!!!. Salvati justitia din mana nazistului de la Cotroceni. Fara justitie aservita veti fi un popor liber, veti fi o tara suverana, nu o Colonie sub papuc nazist.

# maxtor date 4 March 2021 09:51 -1

"in acest caz avem o incompatibilitate cat casa" -sa ceara arestarea preventiva,au comis-o deja.

# Obs date 4 March 2021 10:40 +16

Vor sa desfiinteze SIIJ, sa execute procurorii corecti si competenti, in schimb nici o vorba despre rezultatele catastrofale ale DNA. Procentul dezastruos de achitari care rezulta chiar din propriul lor bilant, ar trebui sa determine desfiintarea DNA nu a SIIJ. Sustinerea oarba a DNA are un singur scop : folosirea acestei structuri ca politie politica. Somn usor romani !

# Ada date 4 March 2021 12:09 +7

Nu-i nicio problema, e loc in PSD pentru oameni de asa valoare.

# VIKY date 4 March 2021 13:40 +7

Cei care vor suferi cel mai mult vor fi tocmai #rezist tineri si liberi. Ei si-au sapat singuri groapa. Ei nu au trait in comunism, iar cuvantul nazism cred ca este paralel cu ei. De comunism probabil au auzit de la bunici sau parinti, dar nazismul pentru care au optat, il vor experimenta si simti pe propria piele, care nu se compara cu, comunismul, unde aveai si drepturi si obligatii. In nazism vor fi doar obligatii, iar toate drepturile vor fi "pas cu pas" (vorba hitleristului) anulate. Am citit o statistica unde 80% dintre tineri sunt de acord cu implantul cipului in creier. Nu ma mir de procentul urias, care demonstreaza invatamantul de "inalta clasa" practicat in scolile si universitatile de pe planeta. Foarte rar gasesti genii tinere in ziua de azi, majoritatea tinerilor nu sunt conectati la realitate. Statistica o demonstreaza: doar cei care nu sunt capabili sa gandeasca singuri, accepta gandirea exterioara (fie cipuri de memorie, fie autoritati sau specialisti in manipulare).

# Omul de pe strada date 4 March 2021 16:49 -2

Citat: "Procurorii din CSM acuza, procurorii din CSM judeca"! Aici nu ar trebui sa functioneze principiul simetriei; cine numeste (plenul CSM) sa si judece?! Si inca ceva... Procurorii (e adevarat, doar unii dintre ei) sunt judecati pentru deciziile pe care le iau? Nu sunt independenti in deciziile lor? Ba da, dar doar unii dintre ei, nu toti!!!

# VIKY date 4 March 2021 18:45 +8

"Noi am luptat, am iesit in strada pentru ca Justitia sa fie libera, ca politicul sa nu se implice niciodata in acte de justitie". Mai jeg ordinar, dar voi ce faceti acum, nu e amestec in justitie, sau inca nu ati reusit sa puneti mana pe toata justitia?. #pleava societati din 10 august au hotarat soarta tarii. Acesti tineri si liberi, analfabeti functionali, pentru o bere sau un pachet de tigari isi vand si parintii. Gunoaiele din GuWernul Meu vor pedepse pentru jandarmi, dar drogatii care au agresat jandarmii, si au fortat intrarea in Parlament, si au vandalizat tot in cale, sunt dupa gratii?. Intr-o buna zi se va rasturma cerul pe voi, jeguri umane, fara credinta si fara D-zeu, va bateti joc de un popor si o tara. Cum va simtiti cand va uitati in ochii copiilor vostri, care va vor blestema pentru cruzimea cu care ingropati o tara si schiloditi un popor?.

# mihaela marinescu date 4 March 2021 19:21 +4

Atat intreb : ASTA ESTE IMPARTIALITATEA SI LIBERTATEA JUSTITIEI? VAI DE MAMA EI DE TARA !

# Virgilius date 29 August 2022 17:59 0

Aceasta procuroare era de succes la parchetul constanta, dar a plecat din cauza lui ilicea diana florentina care a fost data afara prin demisie pentru pensionare; cand s-a angajat, desi avea repartitie la mangalia, exista numai un parchet, ea-ilicea a infiintat si alte parchete (judecatorie, tribunal, curte apel, diicot, dna) apoi mai tarziu a inceput sa-si ceara drepturi salariale (care salarii, ca le primea)ani de zile prin diferite instante; si dosarele penale cu foi lipsa, si alte escrocherii???

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.02.2023 – Numirea sefilor PICCJ si DNA intra in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva